HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Kasım 2020 Cuma - 11:41

Soyer: Krize dirençli kentler yaratmak için kültür ve eğitim önemli

Belediye Başkanları Küresel Parlamentosu'nun çevrim içi düzenlediği Covid sonrası kültür ve eğitim konulu "Kenti Yeniden Düşünme" panelinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, krizlere dirençli, ekonomik ve ekolojik dönüşümü gerçekleştiren bir kent anlayışının kültür ve eğitime sahip çıkmakla mümkün olacağını söyledi. Başkan Soyer, katılımcıları 2021 yılında İzmir'de düzenlenecek Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Kültür Zirvesi’ne de davet etti.

Soyer: Krize dirençli kentler yaratmak için kültür ve eğitim önemli

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Belediye Başkanları Küresel Parlamentosu'nun "Kenti Yeniden Düşünme: Belediye Başkanları COVID sonrası kent ihtiyaçlarına nasıl cevap verir?" başlığı ile düzenlediği panele konuşmacı olarak katıldı. Panelde, Portekiz'in Braga Belediye Başkanı Ricardo Rio, İtalya'nın Palermo Belediye Başkanı Leoluca Orlando, Berlin Robert Bosch Akademisi ve Belediye Başkanları Küresel Parlamentosu Danışma Komitesi Üyesi Charles Landry, Milan IULM Üniversitesi Kültürel Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Pier Luigi Sacco ile Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için Uluslararası Anıtlar ve Siteler Konseyi Temsilcisi Dr. Ege Yıldırım da düşüncelerini paylaştı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi döneminde yürüttüğü çalışmaları aktaran Başkan Soyer, "Bu zor süreçte kent yönetimleri olarak yetki ve kaynaklarımızın ötesinde bir çabayla sağlıktan sosyal politikalara, kültür sanattan eğitime, tarımdan turizme hemen her sektör ve alanda bu sancılı dönemin etkilerini azaltmaya dönük önemli roller üstlendik" dedi.

İzmir sanatın farklı dallarıyla tarih sahnesindeki yerini alacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak temel hedeflerinin 8 bin 500 yıllık geçmişiyle sanatın farklı dallarında büyük eserler üretmiş İzmir’i tarih sahnesinde yeniden görünür kılmak olduğunu söyleyen Soyer, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli stratejik hedeflerinden biri kültür sanat. İzmir’de yaratıcı emeği, fikri sermayesiyle hayatını kazanan insanların çoğalması için elverişli bir ortam yaratmaya gayret ediyoruz. Pandemiden büyük zarar gören kültür sanat alanı için Kültür Sanat Destek Fonu adıyla bir fon oluşturmayı kararlaştırdık. 2021 yılında, dünyanın en önemli kültür zirvelerinden Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Kültür Zirvesi’ne İzmir’de ev sahipliği yapacak olmamız bu vizyonumuzun bir sonucu. Dünyanın her yerinden 500’ün üzerinde kültür sanat yöneticisini İzmir’de buluşturacak bu zirve ile kentimize kültürel zenginlik katmanın yanında İzmir’i dünyaya daha da fazla tanıtmış olacağız. Sizleri de bu zirveye içtenlikle davet ediyorum" dedi.

Kültür bir kentin ruhudur
Kültürün bir kentin ve toplumun ruhu olduğunu vurgulayan Soyer, konuşmasını şöyle tamamladı: "Sürdürülebilir, krizlere dirençli, ekonomik ve ekolojik dönüşümü gerçekleştiren bir kent anlayışını ancak ve ancak toplumsal yaşamın en çekirdeğinden yönetim anlayışına kadar kültüre ve eğitime sahip çıkarak mümkün kılabiliriz.  Bunun yolu tarihsel birikimlerimizden faydalanmak, kültürel değerlerimizi korumak ama aynı zamanda da dijitalleşen ve sınırları aşan dünya düzeninde kent içi ve kentler arası bağları da güçlendirmekten geçiyor.  Tıpkı bu toplantıda bir arada olmamız gibi İzmir’in dünya kentleri ile diyalog, dayanışma ve işbirliği geliştirmesinin başlangıç noktasının da kültür olduğuna inanıyorum."

 
Ermenistan Savunma Bakanı Tonoyan istifa etti
 
CHP'li Sındır: TCDD Taşımacılığı özelleştiriliyor mu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere Belediyesi’nde yeni koronavirüs kararları!
Narlıdere Belediyesi artan koronavirüs vakaları nedeniyle virüsün bulaşıcılığını ...
70 bin dolar bağış... Teşekkürler Tayvan
İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen deprem nedeniyle Tayvan Hükümeti, İzmir ...
Kınık Tarıma Dayalı OSB yatırımcıları bekliyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Şubat'taki ziyaretinde müjdesini ...
 
Konak'tan 3 projeye 300 bin TL hibe desteği
Konak Belediyesi’nin İzmir Folklor, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Bir ...
Soyer, kentteki son durumu açıkladı: İzmir’de en yüksek verilere ulaşıldı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği ...
Kadın Başkan'dan kadın dostu toplu sözleşme
Karaburun Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında süren ...
 
Karabağlar Belediyesi’nden salgına karşı yeni önlemler
Karabağlar Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs salgınına önlem ...
Bornova Belediyespor Ayda ve Atakan’ı ağırladı
Depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nın enkazından 91 saat sonra kurtarılan ...
Kızılçullu’nun tarım projesine Sırbistan onuru
Buca’nın coğrafi işaretlerini bulmak için kırsalda araştırma başlatan ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva