HABERLER>POLİTİKA
27 Ocak 2019 Pazar - 20:37

Sürprizin adı Ödemiş… Aktörler ne dedi?

Geçtiğimiz PM’de Ödemiş Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilen Cumhur Şener’in geri çekildiği ve yerine Belediye eski Başkanı Mehmet Eriş’in aday gösterildiği aktarıldı. Kararla ilgili konuşan Şener, “Artık sağlık olsun. PM’nin verdiği bu karara saygı duyacağız. Yapacak bir şey yok” dedi. Eriş ise “Sevinçliyim desem doğru söylemiş olmam. Burukluk yaşıyorum. Cumhur kardeşimin yanında olacaktım, şimdi onun benim yanımda olacağından hiç kuşkum yok” ifadelerini kullandı.

Sürprizin adı Ödemiş… Aktörler ne dedi?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezinde yoğun bir gün geride kaldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) ilettiği aday listesinin firesiz bir şekilde Parti Meclisi’ne (PM) gönderildiği belirtildi. İzmir’de büyükşehir adaylığı noktasında Tunç Soyer yönünde refleks gösterildi.

İlçeler özelinde ise İYİ Parti’ye bırakılan Tire ile Kiraz, önceki PM’de nihai karara bağlanan Aliağa, Kemalpaşa, Kınık ve Ödemiş haricinde kalan 24 belediye başkan adayı için oylamalar yapıldı. Öte yandan Ödemiş bir daha masaya getirildi. Geçtiğimiz hafta Ödemiş Belediye Başkan Adayı olarak Birgi’nin eski Belediye Başkanı Cumhur Şener açıklanmıştı. 27 Ocak’ta gerçekleşen kritik zirvelerde ise genel merkez Ödemiş’te değişikliğe gitti. Ödemiş Belediyesi eski Başkanı Mehmet Eriş yönünde karar çıktı. Bu değişiklik ilçede ve örgütte şok etkisi yarattı.

İki isim de konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Adaylığa atanan Eriş ve adaylığı düşürülen Şener net ifadeler kullandı.

SEVİNÇLİYİM DESEM DOĞRU SÖYLEMİŞ OLMAM, BURUKLUK YAŞIYORUM
Yeni atanan Mehmet Eriş, “Açıklanması mı erken oldu, bu ilçelerle beraber açıklanması daha mı doğru olurdu, bilemiyorum. Cumhur kardeşimle beraberdik. Onun adına da üzüldüm. Böyle bir sevinç yaşamadım kendi adıma. Değişim yönünde bazı şeyler duyuyordum ama değişmez diye düşünüyorum. Haberim de yoktu. Değişmesi yönünde asla bir çalışmam olmadı. Bir kişiye bile telefon açmadım. Biz burada nasıl beraber çalışırız diye çalışmalar yapıyorduk. İYİ Parti ile ittifak var, onlarla nasıl görüşürüz diye düşünüyorduk. Sevinçliyim desem doğru söylemiş olmam. Burukluk yaşıyorum. Cumhur kardeşimin yanında olacaktım, şimdi onun benim yanımda olacağından hiç kuşkum yok. Onun desteği benim için önemliydi, şimdi çok daha önemli. Partimiz adına hayırlı olsun. Ama böyle olmasını arzu etmezdik. Keşke hepsi bugün açıklansaydı. Biz bu yarışta 5 arkadaştık. El ele biz bu işi başaracağız. Bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz” diye konuştu.

PM’NİN KARARINA SAYGI DUYACAĞIZ, YAPACAK BİR ŞEY YOK!
Adaylığı düşürülen Şener, “Herhalde sayın başkanın arkasında durduğumuz için oluyor. Olsun, hiç sorun değil. Biz de bu partinin 10 yıl belediye başkanlığını yürüttük. O onuru bize verdi. Söyleyecek bir şey yok. PM’nin kararı. Onlar atadı, onlar değiştiriyor. Böyle bir değişiklik beklemiyordum. Ödemiş’e çok iyi bir hava getirmiştik. Artık sağlık olsun. PM’nin verdiği bu karara saygı duyacağız. Yapacak bir şey yok” ifadelerini kullandı. 

 
Erdoğan: Bu seçimler bir beka seçimine dönüşmüştür
 
CHP İstanbul İl Başkanı istifasını geri çekti!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erkan 28 Ocak 2019 Pazartesi 14:47

Erişle arkadaşlık yapıp paraya teslim olanlar siz hiç solcuyuz demeyin siz uzaktan kumandasınız Sony’de değil sunny kumandası ilericilik kim siz kim ilçede belediyede her seçimde zenginlere teslim oldunuz fırıldak gibi bugün dönmüşünüzdür herkese önce muhalif sonra destekçisiniz ama şakın devrimci falan değilsiniz Ödemiş ilçe ve destekçileri İstifa zaten etmezseniz komik olur noterden imzayla gelen Ankaradan gelen mektupla gider????????

Yorumu oyla      9      5  
Erkan 28 Ocak 2019 Pazartesi 14:41

Erişe oy vermiceksen git vermeakp ye ver ama chpdeki görevlerinden istifa et arkadan vurma yarın herkesten çok erişti olursunuz çıkar menfaat içinize işlemiş oh be Ödemiş’te bunu yaptı ya helal kemal

Yorumu oyla      9      5  
Semra 28 Ocak 2019 Pazartesi 11:48

Bir CHP''li olarak AKP''ye oy vereceğim. CHP''nin saçmalıklarından bıktım çünkü.. üstelik CHP''yi beceriksiz buluyorum.

Yorumu oyla      9      6  
Hakan 28 Ocak 2019 Pazartesi 00:28

Cumhur abi Birgi muhtarlığı sana feda olsun ama azaların seni bir haftadır gezdirenler olsun hepsi azan olacak kalitede

Yorumu oyla      14      5  
müjo 28 Ocak 2019 Pazartesi 00:22

kişileri bu kadar çabuk harcamak nerde görülmüş böyle birşey önce adayı açıklamışsın sonra değiştirmişsin bu ne ciddiyetsizlik bunun acısı fena çıkacak gibi yazıklar olsun bu hataya düşenlere düşürenlere diyorum

Yorumu oyla      13      5  
Ufuk 28 Ocak 2019 Pazartesi 00:00

Bu yapilan büyük terbiyesizlik cumhur başkana eriş in elemanları cumhur beyin isminin açıklandığı gün biz bitti demeden bitmez diyorlardı sayın eriş te haberim yok diyor şaka yapıyor sanırım bu konuşmasından sonra asla benden sana oy yok sayın eriş

Yorumu oyla      11      7  
Hakan 27 Ocak 2019 Pazar 23:41

Tanıdığım en düzgün insanlardan biri. Cumhur abi ne diyelim hayırlısı

Yorumu oyla      13      6  
Ödemişli 27 Ocak 2019 Pazar 23:12

Hayırlı uğurlu olsun Mehmet başkanla doğru seçim yapılmıştır. CHP tekrar Ödemiş’i alacaktır

Yorumu oyla      11      9  
Iyi partili ödemiş 27 Ocak 2019 Pazar 23:10

Merhaba öncelikle millet ittifakına hayırlı olsun.Cumhur bey iyi,dürüst bir insan kendisi aday olduğunda tabiki de destek verecektik ancak Mehmet ERİŞ ismi içimize herzaman sinen bir isimdi sadece bizim değil emin olun ki daha once akp oy vermiş olanlarda bi secimde oyunu Mehmet ERİŞ ten yana kullanacaklardır.Biliyoruz belediyemizin borcu çok bu borç ile ilerlemek hayal olur onun için Büyük şehir ile yürümek ilçemize ve köylerimize rahat nefes aldıracaktır.Tum Ödemiş halkına Mehmet ERIŞ hayırlı olsun..iyi parti olarak destekliyoruz

Yorumu oyla      12      9  
Mustafa 27 Ocak 2019 Pazar 23:04

Ödemis icin doğru karar olmuş Keske baştan olsaydi

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Bu seçimler bir beka seçimine dönüşmüştür
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart seçimleri hakkında, "Bu seçimler, ülkemiz ...
Bakan Akar'dan sınırda kritik sözler
Milli Savunma Bakanı Akar, Genelkurmay Başkanı Güler ve Kara Kuvvetleri ...
Bahçeli: Elimizin tersiyle itiyoruz
İstanbul'da konuşan MHP lideri Bahçeli, ''Egolarına teslim olan, kendisini ...
 
Karamollaoğlu, adaylara ‘cepsiz ceket’ giydirdi
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin aday tanıtım ...
Liste belli oldu: İşte CHP İzmir'in ilçe adayları!
CHP'de kritik PM toplantısı Tunç Soyer'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkan ...
Bahçeli'den Binali Yıldırım'a ziyaret
MHP lideri Bahçeli, TBMM Başkanı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye ...
 
Partilerin oy pusulasındaki yeri belli oldu
31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde kullanılacak birleşik oy pusulasında ...
İYİ Partili o isim annesini kaybettiği gün aday olduğunu öğrendi!
İYİ Parti ve CHP’nin Kiraz’daki ortak adayı Mehmet Emin Avşar, annesi ...
Ege’deki iki başkan ‘yuva’ya mı dönüyor?
Demokrat Parti’nin Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Tire Belediye ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva