HABERLER>GÜNCEL
12 Mart 2018 Pazartesi - 18:21

Su çukurunda iki kardeş can vermişti: Davada flaş gelişme

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, inşaat alanındaki su dolu çukura düşen 2 kardeşin ölümüne ilişkin 2'si tutuklu 5 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanıkların tahliyesine karar verildi.

Su çukurunda iki kardeş can vermişti: Davada flaş gelişme

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Zeynel Dalgıç, Mustafa Kar ile tutuksuz sanıklar Ç.A, M. B, sanık avukatları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Vekili Müjgan Bilgen Özen katıldı. Tutuksuz sanık D.B. ise duruşmaya gelmedi. 

Tutuklu sanık Mustafa Kar, olayın meydana geldiği inşaat alanında saha sorumlusu olduğunu, çocukların hayatını kaybetmesinden dolayı çok üzgün olduğunu, kuyunun şirketin şantiye saha içi yolunda bulunduğunu, çevrede yaşayanların kullandığı bir yol olmadığını savundu. 

Kar, olaydan bir gün önce inşaat yapı tanıtım tabelasının asılması gerektiği için taşeron firmanın kazı işlemine başladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Tabelayı dikecek arkadaşlarla olay yerine geldik. Yağmur çiseleyince arkadaşlar hava soğuk olduğu için 'Islanıyoruz, çalışamayız.' dediler. Toparlandık, geri döndük. Ben de şantiyenin kullanım yolu olduğu için 'Çukura dikkat edilsin.' diye personel M.B'den (tutuksuz sanık) güvenlik şeridiyle etrafını çevirmesini istedim. Etrafını çevirdi. Ertesi gün M.B'den gece rüzgarlı olduğu için esneme olabilir diye üç dört sıra daha çekmesini istedim, çekildi. 14.30 gibi sanık Zeynel beni aradı, iş kazası olduğunu söyledi. Maktuller oraya gelip kuyuya düşmüşler. Benim doğrudan sorumlu olduğumu düşünmüyorum. Böyle bir olay olsun istemezdim. Tahliyemi talep ediyorum."

Müşteki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Avukatı Müjgan Bilgen Özen'in, "Çukurun üzerini niye kapatmadınız?" sorusu üzerine sanık, "Olay günü kış şartları vardı. Kazı imalatı 15-20 dakika sürecekti. Kazı küçük bir kazıydı, içinin suyla dolacağını öngöremediğimiz için üstünü kapatmadık ancak etrafını çevirdik." yanıtını verdi. 

Tutuklu sanık Zeynel Dalgıç, taşeron firmada sahadaki işçilerin ve makinelerin takibinden sorumlu olduğunu, çukuru kazdıkları esnada yağmur yağmadığını, olaydan sonra haberi olduğunu söyledi. 

Sanık avukatının "Kazı kazıldıktan sonra olay yerine gittiniz mi?" sorusu üzerine Dalgıç, "Olay yerinden geçtik. Su birikintisi görmedik. Şeritleme vardı. Onları gördük. Bölgede çalışan insanlarla kazının yapıldığı yer arasında 300 metre kadar mesafe vardı." yanıtını verdi. 

Tutuksuz sanık Ç.A. taşeron firmada kepçe operatörü olarak çalıştığını, olaydan 1 gün önce kazı işini kendisinin yaptığını belirterek, "Kazı yapılırken yağmur yağmıyordu. Kazı işi işlerimizin arasında değildi. Rica üzerine yaptım. Suçlamaları kabul etmiyorum." dedi. 

Tutuksuz sanık M.B. olaydan bir gün önce kazı alanının etrafını emniyet şeridiyle çevirdiğini söyleyerek, "Çevirdiğim sırada toprak kaygandı. Akşam yağış almıştı. Olay günü kazıkları kontrol etmek için olay yerine gittim. Kazıkların devrildiğini, emniyet şeridinin yıkıldığını gördüm. Kazıkları tekrar çaktım. Olay yeri çok kaygandı. Üç sıra emniyet şeridiyle çevirdim. Gittiğimde kazı alanı bir karış suyla dolmuştu. Benim çektiğim şerit büyük bir kişinin normal bir insanın geçerken dikkatini çekebilecek görüntüdeydi. Kusurum olduğunu düşünmüyorum. Bu işi rica üzerine yaptım. Herhangi bir kişinin geçebileceği bir yol değildi. Olaydan dolayı üzgünüm. Beraatimi istiyorum." dedi. 

İddia makamı sanıkların tahliye edilmesi yönünde mütalaa verdi. Sanık avukatı Kübra Türkoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının davaya katılma isteminin reddedilmesini talep etti.

Türkoğlu, kazı işleminin rica üzerine yapıldığını belirterek güvenlik tedbiri alma görevinin işverene ait olduğunu söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Vekili Müjgan Bilgen Özen, çocuğun korunmasına ilişkin davalara katılma haklarının olduğunu ifade etti. 

Mahkeme heyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının davaya katılmasına, dosyanın kül halinde Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine gönderilerek iki iş güvenliği uzmanı, bir inşaat mühendisinden oluşan bilirkişinin temin edilerek kusur tespitinin istenmesine, tutuklu sanıkların tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi. 

İzmir'in Karabağlar ilçesi Uzundere semtinde çadırda yaşayan Ali (5) ve ağabeyi Yusuf Tencirlioğlu (8), 14 Ocak'ta inşaat çalışmasının devam ettiği alanda yağmur suyuyla dolan yaklaşık 2 metre derinliğindeki çukurda boğularak yaşamını yitirmişti.(AA)

 
Ağrı-Doğubayazıt'tan acı haber: 1 şehit var!
 
Çevreci avukattan Danıştay'a 'iptal' başvurusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ağrı-Doğubayazıt'tan acı haber: 1 şehit var!
Ağrı- Doğubayazıt'ta teröristlerle çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 uzman çavuş şehit oldu.
İzmir'de akıl almaz ölüm!
Aliağa ilçesindeki bir gemi söküm firmasında kepçe operatörü Servet Özkaya, ...
İzmir'de şehit edilen polis olayında yeni gelişme
İzmir'in Bornova ilçesinde Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü sırasında ...
 
'Ölüm yolculuğu' Dikili'de son buldu
Dikili ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek ...
Genelkurmay Başkanı Akar'dan Afrin açıklaması
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Sadece ...
İzmir'deki iş kazasına tutuklama!
Vinç kancasının kopması sonucu 2 işçinin ölümüyle ilgili aralarında fabrika ...
 
Uyuşturucu yüzünden sönen bir hayat... İşkence yapıldı, bıçaklandı, 3'ncü kattan atıldı
Adana’da 14 yaşında uyuşturucuya başlayan Elif K. (28), krize girince ...
Çirkin yorumlar Türkiye'yi birleştirdi...Tepki yağıyor!
Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye gelen ve içinde iş insanı Hüseyin ...
Düşen jetin pilotu Melike Kuvvet'in büyük dramı!
İran'da düşen ve Başaran Holding'e ait özel jeti kullanan pilot Melike ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva