HABERLER>GÜNCEL
11 Ekim 2017 Çarşamba - 19:29

Tanju Çolak'a şok suçlama: 4,5 yıl hapis istemi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında eski Milli Futbolcu Tanju Çolak’ın da bulunduğu çeteye yönelik sürdürdüğü soruşturmayı tamamladı. İddianamede ünlü futbolcunun. “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçundan 4.5 yıla yıla kadar hapsi istendi.

Tanju Çolak a şok suçlama: 4,5 yıl hapis istemi!

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, hazırlanan iddianamede, şüpheli İsmail Altınok’un çete lideri olduğu, çete faaliyetlerini Başkent Oto Sanayi arkasında bulunan kendisine ait bir gecekondudan yönettiği savunuldu. Çetenin merkezi olduğu iddia edilen gecekondunun çevresinde yerleşim yerinin bulunmadığı, etrafının tel örgü ve brandalar ile çevrildiği, etrafının güvenlik kamerasıyla izlendiği belirtildi.

Çolak’ın eski bir futbolcu, şüpheli Erman Alaş’ın da eski bir polis olduğuna dikkat çekildi. Çolak için iddianamede, “Kişisel konumu itibari ile zengin olan ve dolandırılacak şahısları tespit ederek Silahlı Suç Örgütüne bilgi verdiği, bu tür olaylardan kendisinin ve suç örgütünün maddi menfaat temin etmesini sağladığı” iddiasına yer verildi. Çete üyesi Levent Çiçek’in de “Ankara ilinde çıkar amaçlı suç örgütü üyesi olması nedeniyle hukuka aykırı eylemlerinden dolayı bilinen” bir şahıs olduğu ifade edildi.

HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETTİLER
Çetenin Ankara’da tombala tabir edilen kumar oynattıkları, çete üyelerinin üzerlerinde sürekli olarak silah taşıdıkları, örgütün gücünü göstermek maksadıyla eğlence merkezlerinde yiyip içip hesap ödemedikleri, örgütün baskıcı ve sindirici gücünü kullanarak eylemlerde bulunarak haksız kazanç sağladığı iddia edildi. Çete üyelerinin korkutma ve sindirmelerinden dolayı olayların çoğunun polise ve adliye intikal edemediği, polise intikal eden olayların basit bir olay gibi gösterildiği de ifade edildi.

120 KEZ GÖRÜŞTÜ
İddianamede çete üyeleri arasındaki telefon görüşmelerine de yer verildi. Çete üyelerinin, örgüt lideri İsmail Altınok’un talimatlarını yerine getirme sırasında mutlak bir itaat silsilesi içinde bulundukları, şifreli konuşmalar yaptıkları anlatıldı. Şüpheli Çolak’ın örgüt lideri İsmail Altınok 120 kez görüştüğü ve çetenin yönetim merkezi olan gecekonduda da bulunduğuna ilişkin baz bilgisi elde edildiği belirtildi. Söz konusu gecekonduda yapılan aramada 45 adet Kalaşnikof marka fişek ele geçirildiği belirtildi.

Çolak ifadesinde, TRT Stüdyolarında spor yorumcusu olduğunu, geçmiş yıllarda bir kez araba kaçakçılığından adli tahkikat geçirdiğini, neticesinde 23 ay cezaevinde kaldığını, şüpheli Erman Alaş’ı TBMM’de görevli polis memuru olduğu için tanıdığını anlattı. Çolak, özetle şunları söyledi:

“Bu şahısla zamanla samimi olduk. Benden borç para istedi. Ben de kendisini kırmayarak zaman zaman bu şahsın hesabına borç olarak para gönderdim. İsmail Altınok’u 2015 yılında Erman Alaş vasıtası ile tanıdım, müteahhit olarak biliyordum. Kendisi ile herhangi bir iş bağlantım bulunmamaktadır. ARC firmasıyla bir ortaklığım yoktur, bu şirket ile alakalı para, çek, senet alıp vermedim.”

'OSMANLI OCAKLARI BAŞKANIYDIM'
Şüpheli Levent Çiçek ise ifadesinde, çete suçlamasını kabul etmediğini, çete üyesi olduğu iddia edilen kişileri tanımadığını, silah yakalattığı tarihte Osmanlı Ocakları Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevini yaptığını anlattı.

 
Facebook çöktü mü?
 
BerKM'ye 1 yılda 30 bin ziyaretçi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de tecavüz edilip yakılan Sibel'in davası... Katil hala yakalanamadı!
Buca ilçesinde kanser hastası olan Sibel Çelik'in, nişanlısının evinde ...
İzmir'de 3 ilçede 4 kaçak göçmen operasyonu
İzmir açıklarında gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonda sınırı yasa dışı ...
Enis Berberoğlu ameliyat oldu
Tutuklu bulunan CHP milletvekili Enis Berberoğlu, kasık fıtığı ameliyatı ...
 
Sanık Astsubay: Vurun... Ezin, geçin, emri verildi!
FETÖ darbe girişi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ...
Adalet Bakanlığı 3 bin 611 personel alacak
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilmek üzere ...
Diyarbakır'da parktaki Kürtçe tabela indi, Türkçesi asıldı!
Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde kaldırılan ...
 
İzmir'de pidecinin deposundan 1 ton sahte içki çıktı 
İzmir'de düzenlenen operasyonda, pideci deposunda yaklaşık bir ton ile ...
Milyonlarca öğrencinin beklediği haber!
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, üniversiteye giriş sistemine ...
İzmir'de imam nikahlı eşini kalbinden bıçaklayıp öldürmüştü... Kendini böyle savundu!
Buca'da 15 yıl birlikte yaşadığı dini nikahlı eşini öldürdüğü iddiasıyla ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva