HABERLER>POLİTİKA
7 Aralık 2017 Perşembe - 17:59

Tarihi restleşme: Erdoğan yüzüne bakarak söyledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarihi Yunanistan ziyareti kapsamında Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Kıbrıs sorunu ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Çipras isterse belgeleri verebilirim. minderden kimin kaçtığını iyi biliyoruz" ifadesini kullandı.

Tarihi restleşme: Erdoğan yüzüne bakarak söyledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile ortak basın toplantısı düzenledi.

"GECİKMİŞ ADALET, ADALET DEĞİLDİR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, FETÖ sanıklarının iadesine ilişkin, "Yunan yargısına benim bir çağrım var, o da şudur. Gecikmiş adalet, adalet değildir. Lütfen bu konuyla ilgili kararı, gerekirse Adalet Bakanlarımız da devreye girmek suretiyle görüşerek, Türkiye'de biliyorsunuz işkence, idam söz konusu değil, bunların Türkiye'ye iadesi de mümkündür. Çünkü bunlar bir darbe gerçekleştiren kişilerdir." ifadelerini kullandı. 

"LOZAN SADECE EGE'Yİ Mİ KAPSIYOR?"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Lozan sadece Ege'yi mi kapsıyor? Ege'nin dışında Lozan'la ilgili hiçbir şey yok mu? Batı Trakya'daki azınlıkların hukuku yok mu? Şimdi buradaki azınlıkların hukukunu bu anlaşmayla nasıl teminat altına alacağız?" diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Lozan'ı hemen Ege'ye hapsedip işi bitirmeyelim. Bunun dışında çok daha farklı konular da söz konusu. O da nedir? Toprak bütünlüğü. Bizim toprak bütünlüğü ile ilgili bir sıkıntımız yok. Böyle bir şeyi hiçbir yerde ne ben ne arkadaşlarım gündeme getirmiş değiller. Burada bir Fethiye Camisi meselemiz var. Atina'da bir cami sorunumuz var. Ama benim ülkemde, Türkiye'de biz bugüne kadar Hristiyanların kiliseleriyle ilgili bir sorun yaşamadık." 

"SAYIN BAŞBAKAN, BU KONUNUN ÇÖZÜMÜYLE İLGİLİ GEREKLİ ADIMI DA ATACAKTIR"
Batı Trakya'daki  başmüftü meselesine de değinen Erdoğan, şunları aktardı:

"Her şeyden önce Batı Trakya'da başmüftü meselesinin atanmış veya seçilmiş olması konusu bana göre çok ciddi bir yaradır ve inanıyorum ki Sayın Başbakan, bu konunun çözümüyle ilgili gerekli adımı da atacaktır. Bir diğer husus ise özellikle tabii bunu sürekli iç mesele olarak görmek tabii güzel bir düşünce, bizim ona aykırı bir şey söylememiz mümkün değil ama müsaade ederlerse en azından ricada bulunmamız herhalde isabetli olur. Çünkü soydaşımızdır, onların hukukuyla da biz dostluğumuza güvenerek ilgilenmemiz lazım."   

"KALICI BİR ÇÖZÜM BULMAMIZ GEREKİYOR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Çipras ile ortak basın toplantısında, Kıbrıs'taki müzakere sürecini hep yakından takip ettiğini belirterek, "Takip ettiğim bu süreçte de minderden kimlerin kaçtığını da çok iyi biliyorum. Bu konuyla ilgili de bütün belgeleri, bilgileri rahatlıkla verebilirim. Buna eğer hassas davranır, dikkat edersek çok şeyi aşarız diye düşünüyorum." dedi.

Erdoğan, Kıbrıs sorununa adil, kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

ÇİPRAS: ABD'NİN KUDÜS KARARI BARIŞA HİZMET ETMİYOR 
Basın toplantısında konuşan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da ABD'nin Kudüs kararının barışa hizmet etmedğini dile getirdi. Lozan Anlaşmasının güncellenmesinin mümkün olmadığını anlatan Çipras konuşmasında şunlara vurgu yaptı:

"Aramızdaki diyalog kanallarını güçlendirmeliyiz. Ege ile ilgili konuları konuştuk. Ege'deki gerginlikten bahsettik. Yunanistan'ın hava ihlali bizim ilişkilerimiz açısından bir risk teşkil ettiğini söyledim. Bizim ilişkilerimiz modernelşecek. İlişkilerimiz barışı ve istikrara katkıda bulunacak. Ama  bu ilişkiler Lozan antlaşmasına saygı çevrçevisinde gerçekleştirebilir. Lozan Anlaşması'nın güncellenmesi söz konusu olamaz. Kıbrıs sorununa kalıcı ve adil bir çözüm önemli. Göçmen krizi anlaşması ile Ege'de ölümlerin önüne geçtik.

Bizim ülkemiz darbecileri desteklecek bir ülke değildir.  Yunanistan bir Avrupa ülkesidir, bir hukuk devletidir. Yunanistan yargısının kararları bağımsız şekilde alınır ve saygı ile karşılanır. Bazı önemli projelerin tamamlanmasını konuştuk. İstanbul-Selanik arasındaki demiryolu hattının devreye girmesi de konuştuğumuz konular arasında. Türk- Yunan ilişkilerinde yini bir sayfa açmaya davat ediyorum.

Trakya'daki Müslüman azınlık ile Türkiye'deki Yunan azınlık bizi yakınlaştıran unsurlar olmalıdır. Yunanistan vatandaşı Müslümanlarla ilgili hükümetimiz hassas davranmakta ancak bu konularla ilgili daha fazla adımla atılması gerektiğine de inanıyorum. Ancak Yunanistan'daki vatandaşlarla ilgili konular başka ülkeleri ilgilendiren konular değil. Azınlıklar iki ülke arasında çekim unsuru olmalıdır. Kıbrıs meselesi 43 yıldır tartışılıyor. ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmesinin barışa hizmet etmediğini söylemek istiyorum" (AA)

 
Ümit YALDIZ yazdı...İç ve dış politika açısından Kudüs!
 
Bakan Kurtulmuş'tan AK Parti İzmir'e ziyaret: Trump'ın imzası Hollywood şovu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sabuncu 7 Aralık 2017 Perşembe 19:30

misafirliğe mi gittin kavga etmeyemi böyle birisi evinize misafir gelip bu gibi konuşmalar yapsa ne yaparsınız tutup kolundan dışarı atarsınız değil mi

Yorumu oyla      11      7  
Sinan Öztan 7 Aralık 2017 Perşembe 18:40

Ey Erdoğan Yunnistanda her konuyu gündeme getirdin,Gereğinde kafada tuttun.Peki neden 18 adamızı işal eden Yunanistana bu konuda bir şey söylemedin.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümit YALDIZ yazdı...İç ve dış politika açısından Kudüs!
Ümit YALDIZ yazdı...İç ve dış politika açısından Kudüs!
Roman vekil Purçu'dan bütçe protestosu
TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüşecek!
Kremlin'den yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan ABD'nin Kudüs kararına tepki
Kılıçdaroğlu, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını ...
Başbakan Yıldırım: 2018 kolay olmayacak
''2018 kolay olmayacak, bunun farkındayız'' diyen Başbakan Yıldırım, ''Ülkemizin ...
CHP Gaziemir’de düğüm çözüldü: O ismin adaylığı açıklandı!
İlçe Başkanı Umut Tekin’in görevine devam etmeme kararı sonrasında Kasım ...
 
Atina'da gergin anlar... Erdoğan'dan Lozan salvosu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan’ın Cumhurbaşkanı Pavlopulos ortak ...
CHP İzmir'de sandık heyecanı... Torbalı yeniden 'Uygur' dedi!
İlçe kongreleri gerçekleşirken Torbalı’da seçim mesaisi yaşandı. Kongreye ...
CHP İzmir’de hafta sonu mesaisi: 2 günde 14 sandık kurulacak
İlçe kongrelerini sürdüren İzmir İl Örgütü 9-10 Aralık tarihlerinde metropol ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva