HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Mart 2020 Cuma - 11:42

Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik, Bergama’da sevenleri ile buluştu

Bergama Belediyesi tarafından düzenlenen, 'Suriye'nin Geleceği, Beka Sorunumuz ve Mehmet Akif Ersoy' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik büyük ilgi gördü.

Tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik, Bergama’da sevenleri ile buluştu

Bergama Kültür Merkezi'ndeki konferansa, Belediye Başkan Vekili Aşkın Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, Belediye eski Başkanlarından Raşit Ürper, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konuşmasında, tarih boyunca İngilizlerin Osmanlı İmparatorluğu üzerine oynadığı oyunlar ve imparatorluk hafızamızı yok etmeye yönelik yaptıklarını tarihi gerçekler üzerinden anlatarak bilgiler veren Prof. Dr. Mehmet Çelik, Çanakkale zaferimiz üzerine tek şiir yazan şairin Mehmet Akif Ersoy olduğunu, yaşamı boyunca başına gelen tüm olumsuzlukların da bu yüzden getirildiğini söyledi.

 "BİR MİLLETE YAPILACAK EN BÜYÜK İHANET GEÇMİŞİNİ UNUTTURMAKTIR"
Bir millete yapılacak en büyük ihanettin geçmişini unutturmak olduğunu anlatan Prof. Dr. Çelik, "Hafızasını kaybeden milletlerin yaşama şansı yoktur. Bize imparatorluk hafızamızı kaybettirdiler. Osmanlı imparatorluğumuzu hafızasıyla birlikte gömdüler" dedi. 'Anadolu ile yetinin` diyen İngilizlere dikkat çeken Prof. Dr. Çelik, "Bizi öyle bir köklerimizden ayırdılar ki 900 sene bizatihi yönettiğimiz Suriye, Halep ve diğer ülkelere, topraklara imparatorluk yıkıldıktan sonra bir daha geri dönüp bakmadık. 900 sene Osmanlı İmparatorluğu himayesinde bulunan topraklarımızı, Sevr`in ardından bir defa olsun hatırlamadık. Aynı tespihin imamesinin koparılıp dağılması gibi, bizi birbirimizden koparıp ayırdılar" dedi. 'Serv uygulanmadı' diyenlere de seslenen Prof. Dr. Çelik, "Serv bal gibi uygulandı. Serv bir anlaşma değil, projedir.  Amaç bizi Anadolu ile sınırlandırmaktı. Bunu da yaptılar" dedi.

"MEHMET AKİF ERSOY'A ÇANAKKALE ŞİİRİ İÇİN YAPMADIKLARI KALMADI"
Çanakkale'de 253 bin şehit verdiğimize dikkat çeken Prof. Dr. Çelik , "Çanakkale'de 253 bin şehit vermişsin. Kuyucaklı Ömer'in, Onbaşı Seyit'in bir şiirini, bir kitabını yazmamışsın. Cumhuriyet şairlerinin hiç biri yazamazdı. Sıkardı. Anadolu'nun börtü böceği için romanlar, şiirler yazıldı. Ama Çanakkale için bir roman yazılmadı. Çünkü bize hafızamızı unutturmak isteyenler 253 bin şehit verdiğimiz Çanakkale Destanımızı dahi unutturmak istediler. Mehmet Akif, Necip Çöllerinde iken 'Çanakkale geçilmedi' diye gelen telgraf üzerine Çanakkale şiirini yazmıştır. 253 bin şehidimizi anlatan tek şiir budur. İstiklal Marşımızı yazmasına rağmen, Çanakkale şiirini kabahat görenlerin Akif'e eziyeti hiç bitmedi. Çünkü bu şiir nedeniyle Çanakkale'yi bize unutturamadılar. Vefatına kadar, ailesinden, çocuklarından ayrı Mısır'da yaşamayı reva gördüler. Hastalanınca İstanbul'a dönebildi. Hastalığında bile rahat bırakmadılar. Vefat ettiğinde kimsesiz olarak defnedilmesine İstanbul Üniversitesi öğrencileri engel oldu. Akif'in öldüğü haberini alan gençlerin sahip çıkmasıyla kalabalık bir cemaatle defnedildi. Tek bir devlet görevlisi olmadan. Çünkü bizi tarihimizden, köklerimizden koparanlar, Akif'in şiiri nedeniyle Çanakkale'yi bize unutturamadılar" dedi. Konferans sonunda büyük alkış alan Prof. Dr. Mehmet Çelik'e Belediye Başkan Vekili Aşkın Uyar verdiği değerli bilgiler için teşekkür edilerek bir plaket takdim etti.

 
Şampiyon madalyasıyla, Başkan Selvitopu’nu ziyaret etti
 
İzmir'de kaçak içkiler böyle imha edildi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TÜRKAY ALAN 14 Mart 2020 Cumartesi 00:57

Çok sevdiğim ve ömrüm boyunca düstur edindiğim bir sözü paylaşmak isterim.'Üç günlük ikbal,beş kuruşluk mansıp uğruna mesleğimi,onurumu satarsam şerefsiz olayım'Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.

Yorumu oyla      2      3  
TÜRKAY ALAN 14 Mart 2020 Cumartesi 00:48

Bilim adamı(?) olduğunu iddia edenler öncelikle bilim ahlakına sahip olmalı.Tarihi yazanlar/anlatanlar,tarihi yapanlar kadar da dürüst olmalı.Osmanlının bi idrak-ı edrak diye horladığı anadolu halkının TÜRK olduğunu hatırlattı ve yüce TÜRK MİLLETİNİN üyesi olduğunu tescilletti.EDEP YA HUUU..!

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şampiyon madalyasıyla, Başkan Selvitopu’nu ziyaret etti
Türkiye Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazanan 14 yaşındaki Darıcı,  ...
Karşıyaka’da eğitim ve spor faaliyetlerine iki hafta ara!
Karşıyaka Belediyesi, yeni koronavirüs salgınına karşı önlem almak ve ...
Başkan Batur'dan 'memurlarla toplu sözleşme' çıkışı!
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne üye belediyelerin personeli eğitim toplantısı ...
 
Gaziemir’de emekçilerden tabutlu eylem!
Gaziemir Belediyesi’nde, Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm ...
Buca'da 'hayati' operasyon: Gıda teröristi tatlıcı zabıtadan kaçtı!
Halk sağlığını tehlikeye atan unsurlara karşı denetimlerini sürdüren Buca ...
Bornova'da eczanelere ‘Altın Bilezikli’ personel
Bornova Belediyesi’nin Yılın En İyi Vizyon Projesi seçilen ‘Altın Bilezik’ ...
 
Kemalpaşa’da camiler yenileniyor
Kemalpaşa Belediyesi, ilçede bulunan camilerde tamir, boya onarım ve çevre ...
Başkan Soyer 'kent vizyonu' mesajı: Hedef 'Sakin Şehir' İzmir
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 8 bin 500 yıllık mirası ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bir ziyaretin en ‘sıcak’ anı
Mehmet KARABEL yazdı... Bir ziyaretin en ‘sıcak’ anı
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva