HABERLER>EKONOMİ
13 Temmuz 2020 Pazartesi - 11:47

Takibe düşen esnaf kredisine yapılandırma

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: Esnaf ve sanatkarın takibe düşen kredileri yeniden yapılandırılacak. 220 bin esnaf ve sanatkarın 2 milyar TL tutarındaki lik borcunda iyileştirme yapılacak.

Takibe düşen esnaf kredisine yapılandırma

Bakan Pekcan, yaptığı yazılı açıklamada, ekonomik ve sosyal hayatın temel direklerinden esnaf ve sanatkarlara büyük önem verdiklerini belirterek, gerek istişare toplantılarında gerekse diğer organizasyonlarda talep ve önerilerini aldıklarını, sorunlarını çözmek için canla başla çalıştıklarını vurguladı. Pekcan, "Esnaf ve sanatkarların, finansmana erişiminin kolaylaştırılması amacıyla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) aracılığıyla teminat ve kredi ihtiyaçları karşılandı. Bugün itibariyle Türkiye genelinde TESKOMB çatısı altında bine yakın Kredi Kefalet Kooperatiflerince, yaklaşık 1,7 milyon esnaf ve sanatkara Halkbank kaynaklarından düşük faizli kredi kullandırıldı" dedi.

'KREDİ GERİ ÖDEMELERİ FAİZSİZ OLARAK 3 AY ERTELENDİ'
Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin olumsuz etkilerinden ticaret erbabını korumak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' paketinin açıklandığını hatırlatan Bakan Pekcan, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede kamu kurum ve kuruluşlarınca çeşitli tedbirler alındı ve birçok destek yürürlüğe konuldu. 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' tedbirleri kapsamında da nakit akışı sıkıntısı yaşayan esnaf ve sanatkarlara finansman imkan sağlamak amacıyla Halkbank tarafından 'Esnaf Destek Paketi' adı altında 'İşletme Kredisi' ve 'Esnaf Kredi Kartı' uygulamaları hayata geçirildi. Ayrıca 24 Mart 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile esnaf ve sanatkarların Halkbank’a olan kredi geri ödemeleri faizsiz olarak 3 ay ertelendi."

'TAKİPTE OLANLARI YAPILANDIRIYORUZ'
Bakan Pekcan, pandeminin ticari faaliyetler üzerindeki etkilerinin, salgının Türkiye'de çıktığı ilk günden bu yana dikkatle değerlendirildiğini, esnaf ve sanatkarların talep ve önerilerinin Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda diğer kurum ve kuruluşlarla da paylaşılarak, gelişmelerin yakından takip edildiğini belirtti. Pekcan, şunları kaydetti:

"Bu süreçte Kredi ve Kefalet Kooperatifleri ortaklarında da takibe düşen kooperatif kredileri için yapılandırma imkanı getirilmesine yönelik de bir beklenti oluşmuştur. Bu durum karşısında TESKOMB tarafından kooperatif takibine intikal etmiş borçların yeniden yapılandırılmasına yönelik Bakanlığımız görüşü alınarak bir çalışma yapılmıştır. Bu çalışma sonucu esnaf ve sanatkarlarımızın Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandıkları kredilerden takipte olanları yapılandırıyoruz. Buna göre 30 Haziran 2020 tarihinden önce (bu tarih dahil) kredi borcu kooperatif takibine intikal eden esnaf ve sanatkarların Kredi kefalet kooperatifine yazılı olarak başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunmaları halinde yeniden yapılandırmadan faydalanabilecek. Söz konusu uygulamayla, borçlu ve bunların kefilleriyle birlikte yaklaşık 220 bin esnaf ve sanatkarın gecikmiş 2 milyar liraya ulaşan borcunda iyileştirme sağlanması ve yaklaşık 322 milyon TL gecikme faizinin düşürülmesi mümkün olabilecek." (DHA)

 
Altay'ın son umudu Adanaspor
 
İzmir’de kurbanlık fiyatlarına korona zammı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'nin en büyük firmaları açıklandı
İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) sanayi sektörünün en değerli verilerini ...
Emeklilerin bayram ikramiyesi tarihleri belli oldu!
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaklaşık ...
İzmir’de kuaför salonundan ısı ve maske avcısı teknoloji ile koronavirüs tedbiri
Koronavirüs’le mücadelede tedbir amacıyla  İzmir Buca’da Salon Kess  kuaför ...
 
Kamu işçilerinin ikramiye tarihi belli oldu
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre ikramiye ödemesinin ...
56 yıllık Yörsan resmen iflas etti!
Balıkesir’in Susurluk ilçesinde süt ve süt ürünleri üretiminde faaliyet ...
İzmirli kahvecilerden ‘okey’ isyanı: Eylem yapacaklar!
Kahvehanelerin açılmasına rağmen oyun oynama kısıtlaması nedeniyle zararına ...
 
Geliri olmayanlar için kart limitleri arttırıldı!
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) aldığı karar ile bankaların ...
BDDK'dan 7 bankaya 204 milyon lira ceza
BDDK, müşterilerden gelen şikayetler üzerine 7 bankaya 204 milyon 651 bin TL ceza kesti.
Merkez Bankası'ndan enflasyon mesajı
Merkez Bankası'nın 200'e yakın yerli ve yabancı yatırımcıyla düzenlediği ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva