HABERLER>POLİTİKA
19 Haziran 2021 Cumartesi - 13:25

Taraftarı heyecanlandıran haber AK Partili Dağ'dan... Alsancak Stadı'nda ilk maç ne zaman?

Katıldığı radyo programında açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Alsancak Stadyumu'nun sezonun üçüncü yada dördüncü haftasına yetişeceğini duyurdu. Dağ ayrıca, "İzmir'de en önemli sorunumuz son 6 ay-1 yıldır trafik olmuş durumda… Bu konuda da yerel yönetime çok önemli görevler düşüyor" ifadelerini kullandı.

Taraftarı heyecanlandıran haber AK Partili Dağ dan... Alsancak Stadı nda ilk maç ne zaman?

EGEDESONSÖZ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Radyo D'de Fatih Uslu'nun sunduğu radyo programına katıldı.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Dağ, yeni getirildiği görev ile İzmir hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz aylarda AK Parti Kongresi'nin ardından Ar-Ge Başkanlığı görevinden Tanıtım ve Medya Başkanlığı'na atanması ile ilgili konuşan Dağ, "Sizin halinizi çok daha iyi anlıyorum. Gazetecilerin, gazeteci idarecilerinin, haber atlamamak için sürekli mesai yaptığını mesainin 7 gün 24 saat olduğunu daha iyi idrak ettim bu göreve geldiğimden beri" diye konuştu.

EN BÜYÜK SORUNLARIN BAŞINDA TRAFİK GELİYOR
İzmir'de nelerin değişmesi gerektiği yönünde gelen soruya da yanıt veren Dağ, "Bir turizm potansiyelini artırmamız lazım. Tarımı artırmamız lazım, liman kullanımı artırmamız lazım. Kentsel dönüşüm önemli meselelerimizden bir tanesi, bunu İzmir'de başarmamız lazım. En önemli sorunumuz son 6 ay-1 yıldır trafik olmuş durumda… Bu konuda da yerel yönetime çok önemli görevler düşüyor" dedi.

ALSANCAK STADYUMU'NDAN SON DURUM: SADECE KOLTUK VE ÇİMLER KALDI
İzmir'deki son dönemlerde spor dallarında yaşanan başarılara da dikkat çeken Hamza Dağ, "Biz bu sene sporda altın yılı yaşadık diyebiliriz. Altay-Altınordu final oynadı. İstanbul'da maçı izlemek büyük gurur verici bir durum oldu. Altay Süper Lig'e çıktı ve 2 takımımız var Süper Lig'de. Bu son dönemde bizim yaptığımız tesisleşme hamlelerinin ciddi anlamda faydaları olduğunu düşünüyorum. Göztepe stadı 1,5 yıl önce bitti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı Bornova Stadı var. Alsancak Stadı bitmek üzere, yüzde 80 oranında tamam. Sadece koltuklar ve çimlendirme kaldı, onu yetiştirmeye çalışıyoruz. Sezonun 3'ncü 4'ncü maçına yetişebilir diye düşünüyoruz. Karşıyaka Stadı var. Biz ilk önce oraya başlamıştık ve dönemin belediye başkanı itiraz etmiş ve planlar iptal olmuştu. Şimdi Karşıyaka Belediye ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşme çalışmasındayız, umarım kısa sürede çözüm sağlayacağız orada. Pınar Karşıyaka'da ligde yarı finale geldi. Basketbolun Şampiyonlar Ligi'nde de final oynadı. Bucaspor'da üst lige yükseldi… Altay son maçlarındaki performansı ile netice aldı. Mustafa Denizli sağolsun takımın başına geçti ve tecrübesini final maçında da gösterdi. 20 takımın 2'si İzmirli. Bazı Büyükşehirlerin takımları yok, onlarda daha fazla çalışması gerekecek" dedi.

İZMİR ÇOK GÜZEL BİR ŞEHİR
İzmir'in her yerini adım adım gezdiğini dile getiren Dağ, "İzmir çok güzel bir şehir. Hem denizi, hem yeşili ile harika bir şehrimiz. Turizm potansiyeli çok yüksek… Şu an yeteri kadar değerlendiremediğimizi düşünüyorum. İleriki süreçte bunlar için de yeni adımlarımız olacak. Ben İzmir'in dağlarını adım adım geziyorum. Her gittiğim yere yepyeni şeyler görüyorum.  Hem orman hem deniz… Bir insanın herhalde huzur olarak algılayabileceği her şey şehrimizde var. İstanbullular Urla'ya yüklendiği için bizde adım atamıyoruz Urla'ya. İstanbullular talep gösterdiği için fiyatlar da yükseldi oldukça orada" dedi.

HAKLILIĞINIZ DESTEKLENSE DE OY VERME KONUSUNDA İDEOLOJİK DAVRANILIYOR
İzmir'de siyaset yapmanın zor olup olmadığının sorulması üzerine de konuşan Dağ, "İlk gözümü açtığım büyükşehir İzmir olduğu için sosyolojisini, insan yapısını, her mahallerinin sıkıntılarını bilen bir özelliğim var. Yıllar önce nasıl bir şehir var, şimdi nasıl bir şehir var gayet iyi biliyoruz. Birebir doğrudan, temas ederek, hemşehrilerimiz ile temas kurmaya çalışıyoruz. Birebir sorunlar için doğrudan insanları ziyaret ederek çözmeye çalışıyoruz. Zor bir şehir değil, benim açımdan her açıdan bildiğim bir şehir. Belki parti olarak netice alamamış, başarılı olamamış durumumuz olsa da 2002'de başladığımız yer ve şimdiki geldiğimiz yere baktığımızda ciddi bir yukarı doğru ilerleyiş var. Önümüzdeki süreçte daha iyi bir ilerleme olacaktır. Çünkü kendimizi daha iyi anlattığımızı düşünüyoruz. Bize ‘iyi insanlarsınız’ deseler de insanların ideolojik olarak oy verme potansiyelleri de var. Yani bu tüm parti seçmenleri için geçerli. Belki size haklı olarak getirebileceği çok eleştiri yok, diyalog kurduğunuzda anlıyorsunuz ancak o konuşmada kişi sizin haklılığını desteklese de oy verme konusunda ideolojik konuda oy vermeyebiliyor. Ben bunu yanlış görmüyorum. Biz turuncu alan dediğimiz alan dediğimiz her partiye oy vermeye potansiyeli olan kişilerle iletişim kurmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

KEMERALTI SOKAKLARINDA GEZDİĞİM DE ALDIĞIM ZEVKİ HİÇBİR ŞEYDEN ALMIYORUM
Vatandaşlar ile iletişimde en çok hangi araçları kullandığını da belirten Dağ, "Burada artık iletişim kanalları çok fazla. 4,5 milyon kişi ile doğrudan temas kurmanız çok mümkün değil. Benim bazen İzmir konusunda bilgi sahibi olmak için gittiğimiz bazı yerler vardır. Kemeraltı, Abdullah Arda Meydanı, Karşıyaka'da Çarşı, Kemalpaşa'da adliye arkasında bir sokak vardır. Her ilçede Türkiye'nin nabzının attığı yerler vardır, ben oraya gider insanlarla konuşurum. Bazen bu ziyaretler tek başına da olur. Gider ve ülke ile ilgili bizlere söylemek istedikleri ne var diye onları dinlerim. Bunlar aslında doğrudan iletişime geçmektir. Biz hemşehrilerimiz ile diyalog kurmaya gayret ediyoruz. Ben Kemeraltı sokaklarında tek gezdiğim kadar keyif aldığım hiçbir şey yoktur belki hayatta. En büyük isteğim yarın öbür gün sivil hayatta tek başına gezebilmek" ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE YILLARINDAN BERİ SİYASETİN İÇERİSİNDEYİM
Siyasete ilgilinin lise dönemlerinde başladığını belirten Dağ, "İlgim lise zamanları başladı. Üniversite yıllarında itibaren siyasetin içinde bulunduk. İlk olarak 2006 yılında İzmir gençlik kollarında göreve başladık. Siyasete ilk giriş noktasına bakacak olursak, eşimle görüşmemizde ilk söylediğim 'siyaset yapmayı istiyorum, biraz zor hayatımız olabilir buna hazırlıklı mısınız' demişim" dedi.

BİZİM GÖRÜŞÜMÜZDE GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMAK VAR
Avukatlıktan siyasete geçiş sürecinin sorulması üzerine de değerlendirmelerde bulunan Dağ, "Siyasetin kendi içinde zorluğu var zaten her işte olduğu gibi. Siyasette artık sadece kendi hayatınızı değil, artık yüz binlerin, milyonların hayatını düşünmek durumunda kalıyorsunuz ve 84 milyonun hayatını etkileyecek kararlar almak zorunda kalıyorsunuz. Siyasette hep bir üst makam olarak bakarsanız pekiyi bir bakış olmuyor. Bana siyasete başladığımız zaman genel başkan yardımcısı olacağımızı söyleseler ben pek inanmazdım. Bu görevler genelde 50 yaş üstü görevler olarak gözüküyordu bizim için. Ancak bizlerin anayasada yaptığı değişiklikler ile aslında gençlerin önünü açtık. Bizim de hem düşüncemizde gençlerin önünü açmak vardı. Gençlere tavsiyem bir görevi aldığınızda o görevin püs notlarını öğrenir ve o işi fark oluşturarak ortaya koyabilirsiniz. Bunu yaptığınızda zaten bir sonraki kademe gelecektir. Siyasetçinin hep medya ile bağlantısı vardır ancak ben geçmişte bu işin içinde değildim. Ancak insan her an her dakika bir şeyler öğreniyor" diye konuştu.

ÇEVRE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Son dönemlerde çevre konusunda halkın da büyük oranda duyarlılık göstermeye başladığını belirten Vekil Dağ, "Çevre gerçekten bizim çok önem verdiğimiz konu. İnsanlar da halkımızı da çevre konusuna son dönemde çok ciddi duyarlılık göstermeye başladı. Bu bizim kendi hayatımıza da yansımış durumda. Çevre konusunda en ciddi projelerimizden biri millet bahçeleri. Her şehirde yemyeşil alanlar oluşturuyoruz. 300'e yakın millet bahçesini 80'e yakını hayata geçti. Sıfır atık projesi başladığında, poşetleme ile ilgili ücret alındığında birileri istismar etti. Şimdi naylon poşet kullanılmaması yüzde 75'e çıkmış durumda. 2023'e kadar da mavi plaj sayısında dünyada 1'ncü olma niyetimiz var. Orman varlığı dünyada düşerken, bizim geleceğe nefes projemiz kapsamında 20 milyon hektardan 22 milyon hektara çıkmış durumda ormanlık alanlarımız.  En son müsilaj ile yaşanmış olan hadisede, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığımız çok ciddi bir çalışma yapıyor. İlk önce temizleme çalışması sonra da tamamen ortadan kaldırmak için çalışmalar yürütülecek. Ben çevre konusunda çok ciddi çalışmalar yapıldığını biliyorum. Şu an İzmir'de Bergama'da başlıyoruz inşallah. İstanbul'da Esenler'deki millet bahçesine gitmiştim, neredeyse bölgede yaşayan insanların tamamı oradaydı. İnsanların ailesi ile birlikte huzurla zaman geçirebileceği yerlerin yapımı gerekiyor" diye konuştu.

 
Yağcılar Apartmanı iddianamesi tamam... 11 can ihmaller zinciri kurbanı!
 
Arama yapıldı... Provokatörün evinden neler çıktı?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hakiki 35 19 Haziran 2021 Cumartesi 14:46

Altinordu'nun kardeş kulüp Altay ile bir sorunu yoktur. Olay sanki iki kulüp arasındaki stad kavgası gibi kamuoyuna lanse ediliyor. Altinordu'nun mücadelesi arsası Alsancak stadından en az 3-4 misli kıymetli olan bugün icinde Atatürk spor salonu, yüzme havuzu vs.nin içinde olduğu 15.500 m2'lik Altınordu Sahası arazisinin elinden alınması ve karşılığında devletimiz tarafından verilmesi gerekenlerin henüz verilmemesi ile ilgilidir. Elbette devamlılık esastır ve Türk devleti kimsenin hakkını yemez. Devlet bizim yerimizi geri versin yeter.

Yorumu oyla      4      3  
Altay 19 Haziran 2021 Cumartesi 13:54

Altay Alsancak geliyooorrrr

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel: Ziraat Bankası’nda tarımsal krediler son sırada!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Çiftçiyi desteklemek ...
CHP'de 'mor' isyan... 'İstanbul Sözleşmesi'nden değil önümüzden çekilin'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları, İstanbul Sözleşmesi ...
Kılıçdaroğlu: Kavga edeni kapının önüne koyacağım!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te CHP Belediye Başkanları Çalıştayı'nda ...
 
CHP’li Kılıç'tan 'mapushane' raporu: Koronayla savaş cezaevlerinde çok daha zor!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, pandemi ...
AK Parti’den Ödemiş çıkarması... Belediyeye eleştiri yağmuru!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Ödemiş ziyaretinde belediyeyi ...
Erdoğan'dan aşı milliyetçiliğine tepki
Antalya Diplomasi Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Salgın döneminde ...
 
CHP heyetinden HDP'ye taziye ziyareti
CHP heyeti, HDP İzmir İl Başkanlığına taziye ziyaretinde bulundu.
CHP’li Kılıç'tan 'sandık' mesajı: Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç; tek ...
AK Partili Sürekli’dan iş dünyası ile zirve: Kara propagandaya rağmen büyüyoruz
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva