HABERLER>EGE
11 Mart 2016 Cuma - 08:58

Sur’daki ateş Manisa’ya düştü!

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde, PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada yaralan piyade uzman çavuş Vedat Öz, 20 gündür tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademesi (GATA) Hastanesi'nde şehit düştü.

Sur’daki ateş Manisa’ya düştü!

Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'ndan Diyarbakır'ın Sur İlçesine geçici görevlendirmeyle giden piyade uzman çavuş Vedat Öz, geçen 19 Şubat'ta pusu kuran teröristlerle girilen çatışmadra ağır yaralandı.

Bekar olan uzman çavuş Öz, ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra Gülhane Asker Tıp Akademisi'ne (GATA) kaldırıldı. GATA'da 20 gündür yoğun bakımda tedavi gören Öz'ün, doktorların müdahalelerine rağmen dün saat 23.00 sıralarında şehit oldu. Şehidin 20 gündür hastanede gelecek iyi bir haberi bekleyen Mnisa'daki anne ve babası acı haberi alınca yıkıldı.

Şehit uzman çavuş Öz'ün cenazesinin bugün Manisa'ya getirileceği, kent merkezindeki Hatuniye Camisi'nde ikindide kılınacak namazın ardından Manisa Şehitliği'nde toprağa verileceği bildirildi.

MANİSA ŞEHİDİNİ BEKLİYOR
Tedavi gördüğü GATA'da 20 gün sonra şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Vedat Öz'ün (24) cenazesinin uçakla önce Akhisar Askeri Havaalanı'na, buradan da karayoluyla Manisa Atatürk Mahallesi'ndeki baba ocağına getirileceği bildirildi. Şehidin annesi Bilgen Öz ve bir plastik fabrikasında çalışan babası Şefik Öz'ün de şehit oğullarının cenazesiyle birlikte Manisa'ya gelecekleri öğrenildi. Vatani görevini yaptıktan sonra teskere bıraktığı öğrenilen 4 yıllık Uzman Çavuş Öz'ün ailesinin iki çocuğundan biri olduğu öğrenildi. İki yıldır Kayseri 1'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan ve iki ay önce geçici görevlendirmeyle Sur'a gönderilen ağabeyinin şehadet haberini alan Ahmet Öz (22) ise arkadaşlarıyla birlikte oturdukları iki katlı binanın terasına dev Türk bayrağı astı. Şehidin baba evi taziye ziyaretine gelenlerle dolup, taşarken Manisa şehidini beklemeye başladı. 



TÜRK BAYRAĞI DAĞITILDI
Şehzadeler Belediyesi, teröre karşı tepki göstermek için Manolya Meydanı'nda vatandaşlara Türk bayrağı dağıttı. Manisalı vatandaşlar Türk bayraklarından alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Bugün de şehidimizin cenazesinde bunu bir kez daha göstereceklerine olan inancım tamdır. Şehzadeler Belediyesi olarak şehidimize sahip çıkıyoruz. Şehidimizin cenazesine katılmak isteyen vatandaşlarımız için 2 bin 500 Türk bayrağı dağıttık. Ayrıca yine bazı caddelere dev Türk bayrakları da astık. Bizim birliğimizi, beraberlik ve bağımsızlığımızın sembolü olan, rengini şehitlerimizin kanından alan bayrak gönderden asla inmeyecek ve indirilmemektir" diye konuştu. (dha)

 
Torbalı'da yeni meydan heyecanı
 
Gülşen o sözleri affetmedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ormanda öldürülen çift sonsuzluğa uğurlandı
Muğla’nın Fethiye İlçesi'nde orman yolunda tüfekle vurulmuş halde cesetleri ...
Kamyonette balık istifi 82 Suriyeli yakalandı
Söke'de umuda yolculuğa hazırlanan 82 Suriyeli mülteci, balık istifi seyahat ...
Aydın'da kaçak domuz avına 2 gözaltı
Germencik'te jandarma ekipleri, kaçak avlanarak 50 yaban domuzunu vuran ...
 
Yunanistan 240 mülteci iade edecek
Yunanistan’da yayın yapan haber siteleri, cuma günü 240 göçmenin Türkiye'ye ...
Şifalı mesir macununa 4 yeni çeşit
Manisa Mesir Macunu Araştırma Grubu'nun çalışmaları ile normal şekerli, ...
‘Turizm cenneti’ni vuran yangın yağmur söndürdü!
Muğla’nın Marmaris İlçesi'nde dün akşam başlayarak rüzgarla etkili olan ...
 
Marmaris'te orman yangını
Marmaris'teki Bördübet Mevkii'ndeki orman ve makilik alanda başlayan, ...
Sürat teknesi delik deşik bulundu
Bodrum'da göçmen kaçakçılığı için çalındığı sanılan sürat teknesi, gövdesine ...
CHP'li kadınlardan oturma eylemi 
Marmaris'te oturma eylemi yapan CHP Kadın Kolları üyeleri, kadına şiddeti ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva