HABERLER>POLİTİKA
18 Mayıs 2019 Cumartesi - 15:22

Sürekli yeni ekibiyle yola çıktı: Listede dikkat çeken isimler!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yeni yönetim kurulu listesinde dikkat çeken isimler yer aldı. Sürekli, listenin “dengeli ve uyumlu” olduğuna vurgu yaparken kadın ve genç kotasına da özellikle dikkat ettiğini belirtti.

Sürekli yeni ekibiyle yola çıktı: Listede dikkat çeken isimler!

EGEDESONSÖZ- Yerel seçim sonrasında görevinden istifa eden AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün yerine genel merkez tarafından atanan yeni İl Başkanı Kerem Ali Sürekli listeyi İstanbul’a götürerek onay aldı. Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in onayladığı listede dikkat çeken isimlere yer verildi. Sürekli listesini ,”uzun bir çalışmanın ürünü, dengeli ve uyumlu” diye tanımlarken kadın ve gençlik kotalarına da dikkat ettiklerini söyledi.

İl Başkanı Sürekli’nin listesinde ilk olarak iki eski milletvekilinin oğluna yer verildi. Sürekli’nin Karşıyaka’da ilçe başkanlığı yaptığı dönemde yardımcıları arasında bulunan Münir Ensari eski Milletvekili Teyfik Ensarinin oğlu. AK Parti İzmir eski İl Başkanı Bülent Delican’ın da yönetiminde yer alan Avukat Ensari daha sonra partinin rutin toplantılarına katılmadığı gerekçesiyle tüzüğün 56. maddesi kapsamında yönetim kurulundan atılmıştı.

BAŞKAN SÜREKLİ A TAKIMI'NI AÇIKLADI: LİSTEDE KİMLER VAR?

İl Başkanı Sürekli’nin listesindeki diğer milletvekili çocuğu da Furkan Katmerci… Genel seçimlerde İzmir’den aday adayı olan Katmerci, Katmerciler A.Ş’nin yönetim kurulu başkanlığını yapan Kurucu İl Başkanı ve eski Milletvekili İsmail Katmerci’nin oğlu… Katmerciler, savunma sanayii alanında geniş yatırımlar yaparken polislerin kullandığı TOMA’ları üretiyor. Terör faaliyetlerinin arttığı dönemlerde Ar-Ge yatırımlarına ağırlık veren Katmerciler TOMA dışında zırhlı kepçe, zırhlı itfaiye, dozer, kamyon ve çeşitli arazi araçları da üretmeye başlamıştı. Başkan Sürekli İl Başkanlığı'na atanmadan önce Katmerciler A.Ş’de “Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi” olarak görev yapıyordu. Göreve atandıktan sonra yönetim kurulundan istifa etti.  Şirkette, ayrıca Devlet eski Bakanı Yusuf Bozkurt Özal’ın oğlu- Turgut Özal’ın yeğeni olan AK Parti’nin kurucularından İbrahim Reyhan Özal ile İzmir eski Valisi ve Emniyet eski Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da bulunuyor.

NİŞANCI YÖNETİMDE
İl Başkanı Sürekli, listesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilçesi Seferihisar’dan iki isme yer verdi.  İl eski başkanları Ömer Cihat Akay, Bülent Delican ve Aydın Şengül’ün de yönetimlerinde görev alan Hayrettin Uçak bu yönetimde de görev aldı. Seferihisar merkezli Uçak Kardeşler Şirketi’nin sahibi olan Hayrettin Uçak aynı zamanda Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı olarak görev yapıyor.

Sürekli, kendisiyle birlikte il başkan adayları arasında Ankara’ya çağrılan isimler arasında bulunan Seferihisar eski Belediye Başkanı Hamit Nişancı’yı da yönetimine aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara’da özel görüşme yapan Nişancı, il başkanlığı görevini istemiş fakat görev Sürekli’ye tebliğ edilmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e daha önce rakip olan ve Seferihisar özelinde yaptığı muhalefet dikkat çeken Nişancı’nın yeni yönetimde “yerel yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısı” olarak değerlendirilmesi bekleniyor. Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın da destek verdiği isimler arasında bulunan Nişancı’yı parti İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e karşı kullanmayı planlıyor.

KAYYUM BAŞKANI DA VAR
İl Başkanı Sürekli’nin listesinde dikkat çeken bir isim daha yer aldı. Partide uzun yıllardır görev yapan isimler arasında bulunan 2015 genel seçimlerinin Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mustafa Gedikoğlu’na da görev verildi. Gedikoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında kayyum atanan Orkide Yağları ve Kavuklar A.Ş’da kayyum başkanı olarak görev yapmıştı. Gedikoğlu, İzmir’de Genel Başkan Yardımcısı Dağ’a yakın isimler arasında bulunuyor.

SANCAK’IN AVUKATI
Listede, bir diğer dikkat çeken isim ise Av. Koray Battal… Bir dönem İzmir eski Milletvekili Ali Aşlık’ın da danışmanlığını yapan isimler arasında bulunan Battal, milletvekili adayı olmuştu. Battal, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Mesut Sancak’ın da avukatı olarak görev yapıyor.

Listeye uzun yıllar gençlik kolları başkanlığı yapan Bilal Kırkpınar da girdi. Karadeniz Bölgesi’nde AK Parti’nin koordinatörlük görevi verdiği isimler arasında yer alan Kırkpınar, daha önce milletvekili adayı da gösterilmişti.

ESNAFI TEMSİL EDECEK
AK Parti teşkilatlarının yakından tanıdığı bir isim olan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanvekili Erkan Özkan da yönetimde yer aldı.  Uzun yıllar Konak’ta meclis üyeliği yapan Özkan, Bayraklı teşkilatında da biliniyor.  Özkan’ın yeni yönetimde İzmir esnaf teşkilatının temsilcisi olarak görev yapacağı belirtildi. Yönetimde daha önce İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Yenice esnafı temsil etmişti.  Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu’nun AK Parti’ye, Özkan’ı önerdiği de kulislere yansımıştı.  

İl Başkanı Sürekli partide uzun yıllar görev yapan Eski İl Başkan Yardımcısı, Bayraklı İlçe Başkanı ve 2019 yerel seçimleri Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan’ı da yönetimine aldı. Ege Özel Güvenlik Şirketi’nin sahibi olan Aslan en eski partililer arasında bulunuyor.

Parti yönetiminde merkez ilçelerde aktif görev alanlar dışında dış ilçelerden de referanslı isimlerin geniş yer tutması dikkat çekti.  İl eski Başkanı Ömer Cihat Akay ve Bülent Delican dönemlerinde il başkan yardımcısı olarak çalışan Ahmet Şimşek yeni yönetimde kendisine yer buldu. Aynı zamanda Aliağa merkezli Türkiye Gemi Geri Dönüşüm Derneği Başkanı olan Adem Şimşek’in de kardeşi olan Ahmet Şimşek, İzmir’de eski Başbakan ve İstanbul Adayı Binali Yıldırım’a yakın isimler arasında bulunuyor. Yine Aliağa’dan eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Türkan da yönetime giren isimler arasında yer aldı.

Listede, kadın ve gençlik yapılanmasına dikkat edilirken ‘dışarıdan’ isimler de kendisine yer buldu. Karşıyaka İş Kadınları Derneği (KAR-İŞKAD) Nil Güneri Sürekli’nin yönetiminde yer aldı.

Yine listede, Katal İnşaat’ın sahibi Karşıyakalı Müteahhit Mustafa Erdem’in Avukatı Burçin Oğuz, Gaziemir eski Belediye Başkanı Adnan Yüksel’in yeğeni Deniz Doğan, Özüm Esnaf Lokantası Sahiplerinden Elif Özüm, Milletvekili Adayı Fatih Reha Yavuzer Kam,  Makedonya Stratejik Araştırma Derneği Başkanı Günay Cankurtaran’ın eşi eski Muhtar Ayşe Cankurtaran, Özel Tınaztepe Torbalı Hastanesi ortaklarından olan Bora Ersan, BMC Şirketi’nin müteahhitlerinden Levent Duru Başaran, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kocaağa’nın oğlu Mustafa Kocaağa, Eski Yerel Yönetimler Başkanı ve İZYAP Yapı Denetim Sahibi Nail Kocabaş, Refah Partisi döneminin ‘kayıp trilyon’ davasında yargılanan isimler arasında bulunan İşadamı İbrahim Derici,  Kadın Kolları eski İl Başkanı Gözde Keskin,  Eski Ar-Ge Başkanı Nilüfer Karadal, Petrolcü-İşadamı ve Eski İl Başkan Yardımcısı Emrun Sulayıcı, Konak eski İlçe Başkan Yardımcısı-Osmanlı Ocakları İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Dönerci Orhan’ın Genel KoordinatörüTuğrul Emre Kaya, Eczacı Semiha Paçacı gibi isimler dikkat çekti.

Sürekli eski Yönetim Kurulu’nda görev yapan Tanıtım ve Medya Başkanı Dilaver Kişili, Sefa Şahin, Aykut Dikencik, Halil İbrahim Ölmez, Mustafa Kandil, Bülent Bademci, Gülşen Gezici, gibi isimlerin de yerlerini korudu. 

 
Pınar Karşıyaka transfer için beklemede
 
İran: ABD ile savaş olmayacak!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Mayıs 2019 Pazartesi 06:58

eskilere rabet olsa bitpazarina nur yagardi.

Yorumu oyla      4      5  
Gerçek Akpartili 19 Mayıs 2019 Pazar 10:47

Onun oğlu bunun kızı derken şirket yönetim kurulu oluşturmuş Kerem Ali Bey. STK lara Kerem Ali bey giremez artık aldığı işadamlarının işletmelerine gitsin sadece halkla zaten işi olmaz. İzmirde başarı şansı bitmiştir. Bu yönetim 6 Aydan fazla gitmez

Yorumu oyla      6      5  
bayraklı lı 18 Mayıs 2019 Cumartesi 19:16

kerem ali eski danışmanı sülalesi chp li olan cihanı unutmuş şimdiden milleyvekili sayısı 4 de düştü bu kadroyla.

Yorumu oyla      9      5  
Bornovalı 18 Mayıs 2019 Cumartesi 17:55

Değişen hiç birşey yok , onun adamı, şunun yeğeni hani teşkilat. Lortlar kamarası olmuş

Yorumu oyla      9      5  
Ali TUNALI 18 Mayıs 2019 Cumartesi 17:40

Bu ne Şirket yönetim kurulu gibi.. Sade ama Vatandaşı anlayan bari 1-2 kişi alsaydınız

Yorumu oyla      9      5  
Bucalı 18 Mayıs 2019 Cumartesi 16:06

Bu liste tanıdık akraba ilişkisi olanları okudukça akp izmirde hiç biryere gelemez..

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Pekcan: 'Akıllı İhracat Platformu' yolda
Ticaret Bakanı Pekcan, "Ticaret Bakanlığı olarak ihracattaki dijital dönüşümde ...
Liselerde ders sayısı düşürülüyor
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim sisteminin ayrıntılarını ...
İzmir siyasetinde dikkat çeken ayrıntı: Anne-baba bir, partileri ayrı!
AK Parti ve MHP, Türkiye siyasetindeki birlikteliklerini Cumhur İttifakı ...
 
Başkan Özçınar’dan o olayla ilgili açıklama: Kızın babasını aradım...
İzmir’in Kiraz İlçesi Belediye Başkanı Saliha Özçınar 13 yaşında bir kız ...
Başkan Sürekli A Takımı'nı açıkladı: Listede kimler var?
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, yeni dönemde İzmir teşkilatının ...
CHP'lİ Sındır'dan gaziler için anlamlı teklif
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, gaziler arasındaki aylık eşitsizliğin ...
 
CHP'li Serter’den 19 Mayıs için 100. yıl köşesi
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, milli mücadelenin fitilinin ateşlendiği ...
Kalın'dan, sürgün edilen Kırım Tatarları mesajı
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kırım Tatar Sürgünü’nün 75’inci ...
CHP'li Polat'tan 19 Mayıs mesajı
CHP’li Polat, Ulu Önder Atatürk’ün 100 yıl önce 19 Mayıs 1919’da başlattığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva