HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Ekim 2019 Salı - 13:37

Soyer müjdeledi: Yeni kadın üretici pazarları geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kadifekale'den sonra İzmir'in farklı noktalarında da kadın üretici pazarı açacaklarını bildirdi.

Soyer müjdeledi: Yeni kadın üretici pazarları geliyor!

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) İzmir'de bir otelde İş Hayatında Kadın Statüsünün Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Sosyal İçerme ve Çeşitlilik Çalıştayı düzenlendi. 

Çalıştayın açılışında konuşan Soyer, İzmir ekonomisine kadın eli değeceğini, önceliğinin kadın, çocuklar ve gençler olacağın kaydetti. 

İzmir'de "belediye ana" dönemini başlatacaklarını dile getiren Soyer, "Belediyenin ana gibi şefkatli, yaratıcı, fedakar ve üretken olmasını istedik. İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir'de belediye ana dönemini başlattı. Bir şehrin gelişimi için başta kadınlar olmak üzere hepimizin eşit bir şekilde yaşamın parçası olması gerekiyor. Çünkü biliyoruz ki kadınların içinde bulunmadığı yaşam alanları eksik kalıyor. Kadınlar köylüsünden kentlisine alın teri ve emeğiyle ama aynı zamanda düşüncesi ve bakışıyla yaşamımızı şekillendiriyor. Çünkü aslında kadınlar topluma yön veriyor, toplumu ıslah ediyor." ifadelerini kullandı. 

Kadifekale'de Pagos üretici pazarı açtıklarını kaydeden Soyer, "Önümüzdeki dönemde farklı ilçelerde yeni kadın üretici pazarları açacağız. Kadınlar bu pazarlarda aracısız bir şekilde doğrudan emekleriyle yaptıkları ürünlerini satacaklar." dedi.

İzmir'de 17 kadının yollarda otobüs sürdüğünü belirten Soyer, bunun en kısa zamanda 30'un üzerine çıkacağını, hedeflerinin ise 100'ü tamamlamak olduğunu dile getirdi.

Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Hrvoje Cvitanovic, kadınların tamamen sisteme entegre olduğu sistemin dünyada mevcut olmadığını belirtti. Bu noktada herkesin çalışması gerektiğini işaret eden Cvitanovic, kadınların elinin değdiği her şeyin güzelleştiğini söyledi.

Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Rainer Lassig, kadının toplum hayatındaki önemini vurguladı. 

İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter ise toplumsal kimlikleri ne olursa olsun, tüm insanların sosyal ve ekonomik haklara erişimlerinin önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Konfor alanlarımızdan çıkılması gerektiğini ve sınırların zorlanması gerektiğine işaret eden Serter, "Hükümetler, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum, özel sektör, üniversiteler ve medya, hep birlikte ve işbirliği içinde, tıpkı bugün burada bu projede olduğu gibi bir araya gelelim ve tüm insanlar için en iyisini yapmaya çalışalım. Şimdi hep birlikte harekete geçme zamanı." diye konuştu.

 
İzmir'deki ölüm içkisi deposu baskınında şok eden detay!
 
Başkan Eriş açıkladı: Ödemiş’e Tay Park yapılıyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gelincik 1 Ekim 2019 Salı 17:57

Gürkan bey bu şehre olan her yatırımını kendi imkanları ile yapan bir belediyeden Kentsel dönüşümü de istemek biraz agır gelmezmi sizce? Narlıderemetrosu yapılıyor kendi imkanları ile. buca metrosu 2020 de yapılacak kendi imkanları ile . büyük ihtimal Halka pınar -otogar metrosunu da belediye üstlenecek! Birde bitmeyi bekleyen uçanyol projesi gibi yatırımlar mevcut. Bunlar zaten milyarlarca TL tutarındalar! Bu belediye bu mali yapıdayken kentsel dönüşüm yapması mümkün değildir!!! Yani 5 milyonluk şehri yönetenler elbetteki badana boya ile düzelmeyecegini biliyordur! hatırlatırım bu badana boya projesi "nihat zeybekçinin" ana projelerinden biriydi. Mevcut belediye mali yapı izin vermedigi için ufak dokunuşlar ile işi götürmeye çalışacaktır.

Yorumu oyla      5      5  
Gürkan 1 Ekim 2019 Salı 17:17

Güzel projeler ama basit işler. Şehrin daha büyük sorunları var. Sorunların en büyüğü olan çarpık yapılaşma da boya badana ile düzelmez.

Yorumu oyla      5      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur’dan kongre mesajı: Genel Başkan’a güvenelim!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP’de yaklaşan kongre süreciyle ilgili ...
Narlıdere’de ‘meditasyon’ eğitimi
Kış sezonu ile birlikte sosyal yaşamdaki stresi azaltmaya yönelik çalışmalar ...
Üreten kadınlar Bornova'da buluştu
Bornova Belediyesi,  KÖY-KOOP İzmir  Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
Araç plakaları artık Çiğli'de de basılıyor
Çiğli Belediyesi ile Çiğli Şoförler ve Otomobilciler Kamyonlar ve Kamyonetçiler ...
Karşıyaka’da ‘kaçak iskele’ operasyonu
Karşıyaka’daki Bostanlı Balıkçı Barınağı’nda Kıyı Kenar Kanunu’na aykırı ...
Konak'ta kursları kursiyerler belirleyecek
Konak Belediyesi ‘Siz dileyin, biz hayata geçirelim’ sloganıyla ücretsiz ...
 
Başkan Sandal'dan 3 mahalleye kentsel dönüşüm çıkarması
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, mahalle ziyaretlerine bu hafta ...
Dikili’den Midilli’ye dostluk çıkarması
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz muhtarlarla birlikte Midilli’ye gitti, ikili temaslarda bulundu.
Büyükşehir'den çocuklara kent kültürü eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilkokul dört ve beşinci sınıf öğrencilerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva