HABERLER>GÜNCEL
17 Haziran 2019 Pazartesi - 18:11

Şule Çet davasında flaş gelişme!

Ankara'da, geçen yıl 28 Mayıs’ta şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Şule Çet’in, 20'nci katından itildiği iddia edilen plazada keşif yapıldı. Mahkemece yapılan keşifte hem 20'nci kattaki ofiste hem de Çet'in düştüğü yerde inceleme yapıldı. Çet'in ailesinin avukatı Onur Tatar, Şule Çet'in düştüğü yerde üzerinde olan külot ve kadın pedinin bulunamadığını söyleyerek, "Polis memuruna bu soruyu sorduk özellikle. Tecavüz bulgusunu ispatlayabilecek en önemli delillerden bir tanesi neden kayıp?" dedi.

Şule Çet davasında flaş gelişme!

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in, geçen yıl 28 Mayıs'ta saat 03.50'de plazanın 20'nci katından düşerek, hayatını kaybetmesiyle ilgili Çağatay Aksu (34) ve Berk Akand'ın (33) 'cinayet', 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'hürriyeti tehdit' suçlarından tutuklu yargılandıkları Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi, önceki duruşmada olay yerinde keşif yapılmasını kararlaştırdı. 

Çankaya ilçesi Mevlana Bulvarı'ndaki plazada yapılan keşfe sanıklar getirilmedi. Plazada, mahkeme heyeti ile taraf avukatları hazır bulundu. Heyette ayrıca, Adli Tıp Kurumu'ndan bir uzman, bir inşaat mühendisi ve o gece olay yerine gelen polis ekibinden bir polis memuru da yer aldı.

OFİS VE DÜŞTÜĞÜ YER İNCELENDİ
Olayın yaşandığı plazadaki ofis katında inceleme yapıldığı sırada dava dosyasına giren bilgiler ışığında mahkeme başkanı, uzmanlara sorular da sordu. Heyet, taraf avukatlarına da söz vererek iddialarını dinledi. İnceleme sırasında Çet’in düştüğü iddia edilen pencere önündeki sehpanın konumunun belirlendiği, ayrıca iki pencere arasındaki mesafenin ve pencere boylarının ölçüldüğü belirtildi. Heyet daha sonra Çet’in düştüğü yere inerek, inceleme yaptı. Yaklaşık 2,5 saat süren keşifin ardından mahkeme tutanak tutarak, plazadan ayrıldı.

'İÇ ÇAMAŞIRI NEREDE?'
Şule Çet'in ailesinin avukatları basın mensuplarına açıklama yaptı. Avukat Onur Tatar, sanıkların da keşifte hazır bulundurulmasını istediklerini ancak güvenlik gerekçesiyle getirilmediğini söyledi. Avukat Tatar, "Şule Çet'in düştüğü yerde üzerinde bulunan külot ve kadın pedi hala bulunamadı, bulunamıyor. Bizler daha önceki celsede tecavüz bulgusunu ispatlayacak maddi delilleri bu dosya yönünden ortaya koymuştuk. Ancak Türkiye’deki her yurttaşın hukuk güvenliği bakımından delillerin sağlıklı bir şekilde toplanması gerekir. Polis memuruna özellikle sorduk bu soruyu. Olay yerine kendisinden sonra gelen ekip, olay yeri inceleme ekibi ve soruşturma amiri olan Cumhuriyet Savcısı, otopsi teknisyeni ve adli tıp görevlisi, bu külot ve kadın pedi nerede? Tecavüz bulgusunu ispatlayabilecek en önemli delillerden bir tanesi neden kayıp? Bunun sorumluları bunun hesabını vermek zorundalar diye düşünüyorum" dedi.

'RAPOR HAZIRLAYAN AKADEMİSYENLERE İZİN VERİLMEDİ'
Avukat Tatar, daha önce kendileri tarafından rapor hazırlatılan Mersin Üniversitesi Akademisyeni Prof. Dr. Hakan Kar ve Erciyes Üniversitesi Adli Tıp Profesörü Çağlar Özdemir'in keşifte yer almasına mahkemenin izin vermediğini ancak mahkemenin incelemesinin ardından bu uzmanların olay yerinde inceleme yaparak rapor hazırlayacaklarını belirtti.

'İNTİHAR SÜRECİNİN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI'
Erciyes Üniversitesi'nden Çağlar Özdemir ve Mersin Üniversitesi'nden Hakan Kar'ın hazırladığı bilirkişi raporunda, genç kızın sol ayakkabısının sağ kolunun altında, sağ ayakkabısının ise sol ayağının 155 santimetre ilerisinde bulunduğu belirtilerek, "Düşme pozisyonunda yerle temas ile sol ayaktan fırlayan ayakkabının sağ dirsek altında kalma olasılığı bulunmadığından Şule Çet'in ayakkabısının vücudundan önce yere düştüğü açıktır. Bu durum olağan bir intihar davranış örüntüsüne ve sürecin olağan akışına aykırıdır" denilmişti.(DHA)

 
Başkan Soyer’den AK Partili Yıldırım’a: Pili bitmiş!
 
CHP'li Tuncay Özkan'dan Bornova'ya ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski yarbay Alkan hakkında mahkemeden karar!
Şehit kardeşi Ali Alkan'ın cenaze töreninde söyledikleriyle gündeme gelen ...
Dayakçı kocaya ders gibi ceza!
Ardahan'da eşi G.Ç.'yi (56) darbeden N.Ç.'ye (54), çıkırıldığı Sulh Ceza ...
Okula başlama yaşı 69 aya çıkıyor
AK Parti'nin Meclis'e sunduğu kanun teklifiyle, 66 ay olan okula başlama ...
 
İlk milli savaş uçağı görücüye çıktı
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilen ...
Kaza yapan sürücüye 'Yıldırım' müdahale!
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, trafik ...
Belediyede korkutan yangın!
Buca Belediyesi’ne ait arşivde çıkan yangında maddi hasar meydana geldi.
 
Borcunu ödemeyen müşterilerinin listesini duvara astı
Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde manav Ahmet Özdemir, borcunu ödemeyen ...
İstanbul'da Rus ve Gürcüler arasında çatışma!
İstanbul Fatih'te, Rus ve Gürcüler arasında alacak verecek meselesi nedeniyle ...
İzmir'de acı son... Baba ile oğulu kaza ayırdı
İzmir'in Tire ilçesinde, kontrolden çıkıp, takla atarak, devrilen kamyonetin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva