HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mayıs 2019 Cumartesi - 12:44

Soyer onayı verdi: Büyükşehir’den Kemeraltı için devrim gibi karar!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ile bir araya gelen Tarihi Kemeraltı Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya Buca, Bornova, Karşıyaka, Balçova gibi metropolde yer alan ilçelerden günde 2 kez Kemeraltı’na otobüs kaldırılacağını söyledi. Soyer’in uygulamaya onay verdiği aktarıldı.

Soyer onayı verdi: Büyükşehir’den Kemeraltı için devrim gibi karar!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarihi Kemeraltı Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in esnaflarla bir araya geldiği toplantıda önemli kararlar alındığı öğrenildi.

Öncelikle kış aylarında saat 10:30 ile 17:30 arasında trafiğe kapalı olan çarşının yaz uygulamasına geçiş yaptığı aktarıldı. Görüşmede esnaflar trafiğe kapalı olma saatinin 19:30’a uzamasını talep ederken Başkan Soyer de teklife onay verdi.

Öte yandan buluşmada Kemeraltı için tüm İzmirlileri ilgilendiren bir karar daha alındığı ifade edildi. Buca, Bornova, Karşıyaka, Balçova gibi metropolde yer alan ilçelerden günde 2 kez Kemeraltı’na otobüs kaldırılacağı aktarıldı. Başkan Kaya, Soyer’in bu uygulamaya da onay verdiğini söylerken kararın Kemeraltı esnafında büyük sevinç yarattığını ifade etti.

 
Karşıyaka'da Altuğ'a mahkemeden yine olumsuz yanıt
 
Vefat eden babasının balmumu heykelini evinde sergiliyor
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 26 Mayıs 2019 Pazar 03:30

Kemeraltına otobüs gitmiyormuydu bu karar alındı şaka gibi????

Yorumu oyla      5      5  
ÜMİT KAYA 26 Mayıs 2019 Pazar 03:03

dışardan ahgam kesmek kolay kısacası şöyle anlatayım son 15 yılda alınan göçler kemeraltının işporta gerçegi işgale dönüşmesi şehrin göbegine verilen AVM ruhsatları adliyenin taşınması ayakkabı imalatçılarının gitmesi vergi dairelerinin taşınması bunların hepsi kemeraltına sıkılmış mermi gibi ben yaklaşık 8 yıldır 2.nci başkanlık ve başkanlık yapıyorum 1978 yılından beri kemeraltının tozunu yutarak geldim kim oldugunu bilmedigim ama bilmek istedigim ukalanın biri bişey bilmez başkan demiş gelde ögreteyim sana bana ulaşması kolay ben sana ulaşırsam daha derin anlatırım burada evet 8 yıldır emek harcıyoruz çok şeyler yaptık en basiti işporta temizlenirken ne yaşadıgımızı aldıgımız tehditleri nereden bileceksiniz yaptıgımız hiçbirşeyden haberiniz olmaması normal yaşamıyan zaten böyle atar tutar dedigimiz gibi bir çok sorunu var çarşının ama yılmadan çözmeye çalışıyoruz o sizin merkezde dediginiz kemeraltı aktarmalı sistemden darbe almıştır bu bağlamda ana artellerden kemeraltı otobusu ıstememiz ekstra bir olay degil normal seferine çıkan otobüsü kemeraltına en yakın yere getırmeye çalışıyoruz aktarmasız tabii siz nerden bileceksiniz küçük esnafın hergün kan kaybettiğini yıkılan yuvaları iflasları inteharları sorunları daha yazacak o kadar çokşey varki kendime hakim olmaya çalışıyorum bizlerin Devlet yöneticilerinden tutun yerel yöneticilerimize şehrin dinamiklerine ihtiyacımız var ben ve yönetim kurulum az sayıda da destek olan esnafım sayesinde GÖNÜLLÜLÜK ESASIYLA çabalıyoruz siz nereden bilirsiniz insanlar evine bir lokma ekmek götürmek için neler yaşadıgını yine söylüyorum bize ulaşmak kolay ama dengesizce eleştiri yapanları bilemedigimizden buradan çagrı yapıyorum yazacagınıza gelinde tanışalım anlatalım size neler yaşandıgını tabiki otobüs çözüm degil yada tek sorun değil çok sorun var bilmediğiniz bilemiyeceğiniz zamanla olabildiğince hepsinin üstesinden gelmek için elimizden geleni yapacağız.Bu arada beni bilen bilir herşeyi bilmesemde birçok konuya vakıfımdır benimle yönetimimle esnafımla çarşımızla ilgili yapılan her kötü eleştiye cevabım vardır bundan kimsenin kuşkusu olmasın polimige girmemem gerekirken yapılan ukalaca bilinçsizce yaılanlara duyarsız kalamazdım Haaa bu arada ben ve benim gibi gerçek kemeraltılılar asla ezilmeyiz ezdirmeyiz eleştirileriniz kırmadan yıkmadan olursa seviniriz kemeraltında herşey dört dörtlük olmıyabilir ama o çarşı yaşıyacak nesilden nesile şimdiye kadar olduğu gibide yaşatılacakır.

Yorumu oyla      5      6  
varol 26 Mayıs 2019 Pazar 01:26

Tebrikler ümit başkanım

Yorumu oyla      4      5  
Ivır Zıvır 26 Mayıs 2019 Pazar 00:33

Bu adamlar zerre kadar iş bilmiyor kemeraltı bu şekilde mi ayağa kalkacak bu şekilde mi katma değer katacak... Yazık abi size o kafanızın içinde taşıdığınız beyninize ancak hamallık ediyorsunuz...

Yorumu oyla      4      6  
Arda Yağmur Can 25 Mayıs 2019 Cumartesi 23:35

Sayın Başkan Tunç Soyer'e ziyarete giden herkes istediğini alıyor gibi... Kemeraltı bugüne kadar marka olamadıysa Esnafının kabahati yok mu? Yüksek kira isteyen işyeri sahiplerinin kabahati yok mu? Karşıyaka'da Bornova'da Buca'da Esnaf Yok mu? oradaki vatandaşları Kemeraltı'na taşırsan bedava'ya oradaki esnaf be yapacak? Devrim'değilde Saçmalık olmuş... Tunç Bey dikkat gaza gelme...

Yorumu oyla      6      7  
Neresi devrim 25 Mayıs 2019 Cumartesi 22:02

Devrim gibi karar ne diye baktım, otobüs kaldırılacakmış, şaka gibi. Kemeraltı kentin merkezi. Valilik, büyükşehir, İZSU, defterdarlık, daha bir çok kurum, dernek o bölge de. Her gün yüz binlerce insan gelip gidiyor. Kemeraltının insan sorunu yok. Kemeraltının iş bilmez esnaf ve hiç bir işten anlamayan dernek başkanı sorunu var. Ancak bu iki sorun çözülürse Kemeraltı ayağa kalkar. Esnaf vizyonlu olacak, sattığı malı değerli kılacak. Bölgeye, tarihe ve talebe göre pozisyon alacak. Markaysa kendi markasını yaratacak. Yok mu? Var. En az 30 marka sayarım ben kemeraltında izmir değil Türkiye’ye yayılmış. Demek ki isteyen yapıyor. İşte bu markalar çoğaltılacak. Kuyumculuk, Gümüşçülük zanaat olarak sunulacak. Çeyrek altın satan kuyumcu değil, özel tasarım kuyumcular olacak. Satmam diyene yallah diyecek yönetimler olacak. Kahveciler, lokantalar konsept çalışacak. Kahvecilerde çığırtgan kadına kıza laf atan serseri heriflerle bir yere varamazsınız. Ucuz fason ürün satanlar kapatılacak. Yerine el emeği, kıymetli ürünler satanlar gelecek. Kuru kalabalık gelmeyecek, gerçekten müşteri gelecek o zaman. Ayni iş kollarında bir düzen olacak. Çarşı’nın ana geçiş yolunda, çakma kot ayakkabı kıyafet satan, fasoncu ucuzcu dükkanlar değil. Kente yakışan kaliteli, dürüst, emeğe saygılı, özenli ve özgün olan işletmeler olacak. Sadece alışveriş yeme içme mekanları olmayacak. Sinema salonu, tiyatro salonu, çocuk oyun merkezileri olmalı. ikiçeşmelikteki spotçular ikna edilip, yine ulaşımı kolay ve birlikte kalma şartıyla, başka yere taşınmalı. İkiçeşmelik caddesi kemrraltına giriş yolu olmalı. O cadde kaliteli dükkanlarla donatılmalı. Cadde trafik yolu öğretmen evinden katlı otoparka kadar komple yer altına alınmalı. Üzeri yaya geçişi olmalı. Cicipark ve damlacık Hattı da bu sürece eklenmeli. Varyant kentin Simge dinlence ve çay kahve mekanlarkna açılmalı. İzmir de yapılacak iş çok da bu kafa da yönetici bulmak zor. Anca otobüs istesinler. Kafa kente değer katmaya çalışmıyor

Yorumu oyla      12      6  
Taner 25 Mayıs 2019 Cumartesi 21:18

Zaten her şekilde konaktan otobüs metro ve tramvay geçiyor,su yakmiyor bu otobüsler,km ortalama 1,5 TL yazık günah.....

Yorumu oyla      9      6  
İsraf 25 Mayıs 2019 Cumartesi 21:16

Yapmayın arkadaşlar,gerekli olan bir şey değil bu.diger arkadaşlara katılıyorum daha fazla önemli sorunlar var.zaten konak metro tramvay ve bağlantı li otobusler var bahri babaya.yazik bence şu yakmiyor bu araçlar km de ortalama 1,5TL yakıyor.yazik hepimize.

Yorumu oyla      8      5  
Bülent ışık 25 Mayıs 2019 Cumartesi 19:12

Tunç Soyer 'e erken muhalefet başlamış. Belediye 2 ayda bir icraat yapmamış. Hadi ya.Saat 06 -07 ve 19-20 arası yüzde 50 indirimli Halk taşıt icraat değil mi ?

Yorumu oyla      8      7  
25 Mayıs 2019 Cumartesi 17:21

Metro ve İzban ile zaten Kemeraltı'nın dibine kadar gidiyor millet. Otobüslerde hali hazırda var zaten. Ne gerek var bir sürü otobüsü boşa çalıştırmaya.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cittaslow Türkiye “Soyer’le devam” dedi
Cittaslow Türkiye ağına üye kentlerin temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediye ...
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi!
İZSU'dan yapılan açıklamada Çeşme'nin bazı mahallelerinde su kesintisi uygulanacağı belirtildi.
Konak'ta 100 yılın destanı anlatıldı
Konak Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Milli Kütüphane Vakfı işbirliğiyle ...
 
Genç mucitlerden rengarenk kortej
Dünyayı İzmir’de buluşturan, yüzlerce genç bilim kahramanını fuarizmir’de ...
Başkan İnce söz vermişti... Güzelbahçe'de ilk halk meclisi
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, 31 Mart yerel seçimlerinde seçim ...
Masterlerin buluşmasında Başkan İduğ'a sürpriz
Ege Masterler Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen + 50 Yaş ...
 
Buca çiçek bahçesine dönüşüyor: 3 ayda 30 bin çiçek
Buca Belediyesi, yarım milyona yaklaşan resmi nüfusuyla İzmir’in en hızlı ...
Uzay serüveninde heyecan dorukta 
İzmir’i kıtalararası bir bilim şenliğine dönüştüren FIRST® LEGO® League ...
İp canbazları 40 yıl sonra Torbalı’da
En son 1970’li yıllarda Torbalı ve çevre köylerde görülen ip canbazları, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva