HABERLER>POLİTİKA
23 Şubat 2017 Perşembe - 19:32

Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: Adamlarını bir araya topla!

İçişleri Bakanı Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Kılıçdaroğlu'na söylüyorum; adamlarını bir araya topla. Terör örgütünün propagandasını yapmasınlar." dedi.

Soylu dan Kılıçdaroğlu na: Adamlarını bir araya topla!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Kılıçdaroğlu'na söylüyorum; adamlarını bir araya topla. Terör örgütünün propagandasını yapmasınlar. Onların teminatı olmasınlar. Milletimizi istismar etmesinler." dedi.

Bakan Soylu, 8 ili kapsayan "Halk Oylaması Bölge Güvenlik Toplantısı" sonrası AK Parti İl Başkanlığınca Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde düzenlenen "Yeni Türkiye Konferansı"na katıldı.

Kürsüye çıkarken çalan "Recep Tayyip Erdoğan" şarkısıyla partilileri eşliğinde "Rabia" işaretiyle katılımcıları selamlayan Soylu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine Türkiye'nin her yerinden meydan okunduğunu vatandaşların da tüm meydanlardan ülkenin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahipsiz olmadığını haykırdığını belirtti.

Konuşmasında yapılacak halk oylamasına değinen Soylu, "Şu referandum bitsin, bak neler olacak. Memleket ne güzel günler görecek. Ne terör örgütü ne Türkiye'yi geri bırakmaya çalışanlar ne bizi engellemeye çalışanlar... Bu referandumun en önemli kararı, millet ne derse o olacak, millet ne istiyorsa o olacak, millet ne karar veriyorsa o olacak." ifadesini kullandı.

Soylu, Türkiye'nin terörle mücadelesini yıldırmak isteyenlerin, birlik ve beraberliğine çelme takmak isteyenlerin hain eylemlerini emniyet güçlerinden fırsat bulabildikçe yaptıklarını belirterek, Şanlıurfa Viranşehir'de adalet mekanizmasını caydırmak amacıyla terör eylemi yapıldığını söyledi.

"Sen milletvekilisin, terör örgütünün sözcüsü değilsin"
Viranşehir'deki terör saldırısında hayatını kaybeden 11 yaşındaki çocuğun iktidarın sırtına terörün bitirilmesi sorumluluğunu yüklediğini vurgulayan Soylu, Mardin'deki terör operasyonlarına değindi.

Birkaç gündür Mardin'de ne olduğunu soranlara cevap vermek istediğini dile getiren Soylu, şu değerlendirmelerde bulundu: "Başka bir şey olduğu zaman İçişleri Bakanını arayıp soruyorsunuz. CHP'li arkadaşlarımıza söylüyorum, diğerlerine söylüyorum. Nereden talimat aldınız da Mardin'de Koruköy'de ve onun etrafında PKK terör örgütünün oradaki milleti korkutarak, sindirerek orada yer aldığı ve oradan bütün Türkiye'ye korku saldığı... Oradan Antalya'ya, Manisa'ya, İzmir'e, İstanbul'a bomba gönderdiler. İnsanlarımızın canını yaktılar. Sen milletvekilisin, terör örgütünün sözcüsü değilsin. Lafınızı, endazenizi, ölçünüzü bilin de konuşun. Terör örgütünün arkasında olmayın, milletin yanında olun artık. Yeter artık. Bu milletin adına o operasyonda gözünü, kolunu kaybeden özel harekat polisimize ne olduğunu soruyor musun? Milletin evlatlarına ne oldu diye sormuyorsun ama alçakça 'PKK terör örgütüne ne oldu?' diye soruyorsun. Kimsiniz siz. Siyaset yapacaksanız, edeplice yapın artık."

"Neyin tarafındasınız siz?"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenen Soylu, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu'na söylüyorum; adamlarını bir araya topla terör örgütünün propagandasını yapmasınlar. Onların teminatı olmasınlar. Milletimizi istismar etmesinler. Çok net şekilde söylüyorum. Burada bu millet büyük bir mücadele yapıyor. İstiklal mücadelesi... 4 gündür, 5 gündür, 6 gündür, 7 gündür susuyoruz, söz söylemiyoruz. 85 kilogram patlayıcı Mersin'in göbeğinde çıktı. Ankara'da İstanbul'da, ülkemizin her tarafında bir şer odakları odaklanmış, oradan bu ülkenin yarınlarını karalamaya, ülkemizin birliğini bozmaya, oradaki insanları korkutmaya, orayı kendine sığınak alanı olarak görmeye, oradan iş adamlarına 'şu kadar para göndereceksiniz, evlatlarınızı Kandil'e göndereceksiniz.' diyor. Neyin tarafındasınız siz? Türkiye kararlı bir mücadele vermektedir. Bu mücadeleyi de demokrasi ve hukuk devleti çerçevesinde vermektedir." (AA)

 
Caner Erkin'den karşı hamle: Velayet davası
 
HDP İzmir'in başkanının gözaltına alındığı operasyonda flaş gelişme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Gerekli ders sandıkta verilmeli
Kılıçdaroğlu, 'Hayır' oyu kullanacaklara karşı başlatılan baskıların asla ...
Flaş! Bakan Işık’tan İzmir’de çok önemli ‘El Bab’ mesajı
Bakan Işık, "El Bab'a girileli çok oldu biliyorsunuz ama bugün şunu söyleyebiliriz; ...
Başbakan: FETÖ 170'e yakın ülke için büyük tehdit!
Başbakan Yıldırım, "Türk milletine ve Türkiye'nin demokratik düzenine ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'Rakka' çıkışı: Önce...
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "El Bab'daki şehitler yetmedi, şimdi de ...
Şilili 'Mr. No’ CHP İzmir’de… O soruya ilginç cevap: İnşallah!
Pinochet’yi deviren ‘hayır’ kampanyasını yöneten reklamcı Eugenio Francisco ...
CHP'li Sertel TRT sınavına ilişkin iddiaları Meclis’e taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 1.5 yıl ...
 
Bakan Işık İzmir’de ‘EYDEP’i anlattı
Milli Savunma Bakanı Işık'ın katılımıyla düzenlenen 'Savunma Sanayisi ...
AK Partili Hotar İzmir’de vakıf kurdu
AK Parti AR-GE'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili ...
Başbakan Yardımcısı Kaynak'tan Suriyelilere vatandaşlık açıklaması
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 16 Nisan'a kadar Suriyelilere vatandaşlık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva