HABERLER>GÜNCEL
11 Kasım 2018 Pazar - 09:49

Süngütepe yürek yaktı: Geriye hikâyeleri kaldı

Kimi yeni evlenmişti, kiminin düğünü yaklaşıyordu, kiminin ise eşi hamileydi... Şemdinli’deki mühimmat faciasında şehit olan kahramanların hikâyeleri yürekleri dağladı.

Süngütepe yürek yaktı: Geriye hikâyeleri kaldı

Türkiye  Şemdinli'de Süngütepe üs bölgesinde şehit olan kahramanlarına ağlıyor. Kimi, Konya'dan kimi Muş'tan kimi de Şanlıurfa'dandı, Antalya'dandı... Hepsi görevlerin en kutsalı olan vatani görevlerini yapıyordu. Silah arkadaşının şehit için yazdığı gözleri yaşartan mesajında ifade ettiği gibi; onlar plan yapamaz, hayal kuramazdı. Çünkü vatan her şeyden önce gelirdi. Önceki gün de Irak'ın Hakurk bölgesindeki terör hedeflerine top atışı sırasında yaşanan mühimmat faciasında 7'si şehit oldu.

İşte o kahramanlar:

4 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞTI

Şehit Topçu Uzman Çavuş Halil Daş (26). 'Zeytin Dalı' ve 'Fırat Kalkanı' harekâtlarına da katılmıştı. Memleketi Konya'nın Ereğli ilçesi acı haberle yasa büründü. Şehidin, 4 ay önce Ayşe Kızıl ile nişanlandığı ve 2 gün önce görüştüğü ağabeyi Turan Daş ile RamazanBayramı'nda yapacağı düğün hakkında konuştuğu belirtildi. Şehit Daş'ın babası Mahmut Daş'ın da 9 yıl önce vefat ettiği belirtildi. Daş'ın bir silah arkadaşının, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasından paylaştığı "Allah rahmet eylesin. Bizim mesleğimiz böyle; hayal kuramayız, plan yapamayız, her şeyimiz yarım kalır" mesajı okuyanları duygulandırdı.

İKİNCİ KEZ BABA OLACAKTI
Şehit Topçu Er İbrahim Özkur'un (21) acı haberi baba ocağı Muş'un Varto ilçesindeki ailesine ulaştı. Kudbettin-Hanım Özkur çiftinin 7 çocuğundan biri olan İbrahim Özkur'un yakınları ağıtlar yaktı. 1 çocuk babası olan ve eşinin hamile olduğu öğrenilen İbrahim Özkur'un terhisine 80 gün kaldığı öğrenildi. Şehit Topçu Er Menduh Çelik'in (20) şehadet haberi, memleketi Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesini yasa boğdu. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken acılı aileyi sağlık ekipleri ve yakınları teskin etti. Topçu Çavuş Mehmet Kaşık'ın (25) Kahramanmaraş'taki baba ocağına da ateş düştü. Onikişubat ilçesinde oturan baba Cafer ve anne Meryem Kaşık'a acı haberi askeri yetkililer verdi. Bekar olan şehidin anne ve babası gözyaşlarına boğuldu. Eve Türk bayrakları asılırken, şehidin yakınları da eve akın etti. Şehit Topçu Er Yusuf Önder'in (22) Antalya'nın Alanya ilçesinde oturan annesi Sevcan Önder ile babası Sunay Önder'e acı haberi askeri yetkililer verdi. Evin önüne taziye çadırı kuruldu. Yusuf Önder'in bekar olduğu kaydedildi.

TAKDİR BELGESI ALMIŞTI
Artvin Şavşatlı şehit Topçu Er Melih Sancar'ın İstanbul Avcılar'da yaşayan ailesinin yüreğine oğullarının şehadet haberiyle birlikte ateş düştü. Baba Müslüm Sancar güçlükle konuşurken, "Vatan sağolsun, 4 evlat var. 7 aylık askerdi. En güzel yavrumu kaybettim" dedi. Sancar'a Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından eğitim ve atış konularındaki üstün başarılarından dolayı takdir belgesi verilmişti. Gaziantepli şehit Er Samet Kaymakçı'nın şehadet haberi de, Gümüştekin Mahallesi'ndeki ailesine ulaştı. Sağlık ekiplerinin sevk edildiği şehidin babaevine acı haberi askeri yetkililer verdi. Şehit Kaymakçı'nın 10 aylık asker olduğu öğrenilirken, 4 kardeşi bulunduğu belirtildi. Şehitlerin bugün memleketlerinde toprağa verileceği bildirildi. (Sabah)

 
Bornova’da kış hazırlıkları tamam
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TSK açıkladı: 15 terörist etkisiz hale getirildi
Irak'ın kuzeyindeki Gara, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine düzenlenen ...
Mehmet KARABEL yazdı... Boşuna 'can dost' demiyoruz!
Mehmet KARABEL yazdı... Boşuna 'can dost' demiyoruz!
Yurt dışına kaçmaya çalışan terörist yakalandı!
Terör örgütü TKP/ML-TİKKO üyeliği iddiasıyla aranan ve sahte pasaportla ...
 
Ekim ayında 177 çalışan iş kazasında öldü
İŞ Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), ekim ayında iş kazalarında ...
Kaybettiği 80 bin liralık altını bulanlardan istedi!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan Nimet Ener (60), evde çalınmasından ...
3 milyon sürücüye, 4 bin yayaya ceza kesildi
Trafik denetimleri kapsamında bu yılın ilk 10 ayında kurallara uymayan ...
 
Anıtkabir'de insan seli!
Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ...
İzmir'de emsal karar: Hem anne hem babadan yetim aylığına onay
İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 10. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin, "Sosyal ...
Atatürk büstünü söküp, kırarken yakalandılar!
Antalya'da, Varsak İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesindeki Atatürk büstünü ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva