HABERLER>SPOR
14 Haziran 2017 Çarşamba - 15:26

Stad düğümü çözülüyor: İzmir'e 3 müjde birden!

Karşıyaka İlçe Stadı'nın Yalı'daki arazisine inşa edilecek 15 bin kişilik yeni stat ihalesi yarın yapılacak. 20 bin 35 seyirci kapasiteli Göztepe Stadı'nın ihalesi ise bugün yapıldı. Alsancak Stadı'nın yerine inşa edilecek 15 bin kişilik yeni stat için ilk kazma temmuz ayında vuruluyor.

Stad düğümü çözülüyor: İzmir e 3 müjde birden!

İzmir'de Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine inşa edilecek 20 bin 35 seyirci kapasiteli Göztepe Stadı'nın ihalesi bugün Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Ankara'daki merkezinde yapıldı.

TOKİ'nin maliyetini üstleneceği, Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi adını alacak UEFA standartlarındaki stadın ihalesine 25 firma katıldı. İhaleyi 218 milyon 900 bin TL'lik teklif veren Rönesans Holding'e bağlı REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ'nin kazandığı öğrenildi. İhaleye itiraz gelmemesi halinde firmayla sözleşme imzalanıp ardından 10 gün içinde yer teslimi yapılacak. İhale şartnamesine göre stat 700 gün içinde tamamlanmış olacak. Rönesans Holding, Gaziemir'deki Optimum AVM'nin inşaatını da üstlenmişti. 

SIRA KARŞIYAKA'DA

Ankara'da Toplu Konut İdaresi'nde saat 14.00'te başlayacak ihaleye 30 Mart'taki ön yeterlilik ihalesini geçen 20 firma davet edildi. İhaleyi kazanacak firma ilk etapta güvenlik soruşturmasına tabi tutulacak. İtiraz süresi sonrası sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde firmaya yer teslimi yapılacak. Yer tesliminin ardından tesisin 700 gün içinde tamamlanması planlanıyor.

Aynı stat için 3.5 yıl önce, 28 Ocak 2014'te yapılan ilk ihale, arazideki mülkiyet sorunu çözülmediği gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava sonrası iptal edilmişti. Söz konusu arazideki eski stat, Karşıyaka'nın kulüp binası, salon ve kortların yıkımları geçen yıl tamamlanırken, zemin güçlendirme ve kazıklama çalışmaları bitmişti. Projeye daha önce belediyelerden ruhsat alamayan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yeni ihale öncesi ruhsat için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla temasa geçtiği öğrenildi.

ALSANCAK STADI'NDA İLK KAZMA VURULUYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 28 Nisan'da yapılan yenileme ihalesini 54 milyon 880 bin TL bedelle kazanan Metro İnşaat'la sözleşme imzaladı. İhaleye itiraz süreci bu hafta bitecek. 15 gün içinde yer teslimi yapılacak firmanın stat arazisinde ruhsata tabi olmayan inşaat çalışmalarına temmuz ayında başlaması bekleniyor. İhale şartnamesine göre yer tesliminden itibaren en geç 60 gün içinde inşaata başlanması gerekiyor.  İnşaat süresi 18 ay (550 gün) olarak belirlenen stadın cadde bölümünde yine idari bina yer alacak. 

Yeni statta açık ve kapalı tribünün yanı sıra, Güney yönünde misafir seyirci için kale arkası tribünü yer alacak, ayrıca üç tribünün de üstü kapatılacak. Aydınlatma direklerinin sökülerek yerine yeni aydınlatma sisteminin kuralacağı emektar tesisin çim zemini de tamamen yenilenecek.

Tarihi stat 2018-19 sezonunda kapılarını futbolseverlere açacak.

Stat için İzmir Büyükşehir Belediyesi, arazideki 4239 metrekarelik payını Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bedelsiz devretmiş, arazi Konak Belediyesi ve Büyükşehir Belediye meclislerince uygulama imar planında stadyum alanı olarak tescil edilmişti. Projesine Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onay çıkan stadyumla ilgili inşaat ruhsatı alma konusunda sorun yaşanması beklenmiyor. (DHA)

 

 

 
Alsancak Stadı'na ilk kazma vuruluyor: İşte o tarih!
 
İbrahim Kalın'dan Katar açıklaması
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
numan 30 Nisan 2018 Pazartesi 10:41

o kadar büyük paralar harcanıyo ki insanın aklı başından gidiyo ama bu işinde kuralı bu sonuçta. Tire stadı mesela o kadar emek ve para harcandı ama sonuca bakınca diyoruz ki deymiş. GÖZTEPEmizin en önemli iki konusu kapasite ve zemin çimi bence ama birini çözdüler sıra diğerinde başkan bilir tirenin stadını izmirli bi şirket yaptı ve çimler pırıllpırıl şimdi. inşallah tüm izmir statları için onlarla anlaşırlar. afaki fiyat olsa tire veremezdi zaten. fiyat performans bence çok iyi. hem izmirli statlara izmirli şirketler yakışır.

Yorumu oyla      9      5  
15 Haziran 2017 Perşembe 11:12

pasolig denen para tuzağını kaldırın bakın stadlar nasıl doluyor.

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 15 Haziran 2017 Perşembe 09:41

Yazılanlara kakarak "bu ülkenin sporunun neden bu hallere düştü" diye hayıflanmadan edemiyor, insan . ülkenin nüfusu arttı genç nüfus çoğaldı ama stadlar maçlar çok düşük ( derbiler hariç ) seyirciyle oynanmakta ( diğer sporlarda aynı) ,tam aksi olmalıydı stadlarımız şenlik içinde olmalıydı , bir toplum nasıl bu hale düşürüldü...Nasıl spordan sanattan bilimden uzaklaştırılan bir toplum haline dönüştürülüyoruz ,yazık çok yazık...Spor yoksa sanat yoksa bilim yoksa insanlık adına orada ne çıkacak ? ortadoğuda nasıl sosyal hayat çölleşiyorsa aynısı ülkemizde olmasına izin vermeyelim , spoara destek verelim ( sanata ve bilime de tabii) ...

Yorumu oyla      12      5  
sezo 15 Haziran 2017 Perşembe 00:20

ibo sen göztepeli falan değilsin. alt liglerde nasıl dolmuyor? ankaragücü,sakarya gibi takımlar neredeyse her maç full e oynadılar. Aynı şekidle göztepeninde pasolig e dahil olmadan önce ,2.lig sezonunda bir çok maçını 30 ila 45bina rası seyirciye onamışlıgı var nasıl dolmuyor???? ben maça ailem ile gidiyorum, 4 yaşında oğlumu maçlara götürüyorum. tutupta taraftar gruplarının arasına oturursanız tabiki korkarlar. ayrıca KSK göztepe maçına niye gidelim ??? KSK göztepeye rakip olmaktan çok uzak. ezeli rekabet falan kalmadı ortada. göztepeliyim diye yazan aslında istanbul takımı taraftarı olan insanlar nasılda belli ediyor kendini. yazık yazık !!!

Yorumu oyla      11      6  
14 Haziran 2017 Çarşamba 22:22

"stadların dolmamasının en büyük sebebi pasolig tir" başarı yoksa stat dolmaz, başarı varsa dolar.

Yorumu oyla      14      6  
ibo 14 Haziran 2017 Çarşamba 21:14

alt liglerde pasolig yok gene dolmuyor Göztepeliyim 45000 kişilik stad olsa 2-3 maç hariç dolmaz çünkü izmirde insanlar ailesiyle maça gelmeye korkuyor kavga gürültüden Göztepe ksk her maçında kavga var nasıl gitsin 25000 gitsin kombine alır insanlar güzel olur

Yorumu oyla      12      8  
14 Haziran 2017 Çarşamba 20:53

25 bin değil 20 bin kişilik.

Yorumu oyla      14      5  
Seyfettin baba 14 Haziran 2017 Çarşamba 20:22

Neden 15.000 kişilik stad 54 milyon da, 25.000 kişilik stad 218 milyon ? Bu kadar fark eder mi?

Yorumu oyla      14      5  
sezarın hakkı sezara 14 Haziran 2017 Çarşamba 19:57

stadların dolmamasının en büyük sebebi pasolig tir. haydi maça gidelim diyince gidemiyorsun. zaten hiç bir işe yaramadıgını da klüplerin aldıgı cezalardan görüyoruz. Stad konusuna gelince sevinsekmi, üzülsekmi bilemedim. 4.5 milyonluk izmirde 3 stadı tek kapasite olarak görüyorlar. bu sebeple 40-45 bin kişilik stad yapılmıyor. göztepe için büyük stad gerekli . evet 20.035 kapasite az ama en azından insanlar maça gitmek için yorulmayacak ve her maç full çekecek. keşke kapasite bi 5-6 bind aha arttırılabilseydi.

Yorumu oyla      14      6  
14 Haziran 2017 Çarşamba 19:16

Atatürk Stadı' nda bedava olsa maç izlemem.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alsancak Stadı'na ilk kazma vuruluyor: İşte o tarih!
İzmir'de 2014 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle maçlara kapatıldıktan ...
Karşıyaka'ya Yaşar Holding'den destek
Spor Toto 2'nci Lig'de mali sıkıntı içindeki Karşıyaka'ya yeni sezon öncesi ...
Flaş! Göztepe'de Vural ayrılıyor: Yerine...
Göztepe'de Teknik Direktör Yılmaz Vural ile yollar ayrılıyor. Normal sezonun ...
 
Manisaspor'dan orta sahaya dinamo!
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Manisaspor, Mersin İdmanyurdu'ndan Abdulkadir ...
Göztepe hentbol takımında 2 ayrılık
Hentbol Erkekler Süper Lig ekiplerinden Göztepe, 2 oyuncusuyla yollarını ...
Menemen Belediyespor'dan bir transfer daha!
Menemen Belediyespor, Boluspor'dan İsmail Yıldırım'la 1 yıllık sözleşme imzaladı.
 
Altay'da kaleye üç aday!
Spot Toto 2'nci Lig ekiplerinden Altay'da bir süredir kaleci arayışı içinde ...
Bucaspor'de ödeme krizi aşılıyor
Spor Toto 2'nci Lig ekiplerinden Bucaspor eski futbolcusu Tosiant Ricketts'la ilgili sorunu çözdü.
Beşiktaş Başkanı Orman İzmir'de: Göztepe mesajları...
Spor Toto Süper Lig'de üst üste ikinci şampiyonluğunu elde ederken üçüncü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva