HABERLER>GÜNCEL
21 Temmuz 2015 Salı - 08:51

Taksim'deki Suruç protestosuna polis müdahalesi

Basın açıklamasının ardından gruptan bazıları ellerindeki bayraklarla Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçmek isteyince polis gruba izin vermedi. Bunun üzerine gruptan bazıları polise şişe ve havai fişek attı. Polis de göstericilere plastik mermi, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Taksim deki Suruç protestosuna polis müdahalesi

Taksim İstiklal Caddesi’nde Kamu Emekçileri Sendikaları, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), başta olmak üzere birçok sendika ve Sivil Toplum Kuruluşları Şanlıurfa’nın Suruç İlçesinde 31 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin de yaralandığı saldırıyı protesto etmek için dün akşam saat 19.00’da Taksim Tünel Meydanı’nda toplandı.

’Katillerden hesabı gençlik soracak’ ,’Katliamcı IŞİD çeteleri yenilecek, direnen halklar kazanacak’ pankartları açan kalabalık grup, sloganlar atarak Galatasaray Lisesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Grup, Galatasaray Lisesi önüne geldiğinde patlamada hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından basın açıklaması yapıldı.


"BUGÜN YENİ BİR KATLİAM DAHA YAŞANDI"
İlk açıklamayı Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi Suat Körlü yaptı. Körlü, "Bu saldırı 7 Haziran seçimlerinde halklarımızın barış ve birlikte yaşama iradesinin kazanımlarını ortadan kaldırma çabasının devamıdır. Dün Reyhanlı katliamını planlayanlar ve gerçekleştirenler, Diyarbakır’da HDP seçim mitingini kana bulayanlar, Adana ve Mersin’de HDP binalarını bombalayan kimse bu katliamın failleri ve sorumluları da onlardır. Daha dün Cudi’yi yakarak doğayı katledenler de onlardır. Yıllardır DAİŞ çetelerine silah, patlayıcı madde, teçhizat yollayarak DAİŞ’e kol kanat geren, sınırları DAİŞ’e sınırsızca açan Erdoğan ve AKP iktidarıdır. Türkiye’yi Ortadoğu’da bir savaşın içine atmak için sınıra yığınak yapan, Suriye’yi işgal hesapları yapanlardır. Bu saldırı, müzakere sürecini bitirdiğini ilan ederek savaşı tırmandırmak isteyenlerdir" şeklinde konuştu.


HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ise "Bugün yeni bir katliam daha yaşandı. Öncelikle ölenlere rahmet ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Bütün Türkiye halklarına en derin acımızı paylaşıyoruz ve hepimizin başı sağ olsun daha ölü sayısı maalesef kesin olarak açıklanmadı. Ama bizim aldığımız bilgilere göre maalesef 30 kişi hayatını kaybetti. 20 ağır olmak üzere onlarca yaralı arkadaşımız Suruç’ta ve çevre il ve ilçelerdeki hastanelerde tedavi görüyorlar " dedi.

EYLEMCİ GRUBA POLİS MÜDAHALE ETTİ
Basın açıklamasının ardından gruptan bazıları ellerindeki bayraklarla Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçmek isteyince polis gruba izin vermedi. Bunun üzerine gruptan bazıları polise şişe ve havai fişek attı. Polis de göstericilere plastik mermi, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sonucu grup ara sokaklara dağılırken, bazı vatandaşlar da biber gazından etkilendi.

Ara sokakta bir grup eylemci yeniden toplanarak çöp konteynırlarını devirip ateşe verdi. Bunun üzerine polis tekrar biber gazı ve plastik mermi ile gruba müdahale etti. Müdahale sonucu grup dağılırken, ara sokakta bulunan bir polis aracına da zarar verdi. Olaylar sonrası polis helikopteri de havadan İstiklal Caddesi çevresinde keşif turu attı. Polisin bekleyişi sürüyor.

 
AK Parti'nin ilk dışişleri bakanından sert çıkış!
 
Menemen’in 17 mahallesine İZSU müjdesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Katliam soruşturmasında son durum: Canlı bomba...
31 kişiyi öldüren saldırının failinin canlı bomba olduğu kesinleşti ancak ...
İstanbul'daki barda silahlar konuştu: 1 ölü, 3 yaralı
Şişli, Valikonağı Caddesi'ndeki barda çıkan silahlı kavgada, 1 kişi hayatını ...
İstanbul Emniyeti'nde izinler iptal
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Suruç'ta 30 kişinin öldüğü 104 kişinin yaralandığı ...
 
İzmir’de Suruç protestosu: Hedefte AK Parti!
Suruç’taki kanlı saldırı Alsancak’ta sloganlarla protesto edildi. Basmane’ye ...
Soma'da emsal karar: O işçiye 10 bin lira
Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki 301 kişinin yaşamını yitirdiği kömür ocağı ...
THY’den isyan ettiren hamle: Suruç zammı!
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırının ardından THY bir skandala ...
 
Flaş! Adıyaman’da çatışma: 1 asker şehit
Adıyaman'da teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 ...
İzmir’de ‘pes’ dedirten görüntü: ‘Cennet’te rezalet!
Ödemiş’in doğal güzellikleri ile bilinen Gölcük Yaylası’nda yaşanan karmaşa ...
Karaburun’da karada ayrı denizde ayrı mücadele!
Sayıları hızla artan RES’lere karşı hukuki mücadele sürerken dev balık ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden sarışın oldu?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva