HABERLER>GÜNCEL
19 Mayıs 2017 Cuma - 10:01

Sözcü'ye operasyon: Gazeteci Ulu gözaltında!

Sözcü Gazetesi'nde sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu dört kişi için gözaltı kararı verildi. Gazetenin İzmir ve İstanbul bürolarında arama yapıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu operasyon için açıklama yaptı. Hakkında gözaltı kararı buluna İzmir muhabiri Gökmen Ulu gözaltına alındı.

Sözcü ye operasyon: Gazeteci Ulu gözaltında!

Sözcü Gazetesi'ne FETÖ operasyonu başlatıldı. Gazetenin sahibi Burak Akbay için gözaltı kararı kararı verildi. Gazeteye yöneltilen suçlamalar arasında FETÖ'ye yardım iddiası bulunuyor.

Gazetenin İstanbul ve İzmir'deki bürolarında arama yapıldığı edinilen bilgiler arasında.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri'' iddiasıyla gözaltı kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve internet sorumlu müdürü Mediha Olgun'un da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılığın talebi üzerine nöbetçi sulh ceza hakimliğince arama ve el koyma kararı da alındı. Polis ekipleri, söz konusu 4 kişinin ikametlerinde arama yaptı.

Gazetenin internet sorumlu müdürü Olgun'un gözaltına alındığı, gazetenin sahibi Akbay'ın ise yurt dışında olduğu öğrenildi.

Savcılığın soruşturmayı, ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'', ''Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan'' suçlarından başlattığı öğrenildi.  

UĞUR DÜNDAR'DAN OPERASYONA TEPKİ

Sözcü Gazetesi'nde sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu dört kişi için gözaltı kararı verilmesinin ardından gazetenin yazarlarından Uğur Dündar twitter üzerinden yaptığı ‘Bayram sabahı Sözcü'de gözaltılar varmış! Doğruca gazetem Sözcü'ye gidiyorum. Eğer Sözcü de FETÖ'cü ise, Türkiye'de herkes FETÖ'cüdür!.. açıklaması ile operasyona sert tepki gösterdi.

ULU GÖZALTINDA
Yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Sözcü Gazetesi İzmir muhabiri Gökmen Ulu, Bostanlı'daki evinde gözaltına alındı.

Sözcü gazetesi muhabiri 40 yaşındaki Gökmen Ulu, gazetenin sahibi ve yöneticileriyle birlikte kendisinin gözaltına alınacağı haberini sabah erken internet sitelerindeki haberlerden öğrenince, polisleri apartmanın önünde basın mensuplarıyla birlikte beklemeye başladı. Burada yaptığı açıklamada Gökmen Ulu, "Rüştünü ispat etmiş gazeteciyim. Başımız dik anlımız ak. Biz gazeteciyiz. Evrensel meslek ilkelerine sıkı sıkıya bağlı tertemiz yaşayan ve tertemiz ölecek olan gazeteciyiz" dedi. Ulu, terör örgütlerinden FETÖ bu ülkeye büyük kötülükler yaptığında bunu gündeme getiren gazetecilerden olduğunu söyledi.

Yaklaşık 2 saat apartmanın önünde duran Gökmen Ulu, ardından evine çıktı. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Musa Çam, Atila Sertel, Aytun Çıray, İzmir Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir şubesi yöneticileri eve gelerek Ulu'ya destek verdi. CHP'li Sındır, "Sözcü Gazetesi'ni FETÖ'yle aynı kefeye koymak bir ironinin göstergesi. Gökmen Ulu'nun FETÖ ile bir bağlantısının olması imkansız. Bizler de Sözcü Gazetesi'ni ve yazarlarını takip ediyoruz. Bu yapılanlar aslında Cumhuriyet'e yapılan saldırı özelliği taşıyor. Destek vermek için biz de buraya geldik" dedi.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu'nun sürdürdüğü soruşturmada adı gözaltına alınacaklar listesinde olduğu söylenen Gökmen Ulu, saat 17.00'da bu haberleri dikkate alıp 'teslim olmak' üzere İzmir Adliyesi'ne gideceği söyledi. Avukatı Murat Ergün, CHP İzmir milletvekilleri ile birlikte yola çıkan Ulu, kısa süre sonra polisler tarafından durduruldu.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 'savcılık talimatını beklediklerini, talimat gelir gelmez gözaltı işlemi yapacaklarını' söyleyerek Gökmen Ulu'nun eve dönmesini istedi.

Evine dönen Gökmen Ulu, saat 18.00'de, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'ndan gelen talimat doğrultusunda Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri tarafından gözaltına alındı ve polisler evinde arama başlattı.

Gökmen Ulu'nun,15 Temmuz 2016 tarihinde yayımlanan 'Sözcü Erdoğan'ı buldu' haberi nedeniyle, 'FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek' suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi.

EVİNDEKİ ARAMANIN ARDINDAN EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Sözcü Gazetesi İzmir muhabiri Gökmen Ulu, İzmir Karşıyaka'daki evinde yapılan aramanın ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gökmen Ulu'nun işlemlerinin ardından, soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

SÖZCÜ GAZETESİ AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI
Sözcü gazetesinin avukatlarından İsmail Yılmaz DHA'ya yaptığı açıklamada, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun'un finans müdürü Yonca Kaleli ile İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı olmadığını, sadece arama ve el koyma kararı bulunduğunu söyledi.

Yılmaz ayrıca, yapılan aramalarda Burak Akbay'ın bir tablet bilgisayarına el konulduğunu, finans müdürü Yonca Kaleli'nin evinde arama yapan polislerin gözaltı işlemi yapmadan evden ayrıldıklarını, muhabir Gökmen Ulu'nun evinde ise aramanın devam ettiğini söyledi. Avukat Yılmaz, Mediha Olgun'un ise gözaltı kararı olmadığı halde polis tarafından gözaltına alındığını, bu gözaltı işleminin başka soruşturma kapsamında olabileceğini söyledi. 

“FETÖ'YE ÜYE OLMAMAKLA BİRLİKTE…"
Savcılık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında "FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri" iddiasıyla gözaltı kararı çıkarıldı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay'ın yanı sıra, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, finans müdürü Yonca Kaleli ile İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı var.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCISI İRFAN FİDAN'DAN SÖZCÜ GAZETESİ'NE OPERASYON AÇIKLAMASI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcızı İrfan Fidan Sözcü Gazetesine yönelik operasyonla ilgili DHA'ya açıklama yaptı. Operasyon bilgisini doğrulayan Fidan, "Sözcü Gazetesinin yöneticileri hakkında. Şu anda zaten firari. Hakkında yakalama var. Gözaltı var. Soruşturma işlemleri devam ediyor" dedi.

Kimler hakkında işlem yapıldığı sorusuna da Fidan, "Sadece patronu ve birkaç çalışanı" karşılığını verdi. 

BASIN KONSEYİ'NDEN AÇIKLAMA
Basın Konseyi'nden Sözcü Gazetesi'ndeki operasyonla ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada şunlar kaydedildi; “19 Mayıs'ın yıldönümünü kutlamak için Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeleri olarak geldiğimiz Samsun'da, Sözcü gazetesine yönelik operasyonu şaşkınlıkla öğrendik.Gazetecilere yönelik yeni bir baskı örneği ile karşı karşıya kaldığımız anlaşılıyor. Hatta 10 aydır süren bir soruşturmada harekete geçmek için 19 Mayıs'ın seçilmesini de anlamış değiliz. Savcılar, isimleri ve adresleri belli gazetecileri normal günlerde ifadeye çağırabilir, her türlü soruyu yöneltebilir"

KILIÇDAROĞLU: KABUL EDİLEMEZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da düzenlenen 19 Mayıs Bayramı yürüyüşüne katıldı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada Sözcü Gazetesi’ne düzenlenen operasyona tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Gerçekten bizi derinden yaraladı. Sözcü'ye yapılan operasyon kabul edilemez. Sözcü'ye yapılmış operasyon Türkiye'ye yapılmıştır. Medya üzerinde bu kadar baskıyı Türkiye kaldıramaz. Dolayısıyla buradan ayrıldıktan sonra İstanbul'da Sözcü'yü de ziyaret edeceğim. Onların yanında olduğumuzu her ortamda ifade ettik. Yine onların yanına giderek ifade edeceğim.

Buradan bu bayram günü bütün yargı mensuplarına çağrı yapıyorum: Siz adalet dağıtmakla yükümlüsünüz. Sizin bulunduğunuz makamlar kutsal makamlardır. Bu makamlar siyasi otoriteye teslim edilemez. Siyasi otoritenin sopası olmaktan vaz geçin. Türkiye'ye adalet dağıtın. Eğer siz adalet dağıtmazsanız devleti çökertirsiniz." (NTV,Haber Merkezi)

 
Konak'ta 19 Mayıs’ta kupa sevinci
 
Ege'nin zeytinyağı 'dünya starı' oldu
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 19 Mayıs 2017 Cuma 11:01

Yine aynı filmi izliyoruz

Yorumu oyla      11      5  
19 Mayıs 2017 Cuma 10:45

Sözcü mü fetocuymuş? Ülkede tek medya havuz medyası ve akİT kalsın istiyorlar.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sedat Şahin'e eşi takip edilerek ulaşılmış
Beykoz’da bir çiftlikte yakalanan suç örgütü lideri Sedat Şahin’e Özel ...
Almanya'ya sığınan iki general kim ?
Almanya'dan sığınma isteyen iki general dahil yurtdışında firari durumda ...
Ege'nin ünlü holdingi komşuyu örnek gösterdi: Konutu kaptı!
Akça Holding’e ait Bornova’da bulunan 10 bin metrekarelik araziye Çevre ...
 
Üniversite’den ‘Çeşme faciası’ raporu: Kazanın canlılara etkisi...
Çeşme’de geçtiğimiz Aralık ayında Lady Tuna isimli geminin karaya oturması ...
İzmir'de rehine operasyonu: Saatlerce sürdü...
İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde 36 yaşındaki Oya Batun'u, pompalı tüfekle ...
AKİT TV'deki o yayın için şaşırtan savunma
AKİT TV’de yayınlanan ‘Gün Başlıyor’ isimli program sunucunun “Bak bu ...
 
Rus subayın cesedi için ön rapor hazır!
Ardahan'da bulunan üniformasıyla gömülü halde bulunan ve Rus bir subaya ...
Krizin ardından Almanya'dan yeni hamle!
Türkiye ile Almanya arasında süren İncirlik Üssünde görevli askerleri ...
'İzmir'in kalbi' için en büyük planlama: Dev arazi satılacak mı?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir’in merkezinde Tariş’e ait alanları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva