HABERLER>MENÜLER
12 Aralık 2017 Salı - 10:17

Tavuk eti sevenler için yılbaşı sofrası

Tavuk etinin hafifliğini yeni yıl sofralarına taşımak isteyenlere özel hazırladığımız tarifleri çok seveceksiniz.

Tavuk eti sevenler için yılbaşı sofrası

ISPANAKLI BUĞDAY ÇORBASI

MALZEMELER (4 kişilik)
1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday, yarım demet ıspanak, 1 su bardağı yoğurt, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı un, tuz. Üzeri için 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 2 tatlı kaşığı tereyağı.

HAZIRLANIŞI
Haşlanmış buğday ve yıkayıp ince doğradığınız ıspanakları bir tencereye alın. Üzerine su ilave edip 20 dakika kaynatın. Bir karıştırma kabında yoğurt, yumurta, un ve tuzu pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar ekleyerek ılındırın ve karışımı çorbaya ilave edin. Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Çorba kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Çorbanızı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blender’dan geçirin. Üzeri için kırmızı pul biberi tereyağında kavurup çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.

KESTANELİ PİLAV

MALZEMELER (8 kişilik)
3 su bardağı pirinç, 100 g kuş üzümü, 200 g kestane, 1 soğan, 100 g tereyağı, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı zencefil, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı karanfil, 4.5 bardak sıcak tavuk suyu, 100 g kuru kayısı, 100 g Antep fıstığı, 1 demet dereotu.

HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayıp süzün. Kuş üzümü ve kabuklarını soyduğunuz kestaneyi sıcak suda bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak tavuk suyunu ilave edin ve kapağı kapalı olarak pişirin. Pirinçlerin suyunu çekmesine yakın yumuşayan kuş üzümü, kestane, küp doğradığınız kuru kayısı, ince kıydığınız dereotu ve Antep fıstığını ilave edip karıştırın. Kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak 10 dakika dinlendirin. Fırında tavuk ile sıcak servis yapın.

FIRINDA TAVUK

MALZEMELER (6 kişilik)
Yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 bütün tavuk, 45 g tereyağı. Üzeri için taze kekik.

HAZIRLANIŞI
Zeytinyağını bir kaseye alın. Nar ekşisi, ince kıydığınız soğan, domates salçası, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Karışımı bir fırça yardımıyla tavuğun üzerine sürüp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen tavuğu bir fırın kabına alın. Fazla kararmaması için üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında her yarım saatte bir çevirip üzerine birer parça tereyağı sürerek 3.5 saat pişirin. Taze kekik ile süsleyerek servis yapın.

 

SEBZELİ BÖREK

MALZEMELER (4 kişilik)
2 kabak, 2 havuç, 4-5 dal soya filizi, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, 8 hazır baklava yufkası, 100 g tereyağı, yarım çay bardağı süt.

HAZIRLANIŞI
Jülyen doğradığınız kabak ve havuçları iri doğradığınız soya filiziyle beraber zeytinyağında soteleyin Tuz ve baharatlarla tatlandırıp ocaktan alın. Baklava yufkalarını tek kat olacak şekilde tezgaha açın. Bir köşesine sebzeli harçtan koyup muska şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Erittiğiniz tereyağı ve sütü bir kasede karıştırıp böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında çok az kızartıp servis yapın.

FINDIK KREMALI YENİ YIL PASTASI

MALZEMELER (6 kişilik)
Bademli kek için 140 g ince çekilmiş badem, 50 g un, 230 g toz şeker, 100 ml süt, 9 yumurta akı, 60 g toz şeker. Fındıklı krema için 185 g toz şeker, 60 ml su, 3 yumurta akı, 50 g tereyağı, 45 g fındık ezmesi. Üzeri için 300 ml krema, 1 paket krem şanti, renkli süsleme şekerleri, şeker hamuru.

HAZIRLANIŞI
Bademli kek katlarını hazırlamak için, ince çekilmiş badem unu, un ve 170 g toz şekeri geniş bir kaba alıp harmanlayın. Bir yumurtanın akını hafif çırpın. Üzerine sütü ekleyip çırpın. Unlu karışıma ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta kalan yumurta akları ve kalan toz şekeri köpük gibi olana kadar çırpın. Unlu karışıma azar azar ekleyip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Harcı yağlı kağıt serili farklı boyutlardaki iki kek kalıbına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fındıklı krema için 100 g toz şeker ve 60 ml suyu bir tencereye alın. Şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurta akları ve kalan şekeri geniş bir kaba alın. Bir mikser yardımıyla köpük gibi olana kadar çırpın. Ilık şurubu azar azar ekleyip karıştırın. Fındık ezmesi ve tereyağını ekleyip malzemeler iyice özdeşleşene kadar karıştırmaya devam edin. Fırından alıp soğuttuğunuz kekleri ortadan ikiye kesin. Aralarına krema sürerek üst üste dizin. Üzeri için krema ve krem şantiyi bir mikser yardımıyla çırpıp pastanın üzerini kaplayın. Renkli süsleme şekerleri ve şeker hamurundan yaptığınız kurdele ile süsleyerek servis yapın.

 

 
Büyükşehir'den süt üreticisine can suyu... En mutlu üretici İzmir'de
 
Buca’da öğretmenlere atık pil eğitimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günün menüsü
Kadınların en çok çektiği sıkıntılardan birisi olan ne pişirsem derdi, ...
Günün menüsü
Bugün günün menüsünde islim kebabı, domatesli pilav, çoban salatası ve ...
Günün menüsü
Bugün günün menüsünde etli bamya, kolay pilav ve kuru erik kompostosu ...
 
Günün menüsü
Bugün sizlere günün menüsü olarak farklı bir ekşili köfte, buğday salatası ...
Günün Menüsü
Bugün sizlere günün menüsü olarak sebze çorbası, fırında beşamel soslu ...
Günün Menüsü
Bugün sizlere günün menüsü olarak pazılı çorba, çipura ızgara, cevizli ...
 
Günün Menüsü
Bugün günün menüsünde ızgara sebze salatası, ekşili köfte ve fırında sütlaç ...
Günün menüsü
Bugün günün menüsünde tarhana çorbası, beğendili kebap ve cacık var… Tarifleri ...
Günün menüsü
Bugün günün menüsünde tavuk suyu çorba, zeytinyağlı taze fasulye, kıymalı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva