HABERLER>SAĞLIK
10 Nisan 2020 Cuma - 08:21

Tabip Odası Başkanı Obuz İzmir’in haritasını yorumladı!

İzmir Tabip Odası Başkanı Obuz, kentin risk haritası hakkında, “Karabağlar, Buca, Karşıyaka, Çiğli gibi yerleşim yeri ve çalışanların yoğun olduğu yerler olarak değerlendirilebilir. Evde kalmanın koşullarının sağlanması gerekiyor. Buralarda fiziki mesafeye uyulamadığını gösteriyor” dedi. Obuz ayrıca bakanlığın açıkladığı verilere değinirken, “Ölüm raporlarında sadece testi pozitif olanlar kaydedilmiş. Bu da ölüm sayısının daha az gösterilmesine neden oluyor. Bu da vatandaşlarda olumlu bir algı yaratıyor. Tamam insanları paniğe sokmayalım ama gerçeklerin de öğrenilmesi lazım” diye konuştu.

Tabip Odası Başkanı Obuz İzmir’in haritasını yorumladı!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Egedesonsöz’e konuşan Başkan Obuz, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede İzmir’in ilçeler özelindeki durumunun kamuoyuyla paylaşılması hakkında önemli uyarıların altını bir kez daha çizdi. Adeta mahallelere kadar inen dağılımı kısaca yorumlayan Obuz, sokağa çıkma yasağı tartışmasına ayrı bir parantez açtı.

İzmir’deki risk haritasını yorumlayan Obuz, “Karabağlar, Buca, Karşıyaka, Çiğli gibi yerleşim yeri ve çalışanların yoğun olduğu yerler olarak değerlendirilebilir. Evde kalmanın koşullarının sağlanması gerekiyor. Buralarda fiziki mesafeye uyulamadığını gösteriyor” dedi.

İSTANBUL’DA ÖNLEM ALINMALIYDI!
Sokağa çıkma yasağı tartışmalarına değinen Obuz, “Salgının en başında olsaydı bu önlemler, Türkiye’de bu kadar yaygın değilken örneğin İstanbul’u içerek önlem alınsaydı olurdu. Ama şu an tüm Türkiye’de vakaları yaygın bir şekilde görüyoruz. Daha fazla yayılmaması için de toplumsal hareketlerin en az düzeye indirilmesi gerekir. Bu bir yasak şeklinde olmayabilir ama çok katı uygulanması lazım. Üretim ve hizmet sektörü dışındaki tüm kolların çalışmasının durdurulması ama bunun ücretli izinlerle yapılması, işsizlik fonundan yararlanılması gerekiyor. Bu türden sosyoekonomik önlemlerle ancak yapılabilir. Uyulması mümkün olmayan kurallar koymak ne derece doğru? Türkiye’de 20 milyon ailenin yoksulluk sınırında olduğunu iktidar kendisi açıkladı” açıklamasında bulundu.

ÖLÜM RAPORLARINA SADECE POZİTİF OLANLAR KAYDEDİLMİŞ
Bakanlığın açıkladığı verilere değinen Obuz, “İzmir’de hesabımız hem testi pozitif olanlar ve klinik olarak bu enfeksiyonu düşündüren hastalardı. Dünya Sağlık Örgütü kodlarında da her ikisi KOVİD enfeksiyonu olarak geçiyor. Biri kanıtlanmış biri kanıtlanmamış. Fakat şunu gördük ki ölüm raporlarında sadece testi pozitif olanlar kaydedilmiş. Bu da ölüm sayısının daha az gösterilmesine neden oluyor. Bu da vatandaşlarda olumlu bir algı yaratıyor. Tamam insanları paniğe sokmayalım ama gerçeklerin de öğrenilmesi lazım. Gerçekler bilinmeli ki ona göre önlemler sıkılaştırılsın. ‘Evden çıkma’ denince buna uyulsun. Hem hastalık tanımında hem de ölümün tanımlanmasında bu türden eksiklikler görülüyor. Sosyal hareketlerin baskılanması, izolasyon ne kadar artarsa hastalığın yayılmasını o yönde o kadar önleriz” ifadelerini kullandı.

 
Başkan Demirezen ile soru-cevap: Çok kötü belediye devraldım ama iş yapmaya geldim!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Devlet neden 'baba'dır?
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat 11 Nisan 2020 Cumartesi 07:33

Hastalık yayilmasin kimse çıkmadın ama ama devlet te kepenk kapatan esnafa asgari ücretle çalışan insanlarin ihtiyaçları ni karsilasin insanlardan bağış istemesin yöneticilerin tuzu kuru çalışmak zorunda olan insanlar var

Yorumu oyla      3      3  
Durmuş baba 10 Nisan 2020 Cuma 23:20

Lombak beni mutlu ettin o soyguncuları görüyor olduğunu tahmin etmiyordum. Dediğin doğru evlat düzen bozuk kral çıplak. doğa dünyayı sallasın herşeye yeniden tertemiz başlasın gençler inşallah.

Yorumu oyla      2      3  
Lombak 10 Nisan 2020 Cuma 20:59

O dediğin de doğru Durmuş baba. Ama milyon kişinin koşullarını değiştirmiyor. "Halkçı" mı dersin, "yeni toplumcu" mu dersin laftan ibaret. Kral çıplak!

Yorumu oyla      2      4  
Adem 10 Nisan 2020 Cuma 18:31

İstanbuldayim seferler azaltildi millet ust uste malesef salginin yayılmasının en buyuk etkeni budur devletin z bu seferlere el atip cogaltsin

Yorumu oyla      2      4  
Ali 10 Nisan 2020 Cuma 17:24

İllaki sokaga cikna tasagi gel sin ama suriyeliye verilen para kendi vatandasina layik gormeyen iktidara sorun yandas sirketlere var kimsenin sesi onlara cikmiyir .dertleri kendilerinden olmayan belediyelere camur atmak.

Yorumu oyla      5      3  
Durmuş baba 10 Nisan 2020 Cuma 17:11

Lombak cengiz inşaata, folkorta, çevre ve şehircilik bakanlığına ağla da! Mavişehir de Bornova da rant yerine bu garibanlara ev yapsınlar

Yorumu oyla      6      4  
Lombak 10 Nisan 2020 Cuma 14:28

Şehircilikte çekme mesafesi diye bir şey var. Buca, Karabağlar Konak dediğiniz zaman sıkışık iç içe gecekondular var. Karabağlar Afrika zaten. 20 yılda gecekondusunu dönüştürmemiş belediye var,büyükşehir var. Bu konu ne olacak.? O evlerde nefes alınmıyor. Bunun bir de yazı var. Gerçekten halkçı mı bunlar?

Yorumu oyla      6      9  
Seher aktas 10 Nisan 2020 Cuma 13:18

Sokağa çıkma yasağı olmalı aile hekimleri herkese test yapmalı ona göre önlem alınmalı böyle durum iyice kötüye gidiyor

Yorumu oyla      5      3  
Bucalı 10 Nisan 2020 Cuma 10:54

Sokağa çıkmayı kendimiz uygulamadığımız sürece durum vahim illa herkesin başına güvenlik gücümü dikilecek..insanlarımız duyarsız...

Yorumu oyla      6      3  
Z.B 10 Nisan 2020 Cuma 08:55

Birileri, o birilerinin kim olduğunu anladınız... Şu fani dünyada doğru desek ne olur demesek ne olur diye gerçekleri saklayarak ve yaratılan,gerçek olmayan ama nasıl beceriyorlarsa gerçekmiş gibi bir algı yaratarak koca bir ülkeyi ve milyonlarca insanları öyle yada böyle yönetiyorlar ve yönetmeye de devam ediyorlar. Yurdum insanı bu formatta devam ederse daha çok yıllar da yönetmeye devam edecekler gibi görünüyor.Korona belasından dolayı canımızın derdine düştüğümüz şu günlerde; kim doğru söylüyor, gerçek nedir neye inanalım, kime inanalım inanın hem şaşırdık hemde paranoyak olduk çıktık. Bu gidişle yarımız koronalı yarımızda psikolojisi bozulmuş bir toplum olup çıkacağız. Haydi hayırlısı...

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yerli ve milli test kiti ve cihazı geliştiriliyor!
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, destekledikleri projeyle bir firma ...
Bilim Kurulu Üyesi'nden sigara içenlere uyarı!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Wuhan'da ...
İzmir'de koronavirüsü yenen doktoru mesai arkadaşları alkışlarla taburcu etti
İzmir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi sonrası iyileşen doktor ...
 
Prof. Dr. Ovalı'dan heyecanlandıran paylaşım!
Corona virüs aşısı için ekibiyle birlikte çalışmalar yürüten Prof. Dr. ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bedava maske!
Mehmet KARABEL yazdı... Bedava maske!
Günde 10 dakika bu egzersizleri yaparak akciğerinizi güçlendirin
Koronavirüsün yaygın olarak önce boğaza daha sonra solunum yollarına ve ...
 
İzolasyon projesi devrede: Evden çıkana uyarı mesajı!
İletişim Başkanlığı, Pandemi İzolasyon Takip Projesi'nin ayrıntılarını ...
Ödemişli doktor meslektaşlarını korumak için kabin geliştirdi
Ödemiş Devlet Hastanesinde görevli Uzman Doktor İrfan Sevinç, Kovid-19 ...
Ege Rektörü Budak: Vakalarımızın iyileşme oranı oldukça yüksek
Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, hastanelerine başvuran ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva