HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2015 Cuma - 16:05

Tahtacılardan CHP’ye tam destek: Biri Atatürk’e…

Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Dernekleri Genel Başkanı Yolcu Bilginç genel seçimler için aday adayı olacağını söyledi. Bilginç ayrıca, “İzmir’deki köylerimizle CHP’ye tam destek halindeyiz. Ulusalcıyız. Evimize gelen biri babamıza küfür etse belki susarız ama Atatürk’e küfür ederlerse ağzını burnunu kırarız. Ulusalcıları CHP’den tasfiye etmeye çalışanlara en güzel cevap biziz” ifadelerini kullandı.

Tahtacılardan CHP’ye tam destek: Biri Atatürk’e…

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - İzmir’deki Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Dernekleri temsilcileri CHP İl Başkanı Bedri Serter’i ziyaret etti. Temsilciler il başkanlığı binasına kültür ve geleneklerini yansıtan yöresel kıyafetler giyerek geldi.


 
Ziyarette ilk olarak konuşan İl Başkanı Bedri Serter, “Ocak’ın 7’sinde Ali Engin istifasıyla boşalan koltuğa beni görevlendirdiler. Ben de partide çalışan bir arkadaşınızım. 13 aday adayımız vardı, genel merkez beni uygun gördüler. Biz büyük bir partinin fertleriyiz. Bugün Bedri Serter vardır yarın Ahmet, Mehmet olur. Önemli olan CHP’nin hiyerarşik yapısına, gelenek, göreneklerine uygun birinin göreve gelmesidir.  Bundan sonra da böyle olacaktır” dedi.


 
CHP İKTİDARINA SUSAMIŞ BİR TÜRKİYE VAR
Genel seçimlerde partisine dernek temsilcilerinden destek isteyen Serter, kapılarının sonuna kadar kendilerine açık olduğunu belirtti. Serter, “Hedefimiz AKP iktidarından kurtulmaktır. Kurtulamazsak vahim dönemeler yaşayacağız. Bunu başka şehirlere de aktarmak mecburiyetindeyiz. Benim hedefim o. Bir kişi ikişer kişiye ulaşsa o dalga büyüyecek. Biz köklü bir partiyiz. Ama kozlar iktidarın elinde. Söyledikleri seçim vaatleri hepsi yalan. Bunların yaptıkları da alenen ortadadır. Sizlerden rica ediyorum CHP’ye ve çıkan adaylara sonuna kadar destek verin. CHP iktidarına susamış bir Türkiye var. Artık Ankara’ya gittiğimizde bakanlıklarımıza girelim. Türkiye nasıl idare edilirmiş gösterelim.  Burası hepimizin, bu yuva herkese aittir. Ben olmasam da bu kapı sizlere açıktır. Çekinmeden eviniz gibi gelin” ifadelerini kullandı.
 
EŞİYLE GÜZEL BİR PORTFÖY SUNDU
Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Dernekleri Genel Başkanı Yolcu Bilginç, İl Başkanı Bedri Serter ile yerel seçimler döneminde tanışmış olduğunu ifade etti. Bilginç,“ Bedri Başkan’la yerel seçimler döneminde Karabağlar Belediye Başkan aday adayıyken tanıştık. Kendisi eşiyle birlikte İzmir seçmenine güzel bir portföy sunuyordu. Şimdi Bedri Serter arkadaşımızın il başkanlığı koltuğunda oturması bizim için çok önemli. Önceki il başkanı Sayın Ali Engin ile tanışana kadar görev süresi bitti. Bu bizim için şans oldu. Başkanın görevini layıkıyla yapacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.


 
BİRİ ATATÜRK’E KÜFÜR ETSE AĞZINI BURNUNU KIRARIZ
Dernek olarak daha önceki dönemde siyaset düşünmediklerini belirten dernek başkanı Bilginç genel seçimde aday adayı olacağını söyledi. Bilginç, “12 ilde örgütlü bir derneğiz. Genel merkezi İzmir’dedir.  Derneğimizi kuralı 8 yıl oldu. 12 yılda 300 köy gezdim. Hep dernek ve kültür işlerinde çalıştık. Siyasi bir amacımız olmadı. Amacım TRT’de bağlama sanatçısı olmaktı ama imam hatip mezunu olamadığım için bizi yapmadılar. Bundan sonra siyasette temsil edilelim dedik. Dernek üyelerimiz ‘Tahtacı olması önemli değil.  Bu derneğe emek döken birisi olsun’ dediler. Ağız birliğiyle bizi bu işe sürdüler. Aday adayı olduk. Halk oyunlarımızın ve müziğimizin devlet politikası olmasını istiyoruz. İzmir’deki köylerimizle CHP’ye tam destek halindeyiz. Ulusalcıyız. Evimize gelen biri babamıza küfür etse belki susarız ama Atatürk’e küfür ederlerse ağzını burnunu kırarız. Ulusalcıları CHP’den tasfiye etmeye çalışanlara en güzel cevap biziz” dedi.
 
12 İLDEKİ TEK ADAYIM
Aday olacağı bölge hakkında da konuşan Bilginç, “Bölge yok. Çanakkale olur, Balıkesir olur, Aydın, Çanakkale olur. Antalya olur. Antalya olursa 42 köyüm var. 12 ilde tek bir adayımız var. Bu gücü ne ön seçimle, ne de yoklamayla ölçebilirler. 12 ildeki herkese sorsunlar tek bir kişi Yolcu’yu istemiyoruz derse aday olmayacağı” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HÜLOĞ 30 Ocak 2015 Cuma 17:46

YETER ARTIK :İSTİFA EDEN İLÇE BAŞKANININ ADI SANKİ BİLEREK YAZILIYOR İL BAŞKANI SÖYLEVİ YETER

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den kritik cemevi adımı: Belediyeler…
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP'li ...
Kılıçdaroğlu’ndan Aydın’da akademisyen zirvesi: İzmir’e ne zaman gelecek?
CHP Lideri ilkini İzmir’de gerçekleştirdiği akademisyen zirvesi için bu ...
Flaş! Erdoğan’ın başdanışmanı istifa etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Aydın Ünal, haziranda ...
 
CHP'li Türeli'den internet özgürlüğü çıkışı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü ...
DSP’den İzmir’de konferanslı propaganda
AK güvercinler İzmir'de konferanslar yoluyla mahallelere giriyor. Hedefleri ...
AK Parti’de meclis üyelerine MYK freni!
AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay'ın partinin Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) ...
 
Bakan'dan önemli açıklamalar: Gülen'in okulları ne olacak?
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurtdışındaki cemaat okullarıyla ilgili ...
Erdoğan'dan 'başkanlık sistemi' açıklaması: Benimle gelen...
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başkanlık ...
Atalay'dan ‘başkanlık’ açıklaması: Yadırgıyoruz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay, "Bugün bazı gazetelerde 'AK Parti'nin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva