HABERLER>GÜNCEL
2 Haziran 2020 Salı - 17:22

Tarihi Çarşı'da altyapı isyanı!

İzmir'de dün etkili olan sağanakta su baskınlarının yaşandığı tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı, her yağmurda aynı sorunla karşılaştıklarını belirterek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterip, soruna bir çözüm bulunmasını istedi.

Tarihi Çarşı da altyapı isyanı!

Konak ilçesindeki, kente gelen turistlerin ziyaret etmeden gitmediği tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı, dün etkili olan sağanak nedeniyle zor anlar yaşadı. Yağmur suları dükkanların içine kadar girdi. İş yerlerindeki suları tahliye eden esnaf, mazgallardan taşan pis suyu temizledi. Çarşıda bulunan Küçük Demir Han'da ise esnaf, hazırda tuttukları yağmur çizmelerini giyerek kovalarla suyu boşalttı.

Yıllardır su baskını sorununun çözülmediği çarşıda malları zarar gören esnaftan bazısı dükkanının önüne kum torbası koyuyor, bazısı ise bariyer yaparak suların içeri girmesini önlemeye çalışıyor. Çarşının özellikle çukurda kalan birçok bölgesi, her yağmur yağışında göle dönüyor. Baharatçıdan gelinlikçiye, şekerciden kuyumcuya, çarşıda dükkanı bulunan esnaf, sorunun giderilmesini istiyor.

'PİS SULAR GELİYOR, SAĞLIĞA ZARARLI'

Kemeraltı Çarşısı'nda su baskınlarının yoğun olarak yaşandığı noktalardan Küçük Demir Han'da 35 yıldır çay ocağı işleten Ali Özcan, "Kemeraltı deniz seviyesine yakın olduğu için aşırı yağmurlarda altyapı yetersiz geliyor. Hanımız da eski olduğu ve alçak kaldığı için su doluyor, 1-2 saat mağdur oluyoruz. 2-3 saat mekanlarımızda oturuyoruz, satış yapamıyoruz. İçeri de giriyor, temizlemek zorunda kalıyoruz. Kokulu, pis sular geliyor, sağlık açısından da zararlı. Yağmur çizmelerimiz hazır duruyor, çünkü burada yürümek zor oluyor" dedi.

'BELEDİYE YILLARDIR ÇOK YETERSİZ'

Çarşıda 15 yıldır abiye giysi satan Kadir Orhanlı, "Yıllardır aynı sorunu yaşıyoruz. Su bastıktan sonra pisliğiyle uğraşıyoruz. Bu yüzden kış sezonunda çok turist de gelmiyor. Yetkili kişiler bu sorunu çözmeli. Her defasında söylüyoruz ama kimse ilgilenmiyor. Seçim zamanında da söyledik. Belediye yıllardır bu konuda çok yetersiz" diye konuştu.

Kemeraltı'nda 60 yıldır esnaflık yapan Fethi Mekik ise, "Bizim dükkanın önü dere gibi oluyor, sular akıyor. İş yapamıyoruz. Bazı çukur yerlere su giriyor. Çarşıda alışveriş duruyor. Biz setimizi çekiyoruz o yüzden dükkana girmiyor. Çamur geliyor, simsiyah su akıyor. Kaç senedir çözülmedi. Hep aynı şeyi yaşıyoruz. Meteorolojiyi takip ederek, mallarımızı yukarı alıyoruz" dedi.

'HER SENE AYNI EZİYET'

Çarşıda 28 yıldır gelinlik mağazası olan Suna Gültekin, her sene eziyet yaşadığını söyleyerek, "Eskiden sadece kışın yaşıyorduk ama şimdi yağmurlar yazın da yağıyor. Mazgal, gider diye bir şey yok. Tam kapımın önünde mazgallar var ama hiçbir işlevi yok. Gideri yok. Burası eğimli olduğu için lağım suyu doluyor. Dünkü yağmurdan sonra mazgalın içi balçık oldu, üzerinde kurtçuklar oluşuyor. Sinekler buraya konuyor. Tam Koronavirüsün olduğu bir zamanda bir de böyle bir pislikle karşılaşıyoruz. Dün çizmelerimizi giydik, kadın başımıza, mesleğimizi bırakıp balçıkların içinde mağazanın içindeki suları atmaya çalıştık. Sular çekilince kapımızın önünü yıkıyoruz. Belediyeden gelip hazırlık yaptılar bugün için ama bu sefer yağmur yağmadı. Çarşının içinde hortumlar duruyor. Baştan tedbir almak daha iyi olurdu" şeklinde konuştu. (DHA)

 
Celp dönemi corona önlemleri açıklandı
 
Putin'in kaderi 1 Temmuz'da belli olacak!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Onur 4 Haziran 2020 Perşembe 18:39

Bir yorumcu çok güzel yazmış kemeraltı esnafı dükkanının çöpünü su mazgallarına süpürüyor hatta gözümün önünde bir tanesi yanmayan çakmağını 3-4 kez zorlayarak mazgala attı.. ayrıca diğer bir yorumda da orada yapılacak kalıcı çözümün süresi 1 sene demiş ama tahmini iyimser maalesef daha uzun süre ister ki bir de izin almak için sit kurulu falan bir sürü aşaması var Öncelik esnafın insanca davranmaya başlaması sonrası daha kolay

Yorumu oyla      2      3  
SERPİL 3 Haziran 2020 Çarşamba 09:58

Belediyeden önce Kemeraltı Esnaf Derneği'ne sesinizi duyurun.Mademki bir dernek var,bireysel çabayla Belediye'ye sesinizi ne kadar duyurabilirsiniz?

Yorumu oyla      3      3  
3 Haziran 2020 Çarşamba 08:34

Buranın kaderi bu. Tarihte bakarsanız zamanında buranın mezarlıkbaşı çankaya'ya kadar deniz olduğunu görürsünüz. Ne yaparsanız yapın buranın kaderi değişmez. Ancak hollanda gibi deniz seviyesi altı olduğundan alt yapı pompa istasyonu yaparsanız belki düzelir ama o kadar geniş alana bu yapılamaz. Doğa kaybettiği alanı geri alacak.

Yorumu oyla      4      3  
Atilla Kamar 2 Haziran 2020 Salı 22:56

Mazgallara dükkanlarınızın çöpünü süpürmeye devam edin...

Yorumu oyla      6      3  
Bülent ışık 2 Haziran 2020 Salı 22:40

Avrupa nın en gelişmiş ülkesi Almanya 'da 3 haziran 2016 yılında yaşanan sel felaketinde 6 kişi ölmüştü. Doğal afet üzerinden siyaset yapılmaz.

Yorumu oyla      4      3  
Ercan 2 Haziran 2020 Salı 20:13

Çözüm var olmasina var da Her yer kazılacak.toz toprak koku cabası, yaya trafiği de haliyle cok aksayacak bu sefer de işlerimiz cok aksadı diye isyan edeceksiniz Orda ki çalışmalar nerden baksanız en az bir yıl sürer .Peki sizin bıraktım bir yılı bir ay dayanma gücünüz var mı sesinizi çıkartmadan.Izmir belediyesinin bir toplantı yapıp süreci anlatması gerek.Aziz kocaoğlu tramvay da bile ne tepkilerle karşılaştık kemeraltinin alt yapı işine nasıl gireriz bilemiyorum diye de benzer bir cümlesi var malesef.

Yorumu oyla      4      3  
altan koralttan 2 Haziran 2020 Salı 18:30

çav bella çığıra çığıra oy toplarken beyefendiye iletseydiniz isteklerinizi..şimdi ara ki bulasın..şatoda duymaz sizi...

Yorumu oyla      5      13  
Çav Bella 2 Haziran 2020 Salı 18:27

Belediyenin iki adım ötesi.

Yorumu oyla      4      9  
M.Sinan ÖZTAN 2 Haziran 2020 Salı 18:14

Kemeraltı esnafının şikayet etmeye hakkı yok.Her türlü çeri çöpü süpürür ve logar kapağının içine atarsanız,tıkanır ve her yağmurda taşma olur sonrada başlarsınız şikayet etmeye

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Celp dönemi corona önlemleri açıklandı
Milli Savunma Bakanlığı yeni celp dönemine ilişkin corona virüs önlemlerini ...
Ünlü iş insanı Süleyman Toplusoy hayatını kaybetti
Ünlü giyim firması Roman Mağazaları'nın ortağı iş insanı Süleyman Toplusoy ...
CHP'li Eren Yıdırım'a tahliye
Adana'da Vefa Destek grubuna saldırı olayıyla ilgili tutuklanan CHP Yüreğir ...
 
Türkiye'nin ilk cep uydusu uzay yolculuğuna hazırlanıyor
Türkiye'nin ilk cep uydusu Grizu-263A, 3 Mart 1992'de Zonguldak'ta meydana ...
Kadına şiddet bitmiyor! Araçtan indirip, bıçakladı
Isparta'da, Mesut Ç., çıkan tartışmada otomobiline binerek kaçmak isteyen ...
Barış Çakan, kavgayı ayırmak isterken ölmüş!
Ankara'da, Barış Çakan'ın(20) ezan okunurken yüksek sesle müzik dinleyen ...
 
Maden tüneli gibi define kazısına suçüstü
Sakarya’nın Akyazı ilçesinde, define bulmak amacıyla yaklaşık 3 ayda yerin ...
Sokak köpeğine saldırmıştı... Saldırgan serbest bırakıldı
Alaşehir ilçesinde bir sokak köpeğine sopayla vuran ve bu davranışı nedeniyle ...
Dava öncesi önemli gelişme: MASAK Raporu’nda neler var?
FETÖ/PDY soruşturma kapsamında uzun süredir tutuklu bulunan Urla Belediye ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva