HABERLER>MUTFAK
6 Şubat 2018 Salı - 10:20

Tavuk yemeklerinizin lezzetli olmasını sağlayacak 14 ipucu

Tavuk pişirirken daha az emekle daha lezzetli sonuçlar elde etmek için bu püf noktalarına bir göz atın...

Tavuk yemeklerinizin lezzetli olmasını sağlayacak 14 ipucu

Tavuk eti, hem yağsız bir protein kaynağı olmasıyla hem de kırmızı ete kıyasla daha ekonomik olmasıyla birçoğumuzun evinde sıklıkla tükettiği bir malzeme. Peki, tavuk pişirirken hem işinizi kolaylaştıracak hem de yemeklerinizin daha lezzetli olmasını sağlayacak ipuçlarını öğrenmek ister misiniz? Haydi başlayalım...

Haşlanmış tavuk etini ince ince didikleyip çorbaya, pilava, tavukgöğsü tatlısına ya da Çerkes tavuğuna koyuyorsunuz değil mi? Peki bu didikleme işini elinizle yapmak yerine mikserle yapabileceğinizi söylesek? Ancak tavuklarınızın halen sıcak olmasına dikkat edin...
Tavuklarınızı pişirmeden önce tuzlu suda bekletirseniz hem daha nemli hem de daha lezzetli olacaktır. Bu işlemi özellikle fırında pişireceğiniz tavuklarınıza uygulayın. Tuzlu sudan çıkardıktan sonra yağ ve baharatlarla her zamanki gibi marine edebilirsiniz.
Aynı şeyi tavukları kuru tuzla kaplayarak da yapabilirsiniz. Tuzlu suyla aynı sonucu elde edersiniz ancak daha az uğraştıracaktır.
Her derde deva yoğurt, tavuk pişirirken de en büyük yardımcınızdır. İçindeki laktik asit sayesinde proteini parçalar, yumuşatır ve soslarla, baharatlarla lezzetlendirilmeye hazır hale getirir.
Tavuğu sütün içinde pişirmek de bir başka yoldur. Baharatlarla tatlandırılmış sütün içinde pişirdiğiniz tavuk yumuşacık olur. Üstelik süt pişince tavuğu kaplayarak muhteşem bir sos etkisi yapar.
Tavuğu fırında pişirecekseniz, fırına atmadan önce üzerine mayonez sürerseniz, içindeki yağ sayesinde çıtır çıtır bir tavuk elde edersiniz. Üstelik mayonezin kıvamı nedeniyle birden fazla kez tatbik etmenize de gerek kalmaz, tek bir kez sürmek yeterlidir.


Tavuğu fırında pişirirken sırtındaki kemiği çıkarır ve düzleştirirseniz, çok daha kısa sürede piştiğini görebilirsiniz. Bu işlem aynı şekilde ızgarada pişirmeyi de kolaylaştıracaktır.
Izgara tavuk yemek istiyor ancak ateşle uğraşmak istemiyorsanız, tost makinesi de aynı işi görecektir. Özellikle kemiksiz göğüs eti tost makinesinde çok güzel olur.
Tavuğu fırında pişirmeden önce üzerine bir kat fırın kâğıdı yayın. Böylece kurumasını önlersiniz.
Tavuk kanat pişirirken, etlerinizi yağa atmadan önce tuz ve karbonata güzelce bulayın. Bu tavuğun fazlalık nemini alır, kabuğunun çıtır çıtır olmasını sağlar.
Göğüs etini düdüklü tencerede pişirirseniz, pişirme süresini 8 dakikaya kadar indirebilirsiniz. Bu metot, dondurulmuş tavukta da işe yarar. Ancak tavuğunuz dondurulmuşsa 10 dakika pişirmeniz gerekir. Üstelik tencereye atmadan önce buzunu çözdürmenize de gerek kalmaz.
Tavuklarınızı fırın kâğıdından paketler içinde fırınlarsanız, hem nefis bir buğulama lezzeti elde edersiniz, hem de bulaşık çıkarmamış olursunuz. Üstelik bu paketleri önceden yapıp dolapta saklayabilir, yemek saatinde kısa sürede pişirip sofraya koyabilirsiniz.
Tavuğu fırında bütün halde pişirirken yağlamak yerine, delikli bir bezi tereyağına batırıp tavuğunuzun üzerine örtün. Böylece güzelce kızarmış ve çıtır çıtır bir tavuk elde edersiniz.
Tavuğun derisinin çıtır çıtır olması için etlerinizi soğuk tavaya koyun ve pişirmeye başlayın. Böylece hem tavuk hem tava aynı anda ısınacak ve yağlar yavaş yavaş eriyecektir. Ancak tavukları tavaya koymadan derisini birkaç kez delmeyi unutmayın.

 
Kemalpaşa'da değişim ve dönüşüm devam ediyor
 
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yemeyin 10 Şubat 2018 Cumartesi 15:18

köylünün ilçe pazarında ya da yol kenarında sattığı tavuk değilse, tavuk, piliç denen şeyleri yemeyin kardeşim. Kendiniz için değilse de çocuklarınız için yemeyin, kanserden kısırlığa, allerjiye bir çok derdin kaynağı o GDOlu yemlerle beslenen zavalılar!

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğ köfteye standart! Sadece bu malzemelerden yapılacak
Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, tüketime ...
Balıktan vazgeçemeyenlere yılbaşı tarifleri
Başlangıçta sıcak bir çorba, devamında enfes bir balık, minik lezzet lokmaları ...
Mutlu bir yıl mutlu sofralarla başlar
Yeni yıla nasıl girerseniz öyle olurmuş. 2018'e mutlu bir sofrayla girin, ...
 
Et kavururken bu hataları yapmayın
Türk mutfağının olmazsa olmazı olan etin en sevilen pişirme şekillerinden ...
Mutfakta bilinmesi gereken 5 temel sos
Yemek yapanlar bilir; pişirdiğiniz şey ne olursa olsun, asıl keramet sosundadır. ...
Anne köftesi yapmanın püf noktaları
Leziz köfteler yapmak için bu püf noktalarını öğrenmelisiniz.
 
Geç geldi ama pir geldi: Pasta
Pasta artık sadece pastanelerde değil evlerde de hakkıyla yapılıyor. Bu ...
Eti neden çok pişirmemeliyiz?
Bazıları eti az pişmiş, bazıları orta, bazıları da çok pişmiş sever. Son ...
Muhteşem tatlarıyla Rumeli mutfağı
Elbasan tava, pırasalı börek, trileçe, samsa böreği, Boşnak mantısı, peynirli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva