HABERLER>EGE
30 Ocak 2015 Cuma - 09:55

Tavşan Adası 22 milyon dolara satılık!

Çanakkale’nin Bozcaada İlçesi'nin 1 mil kuzeyinde bulunan bin dönüm büyüklüğündeki Tavşan (Mavriya) Adası, 22 milyon dolara alıcı bekliyor. Adanın sahipleri Gülter Ünal ile damadı Barış Tansever, doğal güzellikleri bünyesinde barındıran ve rüzgar potansiyeliyle cazibe oluşturan adaya alıcı beklerken, bir yandan da turizm yatırımı için imar almaya çalışıyor.

Tavşan Adası 22 milyon dolara satılık!

Bozcaada'nın en büyük bağcılarından ve tanınmış ailelerinden olan Latif Aral, 1942 yılında halk arasında 'Eşek Adası' olarak da bilinen bin dönüm büyüklüğündeki Tavşan Adası, 62 dönüm büyüklüğündeki Pırasa Adası ve 22 dönüm büyüklüğündeki Orak Adası'nı kızı Gülter Ünal'a verdi. Gülter Ünal, daha sonra bu adalardan Tavşan Adası'nın  yarısını damadı Barış Tansever'e sattı. 120 dönümünün üzerinde bir deniz fenerinin de yer aldığı Tavşan Adası ilk olarak 2003 yılında satışa çıkartıldı. Dört yıl sonra da adanın 10 milyon dolara satışa çıkartıldığı basında yer aldı. Ancak ada satılamadı. 2012 yılında fiyatı 20 milyon dolara çıkartılan adaya talip olanlarla yıllardır pazarlıklar yapılmasına rağmen hep son anda bir pürüz çıktığı için ada elde kaldı. Adanın fiyatı bu yıl 22 milyon dolara yükseltildi.
 
RÜZGAR POTANSİYELİ FAZLA
Gülter Ünal, yarı hissesine sahip olduğu Tavşan Adası'na bugüne kadar Araplar dahil olmak üzere çok sayıda ünlünün talip olduğunu, ancak her seferinde pazarlıkların son aşamada kaldığını söyledi. Şu an adaya 2 holdingin talip olduğunu belirten Ünal şöyle dedi:
 
"Tavşan Adası Çanakkale Boğazı'nın Ege Denizi girişinde bulunuyor. Bir süredir rüzgar ölçümleri yaptırıyoruz. 5 yıllık ortalamaya göre saniyede 9.5 metre rüzgar verimliliği var. Bu ada, rüzgar bakımından 1974 yılından buyana 1 numaralı kırmızı nokta olarak gözüküyor. Yani rüzgar enerjisi santrali bakımından önemli bir potansiyele sahip. Adayı satın alacak kişiler bunu göz önünde bulundurmalı" dedi.
 
İMAR PLANLARI ONAY BEKLİYOR
Tavşan Adası'nın imarı için 2008 yılında Bozcaada Belediyesi'ne 1/5 bin, 1/10 bin ve 1/25 bin ölçekli planlarını sunarak imar başvurusu yaptıklarını da anlatan Ünal, şu ana kadar bir sonuç alamadıklarını ve başvurularının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Balıkesir ve Çanakkale İllerini kapsayacak şekilde hazırlatılan 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planının onaylanmasına bağlı olduğunun belirtildiğini söyledi.
 
ADANIN ÖZELLİKLERİ
Sayısız batık ve zengin canlı yapısının yanı sıra, temiz deniziyle dalış tutkunları için cazibe merkezi olan Tavşan Adası'nda önceki yıllarda hayvancılık yapılıyordu. Adada bir fener, iki iskele, tatlı su ve akarsu kaynağı bulunuyor. Üzerinde yüzlerce tavşanın yaşadığı ada, eşsiz güzellikteki koylarıyla potansiyel turizm merkezi olarak gösteriliyor. Alt yapısı ve elektriği bulunmayan ve gemi seferi olmayan adaya ulaşım özel teknelerle sağlanıyor. Yaz sezonunda dalış turizmine meraklı kişilere özel turlar düzenleniyor. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum Çevre Sorunları Çalıştayı'nda acı tablo
Bodrum'da beklenen ilgiyi görmeyen Çevre Sorunları Çalıştayı'na yerel ...
Kahreden son: Gelecek ay askere gidecekti
Denizli'nin Tavas İlçesi'nde kontrolden çıkarak takla atan otomobilde ...
Erkek cesedi sahile vurdu
Muğla'nın Fethiye İlçesi Darboğaz Mevkisi'nde deniz kıyısında kimliği ...
 
Schneider Elektrik işçisi Manisa'da grevde
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Birleşik Metal-İş ...
Manisa'nın Kenkart'ında 'akıllı telefon' dönemi
Manisa'da ilk kez uygulamaya konulan sistemde, ulaşımda kullanılan kentkartlar ...
Bakan Güllüce açıkladı: İztuzu kurtuluyor
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Muğla'nın Ortaca İlçesi'ndeki ...
 
Uyuşturucuya bir kurban daha!
Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde uyuşturucu kullandığı için kalp ...
Denizli'nin yeni Emniyet Müdürü göreve başladı
İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesiyle Konya'dan Denizli İl Emniyet ...
Aydın'da şehit astsubay için yürekleri dağlayan tören
Aydın'da yakalamaya çalıştığı 2 yıldır aranan katil zanlısının, av tüfekli ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva