HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Kasım 2019 Cumartesi - 11:21

Soyer’in Kültürpark’taki yeni yol haritası belli oldu!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, Kültürpark içindeki yapıların tahliye edilmesi sonrasında gerçekleşecek yeni proje için, “Kültürpark’ta bütün tahliyeleri bitirdik. Onların hepsini butik müze yapacağız. Popüler kültür, sağlık, gibi İzmir’in köklerinden beslenen müzeler yapacağız. Kültürpark hem sergi alanı hem müze olarak düşünülebilir. Biz buna kafa yoruyoruz” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Soyer’in Kültürpark’taki yeni yol haritası belli oldu!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayının başında Kültürpark içindeki 9 yapının ‘fuzuli işgalci’ konumundaki kiracılarını tahliye etmeye başladı.

Yapılardaki yasadışı eklentiler de ortadan kaldırılırken Lunapark dışında tüm binaların boşaltımı büyük ölçüde tamamlandı. Yeni süreçte Kültürpark içinde nasıl bir uygulamaya gidileceği ve tahliyesi yapılan binaların hangi amaçla kullanılacağı merak ediliyordu.

Sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle, kültür ve sanat camiasından isimlerle zaman zaman bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeni proje hakkında bilgiler verdiği aktarıldı. Soyer’in bu mini zirvelerde, “Kültürpark’ta bütün tahliyeleri bitirdik. Onların hepsini butik müze yapacağız. Popüler kültür, sağlık, gibi İzmir’in köklerinden beslenen müzeler yapacağız. Kültürpark hem sergi alanı hem müze olarak düşünülebilir. Biz buna kafa yoruyoruz” ifadelerini kullandığı belirtildi.  

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN YAPILAN AÇIKLAMA
İzmir Büyükşehir Belediyesi tahliyelere başladığı dönemde şu açıklamayı yapmıştı: İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark içindeki, aralarında lunapark, Golf, su bisikleti işletmesi, Ada, Göl ve Kübana gazinoları ile Açık Hava Tiyatrosu içindeki satış büfesi için 2016 yılında başlatılan tahliye süreci, kiracıların belediyenin kararına karşı açtıkları idari işlemin iptali ve yürütmeyi durdurma talepli davaların belediye lehine sonuçlanmasıyla hız kazandı. 25 Ekim 2019 tarihinde fuzuli işgalci konumundaki kiracılara tahliye işlemlerini kendileri yapmaları için süre veren Büyükşehir Belediyesi, 31 Ekim'de de söz konusu işletmelerin tahliye işlemlerini gerçekleştirip gerçekleştirmediğini denetledi. İşletmelerin, binaları tamamen boşaltmayıp, büyük ölçüde tahliye ettikleri belirlendi ve işletme sahiplerine süreci bir an önce tamamlamaları uyarısında bulunuldu. Tahliye edilmesi gereken işletmeler arasında bulunan İzmir Sanat’taki kafeterya ise tahliye işlemini kendisi gerçekleştirerek tamamladı.

BİNALAR YIKILMAYACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kiracıların tahliyesinin ardından söz konusu yapıların yasadışı eklentilerini, İzmir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararı doğrultusunda kaldıracak ve binaları aslına uygun hale getirecek. İşletmelerin tasfiyesinin ardından simge yapılar yıkılmayacak, tekrar kiraya da verilmeyerek Kültürpark'ın kimlik ve karakterine uygun işletme ve faaliyetlerine devam edecek.

 
25 bin 149 yeni ByLock kullanıcısı tespit edildi!
 
Kemalpaşa Belediye Binası’na kırmızı bayrak 
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ozan operli 1 Aralık 2019 Pazar 15:00

Bu ekonomik krizde bir sürü insan işsiz kaldı.Bir allahın kuluda çıkıp sormuyor bu insanlar ne olacak diye bravo Tunç Soyer

Yorumu oyla      5      6  
Ali AKGÖK 1 Aralık 2019 Pazar 12:18

İzmir Belediyesinden ve sayın başkanından en büyük dileğim, istirhamım öncelikle Saygıdeğer Behçet Uz Beyefendi başta olmak üzere Kültürparkımızın kurucularının amaçlarına (Kültürparkımızın kuruluş ilke ve amaçlarıdır bunlar aynı zamanda) ve arzularına uymalarını (ki bu onların aziz hatıralarına saygı gereğidir de) ve bunu başta Kültürpark Platformu olmak üzere TMMOB ve TTB (Türk Tabipleri Birliği) gibi değerli kuruluşlarla birlikte ortak (kolektif) bir akılla bu meseleye yaklaşmalarını temenni eder, salık veririm. Daha iyigüzel yaşanılası ve övünülesi bir İZMİR için hep birlikte. Dayanışmayla.

Yorumu oyla      5      6  
30 Kasım 2019 Cumartesi 17:51

Müze olmazsa olmaz.

Yorumu oyla      4      6  
ibrahim 30 Kasım 2019 Cumartesi 16:09

izmir'in köklerinden beslenen "popüler kültür" müzesi nasıl bir cümle çözemedim. söyleyenin anladığını da sanmıyorum

Yorumu oyla      5      10  
İzmirli Avukat 30 Kasım 2019 Cumartesi 14:24

Karar çok doğru ama özellikle çocuklarımızı kapalı oyun alanlarına mahkum etmemek için götürdüğümüz lunapark fuarda muhakkak olmalı. İşletmecisi değişsin, belediye yenileyip kendi işletsin. Bir çocuğun en güzel anılarını yaşayacağı bu imkan, şehrin merkezinde İzmirlilere sunulmalı. Belediyemizin bu konuda hassasiyet göstereceğine eminiz.

Yorumu oyla      11      7  
30 Kasım 2019 Cumartesi 12:26

Simge yapılar nelermiş?

Yorumu oyla      6      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Oğuz'dan iklim mesajı: Türkiye'ye örnek olacağız
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz dün İzmir'de düzenlenen 11. Küresel Isınma ...
Başkan Sandal: Bayraklı'da yaşamak bir ayrıcalık olacak
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, spor kursiyeri kadınlarla kahvaltıda ...
Bornova kadına yönelik şiddete 'dur' dedi
Kadınların sosyal yaşamda daha etkin bir şekilde yer alabilmesi için projeler ...
 
Karşıyaka’da 'Kitap Kulübü' buluşmalarına davet
Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz ay Çarşı Kültür Merkezi’nde hizmete açtığı ...
Çiğli’de yeni logo için halk oylaması!
Çiğli Belediyesi tarafından başlatılan ödüllü “Logo Yarışması” ile katılımcılardan ...
İzmir'de 2030 hedefi: Yüzde 40 azalacak!
Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin dün İzmir'de düzenlediği 11. Küresel ...
 
Buca’da cilt bakım kursularına tam not
Başta dezavantajlı bölgelerdekiler olmak üzere kadınların ekonomik özgürlüğünü ...
Başkan Özçınar’dan satışlar, tahsis, hastane, şirket tasfiyesi için açıklamalar!
Kiraz Belediye meclisinde ilçeye yapılması planlanan 75 yataklı devlet ...
Menemen'in iki mahallesine taziye evi
Menemen’in Asarlık ve Yeşilpınar mahallelerinde yapımı tamamlanan Taziye ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva