HABERLER>TELEVİZYON
19 Aralık 2017 Salı - 10:27

Survivor 2018'e katılacak bir isim daha açıklandı

Acun Ilıcalı, Survivor 2018 kadrosuna dahil olan bir ismi daha açıkladı. Milli sporcu Nevin Yanıt'ın yarışmaya dahil olduğunu Twitter hesabından paylaştığı mesajla duyuran Ilıcalı, yeni yarışmacısını tanıtmasının ardından, diğer milli sporculara da 'Allah kolaylık versin' diyerek takıldı

Survivor 2018 e katılacak bir isim daha açıklandı

İşte Acun Ilıcalı’nın yazdığı mesaj.
Milli atletimiz Nevin Yanıt Survivor'da! Nevin, All Star takımına karşı Gönüllüler'in takımında yarışacak. Nagihan, Merve ve Sema'ya Allah kolaylık versin :))

NEVİN YANIT KİMDİR?
Türk kısa mesafe koşucusu, Kısa mesafe engelli koşularındaki başarısıyla ismini geniş kitlelere duyuran Nevin Yanıt, 16 Şubat 1986 ‘da Mersin’de doğdu. 2006 yılındaki 12.98'lik derecesiyle 100 metre engelli mesafesini 13 saniyenin altında koşan ilk Türk atlet ünvanına sahip.
2007 yılında Macaristan'ın Debrecen kentinde yapılan 23 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda birinci olan Nevin Yanıt, aynı yıl içinde yapılan, Tayland'ın Bangkok kentindeki Dünya Üniversite Oyunları'nda ikinci oldu. 2007 Dünya Atletizm Şampiyonası'nda yarı final koştu ve 11. oldu. Aynı yıl 12.76 ile kendisine ait Türkiye rekorunu geliştirdi. Mart 2008'de İspanya'nın Valensiya şehrinde düzenlenen 12. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda 60 metre engellideki 8.09'luk derecesiyle yarı finale yükseldi.
2008 Pekin Olimpiyatları'nda 12.94 koşarak Olimpiyatlar tarihinde bir kısa mesafe dalında yarı finale kalan ilk Türk atlet oldu. Ancak yarı finalde 13.28 saniye koşarak sonuncu oldu ve elendi.
Pescara'da düzenlenen 2009 Akdeniz Oyunları'nda 100 metre engellide 13.08 saniyelik derecesiyle altın madalya kazandı.
Nevin Yanıt, hem elinde tuttuğu Türkiye rekoru hem de Olimpiyatlar tarihinde bir kısa mesafe yarışında yarı finale yükselen ilk Türk atlet olması nedeniyle Türk Atletizminin yetiştirdiği en iyi kısa mesafe koşucularından biri sayılmaktadır. Halen 100 metre engellide 12.58 (07 Ağustos 2012 gecesi olimpiyat 5.si olduğu derece) ve 60 metre engellideki 8.00'lik dereceleriyle iki Türkiye rekorunu elinde tutmaktadır. 2007-2008 arasında Vestel adına yarışan Yanıt 2008'den beri Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sporcusudur. Antrenör Cüneyt Yüksel ile çalışmaktadır.
60 metre engelli ve 100 metre koşularında da başarılı olan Nevin Yanıt'ın asıl başarılı olduğu branş 100 metre engelli yarışlarıdır.
2010 Avrupa Takımlar Birinci Lig Atletizm Şampiyonası'ndaki 100 metre engelli koşusunda 12.74 saniyelik derecesiyle kendine ait rekoru kırarak, dünya şampiyonu İrlandalı Derval Orourke'un önünde şampiyon oldu.
Nevin Yanıt, Barcelona'da düzenlenen 2010 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre engelli koşusunda yarı final ve finalde kendisine ait Türkiye rekorunu iki kez yenileyerek 12.63 saniyelik derecesiyle Avrupa şampiyonu oldu.
Yanıt, Helsinki'de düzenlenen 2012 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre engelli koşusunda 12.81 saniyelik derecesiyle ikinci Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. 2012 Londra Olimpiyatlarında yarı finalde 12.58 lik derecesiyle kendine ait Türkiye rekorunu kırarak grubunda 2. oldu ve Türk Atletizm Tarihinde kısa mesafede final koşan ilk Türk atleti oldu. Yanıt, 100 metre engelli final koşusunda yine 12.58 saniyelik derecesiyle 5. oldu. Fakat aldığı doping cezası nedeniyle bu dereceleri iptal edildiç

 
Bornova'da sertifikalar alındı, iş hazır!
 
Fotoğrafın ustasından Folkart Gallery'de sergi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Vatanım Sensin'e taze kan!
Kanal D’nin Perşembe akşamları ekrana gelen reyting rekortmeni dizisi ...
Survivor 2018'e gidecek bir isim daha belli oldu...
Survivor yarışmasıyla tanınan Sahra Işık, önceki akşam sevgilisi İdris ...
Dizi dünyası sonunda gerçek sosyeteyle tanıştı
‘Ufak Tefek Cinayetler’, sadece ‘Türk dizisi dünyası’nda yaşayan zengin ...
 
Dostlar Mahallesi’nin yayın tarihi belli oldu!
Kanal D’nin, başrollerinde Çağla Şıkel, Alişan, Hande Katipoğlu, Ersin ...
Acun Ilıcalı'dan sürpriz karar!
TV8 kanalını kurduktan sonra projeleriyle ve yarışma programlarıyla adından ...
Vatanım Sensin zirvede
Perşembe gününün galibi yine “Vatanım Sensin” oldu.
 
Vatanım Sensin’e Alina Boz sürprizi
Vatanım Sensin dizisinin yeni bölüm fragmanı yayın tarihine kısa bir süre ...
Vatanım Sensin son bölüm finali soru işareti bıraktı
Kanal D ekranlarının iddialı tarihi dizisi Vatanım Sensin dün akşam yayınlanan ...
Bir dizi aşkı daha gerçek oldu
Söz dizisinde aşk yaşayan Tolga Sarıtaş ve Aybüke Pusat'ın set aşkı gerçek oldu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva