HABERLER>EKONOMİ
7 Aralık 2017 Perşembe - 11:05

Tariş Zeytinyağı’nda birlik zamanı

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği olağan mali genel kurulu Birliğin Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde gerçekleştirildi.

Tariş Zeytinyağı’nda birlik zamanı

Toplantıda Egeli zeytin ve zeytinyağı üreticisine hitaben bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Sürek, kişisel bilgi ve birikimlerini kurumun gelişimine adadıklarını vurguladı. En büyük moral ve desteği kendilerinden önceki yöneticilerden ve kurumsal kültürden aldıklarını dile getiren Sürek, “Birliğimizin bizden sonra da nesiller boyu yükselen başarıyla varlığını sürdürmesi, beraber çalışmakla mümkündür. Yarattığımız kıymetli markamızın sektördeki üstünlüğünü kabul etmeyen yok” diye konuştu.

ZAYIF KOOPERATİFLERE CANSUYU
Kurum olarak gelecek planlarının hep zeytin ve zeytinyağı üzerine kurulu olduğunu vurgulayan Sürek, “Bunun içindir ki kurumumuz bünyesindeki her kooperatifin de en üst düzeyde verimle faaliyetlerini sürdürebilmesini istiyoruz. Zayıf kalan 5-6 kooperatifin genel durumunu iyileştirip beklentilere uygun hale getirilmesi için yöneticilerden proje bekliyoruz. Çalışmalarımız elbette bununla sınırlı değil. Zeytin ve zeytinyağı piyasasındaki iddialı yerimizi daha da güçlendirip pazar payımızı artıracağız. Bu yoldaki inanç ve çabalarımızın sonuçsuz kalmaması, üyelerimizin, ortak ve ortaklarımızın emeklerinin boşa gitmemesi için birlik ve beraberliğimizi sürdürelim.

ARALIKSIZ ÇALIŞMA
Birlik ürünlerinin en üst seviyede değer görmesi için titizlikle çalıştıklarını belirten Sürek, “Her üreticinin ortağın ve kurumun ekonomik kazancının aynı ölçüde artmasını sağlayacak projeler geliştireceğiz. Bunun için de sizlerden gelen haftalık barem fiyatlarını dikkate alarak ortağımızı memnun edecek bir alım sistemi ve fiyatını yansıtmaya çaba gösteriyoruz. Dünya ekonomisinin seyri, zeytin varlığı ve zeytinyağı üretimini de dikkate alarak, birliğimizin etkin konumunu sürdürmesi yolunda uzmanlarımız aralıksız çalışıyor. Piyasada kalabilmek günümüz ekonomik koşullarında daha zor hale geldi. Kurumsal olarak bir yandan büyük pazarlarda varlığımızın devamını sağlıyoruz, bir yandan da ortaklarımızın mağdur olmayacağı bir dengeyi koruyoruz. Birliğimizin amacı da budur. Bizim burada bulunma amacımız da aynıdır. Biz bu konularda güveninizin devamını diliyoruz. Başarılar hepimizin başarısı ve kazancı olacaktır” dedi.

TASARRUF VE KAR
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Genel Müdürü Güngör Şarman ise şirketin mali durumunu değerlendirdi.  Birliğin 2016-2017 bütçesinin toplam 20 milyon 633 bin TL iken, 16 milyon 593 bin TL gider gerçekleştirdiklerini, bütçe öngörülerine göre toplamda yüzde 19,6 oranında tasarruf gerçekleştirdiklerini belirtti. “Birliğimizin geçen iş yılından bankalara kredi borcu yoktur” diyen Şarman, kredi kullanımının bir önceki yıla göre yüzde 55 oranında, faiz giderlerinin ise yüzde 76 azaldığını kaydetti.

Şarman, “2016 yılında yaşanan politik, sosyal ve ekonomik tüm üzücü olaylara rağmen işlerimizi başarıyla yönettik ve 2016-2017 iş yılını 3 milyon 490 bin 505 TL kar ile kapattık. 2008-2009 iş yılından bugüne, son 9 yıldır Birliğimiz zarar etmeden faaliyetlerini yürütmeye devam etmektedir. Öz kaynaklarımızı 3 milyon 855 bin TL artırdık” bilgilerini verdi.

 
İzmir'de Suriyelilerden uyuşturucu tepkisi
 
Ajda Pekkan ve Kenan Doğulu birlikte sahnede
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Özdilek AVM'de çocuklar için atölye zamanı
İzmir Özdilek AVM, 9 – 10 Aralık tarihlerinde çocuk atölyeleri etkinlikleri ...
Kış başladı, İzmir'de aktarlar bayram etti
İzmir'de kış mevsimiyle beraber aktarlarda satılan ve içinde zencefil, ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk veriler...
Dolar fiyatlarında iki gündür gevşeme devam ediyor. Dün kapanışı 3.8501 ...
 
İTO Başkanı Demirtaş'tan iş kazası yorumu... Cahil cesareti ve cambazlık!
İzmir’de iki gün sürecek olan Güvenli İnşaat Sempozyumu'nda konuşan İzmir ...
İzmir'de fiyatı gören kaçıyor... Domatesin fiyatı neden yüksek?
Marketlerde domatesin kilosu 7 TL'ye kadar çıktı. Kasım ayının zam şampiyonu ...
'Çocuk Gözüyle Tarım' Resim Yarışması için geri sayım
İzmir Ticaret Borsası tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ...
 
“Erken Rezervasyon Kampanyası” Travel Turkey İzmir’le başlıyor 
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği “Erken Rezervasyon Kampanyası” ...
İlginç çıkış: Ekmek 5 TL olsun!
Ekmekte gramajın düşürülmesini eleştiren Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası ...
Mehmet KARABEL yazdı... Enflasyon artıyor, emekli seviniyor(!)
Mehmet KARABEL yazdı... Enflasyon artıyor, emekli seviniyor(!)
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva