HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mayıs 2013 Salı - 16:34

Soyer: Köylü üretmezse kentli de yoksullaşır

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, Seferihisar Belediyesi, Ziraat Odası Başkanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen programla kutlandı.

Soyer: Köylü üretmezse kentli de yoksullaşır

İZMİR - Başkan Tunç Soyer, çiftçiler gününün çiftçiler için olduğu kadar kentliler için de önemli olduğunun altını çizdiği konuşmasında; “Dünya çiftçiler günü sadece çiftçiler için değil, kentliler için de çok önemli. Çünkü köylü üretmezse kentlinin sofrası da yoksullaşır, kentli de yoksullaşır” dedi.

Dünya Çiftçiler Günü, Seferihisar Kapalı Pazaryeri’nde gerçekleşen etkinlikte kutlandı. İlçe merkezinde salı günleri kurulan Köy Pazarı, pazaryerine taşındı. Seferihisar Belediyesi Halk Oyunları gösterisi, Orhanlı Köyü Halk Oyunları Ekibi, Küçük Efe Zeybek Gösterisi ve Özlem-Murat Sincar Türk Halk Müziği konseri gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Hayatta yaşamını devam ettirmek için en çok kime muhtaçsınız diye sorsanız, çiftçi demek zorundayız. Üretim olmazsa hayatımızı sürdürmemiz mümkün değil. Sabah televizyonda bir haber izledim. Özellikle böceklerin proteinin yüksek olması nedeniyle, insanlığın içinde bulunduğu açlık için bir çözüm olarak konuşulmaya başlanmış. Üretimin güçlenmesi, sürdürülebilmesi insanlığın en temel sorunlarından biri.  Bu çerçevede kentlinin sofrasıyla köylünün tarlası arasından çok sıkı bir bağ var. Yani dünya çiftçiler günü sadece çiftçiler için değil, kentliler için de çok önemli. Çünkü köylü üretmezse kentlinin sofrası da yoksullaşır, kentli de yoksullaşır. Bu nedenle çiftçiler gününün çok değerli bir gün olduğunu düşünüyorum. İşbirliği içerisinde çalıştığımız  İlçe Ziraat Odası Başkanımıza, İlçe Tarım Müdürümüze ve burada bulunan sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Ziraat Odası Yönetim Kurulu Aydoğan Gülbağ; “ Uluslararası tarım üreticileri Federasyonu’nun 1984 yılında aldığı bir kararla 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizin milli gelirinin %14’ü, ihracatın %15’i, istaihdamın %40’ı tarım sektörüne dahildir. Şunu hiçbir zaman unutmayalım mı, yarının tek reçetesi tarımdır. Tarımsal alanlara sahip çıkmalıyız. Tarımsal arazilerin sanayiye yem olmaması için yetkililerin sahip çıkması gerekmektedir. Tarım arazileri korunarak, sanayi tesislerinin organize tesislere taşınmaları gerekmektedir.  Tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Gününü kutluyor, her geçen gün şartlarının daha iyileştirilebilmesi için çaba sarf edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

İlçe Tarım Müdürü Ali Özdemir; “ Dünyada 7 Milyar, Türkiye'de 74 Milyon insanın sofrasına ulaşan, bıkmadan, yılmadan üreten çiftçilerimizin gününü kutluyoruz. Aslında bir gün değil, her gün çiftçiler günü olmalıdır. Çünkü çiftçiler tüm zorluklara rağmen her gün çalışmakta ve üretmektedir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in tarihi davasına yeni tarih: Yurt dışı yasağı kalktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi davasında 5. Duruşma gerçekleşti. ...
Kent Konseyi Engelli Meclisi’nde yeni yönetim
Karabağlar Kent Konseyi Engelli Meclisi, 4. Olağan genel kurulunu gerçekleştirdi, ...
EKAF’tan Başkan Sındır’a plaket
Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF), 4. Hamsi Şenliği’ne sağladığı ...
 
Minikler Sasalı’da gençler LiseFest’te
Çocuklardan gelen mektuplardaki istekleri değerlendiren Başkan Tartan, ...
Çeşme'ye MOBESE geliyor
Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Huzur Toplantısı’nın ...
Bornova’dan amatör kulüplere büyük destek
İlçe sınırları içerisindeki 30’u aşkın amatör kulübün en önemli destekçilerinden ...
 
Tartan'dan hemşirelere övgü
Konak Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Hemşirelik Haftası etkinlikleri ...
Çiğli’de belediye-işçi-sendika tek yürek: Sözleşme bayramı
Çiğli Belediyesi’nin yenilenen toplu sözleşmesiyle işçiler adeta bayram ...
Karşıyaka’da ‘emek’ zirvesi: Durak Beko’yu ağırladı
DİSK’in İzmirli Genel Başkanı Kani Beko Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva