HABERLER>SAĞLIK
8 Ekim 2021 Cuma - 09:43

Tabip Odası Başkanı Dr. Çamlı son durumu açıkladı: İzmir'de vakalarda düşüş var ama…

İzmir’deki koronavirüs vakalarının, aşılamanın da giderek artmasıyla küçük bir oranda düştüğünü aktaran İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, vakaların hala daha Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığının 2-3 katı olduğuna dikkat çekti.

Tabip Odası Başkanı Dr. Çamlı son durumu açıkladı: İzmir de vakalarda düşüş var ama…

Menduha CEYLAN / EGEDESONSÖZ- İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, koronavirüs pandemisinde 70 günü aşan süredir içinde bulunulan 4’üncü pikle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak. İzmir’in vaka oranlarındaki son durumu değerlendirdi.

İzmir’de Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 100 bin kişide görülen haftalık vaka oranının 2-3 katı vaka görüldüğünü söyleyen Çamlı, “Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz hafta İzmir için yüz binde 49,58 olarak açıkladı. Bu yaklaşık 300 civarına işaret ediyor ancak bizim sahadan elde ettiğimiz verilerle açıklananın 2-3 katı vaka olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz haftalarda İzmir Valisi’nin yaptığı açıklamaların bizlerin açıklamasını desteklediğini ve Sağlık Bakanlığı’nı yalanladığını gördük. Sağlık Bakanlığı'nın verileri bizim sahadan aldığımız duyumlarla örtüşmüyor. İzmir’deki durum böyleyse tüm Türkiye’deki durum nasıl diye sormak gerekiyor. İzmir, Türkiye’nin birçok iline göre vaka sayılarında çok geride olan, aşılamada ilk ona giren bir şehir… Sağlık Bakanlığı İzmir için 300 civarındaki sayıya işaret ederken, İzmir’de yoğun bakımlarda yer yoktu, yeni pandemi servisleri açılıyordu” diye konuştu.

DAHA ZİRVEYİ BULMADIK
Çamlı, havaların soğuması ve okullarda PCR testi taramalarının yapılmasıyla birlikte daha çok  pozitif vakanın saptanacağını vurguladı. Çamlı, “İzmir, okullarda PCR testi yapılması adına pilot bölge olarak belirlendi. Test sayılarını artırarak vaka sayıları konusunda daha gerçekçi  değerlendirmelere ulaşabileceğiz. Vakaların yüzde 25’i 0-17 yaş, diğer yüzde 25’i de 17-30 yaş. 30 yaşın altı vakaların yüzde 50’si. Hal böyleyken taramaların artmasıyla vaka sayılarının da artış göstereceğini düşünüyoruz” dedi ve dördüncü pikin henüz sonlanmadığına vurgu yaparak, “Uzamış bir 4’üncü piki yaşıyoruz şu an. 2 buçuk aydır 4’üncü pikin içerisindeyiz. Daha zirveyi bulmadık… İndirilemeyen yatay giden, aranın açıldığı ortalama 23 bin – 28 bin bandında plato çizen bir pik var. Bilim insanları bundan sonra yükselmenin olacağı şeklinde görüş bildiriyor” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs aşılamasında konusuna da değinen Çamlı, ciddi oranda aşılama hızının düştüğünü belirterek “Aşılama oranları bir noktada kitlendi. Aşı olması gerekli ve isteyen insanlar oldular ve şu anda tereddütlere dayandık ve gitmiyor. Aşılama oranları son dönemde çok düştü. Artık aşılama kampanyalarının da ötesinde kamusal alanda bir takım gereklilikten doğan kısıtlamaların getirilmesi lazım” dedi.

PCR TESTİ AŞININ YERİNİ TUTAMAZ!
Aşısızların kamusal alana çıkışında toplum sağlığını korumak adına mutlaka etkin yeni duzenlemeler gerektiğini ifade eden Çamlı, sözlerini şu açıklamalarla sonlandırdı:

“Kamusal alanda yaşamak bir takım sözleşmelere ya da normlara bağlı yaşamaktır. ‘Bu benim özgürlüğüm’ü evinizde söyleyebilirsiniz ama kamusal alanda bunu söyleyemezsiniz, yurttaş olarak sorumluluklarınız var. Hastalığı başkasına bulaştırma özgürlüğünüz olamaz. Bu nedenle aşı olmayan bireylerin kamusal alana çıkışları konusunda daha etkin bir takım yaptırımlar gündeme gelmeli. Bunların PCR taramasıyla gerçekleşmesi ne yazık ki gerçekleşemiyor. O kadar PCR bakacak bir alt yapımız yok ve hiçbir zaman PCR aşının yerini tutamaz. Toplumun sağlığını riske sokmamalıyız.”

 
27 ilde 'mahrem imam' operasyonu!
 
Büyükşehir, Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmalarını sürdürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Salgında günün bilançosu: Vaka sayısı 30 bini aştı!
Sağlık Bakanlığı yeni koronavirüs tablosunu açıkladı. Buna göre Türkiye'de ...
İzmir'deki korona servislerinde son durum: Kimse gençliğine güvenmesin!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ...
Korona etkisi: Aşısız hamile ölümleri 1 ayda 22 kat arttı!
Dünyayı saran ve çok sayıda ölüme neden olan yeni tip corona virüs (Covid-19), ...
 
En ağır şekilde etkileniyorlar
ABD’de yapılan yeni bir araştırmada delta varyantının hamileleri diğer ...
Maske indi grip patladı:15 Ekim sonrasına dikkat
Maske, mesafe ve hijyen kurallarında gevşeme, Kovid dışındaki üst solunum ...
Koronavirüs vaka sayısı 30 bini geçti!
Son 24 saatte 30 bin 438 yeni vaka tespit edildi, 236 kişi hayatını kaybetti, ...
 
Bakan Koca açıkladı: Vakaların çoğu 30 yaş altı!
Sağlık Bakanı Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yazılı açıklama yaptı. ...
İsveç gençler için o aşıyı uygulamadan kaldırıyor
İsveç, Moderna aşısı uygulanan kişilerde görülen bazı yan etkiler nedeniyle ...
Bakanlıktan çiftlere ücretsiz SMA taraması!
Sağlık Bakanlığınca 81 ilde, evlilik öncesindeki çiftlere ücretsiz Spinal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva