HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Kasım 2019 Pazartesi - 13:23

Soyer 'İstanbul'daki arsa'nın satış gerekçesini açıkladı!

Büyükşehir Belediyesi'nce 1959'da İstanbul'un Beyoğlu ilçesinden satın alınan arsanın satışının önünü açan kararın gerekçesini Başkan Tunç Soyer, açıkladı.

Soyer  İstanbul daki arsa nın satış gerekçesini açıkladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce 1959'da İstanbul'un Beyoğlu ilçesinden satın alınan arsanın satışının önünü açan kararın gerekçesini Başkan Tunç Soyer, açıkladı.

AK Parti ve CHP meclis üyelerini karşı karşıya getiren kararla ilgili Soyer, "Bizim kullandığımız, kullanacağımız bir yapı değil... O nedenle satışı konusunda karar aldık. 'İzmir Ofisi' dediğimiz şey, uluslararası tanıtım için kullanacağımız bir ofis. Biz 'İzmir Evi'ni Brüksel'de, Cenevre'de, Londra'da, Şanghay'da açacağız. Yani bizim 'İzmir Evi'nden kastımız, İzmir'i uluslararası alanda tanıtmak. İstanbul'da bir 'İzmir Evi' onların fikri... Gücümüz yetse Bursa'da da açalım, İstanbul'da da açalım ama bu; organizasyon meselesi, kadro meselesi, yatırım meselesi. Kolay değil yine de biz bunu satma kararını aldıktan hemen sonra bunu satacağız, diye bir şey yok. Sadece bu iradenin önünü açacak bir karar; ama satılır satılmaz, satışa çıkarırız, çıkarmayız. Şu anda hemen düşüneceğimiz şeyler değil" dedi. 

CHP'Lİ KÖKKILIÇ: İHALE USULÜ İLE SATILACAK
Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Nilay Kökkılıç ise 1959'da belediye başkanı olan Faruk Tunca tarafından İstanbul'da okuyan İzmirli öğrencilere yurt yapılması için satın alınan; ancak 60 yıl atıl kalan, üzerinde çay bahçesi ve yiyecek satışı yapılan, imarsız dükkanların olduğu arsanın satışının İzmir için daha iyi olacağını söyledi. Kökkılıç, "Bu taşınmazın İzmir'den idaresi çok çok zor; çünkü bir taşınmaz ile ilgili bir tasarrufta bulunmak için birçok müdürlük görev yapıyor. Taşınmazla ilgili her seferinde o müdürlüğün İstanbul'a gidip gelmesi ve işlem takip etmesi lazım. Burası çok değerli bir yer. Buranın satışı ile elde edilecek gelirden İzmir özelinde, kent içinde çok daha değerli yatırımlar yapılabilir. CHP, buranın satışının İzmir'e daha faydalı olacağını değerlendirdiği için bu yönde karar verdi. Burası ihale usulü ile satılacak. Kıymet takdiri yapılacak. O kıymet takdiri üzerinden açık artırma yöntemi ile satılacak" diye konuştu.

AK PARTİ'Lİ HIZAL: SATIŞA SICAK BAKMIYORUZ
Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise arsanın satışına karşı olduklarını vurguladı. Hızal, kentin tanıtımı için 'İzmir Evi' kurulmasına yönelik önerilerinde ısrarcı olacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Biz, gayrimenkul satışlarına sıcak bakmıyoruz. Burası İstanbul'un en değerli yerlerinden biri. Sayın Tunç Soyer'in, İzmir'in tanıtımı amacıyla dünya kentlerinde yapacağı bazı projeleri vardı. Biz diyoruz ki İstanbul gibi bir dünya kentinde böyle bir imkanınız varken, böyle bir arsanız varken, bunu neden değerlendirmiyorsunuz? İstanbul'da 'İzmir Evi' gibi bir tesis yapılabilir. Bu da İzmir'in tanıtımı için kullanılabilir. 'İzmir dışında bir gayrimenkulün bakımı bizim için zor' diyorlar; ama bu çok da gerçekçi gerekçe değil. Bugün İzmir ile İstanbul arası 2,5 saatlik mesafeye indirildi. Burası çok daha verimli kullanılacak bir tesis haline getirilebilir. Satmak, kolaycılığa kaçmaktır. Önümüzdeki günlerde bu konuda mücadelemiz sürecek ve takipçisi olacağız." (DHA)

 
Büyükşehir düğmeye bastı: Buca-Otogar tünelinde flaş karar!
 
Altınordu skoru umursamadı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 18 Kasım 2019 Pazartesi 21:34

Satmakla akp gibi olduğunuzun farkına varın artık kamu malını satmanın bir gerekçesi olamaz. Kentlilere sormadan iş yapmayacaktınız İzmirli size satışlar konusunda onay verdi mi? Şu Dikilideki parsel bazında imar değişikliğine gidilen arazi var o ne olacak birilerini zengin etmekte kararlı mısınız? Genel merkez konuyla ilgili birilerinden dava açmaması için ricada bulunmuş neden? Televizyonlarda her gün çıkın akp zihniyetini eleştirin ama kapılar ardında aynı zihniyeti icra edin Atatürk'ün mirasını kirletmeye hakkınız yok efendiler kendinize gelin yoksa halk olarak biz getiririz canımız burnumuzda bilesiniz.

Yorumu oyla      4      5  
Alen35 18 Kasım 2019 Pazartesi 17:33

İzmirin malı satılmasın . satılıyorsa da ne için ve kime satıldıgı da çok önemli tabi ama SAtılmasın diye karşı çıkanların 18 senedir milyarlarca TL lik satış yapan AKP lilerin olması ise ayrı bir komedi.

Yorumu oyla      4      5  
Gürkan 18 Kasım 2019 Pazartesi 15:37

Satılmasın. Bu arada İzmir'de, limanın dibinde, şehrin göbeğinde dev bir araziye sahip eski Sümerbank'ın bulunduğu arazi ne olacak? Burası belediyeye verilecek mi? Aynı şekilde elektrik fabrikası ne olacak?

Yorumu oyla      12      5  
izmirli35 18 Kasım 2019 Pazartesi 15:24

AKPARTİLİ HIZAL'IN: "SATMAK, KOLAYCILIĞA KAÇMAKTIR" DEMESİ GERÇEKTEN ÇOK KOMİK..20 YILDIR SATMADIK ÖZELLEŞTİRMEDİK YER BIRAKMAYAN AKPARTİ TEMSİLCİSİNİN BU KONUDA BUNU SÖYLEMESİ MÜTHİŞ BİR ŞEY BENCE, BU GÜNDEME GETİRİLMELİ :)

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir düğmeye bastı: Buca-Otogar tünelinde flaş karar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ve Bornova arasında yapım aşamasında ...
Başkan Engin’den mesaj yağmuru: CHP İzmir’de tarihin en demokratik seçimleri yapılıyor!
Narlıdere Belediye Başkanı Engin, ilçede yürütülen hizmetler noktasında ...
Narlıdere kışa hazır
Narlıdere Belediyesi, kış aylarının olumsuz hava şartları öncesinde ilçe ...
 
Balkan kültürü Karşıyaka’ya taşındı 
Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Kent Konseyi ve Balkan Derneklerinin iş ...
Başkan İduğ'a DİSK desteği
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, ...
Kemeraltı için birliktelik zamanı
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nin yeni seçilen Başkanı Semih Girgin ve ...
 
Bayraklı'da 5 bin kişiye spor kursu
Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü kış spor okullarında 21 farklı ...
Mandalina festivaline maskot çift renk katacak
Geleneksel Gümüldür Özdere Mandalina Festivali’nin maskotu Mandi bu yıl ...
Menemen'de 21 saatlik su kesintisi!
İzmir'in Menemen ilçesindeki bazı mahallelerde 21 saatlik su kesintisi yaşanacak.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva