HABERLER>SAĞLIK
4 Ağustos 2021 Çarşamba - 15:15

Tabip Odası Başkanı Çamlı: Vakalar 1 ayda 5 kat arttı!

Temmuz başında 4 bin 800 olan vaka sayısının Ağustos başında 25 bine yükselmesi ve vefat sayısının bir günde 35 artışla 126 olmasını değerlendiren İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, “Hal böyleyken, endişe verici bir ortam varken, sağlığımızı yönetenlerin yeni tedbir almaya gerek yok demeleri endişe vericidir” dedi.

Tabip Odası Başkanı Çamlı: Vakalar 1 ayda 5 kat arttı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Bir ay önce başlayan normalleşme sürecinin ardından gelen 9 günlük bayram tatili sonrası, covid 19 salgınında vaka ve vefat sayılarındaki hızlı yükseliş devam ediyor. 2 Temmuz’da 4 bin 800 olan vaka sayısı, dün itibariyle 24 bin 832’ye, vefat sayısı da bir günde 35 artarak 126’ya tırmanması, gelecekle ilgili kaygıları artırıyor. İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, vaka sayılarının bir ayda beş, vefat sayılarının üç kat atmasından duydukları endişeyi dile getirirken, sağlığı ve ülkeyi yönetenlerin yeni bir tedbir almaya gerek olmadığı yönündeki açıklamalarının, endişelerini artırdığını ifade etti.

O ZAMANKİ KARARIN, 4. PİKE DAVETİYE OLDUĞUNU DİLE GETİRMİŞTİK
Rakamların korkutucu olduğunun altını çizen Başkan Çamlı, “Yeni bir pike doğru gidiyoruz. Tedbirlerin, kontrolsüz ve kademesiz kaldırılması, 4. pike davetiye olduğunu İzmir Tabip Odası olarak dile getirmiştik. Haklı olduğumuz maalesef bir kez daha ortaya çıktı. Eylül başında olabileceğini tahmin ettiğimiz pik, daha erken olacak gibi görünüyor” dedi. Vakaların bir ayda beş, vefatların 3 kat artmasının sürpriz olmadığına vurgu yapan Başkan Çamlı, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bugün yaşanan durum, hiçbirimiz için sürpriz değildi. Göstere göstere geldi. Vaka sayılarının daha da artacağına yönelik bilim insanlarının görüşlerine rağmen, yeni önlemler alınmasının, yeni düzenlemeler yapılmasının düşünülmediğinin sağlığımızı ve ülkemizi yönetenler tarafından açıklanmış olması, endişe vericidir. Oysa derhal, acilen yeni tedbirlerin, yeni düzenlemelerin devreye sokulması gerekirdi. Artış ancak bu şekilde önlenebilirdi. Ne var ki, tedbir almayı düşünmüyoruz, dediler. Sağlık bakanının, vaka artışlarının kaygı verici olduğunu söylemesine rağmen tedbir almaması, düşündürücüdür.”

TURİZMDEN KAZANÇ, SAĞLIĞIN ÖNÜNE GEÇTİ
Bu noktada turizmin, bu sektörden beklenen ekonomik kazancın, sağlığın önüne geçtiğini öne süren Başkan Çamlı,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aşıyla sürü bağışıklığını sağlama düşüncesinde olunduğu fikri aklımıza geliyor. Başka ülkelerde bu denendi ve faturası çok ağğır oldu. Yöneticilerimizi bir kez daha uyarmak istiyoruz; vakaların arttığı süreçte, tedbir almayarak, vatandaşları, toplumu sürü bağışıklığıyla başbaşa bırakmak, doğru yaklaşım değildir. Derhal, gerek şehrimiz İzmir’de gerekse ülkemizde mevcut epidemiyolojik verilen ışığında tedbirlen uygulanmalı, yeni düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Aşıda yaşanan aksaklıklar acilen giderilmeli, aşıyla toplumsal bağışıklığın en kısa zamanda sağlanması için daha yoğun çaba gösterilmeli.”

ÖNEMLİ OLAN, İKİ DOZ AŞI YAPILANLARIN ORANIDIR
İzmir’in aşı haritasında yüzde 75’lik oranla rengi mavileşen 11 ilden biri olmasını da değerlendiren İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, şunları söyledi:

“Aşının etkili olabilmesinin koşulları belli. Bu aşılar bilimsel araştırmalarla, iki doz yapılması halinde etkili olacağı ortaya kondu. Dolayısıyla 18 yaş üstüne en az bir doz aşı yapılmasının hiçbir önemi yok. İki doz aşılama oranı önemli. Özellikle Delta varyantında iki doz BioNTech aşının etkili olduğunu biliyoruz. İki doz aşı oranı İzmir’de yüzde 43, Türkiye’de yüzde 34… Bu oranlar, kimseyi aldatmasın; pandemi bitmesi ve ikinci doz aşı, maviliğe rağmen pek çok kişiye henüz yapılmadı”

 
Selçuk'tan yangınlarda etkilenen can dostlara destek
 
Bakanlıktan sivil müdahale uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de aşı krizi… Biontech yok, Sinovac var!
İzmir’de Biontech aşısının kalmadığı iddiaları ile ilgili açıklama yapan ...
Bakan Koca: Vaka sayıları artış gösteriyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, en büyük mücadelenin şu an yangınlarla olduğunu ...
Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplanıyor
Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Koca başkanlığında bugün saat ...
 
Dünya genelinde vaka sayısı 200 milyonu aştı
Dünya genelinde yeni tip corona virüs (Covid-19) vaka sayısı 200 milyonu aştı.
Salgında günün bilançosu: Vefat sayısı 100'ü geçti!
Türkiye'nin 3 Ağustos 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı. Son ...
Yine sağlıkta şiddet: Buca'da aşı gerilimi!
Buca'daki Menderes 20 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde bir vatandaşın randevusu ...
 
Bakanlık açıkladı... İzmir'in 4'te 3'ü aşılandı
Sağlık Bakanlığının "Kovid-19 Bilgilendirme Platformu"nda yüzde 75 aşılama ...
Bilim insanları uyardı: Bir sonraki varyant daha ölümcül olacak!
Bilim insanları uyardı: Bir sonraki varyant daha ölümcül olacak!
CDC'den çift aşı olanlara Delta uyarısı
Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (CDC) Delta varyantı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva