HABERLER>POLİTİKA
13 Şubat 2024 Salı - 09:05

Tarih verdi... CHP adayı Tugay'ın vaatleri vitrine çıkıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu. Tugay,  "kentle ilgili vaatleri aktaracağımız lansman toplantısını genel merkezin Ankara'da yapacağı ve bütün adayların tanıtıldığı toplantıdan sonraki hafta içerisinde birincisini, yine Mart'ın başlarında da ikincisi olmak üzere iki ayaklı proje lansmasınımız olacak" dedi.

Tarih verdi... CHP adayı Tugay ın vaatleri vitrine çıkıyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, saha ziyaretleri sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Parti içi tartışmalardan projelere, Gördes Barajı'ndan ittifaksız seçim sürecine kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Tugay, saha izlenimleri hakkında da bilgi verdi.

İNSANLARIN SEVGİSİNİ, SAYGISINI GÖRÜYORUM
Tugay açıklamasında "İzmir'in dört bir yanında gittiğim her yerde insanların çok ilgisini görüyorum. Sevgisini, saygısını görüyorum. Genelde çok olumlu şeyler söyleniyor. Tabii ülkenin genel içinde sıkıntılardan kaynaklanan  bir mutsuzluk hali var. Bunun yanında bir de bu siyasi tartışmaların biraz dozunu aşmış olmasından dolayı biraz rahatsızlık hissi olduğunu hissediyorum. Ama bana karşı herkes çok olumlu" diye konuştu.

PARTİYİ YIPRATAN  HERKESİN  DURMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Parti içinde bir grup tarafından kendisinin hedef alındığı iddialarının sorulmasına yanıt veren Tugay, "sokakta  benimle ilgili kimsenin bir şey tartıştığını görmüyorum açıkçası.  Çok dar bir çerçevede bir grup insan kendince bir şeyi biraz yapay olarak yürütmeye çalışıyor.  Buna da üzülüyoruz tabii. Sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi bu dönem  kimlerin aday göstereceğine karar verdi. Bütün yetki onlardadır. Daha önceki dönemde de aynı şekilde bu kararlar verilmişti.  Ben  artık bu kararlarla ilgili bir şeyleri tartışmaya çalışarak  partiyi yıpratan  herkesin  durması gerektiğini düşünüyorum.  Çünkü yarışmamız gereken birkaç rakip var. Çok iyi bir sonuç almalıyız.  İzmir'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin varlığını güçlü bir şekilde devam ettirmek en önemli görevimiz" ifadelerini kullandı.

GÖNLÜMÜZ TABAN İTTİFAKINI İSTİYOR
Seçime ittifaksız girilmesinin bir dezavantaj yaratıp yaratmayacağı konusuna ise Tugay, "Ben  her partinin tabii kendini kendi adayını çıkarması gayet doğal ve normal karşılıyorum.  Bu şartlarda yarışmak da demokrasinin gereği… Fakat gönlümüz  tabanda  halkın ittifakını, şehrin ittifakını, İzmir'in ittifakını istiyor. O yüzden zaten öyle bakıyoruz. Siyaset yaparken de  belediye hizmetlerini üstlendiğimiz zaman da kamu hizmeti yaparken de hiç kimseyi kimseden ayırmadan hizmet etme kararlarındayız. O nedenle insanlarımızın bu duygumuzu, bu düşüncemizi  karar verdiğimiz bu tutumu bilerek bize  destek olmasını isteyeceğiz. Takdir halkımızındır" dedi. 

KALKINMA ÇABASI İÇİNDE OLACAĞIZ
Saha çalışmalarında yerel yönetim ve hükümet çalışmaları konusunda ne gibi eksikliklerin kendisine iletildiğinin sorulmasına yanıt veren Tugay, "İç içe geçmiş bir sürü konu var. Ama genel anlamda temel belediyecilik hizmetlerinde biraz daha  hızlı  çözümler istiyor halkımız. Ben de bunu vaat ediyorum. Yani daha erken fark edip, daha hızlı müdahaleler yapacağımız  her türlü çalışma  bizim dönemimizde olacak. Onun dışında  İzmir'imize  kalkınma vizyonu getireceğimizi anlatıyorum.  Ülkemizin ekonomik sıkıntılar yaşadığı böyle bir dönemde  İzmir'in yapması gereken bir hareket.  O yüzden  herkesin katılımıyla, yani İzmir'deki bütün  ilgili kişi ve kurumların katılımıyla bir kalkınma çabası  içerisinde olacağız önümüzdeki dönemde. Onu anlatıyorum. Halkımız tabii  nelerin hükümet tarafından yapılması gerektiğini, nelerin  belediyeler tarafınca yapılması gerektiğini çok ayırt etmiyor. Mesela doğal gaz konusu çok yaygın bir talep. Doğal gaz eksikliği, doğal gaz ulaşmadığı bölgeler hakkında  çok şikayet var. Bir de  tabii Ulaşım Bakanlığı tarafınca yapılması gereken bazı yol projeleri var.  Onlar da bekleniyor. Bunlar da  belediye olarak  üzerimize düşen neyse yapacağız diyorum. Ama hükümetin de yardımcı olması gerekir diyorum" diye konuştu.

KARŞIYAKA İSKELE ÖNÜNE OTOPARK GELİYOR
Kentteki en büyük sorunlar arasında yer alan otopark konusunda ne gibi çalışmalar yapılacağının sorulmasına yanıt veren ve bir vatandaş ile arasında geçen 'yetersiz otopark' diyalogu hakkında konuşan Tugay şunları söyledi:

"Ben ilçe belediye başkanıyken de  Karşıyaka'da uygun her yerde otopark yaptık. Şimdi bölgesel  olarak düşüneceğiz. Daha büyük otopark projeleri gerçekleştireceğiz. Bazı yerlerde biraz daha öncelikli ihtiyaç. Karşıyaka içerisinde için biraz daha  fazla talep olduğunu biliyorum. O yüzden Bahriye Üçok altındaki yeraltı otoparkının eski  bir otoparktır ama projesi de vardır. Soğukkuyu Camii'ne kadar tren istasyonunu yakınlarına kadar girebilme şansı var. Yani şu andaki kapasitesini en az 2,5 katına hatta katına katlama şansı var. Böyle bir proje var aklımda. Karşıyaka İskele’nin orada bir  yeni bir otopark alanı kazandırmaya fikrim var. Bununla ilgili basında çalıştığımız bir proje var ama bunu proje lansmanında sunacağız"

PROJE LANSMANI 2 AYAKLI OLACAK
Projelerinin tanıtımını ne zaman yapacağı sorusuna yanıt veren Tugay, "kentle ilgili vaatleri aktaracağımız lansman toplantısını genel merkezin Ankara'da yapacağı ve bütün adayların tanıtıldığı toplantıdan sonraki hafta içerisinde birincisini, yine Mart'ın başlarında da ikincisi olmak üzere iki ayaklı proje lansmasınımız olacak" dedi.

GES,RES VE JES'E ÖNEM VERİLECEK
Çevreci yatırımlarda yenilenebilir enerji konusunda ne gibi adımlar atacağı hakkında konuşan Tugay, "yenilenebilir enerjiyle ilgili olarak  bir güneş enerjisi, iki rüzgar enerjisi, üç jeotermal enerjiyle ilgili projelerim var, fikirlerim var. Çok yaygınlaşacak. Biz Karşıyaka Belediyesi olarak iyi bir güneş enerjisi yatırımı yaptık. Aslında bütün ilçe belediyelerimizin, büyükşehirimizin bu konuya biraz daha öncelik vererek çalışması gerektiğini biliyorum.  Şu andaki kapasitesinin çok daha üzerinde  bir güneş enerjisi yatırımı mutlaka yapacağız. Onun dışında rüzgar enerjisi için olanaklara bakacağız ve jeotermal yine  evleri ısıtmada, seracılıkta  ve turizmde kullanımıyla ilgili olarak daha fazla kullanılmalı diye düşünüyorum. JES yapalım demiyorum. Elektrikli santral yapalım demiyorum ama Balçova'da olduğu gibi,  binaların, evlerini ısıtmasında rahatlıkla kullanabileceğimiz önemli jeotermal kaynaklarımız var. Oradaki kapasite artırımı  düşünüyorum. Atık yönetimiyle ilgili projeler var. Yakarak bertaraf tesisin mutlaka koyacağız. Onunla ilgili bakanlığın yer onayı gerekiyor. Onu en kısa zamanda sonuçlandırıp İzmir'e çok önemli, aynı zamanda elektrik üretecek ve çöp yakma tesisi mutlaka kazandıracağım. Bu önemli projelerimden birisi" diye konuştu.

YERÜSTÜ SUYU ALABİLİRSEK MALİYETİ DÜŞÜRÜRÜZ
İzmir'de gelecek yıllarda en önemli sorunlardan biri olarak görülen 'içme suyu' konusunda ne gibi çalışmaları olduğunu ve Gördes Barajı'ndan İzmir'in yeteri kadar yararlanamaması nedeniyle ne gibi hamleler yapacaklarının sorulmasına yanıt veren Tugay, "Suyun temininden Devlet Su İşleri sorumludur. Devlet Su İşleri suyu bulup bir şekilde İzmir'i  temin etmek durumunda...  Belediyeler, Büyükşehir Belediyesi İZSU üzerinden de bu suyun dağıtımından sorumludur.  Sonuçta Gördes'teki barajın su tutmadığı gerçek. Ben Gördes'e de gittim. Bu konuyu orada da inceledim. Maalesef  bütün çabalara rağmen  altından su sürekli kaçak oluyor ve  yani orada su tutulmuyor. Ancak Gördes'te iki tane daha baraj projesi var burada. Yani İzmir'in gelecekteki su ihtiyacını Gördes bölgesindeki üç tane baraj üzerinden  sağlamayı planlamış Devlet Su İşleri İzmir Büyükşehir Belediyesi ile beraber  konuşarak. Diğer barajların acilen yapılması lazım. Yani orta vadede mutlaka  yine o bölgeden  yer üstü sularından bizim su almamız gerekiyor. Suyun maliyetiyle ilgili tartışmaları da mesela önemli bir şey şu; Ankara'da  su ihtiyacı yüzde 99 yer üstü sularından karşılanıyor. Yüzde 1 yer altı sularından. İstanbul'da da yanlış hatırlamıyorsam yüzde 97 yer üstü sularından yüzde 3 yer altı sularından. İzmir'de ise  bizim kullandığımız suyun yüzde 65 yeraltından alınıyor. Yüzde 35'i yer üstünden alınıyor. Ama yer altındaki suyu çıkarırken  çok yüksek miktarda enerji harcıyorsunuz, enerji maliyeti çok yükseldi, yükseliyor ve o da su fiyatlarına bir şekilde yansıyor. Böyle bir problemimiz var. Onun için bir an önce Gördes ve civarındaki  diğer barajların ve İzmir'de birkaç noktada yine baraj projeleri var. Onların bir an önce yapılması lazım. Buralardan bizim yer üstü suyu almamız lazım ki suyun maliyeti daha düşük olsun" ifadelerini kullandı. 

 
Yeşil mercimekte vergi sıfıra indi
 
Satışa çıkarılmıştı... Yeni sahibi belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
özen özgün 25 Şubat 2024 Pazar 14:50

izmirde belediyecilik yok trafik felç yollar berbat körfez zaten malum park sorunu saymakla bitmez dertler yani kısaca bu sefer oyum chp ye değil zaten beraber yürüdükleri insanlar devlet düşmanı ne deyim kayırlısı neyse o olsun.

Yorumu oyla      0      0  
Izege der. 14 Şubat 2024 Çarşamba 09:22

Sayın Tugay fazla dert etme sizin bu göreve getirenler düşünsün şimdiden telaş içindeler kayıp edersiniz izmirliler partinin başında bulunanlar en azından izmir'e sık sık gelemezler car car ahkâm keserek nutuklar atamazlar işin rengi iyi değil yanınızda nazar boncuğu gibi bulunanlar Cengiz inşaat gibi çıkarcı kesimdir...

Yorumu oyla      1      1  
İşci 14 Şubat 2024 Çarşamba 08:10

Senin KSK de yaptıkların belli cengiz inş peskes çektin arsaları yazık ya bi düzgün doğru adam yokmuydu bu şehrin başkanı olacak seni gösterdiler Memurlar eylem yapacaklar haberin varmı Cemil

Yorumu oyla      2      3  
bostanlı halkı 13 Şubat 2024 Salı 20:31

karşıyaka belediye başkanlığında tek başarısı restoranlar için kaldırım genişletme olan birine neden oy verelim.sokakta kimsenin tanımadığı ve hiçbir başarısı olmayan birine neden oy verelim.dayatmayla oy alamazsınız..bu sefer oy vermiyeceğiz.vakit geçmeden deeğiştirin bu adayınızı

Yorumu oyla      5      3  
VATANDAŞ 13 Şubat 2024 Salı 20:08

Vahh izmirim vah vahhhh. Bunların eline dilinemi düşçen, ALLAH KORUSUN İNŞALLAH.

Yorumu oyla      4      2  
13 Şubat 2024 Salı 16:47

Bu ısrarla izmiri tamamen AKP ye teslim edecekler. ve inşallah AKP alır da izmir rahat bir nefes alır. nedir bu dayatma o zaman anlarız.

Yorumu oyla      4      1  
izmirli 13 Şubat 2024 Salı 16:30

CHP de önseçim yok akp de var sanki, ako de kimse ses bile çıkaramıyor, son ses çıkaran kimdi onu bile hatırlamıyorum, chp de tunç da Seferihisar dan emrivaki ile geldi, şimdi itiraz ediyor zıp zıp.

Yorumu oyla      1      1  
ezege 13 Şubat 2024 Salı 14:24

haala gn merkez ısrar ediyor cemil tugay için. çok oy kaybı olacak belkide izmiri kaybedeceğiz. uyarması bizden, umarım geri çekerler vede TUNÇ SOYERi yeniden aday gösterirler. KARŞIYAKA için de aynı düşünceler devam ediyor. geri çekmek zorundalar.

Yorumu oyla      18      5  
Taka 13 Şubat 2024 Salı 14:14

Bakın arkadaşlar anlayın artık ancak kılıç zoru ile Müslüman olmuş görünenler ^^ Katil devlet^^ diye bağıranalrı yanında atşır. Beğenmediğin devlette neden beeldiyecilik yapmak istiyorsun?

Yorumu oyla      4      9  
sezarın hakkı sezara 13 Şubat 2024 Salı 14:02

ön seçim neden yapılsın ? değişim sitediniz değişim geli. bunun için ağlamayacaksınız ! ayrıca ön seçim için bir vatandaş olarak delegere neden güveneyim? il ve ilçe başkanlığı seçimlerinde gördük . delegeler biribirine girdi. hepsi kendi ve yakınlarının işi olsun peşinde vatandaş olarak delegelere neden güvenelim ??? ön seçim iyiki yapılmadı. değişim istediniz ve değişimde geldi. istemeyen gidip akp ye oy verebilir.

Yorumu oyla      5      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Konak Adayı Mutlu'dan eşitlik vurgusu: Kimse kendini öteki hissetmeyecek!
Oda, sendika ve dernek ziyaretlerine devam eden CHP Konak Belediye Başkan ...
Mehmet KARABEL yazdı... O vekil şimdi İzmir’in kalbine başkan adayı
Mehmet KARABEL yazdı... O vekil şimdi İzmir’in kalbine başkan adayı
Cumhur İttifakı vaatlerini açıkladı... İzmir'i neler bekliyor?
Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, ...
 
Akşener, Denizli'de partisinin adaylarını tanıttı!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart Mahalli İdareler Genel ...
Cumhur İttifakı'nın Karabağlar adayı Tunç söz verdi: İşten çıkarma olmayacak!
Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Cumhur İttifakı'nın Karabağlar ...
Haluk Levent'ten yeni açıklama: 3 kez arandım!
Sanatçı Haluk Levent, CHP sözcüsü Deniz Yücel’in ‘kurumsal bir teklif’ ...
 
CHP'den 'Haluk Levent' açıklaması!
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel “Recep Tayyip Erdoğan kendini her şey sanabilir ...
EMEP İzmir adaylarını açıkladı!
Emek Partisi, 31 Mart 2024 tarihindeki yerel seçimdeki İzmir adaylarını tanıttı.
Seçim temposuna çiğ köfte dopingi!
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, İzmir Şanlıurfalılar ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva