HABERLER>GÜNCEL
9 Ekim 2019 Çarşamba - 09:59

Soykan'ı öldüren baba için verilen karara anneden tepki!

İzmir'in Konak ilçesinde, sürekli alkol almasına kızan lise öğrencisi oğlu Soykan Özgizler'i (18), çıkan tartışmada kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı davada, 'mağdur' olduğu gerekçesiyle oy çokluğuyla ceza verilmeyen Sertaç Özgizler'in (62) eski eşi Sibel Dalgıç, karara isyan etti. Acılı anne, "Oğlumun öldürülmesinin cezasız kalmasını kabul etmem mümkün değil. O kişi oğlumu öldürüp serbest bırakıldı, ben ise kararla birlikte esir hale geldim" dedi.

Soykan ı öldüren baba için verilen karara anneden tepki!

Olay, şubat ayında İnönü Caddesi'nde meydana geldi. Fen Bilimleri Temel Lisesi 4'üncü sınıf öğrencisi Soykan Özgizler, sürekli alkol alan babası Sertaç Özgizler ile bu nedenle tartışmaya başladı. Tartışma sırasında da alkollü olan baba Özgizler, mutfaktan aldığı bıçakla oğlunu kalbinden bıçakladı. Kanlar içinde kalan genç, can havliyle evden çıktı. Ancak koşarak indiği birinci katta yığılıp, kaldı. Bina sakinlerinin ihbarıyla gelen sağlık görevlileri, liseli gencin hayatını kaybettiğini belirledi. Gözaltına alındıktan sonra tutuklanan baba hakkında 'Çocuğunu kasten öldürmek' suçundan dava açıldı.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanığın oğluna yönelik eyleminin 'taksirle ölüme sebebiyet verme' niteliğinde olduğuna ve ölenin oğlu olması nedeniyle mağdur olduğuna kanaat getirerek, ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti. Mahkeme, babaya ruhsatsız bıçak taşıma ve bulundurma suçundan verilen 5 ay hapis ile 20 gün adli para cezasını da erteledi. Sanık tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak, tahliye edildi. Karara bir üye hakim, sanığın duruşmalarda çelişkili ifadeler verdiği gerekçesiyle karara muhalefet şerhi koydu. 



'EVLADIM ÖLDÜRÜLDÜ, ASIL MAĞDUR BENİM'
Oğlunun ölümünü hala kabullenemediğini, mahkemenin verdiği kararla birlikte acısının daha da katlandığını belirten anne Sibel Dalgıç, dosyayı temyiz edeceklerini söyledi. Oğlunun öldürülmesine rağmen eski eşinin mağdur sıfatıyla serbest bırakılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden anne Dalgıç, şunları söyledi:

"Soykan’ın babasından beş yıl önce alkolik olduğu için boşandım. Soykan babasında kalmayı tercih etti. Babası onu ekonomik gücüyle elde tuttu. Ben de söz hakkını Soykan’a verdim. Tercihini ondan yana kullandı. Soykan’ın babası alkolikti. Ama Soykan onu idare ediyordu. Çok olgun ve aklı başında bir çocuktu. Hiç kimse oğluna böyle bir şey yapmaz, yapamazdı. Ancak alkol babasına bunu yaptırdı. Ama çocuğuna bunu yapabileceğini asla düşünmezdim. Bu karara karşıyım. Ben bir hukukçu değilim. Avukat, hakim de değilim. Mahkemenin neye dayanarak böyle bir karar verdiğini anlayamıyorum. Bu karar kesinlikle yanlış. Sonuçta bir can alındı. Bunu yapan da babası. Burada mağdur olan sadece benim. Oğlumu saymıyorum bile çünkü o melek oldu. Oğlumun bana gelmesini bile istemiyordu. Soykan’a sürekli baskı yapıyordu. Oğlum bana geldiğini saklıyordu. Biz anne babalığımızı unutmadan aramızdaki ilişkiyi iyi düzenleyebilirdik. Ama o benim Soykan’ın annesi olduğumu unuttu. Beni rencide etti. Eğer mağdur olan babası olsaydı ben tüm vicdanımla söylerdim. Alkol aldığında kendisini bilmeyen, ne yaptığını bilmeyen ve ikinci bir kimliğe bürünen birisi mağdur olamaz."

'O SERBEST KALDI, BEN ESİR OLDUM'
Eski eşinin serbest bırakılmasıyla can güvenliğinin kalmadığını dile getiren Dalgıç, "O serbest kaldı ben eve mahkum kaldım. Benim hayatım karardı. Ben bunu hak görmüyorum. Kararı temyiz edeceğiz. Ben bir an önce yargının, hakimlerin, medya ve herkesin tepki göstermesini bekliyorum. Kararın tekrar incelenmesini istiyorum. Tekrar incelensin, böyle bir karar olamaz, olmamalı. Oğlum öldürenin ceza almasını istiyorum" dedi. (DHA)

 
Güzelbahçe'de kurs sezonu açıldı
 
Ünlü sanatçılar Karşıyaka'ya konuk olacak
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bornovalı 9 Ekim 2019 Çarşamba 12:27

Bu yasalar Mars'ta bile yoktur, değil dünya'da. Anlamak mümkün değil. Birisi çıksın anlatsın.

Yorumu oyla      9      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 9 Ekim 2019 Çarşamba 11:37

Alkolik olduğu için ailesini bile dağıtmış bir vicdan yoksunu adamın(!) bir başka insanı -üstelik evladını- tam kalbinden bıçaklayarak öldürmesi nasıl oluyor da "taksirle ölüme sebebiyet verme" kapsamına giriyor??? "Tasarlayarak/kasten/bilinçli öldürme" kapsamına girmesi için ayrıca mitralyözle taraması mı gerekiyordu? Ve bu mahkeme(?), bu vicdandan yoksun insan artığını hangi gerekçeyle "mağdur" sınıfına sokuyor? Bu nasıl bir adalettir, daha doğrusu adalet midir?

Yorumu oyla      11      5  
alen35 9 Ekim 2019 Çarşamba 10:30

Yok artık adalete gel! adam öz oğlunu kalbinden bıçaklayıp öldürüyor ve serbest kalıyor? evlat bu ya! biz tenine zarar gelse çileden çıkıyor . nasıl bir psikopatsa kendi oğlunu bıçaklıyor.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Asansör boşluğuna atılmıştı... Sevgilisinden şikayetçi olmadı!
Konya'da, araştırma görevlisi sevgilisi M.K.'nin (31) ittiği asansör boşluğuna ...
Tarihi mekanda mayoyla fotoğraf çektirince gözaltına alındı
Erzurum'da, Aziziye Tabyası'nda, mayolu fotoğraf çektiren ve sosyal medyada paylaşan K.G., ...
İzmir'de seyir halindeki araçta yangın
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, seyir halindeki hafif ticari araçta çıkan yangın hasara neden oldu.
 
Milli Ordu askerleri Türkiye'ye yola çıktı
Suriye Milli Ordusuna bağlı Hamza Tümeni askerleri, olası harekat öncesi ...
Kızına işkence yapan babaya gözaltı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir babanın 19 yaşındaki kızına işkence ...
Dev operasyon: Aralarında cezaevi müdürü de var!
Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca Adana merkezli 5 ilde, silahlı organize ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Olsun varsın biz bu köyü seviyoruz!
Mehmet KARABEL yazdı... Olsun varsın biz bu köyü seviyoruz!
'Tezkere, Türkiye'nin milli meselelerde ittifak edebileceğini gösteriyor'
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon ...
Türkiye'den İtalya'ya kınama
Dışişleri Bakanlığı, İtalya'nın Berceto ilçesinde terörist başı Öcalan’a ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva