HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
26 Mayıs 2017 Cuma - 10:16

Tarık Dursun K. anısına: Konak'ta ödül gecesi

Türkiye’nin dijital platformda düzenlenen ilk ‘online’ kısa film festivali olma özelliği taşıyan Konak Belediyesi Tarık Dursun K. Kısa Film Festivali’nde dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Tarık Dursun K. anısına: Konak ta ödül gecesi

Konak Belediyesi’nin edebiyatçı, sinemacı ve gazeteci kimliğinin yanı sıra İzmir sevgisiyle de bilinen yazar Tarık Dursun Kakınç’ı anma ve onun anısını yaşatmak amacıyla bu yıl ilkini düzenlediği kısa film ve senaryo yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı. Konak Belediyesi Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, jüri üyeleri, yarışmada dereceye girenler ve sinemaseverler katıldı.

DOĞUM GÜNÜNDE ANILDI
Ödül törenin açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, doğumunun 86. yıldönümünde Yazar Tarık Durun K.’yı sinemacı kimliğiyle de öne çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. İlki düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin farklı kentlerinden sinemacının çektiği 138 kısa film ve kaleme alınan 30 senaryonun başvuru yaptığını belirten Pekdaş, bundan sonraki hedeflerinin festivali adım adım büyüterek daha da zenginleştirmek olduğunu söyledi.

Tarık Dursun K. adına düzenlenen böylesi anlamlı bir organizasyonu İzmir’e kazandırmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Pekdaş, “Yerel yönetimlerin bir görevi de kentin yetiştirdiği sanat insanlarını yaşatmak ve onun yolundan gidecek genç yetenekleri keşfetmektir. Ev sahipliğini yaptığımız bu festival de bu iki amaca hizmet ediyor. Umarım sürekli olup, kente damgasını vurur. Başta yarışmaya katkı koyan jüri üyelerimiz olmak üzere, destek veren sanatçılara ve tüm sanatseverlere teşekkür ediyorum. İyi ki İzmir’de bir Tarık Dursun K. yaşadı, İzmir’i belgeledi ve anlattı. Doğum günün kutlu olsun Tarık Dursun K.” diye konuştu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Görüntü yönetmeni Baybars Pekin, besteci, müzisyen, yazar Engin Bayrak, akademisyen Engin Kılıçatan, yapımcı Ömer Can, yapımcı, yönetmen Yusuf Saygı, yapımcı, yönetmen Tahsin İşbilen ve yazar Ahmet Büke’nin jüri üyeliği yaptığı yarışmada Jüri Ödülü’nü katılımcı 138 kısa film arasından Serdal Altun’un yönettiği ‘Uçurtma’ filmi kazandı. Altun’a ödülünü Konak Belediyesi Başkanı Sema Pekdaş verdi.

Türkiye ve dünya üzerinden 26 bini aşkın kişinin katıldığı halk oylaması sonucunda belirlenen En Beğenilen Film ise 6 bin 500 izleyicinin oyunu alan Özer Kesemen’in yönettiği ‘Mor Kelebekler’ adlı filmi oldu. Festivalin özelliği olan online 'Halk Oylaması Ödülünü' kazanan Kesemen’e ödülünü Tarık Dursun K.’nın kardeşi Eser Üçer verdi. Jüri Özel Ödülü’nü ise Muhammed Beyazdağ’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Çiroz’ filmi kazandı. Beyazdağ’a ödülünü yapımcı ve yönetmen Tahsin İşbilen sundu. Bu yıl ki teması ‘İzmir ve Göç’ olan Senaryo Yarışması’nda ise En İyi Senaryo Ödülü’nü Ümit Tayam’ın ‘Ateşe Uçan Güve’ isimli filmi kazandı. Ödüllerin dağıtılmasından sonra etkinlik sanat galerisinde düzenlenen kokteyle sona erdi. Ödül alanlara 5’er bin lira para ödülü de verildi. Ayrıca Senaryo Yarışması’nda En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanan Ümit Tayam’a filmini çekebilmesi için ekip, ekipman ve post prodüksiyon desteği de verilecek.

 
Diyarbakır'daki o saldırgan gözaltında
 
İzmirliler dikkat: Meteoroloji'den kritik uyarı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da 'özel' sergi: Sanat ve Biz
İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV) tarafından, ...
Aylin Akdoğan İzmir'in sanat haftasını yazdı
İzmir'de gezelim- görelim- bakalım- dokunalım- öğrenelimde bu hafta…
Konak'ta filmler yarıştı: Kazanan belli oldu!
Konak Belediyesi’nin Türkiye'nin önemli yazarlarından biri olan ve 11 ...
 
Özdilek'te Ramazan'da keyifli etkinliklere sahne olacak
İzmir Özdilek AVM, hazırladığı birbirinden keyifli etkinlikler ile Ramazan ...
Geçmişin ezgileri Bornova'da dile geldi
Bornova Belediyesi Kent Konseyi, Küçükpark’ta düzenlediği konserle bugünün ...
İzmir'de zihinsel engelliler için farkındalık sergisi
İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV), İzmir'in ...
 
'Adam Olacak Çocuklar' beğeni topladı
Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Çocuk Atölyesi öğrencilerinin ...
Aydın Belediye Kültür Merkezi'nden muhteşem final
Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezleri tarafından yıl sonu gösterisi ...
Bergama festivali 81 yıldır aynı heyecanında
Bu yıl 17 – 21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 81 yıldır ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva