HABERLER>POLİTİKA
24 Haziran 2020 Çarşamba - 11:28

Tartışmaya Kılıçdaroğlu da dahil oldu: İzmir'de başkanlara kumpas girişimi var!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik linç kampanyası yürütüldüğünü söyledi. İzmir'de belediye başkanlarına yönelik kumpas girişimleri olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Özellikle İstanbul'da rantı tümüyle tüketen rantiye sınıfı; İzmir'e, İzmir'in sahillerine göz dikmiş durumda. Oradaki rantı kullanmak istiyor" dedi.

Tartışmaya Kılıçdaroğlu da dahil oldu: İzmir de başkanlara kumpas girişimi var!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik linç kampanyası yürütüldüğünü söyledi.

Habertürk Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Tunç Bey'e yönelik bir linç kampanyası yürütüyorlar. Orada TURSAB yetkilileri ile bir araya gelmişler. İzmir'de turizmi nasıl canlandırırız; şehre daha fazla turist nasıl gelebilir diye. O çerçevede bir İzmir markası yaratmak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

"İZMİR'İN SAHİLLERİNE GÖZ DİKTİLER"
"Özellikle rantın büyük olduğu İzmir'de belediye başkanlarımıza kumpas kurma girişimlerinin de olduğunu biliyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, "Bunun dışında kumpas kurulduğunu da biliyoruz. Özellikle İstanbul'da rantı tümüyle tüketen rantiye sınıfı; İzmir'e, İzmir'in sahillerine göz dikmiş durumda. Oradaki rantı kullanmak istiyor. Belediyeler de buna izin vermeyince hükümet aracılığıyla belediyelere yargı üzerinden baskı kurulmak isteniyor" dedi.

"HÜKÜMET İKİ AÇIDAN SIKIŞTIRIYOR"
Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Hükümet iki açıdan sıkıştırıyor. Gerçekten belediye başkanlarının elini kolunu bağlamak istiyor ama belediye başkanlarımız bunu kavgasız dövüşsüz aşıyorlar. İkincisi ise savcılar aracılığıyla belediye başkanlarının üzerine gitmeye çalışıyorlar; baskı kuruyorlar. Yargıyı maşa olarak kullanarak CHP'li belediyeler üzerinde baskı kurmak istiyorlar. Mesela Yalova Belediye başkanımız. İhbarı yapan kendisi, kendisinden önce başlayan uygulama. Kendisinin de o işin içinde olduğuna dair hiçbir delil yok ama sırf Sarayın talebi doğrultusunda bir numaralı sanık olarak ağır cezaya verildi. Hiçbir delil yok ortada. Niçin bir numaralı sanık gösterildi? İdare mahkemesini kazanmasın diye... Açtığı davayı göreve iade davasını, mecburen ağır cezadaki davanın sonuçlanmasını bekleyecek. Böylece uzun yıllar ya da uzun süre belediye başkanlığı yapamayacak. Böylece belediye başkanlarımıza bir kumpas kuruyorlar. Yargı aracılığıyla kuruyorlar bu kumpası. Biz bunun da farkındayız."

"İKTİDARLARINI KORUMAK ARAYIŞI İÇİNDELER"
Siyasi partiler ve seçim yasası tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "İktidarda kalmak için seçim kanunlarıyla oynamak demokrasiye inanmamak demektir. Siz iktidarda kalmak için seçim yasasını muhtemel kayıplarınızı, halkın oylarını, iradesini; çıkaracağınız yasalarla etkisiz hale getirmek ve böylece iktidarlarını korumak gibi bir arayışın içindeler. Ne yaparlarsa yapsınlar bunlar gidecekler" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Meşhur bir sözümüz vardır; bıçak kemiğe dayandı. Milletin artık bıçak kemiğine dayanmış vaziyette. Artık bunlara tahammül edilemiyor. Haksızlıklar, hukuksuzluklar, rüşvetler, gırtlağına kadar yolsuzluğa, kirliliğe bulaşmış olan bir siyasal iktidar var. Bu iktidarın gitmesi lazım. Türkiye'nin bütün bu kirliliklerden arınması gerekiyor." 

 
İzmir Minibüs Odası Başkanı’ndan açıklama: Kısıtlamadaki köyde 150-200 hat sahibi var!
 
AK Parti'den dört partiye baro ziyareti!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAK BAK 24 Haziran 2020 Çarşamba 16:32

SAYIN GENEL BAŞKAN HIRSIZIN HİÖMİ SUÇU YOK

Yorumu oyla      4      4  
Mert 24 Haziran 2020 Çarşamba 14:18

ZB adlı yorumcu anlaşılan o ki Yeni CHP’yi tam anlamıyla özümsemiş. Bayrak ile flama arasındaki farkı araştır önce. Bu arada önce CHP ayağını denk alacak, AKP’ye malzeme vermeyecek ve Atatürkçülerin iktidar olmasının yolu açılacak.

Yorumu oyla      4      8  
Z.B 24 Haziran 2020 Çarşamba 11:51

" Öküzün altında buzağı aramak" ifadesine çok güzel bir konu.Her futbol kulübünün de bayrağı var, o zaman onlar içinde soruşturma başlatılmalı. Bırakın bu komik konularla gündem oluşturmaya. Ülkede insanlar işsiz,aç,eğitim hak getire, sağlık ticarileşmiş, tarım can çekişiyor, hayvancılık ölmüş, adaletin ne halde olduğu ortada, siz neyle zaman geçiriyorsunuz.Yapmayın yazık oluyor güzelim ülkeme ve bu ülkenin güzelim insanlarına.NOKTA

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Kılıç’tan baro başkanlarına destek
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Savunma ...
CHP'li Sındır'dan 'gül sektörü' soruları!
Meclis Başkanlığına sunduğu araştırma ve soru önergeleriyle tarım sektörünün ...
DEVA Partisi’nde İzmir sürprizi: Kaya bombası!
Genel başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı DEVA Partisi İzmir teşkilatını ...
 
TBMM'de İzmir tartışması!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 'İzmir Bayrağı ve İzmir ...
CHP PM’de sürpriz değişiklik!
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Parti Meclisi üyeliğine seçildi.
Bahçeli'den AYM'nin Demirtaş kararına sert tepki
MHP Lideri Devlet Bahçeli, AYM'nin Selahattin Demirtaş kararı hakkında, ...
 
'Baroların yürüyüşünü saygıyla karşılıyoruz'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasaya göre barolar, kamu tüzel ...
CHP'li Yücel'den kurultay açıklaması: Kılıçdaroğlu'na rakip çıkmaz!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, katıldığı canlı yayında kurultayla ilgili ...
CHP'li belediye başkanı görevden alındı
Balıkesir'in Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ihaleye fesat karıştırma ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva