HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Eylül 2017 Perşembe - 10:34

Taçsız Kral’ ölümünün 26. yılında Konak'ta anıldı

Türk futbolunun ‘Taçsız Kral’ lakaplı efsane golcüsü Metin Oktay ölümünün 26. Yılında heykelinin de dikili olduğu, kendi adını taşıyan parkta düzenlenen törenle anıldı.

Taçsız Kral’ ölümünün 26. yılında Konak ta anıldı

Türk futbolunun ‘Taçsız Kral’ lakaplı efsane golcüsü Metin Oktay ölümünün 26. Yılında heykelinin de dikili olduğu, kendi adını taşıyan parkta düzenlenen törenle anıldı. Konak Belediyesi ile Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) işbirliğinde Metin Oktay Parkı’nda gerçekleştirilen anma törenine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şube Başkanı Dr. Şaban Acarbay, İzmir Galatasaray Derneği Başkanı Cemal Tükel, İzmir Spor Kulübü Başkanı Mustafa Gürkan, Damlacıkspor Kulübü Başkanı Ahmet Naci Yıldız, Metin Oktay’ın manevi oğlu Rıfat Pala ile İzmirspor, Göztepe, Damlacıkspor, Altınordu kulüplerinin altyapısında oynayan minik sporcular katıldı.

DOSTLARI UNUTMADI

Futbolculuk döneminde altı kez gol kralı olan, futbolcu kişiliğinin yanı sıra Türk futboluna kattığı değerler ile hatırlanan Metin Oktay düzenlenen törende dostları ve sevenleri tarafından özlem, minnet, sevgi ve saygı ile anıldı. Törende konuşan TÜRFAD İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala, Metin Oktay ile birkaç kez görüşme fırsatı bulduğunu belirterek, “Belçika ile yapılan maçta atılan 4 golün ikisini Metin Oktay atmıştır. Keşke bundan sonra birçok Metin Oktaylar gelse de bunu yaşasak. Şimdi milli takımda daha çok yabancı futbolcu forma giyiyor, Türkiye doğumlu futbolcu yok” diyerek sitemlerini dile getirdi.

DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da törende yaptığı konuşmada Taçsız Kral Metin Oktay’ın İzmir’in yetiştirdiği önemli değerlerden biri olduğunu belirterek, bugün bu değerlerin unutturulmaya çalışıldığını söyledi. Başkan Pekdaş, “Bizi bir arada tutan ve güçlü kılan bu değerlerdir. Bizler bu değerlerin üzerine bir gelecek inşa ederiz. Eğer temelleriniz sağlamsa, değerlerinizi ahlakınızı, kültürünüzü genç nesillere aktarıyorsanız, onların o değerler etrafında yetişmelerini sağlıyorsanız sağlam bir gelecek sizi bekliyor demektir. Sporcu çocuklarımıza bu nedenle önem veriyoruz. Onların birlikte spor yaparken paylaşmayı, dayanışmayı, ekip olmayı öğrenmelerini istiyoruz. Değerlere sahip çıkmaları böylece kolay olur” dedi.

KALKINMA HAMLESİNE İHTİYACIMIZ VAR

Türkiye’de yaşanan kötüye gidişin spora da yansıdığını dile getiren Pekdaş, “Maalesef ekonomimiz bitti. Cumhuriyetimizin ilk döneminde fabrikalar kuran, üretimini kendi yapan, kendi ekonomik gücüyle gelişen bir ülkeyken şimdi bütün fabrikaları kapatılmış, mercimeğini, etini, hayvanını, samanını bile ithal eden, toprağını ekmesin diye köylüsüne para verilen bir ülke haline geldik. Ekonomi böyleyse siz futbolcusunu da ithal edersiniz. ‘Biz dünyanın en iyi coğrafyasında yaşıyoruz, tükürdüğümüz yerden tükürük otu çıkar’ derken tembelliğe alışan, üretmeden tüketen bir toplum yaratılmak isteniyor. Artık bıçak kemiğe dayandı. Hem çocuklarımıza, hem kendi kimliğimize sahip çıkacağız hem ahlaki değerlerimize sahip çıkacağız. Bu ülkenin yeniden kalkınma hamlesine ihtiyacı var” diye konuştu. Yerel yönetimler olarak kenti planlarken yeşil alan, spor alanı ve sosyal donatı alanlarının da mutlaka olması gerektiğini belirten Pekdaş, hizmete açmayı planladıkları spor yatırımları hakkında bilgilendirme de yaptı. Pekdaş, Halkapınar’da çok modern bir halı saha yaptıklarını ve kısa sürede hizmete açacaklarını, bunun yanında Gültepe’deki eski ekmek fabrikasının yerine de kapsamlı bir spor tesisi ile mini bir futbol sahası yapılacağını müjdeledi.

ALTYAPI GÜVEN VERİYOR

Törende Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şube Başkanı Dr. Şaban Acarbay ve İzmirspor Kulüp Başkanı Mustafa Gürkan da birer konuşma yaptı. Damlacıkspor Kulübü Başkanı Ahmet Naci Yıldız da altyapılarını Başkan Pekdaş’ın destekleriyle güçlendirdiklerini belirterek, imkan verildiğinde altyapıdan gelen çocukların yabancı sporcuların yerinde takımlarda yer alabileceğini söyledi.

 
Bornova kadına şiddete kısa filmle hayır diyecek!
 
Gençlerden Bornova'da dev çalıştay
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova kadına şiddete kısa filmle hayır diyecek!
Bornova Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddet Sorunu’na dikkat çekmek amacıyla ...
Tarık Akan, Karşıyaka’da ölümsüzleşti !
Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Tarık Akan Parkı; ailesi, ...
1500 yıl sonra ilk kez... Agora’da tarihi meclis!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı toplantısının ikinci birleşimi, ...
 
Spor Toto’dan Ödemiş’e destek
Spor Toto Genel Müdürlüğü’nden Ödemiş Spor ve Spor Eğitim Merkezleri'ne destek geldi.
AK Partili Doğan: Kocaoğlu özür dilemelidir
AK Partili Bilal Doğan, geçtiğimiz cumartesi günü İZBAN açılışı sırasında ...
Başkan Selvitopu'na sürpriz ziyaret
İzmir’in tanınmış başarılı çocuk doktorlarından Uzman Doktor Mustafa Okçay, ...
 
Bornova’da Sünnet Şöleni heyecanı
Bornova Belediyesi’nin geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdiği Toplu ...
Kınık'ta Hasat Festivali 3.gününde
İzmir'in Kınık ilçesinde bu yıl 1.si düzenlenen Hasat Festivalinin 3. ...
Hem üretecek hem satacaklar... Gaziemir'de kadının adı var!
Gaziemir Belediyesi, İzmir Sivil Toplum Örgütü Platformu (İSTÖP) işbirliğiyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva