HABERLER>POLİTİKA
9 Mart 2019 Cumartesi - 15:27

Soyer’in 2’nci Cemre’si Ödemiş’te düştü: 28 başlıkta neler var?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soyer geçtiğimiz günlerde ‘1’inci Cemre Buluşması’ adı altında kamuoyuyla paylaştığı projelere yenilerini ekledi. Soyer bu kez ‘2’nci Cemre Programı’nda tarım ve kalkınma projelerini 28 başlık altında Ödemiş’te açıkladı. Soyer, “Hükümetin yapmadığı tarım planlama politikasını İzmir’de uygulayacağız. Ödemiş de, Kiraz da, Beydağ da iyi olacak. Biz hayatınızı iyileştirmeye geliyoruz kardeşim!” dedi.

Soyer’in 2’nci Cemre’si Ödemiş’te düştü: 28 başlıkta neler var?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Millet İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, tarım ve kırsal kalkınma projelerini 2’nci Cemre Buluşması adı altında Ödemiş’te açıkladı. Cumhuriyet Meydanı’nda Soyer’in gerçekleştirdiği programda CHP örgütü ve İYİ Parti teşkilatının temsilcileri, milletvekilleri, belediye başkan adayları, belediye meclis üyesi adayları yalnız bırakmadı. Programda Millet İttifakı'nın seçim ofisinin de açılışı yapıldı.

Ayrıca programda Ödemiş’te ve çevre ilçelerde faaliyet gösteren kooperatiflerin temsilcileri ile üreticiler de yer aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 1’nci Cemre programının ardından 2’nci Cemre buluşmasına da katılmadı.   

HAYATINIZI İYİLEŞTİRMEYE GELİYORUZ
Kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soyer, “Bu güzel memlekette sizinle buluşmak çok güzel. Ben 9-10 yaşlarındayken yerli malı haftası yapardık. Biz tahıl ambarıyız derlerdi. Biz de gurur duyardık. Dünyada kendi kendine yetern 7 ülkeden biriydik. Sonra bir şey oldu. Ne oldu bilmiyoruz. Büyük kuraklık, felaketler de olmadı. Sonra biz saman, yeşil mercimek, et ithal etmeye başladık. Tuhaf bir şey oldu. Topraklar bereketini kaybetmedi ama biz bu noktaya geldik. Büyüklerimiz böyle takdir ettiler demek ki. Ama bu bir kader değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi 81 ilde olmayan muazzam bir şey yaptı. Tarıma el verdi, üreticinin yanında durdu. Şimdi biz Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bıraktığı yerden devam edeceğiz. Hiç kuşkunuz olmasın. İzmir köklü bir kent. Bu kökler Menderes’ten, Bakırçay’dan ve Gediz havzalarından besleniyor. İzmir çok güçlü bir ağaç… Biz yeni filizler, yeni dallar belirleyeceğiz. Biz hayatınızı iyileştirmeye geliyoruz” dedi.

28 PROJENİN TAMAMI İZMİRLİLERİ SAĞLIKLI GIDA İLE BULUŞTURMAK İÇİN
Soyer ayrıca, “İddiamız büyük! Akdeniz’in öncü kenti yapacağız İzmir’i… Ama tarım olmadan olmaz. Türkiye’nin hiçbir sorunu tarımın sorunları çözülmeden çözülemez. Şimdi size anlatacağım 28 projenin tamamı girdi maliyetinizi düşürmek pazarlama kabiliyetinizi geliştirmek ve tüm İzmirlileri sağlıklı gıda ile buluşturmak için. Biz buna yerelde kalkınma diyoruz. İzmir’i kooperatifler şehri yapacağız” açıklamasında bulundu.

KADIN KOOPERATİFLERİNİ İZMİR’İN HER YERİNE YAYACAĞIZ
Kadın kooperatifleri üzerinden konuşan Soyer, “Seferihisar’da 7 kadınla başladık. Ürettiklerini tezgah kurup satmaya başladılar. Baktılar güzel para kazanıyorlar, tezgahları büyüttüler. Sonra lokanta açtık. Yöresel yemekleri yapmaya başladılar. Para kazanmaya başladılar. İZKA’dan bir hibe bulduk. Pekmez imalathanesi yaptık. ‘Daha çok para kazanmak için ne yaparız?’ dediler. Et tesisi açıyorlar. 7 kadının başladığı hikaye Seferihisar’ı sardı. Bunu İzmir’in her yerine yayacağız, kadın kooperatifleri kuracağız. Köy tavukçuluğunu kadınlarımız için yaptık. İzmirli tüketici de köy tavuğuyla buluşacak” ifadelerini kullandı.   

TARIM ÜRÜNLERİNİ SANAYİ ÜRÜNÜNE DÖNÜŞTÜRMEK ZORUNDAYIZ
Alım garantili tarım uygulamalarından örnekler veren Soyer, “Üreticiye ödeme payımızı 1 milyara çıkaracağız. Yerel tohumlar için merkezler kuracağız. Ücretsiz fidan dağıtımına devam edeceğiz. Alım garantili tohum üretimini başlatacağız. Yerli tohum takas şenliklerini büyüteceğiz. Kadim tarım ürünlerine destek vereceğiz. Dağ köylerinde doğanın katkısıyla kendi kendine yetişen ürünler var. Tarım ürünleri işleme tesisleri kuracağız. Tarıma katma değer sağlamak zorundayız. Tarım ürünü artık tek başına tarım ürünü kalarak değerinin karşılığını bulamıyor. Mutlaka işlemek gerekiyor. Seferihisar’da mandalina sadece ağaçtan toplanıp satılıyordu. Biz bunu geliştirdik. O kadar çok yan ürün yaptık ki. Gazozunu, marmelatını, kolonyasını, şarabını, likörünü, esansını, hepsini yaptık. Kuruttuk. 20 yıldır 50 kurul ile 1 TL arasında satılıyordu. Şu anda 1 kilogramını 6 buçuk TL’den satıyoruz. Bütün tarım ürünleri için bu çalışmayı yapmak zorundayız. Tarım ürününü mutlaka sanayi ürününe dönüştürmek zorundayız. Patent çalışmalarını yapmak zorundayız ve yapacağız. Biz artık bu topraklarda ürettiğimiz ürüne çırak çıkmayacağız. İspanya, İtalya’nınkinden çok daha güçlü bir şekilde dünyaya biz satacağız. İhracatı mutlaka bu ürünlerle buluşturacağız” açıklamasında bulundu.

ÖDEMİŞ’TE SÜS BİTKİLERİ VE PEYZAJ FUARI YAPACAĞIZ
Soyer, “Ödemiş’te süs bitkileri ve peyzaj fuarı yapacağız. İyi tarım uygulamalarını geliştireceğiz. En az 3 tane organize tarım ihtisas bölgesi yapacağız. Verilecek teşvik ve desteklerle daha büyük yatırımcıları çekeceğiz. Bu bölgeyi tarım endüstrisi için cazip hale getireceğiz. Üniversitelerle iş birliği içinde çalışacağız. Bergama’nın Kozak yaylasında çam fıstığında yaşadığımız sıkıntıyı ve benzerlerini çözeceğiz. 380 bin ağacımıza musallat olan kanseri mutlaka yeneceğiz” diye konuştu.

TARIM ÜNİVERSİTESİ KURACAĞIZ
“2019’dan itibaren üniversitelerimizle, odalarımızla, üreticimizle planlı üretime geçiyoruz” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Soyer, “Hükümetin yapmadığı tarım planlama politikasını İzmir’de uygulayacağız. Ödemiş de, Kiraz da, Beydağ da iyi olacak. Biz hayatınızı iyileştirmeye geliyoruz kardeşim! Mezbahalar yapacağız. Verimli çalışmayanları verimli hale getireceğiz. Hayvan üreticisi 2 baş hayvanını kesecek, parasının tamamını yola veriyor. Et entegre tesislerimiz ilçelerde olacak. İzmirliyi halk et, halk ekmek, halk gıda, halk balık ile buluşturacağız. Üreticimiz üretecek, tüketicimiz sağlıklı, temiz gıdaya kavuşacağız. İzmirlinin arka sıralarındakiler sağlıklı ve ucuz gıdaya sizin ürünlerinizle ulaşacak. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bunu organize edeceğiz. Esnafla birlikte çalışacağız. Alım garantili buğday, zeytin, süt ürünleri ile yapacağız. Aziz Kocaoğlu’nun ‘Süt Kuzusu Projesi’yle şu an 135 bin aileye süt gidiyor. Bunu 250 bin aileye çıkaracağız. Tire Süt Kooperatifi’nin yanında Ödemiş’teki, Tire’deki, bütün ilçelerdeki süt üretici kooperatiflerinden alacağız. Sütü İzmir’de her yerden alacağız. Bu sayıyı her gün yükselteceğiz. Köylerin ekonomisini kalkındıracağız. Bütün dünyada tarım aynı zamanda bir turizm aracıdır. İnsanlar dünyanın her yerinden gelir tarım arazilerinde ürünün nasıl yetiştiğini görmek ister. Oradaki lezzetlerden tatmak ister. Mümkünse o köyde konaklamak ister. Biz bunu niye yapmıyoruz? Olağanüstü iklim, birbirinden güzel köylerimiz var. Turisti niye buraya getiremiyoruz? Bunlar kader değil. Başka bir tarım, turizm mümkün. Ben bu nedenle siyaset yapıyorum. Potansiyelimiz çok güçlü. Biz bunları kullanmıyorsak bu bizim kaderimiz değil. Başkası mümkün. Köylerimizi turizmle buluşturacağız. Türkiye’nin her yerinden insanlar İzmir’in köylerine gelecek. Siz ürününüzü satmak için uğraşmayacaksınız, onlar alacak. Tarım üniversitesi kuracağız. Şan olsun diye yapacağız ve Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi.

BİZ KÖKLERİ ÇOK SAĞLAM BİR MİLLETİZ
Kültürel projeleri açıklayan Soyer, “Önce kadim kültürümüze sahip çıkacağız. Bütün ilçelerimizde, bütün köylerimizde türkü festivalleri yapacağız. İzmir’in kavaklarının aslında Ödemiş kavakları olduğunu herkes bilecek. Kimlik esastır. Bu hız çağı bize kimliğimizi unutturuyoruz. Sanki dokunsalar devrilecek bir hayat yaşıyoruz. Biz kökleri çok sağlam bir milletiz. Köklerimizi gün ışığına çıkararak onlara sarılacağız. Köylerdeki çocuklarımız için zeybek, halk dansları kursları açacağız. Bizim çocuklarımız niye daha fazla öğrenmesinler. Köylerde yaşayan gençlere burs desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

ZEYBEKCİ’YE SALVO: O SİZİ TARIM İŞÇİSİ YAPMAK İSTİYOR, BİZ SİZİ ORTAK YAPMAK İSTİYORUZ
Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı AK Parti Nihat Zeybekci’nin tarım projelerini eleştiren Soyer önemli mesajlar verdi. Zeybekci’nin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde tarım şirketi kuracağını vaat etmesiyle ilgili açıklama yapan Soyer, “Cumhur İttifakı adayı tarım projelerini açıkladı. Aramızda çok önemli bir uçurum, fark var. İzmir’deki tarımı bir holding ve şirkete taşıyacakmış. Tamamen farklı olduğumuz nokta bu. Şirketler sadece kar, bilanço üzerinden yürür ve sonunda işçisi tarım işçisidir. Şirketlerin yöneticileri gelir gider, yeni belediye başkanları olur, bugün öyle olur başka gün başka türlüsü olur. Ama kooperatif öyle değil. Kooperatif toprağın bereketini paylaşmak, refaha ortak olmaktır. Aramızdaki fark bu. O sizi tarım işçisi yapmak istiyor, biz sizi bu refaha ortak yapmak istiyoruz. Şirketten, holdingden anlarlar eyvallah! Biz kooperatiften anlarız. Biz kooperatiflerimizi büyüteceğiz. Size söz veriyorum. Bu topraklardaki yaşam kaliteniz büyüyecek. Bu topraklarda yaşamaktan gurur duyacaksınız. İzmir’i kırsal kalkınmanın başkenti yapacağız. Köylü milletin efendisidir diyecek. Tüm millet de bunu İzmir’den bir kez daha hatırlayacak” diye konuştu.

MİLLET İTTİFAKI OLARAK SÖZ VERDİK, AYRIM YAPMADAN HİZMET VERECEĞİZ
Millet İttifakı’nın Ödemiş Belediye Başkan Adayı CHP’li Mehmet Eriş yaptığı konuşmada, “İyi ki varsınız Ödemiş! İlk cemre düştü. Ama ikinci Cemre Ödemiş’te gönüllere düşmüş. Hayırlı olsun Ödemiş. Çiftçinin sorunlarına değer vererek çözüm üretmek, tarımın kalbi olan Ödemiş’te bunların paylaşılması bölgemiz adına çok önemli. Tarım severlik böyle olur. Ekonomik sıkıntılarımız var. Hayvancılıkta, tarımda, gübrede, mazotta dert var. Ama en büyük dert ocakta kaynayan tencerede var. Başta Soyer başkanımıza ve destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Tunç Soyer başkanımızın buraya önem vermesi, projeleri burada açıklayacak olması Türkiye’ye örnek olacaktır. Öğretmen mesleğimde öğrencilerim çocuğum gibiydi. Biz Millet İttifakı olarak söz verdik. Hangi partiden olursa olsun hiçbir hemşerimizi ayırt etmeden hizmet vereceğiz. Bugün de burada, huzurunuzda söz veriyoruz. Aziz Başkan’ın başlatmış olduğu yolda onu yukarı çekerek başaracağız. Tüm sorunları Tunç Soyer başkanımla beraber göğüsleyeceğiz ve çözeceğiz ” dedi.

KİTAPÇIKTA NELER VAR?
Soyer’in hazırladığı kitapçıkta yer alan başlıklar:

Kooperatifler Şehri İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatiflere desteğini artırarak sürdüreceğiz. Çiftçimizin kooperatifler çatısı altında örgütlenmesini teşvik edeceğiz.

Gübre Kooperatifleri

Çiftçimizin ucuz ve kaliteli gübre ihtiyacını karşılamak üzere gübre kooperatiflerinin kurulmasına destek vereceğiz.

Tarım Desteklemeleri

Meyve fidanı desteği

Hayvan desteği

Arıcılık desteği

Kooperatif ve ziraat odalarının makine, ekipman ve tesis destekleri

Köy tavuğu

Mantar

Alım Garantili Üretim

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü alım garantili ürün projesini artırarak devam ettireceğiz. Hem alınan ürün miktarını, hem de çeşidini artıracağız. Fidan, mevsimlik çiçek, zeytinyağı, süt, yoğurt, peynir, zeytin ve patates gibi ürünlerin yanı sıra yeni ürünlerin de alımını gerçekleştireceğiz. Girdi maliyeti düşük olan karakılçık buğdayı ve erkence zeytini gibi geleneksel tarım ürünlerimizi alım garantili üretim kapsamına alacağız.

Yerel Tohum Merkezleri

Verimli ve yerel tohumlar üreterek köylümüze sunacağız. Binlerce yılın geleneğini, yerel tohumlarımızı, hayatı, doğayı, geleceğimizi koruyacağız.

Kadim Tarım

İzmir’in verimi düşük olan fakat doğa dostu geleneksel yöntemlerle üretilen ürünlerinin piyasa değerini artıracağız.

Üretici Köy Pazarları Kuracağız

Kültürpark’ta ve her ilçede haftada bir gün üretici pazarı kuracağız

Tarım Ürünleri İşleme Tesisleri

Tarıma katma değer sağlamak için tarımsal ürünlerin işlenerek yüksek fiyata satılmasını sağlayacağız.

Altı Stratejik Ürün

Zeytinyağı

Şarap ve üzüm ürünleri

Atalık buğday

Keçi ürünleri

Tuz

Deniz ürünleri

İzmir’i tarımda marka yapacak altı stratejik ürünün değerini ve satış kanallarını artıracağız

Humus ve Kompost Üretim Tesisleri

Fide üreticisinin ihtiyaç duyduğu kompost üretimini gerçekleştirmek için Humus Birlikleri kuracağız.

İyi Tarım Uygulamaları

Toprağın kalitesini yükselten, tarımsal üretimi kayıt altına alan ve geliştiren iyi tarım uygulamalarıyla üreticimizin yanındayız.

Sulama Tesisleri

Soğuk Hava ve Paketleme Tesisleri

İzmir’e Özgü Çiçek Soğanlarının Yetiştirilmesi

Tarım Araştırma Merkezleri

Su Ürünleri Hali

Mezbahalar

Halk Gıda

Süt Kuzu Projesi’yle Her Çocuğa Süt

Süt içmek her çocuğun hakkı. Bu toprakların sütü, binlerce çocuğa ulaşıyor.

Köylerde Yaşayan Gençlere Burs Desteği

İzmir’in köylerinde yaşayan başarılı gençlere yüksek öğrenim bursu verilecek

Arazi Yolları İyileştirilecek

Kırsal mahallelerimizdeki arazi içi ve arazilere giden yollar Büyükşehir Belediyesi imkanlarıyla iyileştirilecek.

İhtiyaç Olan Köylere Kapalı ve Açık Düğün Salonları ve Futbol Sahaları Yapılacak

Köylerde üretici satış noktaları kurulacak

İlçe ve mahallelerimizdeki halk festivaller, ve bayramlara olan Büyükşehir Belediyesi desteği artarak sürdürülecek. İzmir merkezde ve tüm ilçelerde ‘Türkü Festivali’ düzenlenecek. Köylerdeki çocuk ve gençler için müzik, zeybek ve diğer halk dansları kursları açılacak. Kırsal turizm rotalarıyla köylerin ekonomisi güçlendirilecek, şehir merkezi ve köyler arasındaki bağlar güçlendirilecek. Tarımsal eğitim projelerimizle İzmirli çiftçilere yaşam boyu eğitim programları sunan bir eğitim üssü kuracağız.

28 PROJE
Soyer, tarım ve kırsal kalkınmayla ilgili projelerini;“İzmir’i kooperatifler şehri haline getirmek”, “gübre kooperatiflerinin kurulmasını desteklemek”, “tarım desteklemelerini artırmak”, “alım garantili üretim desteği”, “yerel tohum merkezleri kurmak”, “kadim tarım ürünlerine değer katmak”,  “üretici köy pazarları kurmak”, “tarım ürünleri işleme tesisleri açmak”, “coğrafi işaretleme, marka ve patent desteği”, “humus ve kompost üretim tesisleri kurmak”, “iyi tarım uygulamalarını geliştirip yaygınlaştırmak”, “sulama maliyetini düşürmek ve sulama tesisleri kurmak”,  “soğuk hava ve paketleme tesisleri açmak”, “İzmir’e özgü çiçek soğanı yetiştiriciliğine üretim ve pazarlama desteği vermek”, “tarım araştırma merkezleri kurmak”, “su ürünleri halini geliştirmek”, “mezbahalar ve kesimhaneler kurmak”, “Halk Süt, Halk Et, Halk Ekmek ile üreticiyle tüketiciyi buluşturmak”, “Süt Kuzusu projesi ile her çocuğa süt dağıtmak”, “köylerde üretici satış noktaları kurmak”, “kırsal turizm rotalarıyla köylerin ekonomisini kalkındırmak”, “tarım okulları kurarak hibe almanın yolunu açmak”, “ilçe ve mahallelerdeki halk festivalleri ve bayramlara olan Büyükşehir Belediyesi desteğini artırarak sürdürmek”,  “İzmir merkez ve ilçelerde Türkü Festivali düzenlemek”, “köylerdeki çocuk ve gençler için müzik, zeybek ve diğer halk danslarının kurslarını açmak”, “köylerde yaşayan gençlere burs desteği vermek”, “ihtiyaç olan köylere kapalı ve açık düğün salonları ve futbol sahaları açmak”, “arazi yollarını iyileştirmek” başlıkları altında açıkladı.

 
Başkan Selvitopu'ndan 31 Mart mesajları: Sessiz bir sel geliyor
 
Bodrum'da 'Acı Ot Festivali'ne yoğun ilgi
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
dogrusoz 10 Mart 2019 Pazar 08:36

Ulkemiz ciftcisi uretemez hale geldi ciftcilerin hepsinin buyuk kredi borclari var tarlalar ya ipotekli ya haciz , ciftci hasat zamani urununu kaca satacak bilemiyor ,tuccarlar bir sene para veriyor obur sene urunu aliyor verdigi senetler odenmiyor cifrci surekli ya kandiriliyor ya da aldatiliyor. bu nasil bir tarim politakasi ciftci uretemez oldu. buna bir son vermeli Aziz beyle baslayan nitelikli kooperatiflesmeye devam etmeli. Tunc bey de Seferihisar da cok guzel isler basardi aynisini tum Ege de kolayca basaracak buna gonulden inaniyorum. bir ilave Tunc bey turizm sahalarinda calismis iyi derece de yabanci dil bilen dunyayi iyi taniyan iyi iletisim kuran birisi Ege de tarimi gelistirirken koy turizmini de nasil gelistirecek cok iyi bilen birisidir. ve cok guzel soylemis :bu secim de karar verirken "YA TARIM İŞÇİSI OLMA KARARI YA DA TARIMSAL ÜRETİME ORTAK OLMA KARARI" verilecek.

Yorumu oyla      6      6  
Seferihisar 10 Mart 2019 Pazar 02:33

Napmış napmış seferihisarda mandalina kurutmus marmelat recel likör kolanya mı yapmışşş 1 liradan 6 liraya mı cıkmıs biri acaba kendisine 80 kurusa mandalina sattıgımızı hicbiryerde kurutma yapılmadıgını mandalinadan icecek olmadıgını (raf ömrü olmadıgı için) en azından seferihisarda olmadı anlatabilir mi??? Ya da acaba hangi mandalina üreticimizin yanına gelip derdiniz ne diye sormus ??? Ya Allah askına bir kere gelin seferihisar esnaf gezinde dinleyin Tunc Soyeri:((( yazık İzmirime coook yazık

Yorumu oyla      5      7  
Objektif bakış 9 Mart 2019 Cumartesi 22:52

Oy vermezseniz size niye hizmet edeyim. 17 yıldır kime oy verdiyseniz hizmeti ondan isteyin. Bu kadar net. Tamam mı? Mersin büyükşehir belediye başkanı ve aynı zamanda CHP adayı Lütfü Savaş köylülere verdiği cevap... Nihat Zeybekci yi burada eleştirenler duydular mı,? İzlediler mi? Ülkemizde siyaset ne için yapıldığını bilmeyenlerin yaşadığı şehir İzmir. Kendi belediye başkanın köylülere böyle hitap ediyor sonra İktidarı eleştiriyoruz İzmir''e neden hizmet etmiyor diye."""Oy vermiyosanız size niye hizmet edeyim ki?""" İktidar partisine oy verirseniz hizmet alırsın. Eğer hizmete ihtiyacın varsa. Not: Ülkemizde siyasetin kuralı bu. A veya B partisi fark etmiyor. Büyükşehir veyahut ilçe de fark etmiyor. Her yerde aynı kural işliyor....

Yorumu oyla      5      6  
Bu kadar net 9 Mart 2019 Cumartesi 22:49

İzmir''e HENDEKCİ değil, ZEYBEKÇİ yakışır, İzmir''de PKK istemiyorum, Oyum Zeybekciye...

Yorumu oyla      7      6  
insan aklı-2 9 Mart 2019 Cumartesi 22:07

Satmadık kuruluş bırakmayıp ülkeyi samanı bile dışarıdan alır hale getirenler, patatesi savaşta olan suriyeden, soğanı irandan alanlar, sebzeyi bile karneye bağlayanlar, yönettikleri şehirlerdeki başkanları görevden alanlar, bütçede dalga geçer gibi otuzbin lira ayıranlar kimdi? İnsan bu soruyu sormaz mı kendine? Bu soruları sormayacaksın kalkıp soran, araştıran, öğrenenlere ahkam keseceksin! Yok, o çalışmaz bu kentte, biz arkasında durduğumuz, oy verdiğimiz efsaneleşmiş Aziz Başkanımızı bile eleştirdik, Soyeri de eleştiriyoruz. Ne eleştirmekten ne eleştirilmekten gocunmuyoruz, aklımız ve ona yol gösteren vicdanımız var! Kanmayız da, kandırmayız da!

Yorumu oyla      5      6  
insan aklı 9 Mart 2019 Cumartesi 21:53

İnsan aklı anlayıp, yorumlayamadığı verileri toptan yok sayarak işin içinden çıkar! Yorumlara bakıldığında listelenmiş, tek tek açıklanmış, yolu, yöntemi gösterilmiş olmasına rağmen projeleri toptan sayıp, çiçek böcek deyip akıllarınca ezikleyerek işin içinden çıkmışlar! Gerçekten zavallı haldeler, bu ülkeyi bu duruma kimin düşürdüğünü düşünmeyecek kadar da ahmaklaşmış durumdalar. Kooperatifin kendi çıkarına olduğunun bile farkında değiller. Ne denir ki bunlara?

Yorumu oyla      5      6  
sezarın hakkı sezara 9 Mart 2019 Cumartesi 21:12

ya arkadaşım AKP ve AKP bir belediye başkanı bugüne kadar neyi bir marka haline getirmeyi başarmış? ne zaman tarıma destek vermişler de izmire verecekler? ayrıca neden sadece izmir? bunu bir kafanıza sokun . çünkü bu eşhirde açık ara üretmeden ekonominin kalkınmayacagını dogru dürüst mutfaklara uygun fiyatlı sebze meyve girmeyecegini İzmirli den başka net anlayabilen yok demekki! ADam tarım projelerini açıklıyor . aşağıda biri elle tutulur proje yok diyor! şaka gibi ne bekliyorsun tarım ile ilgili? tarım üniversitesi kurucaz diyor. begenmiyorsun! kooperatif kurucaz diyor istemiyorsun !tarım araştırma merkezleri kurucaz , yerli toguma önem vericez diyorsun . bunu da anlamıyorsun ! yahu sen nasıl yaşıyorsun ?adam 28 tane proje açıklamış. UÇan kaçan köprü, denizin altından giden süper sonik tüp geçit. daha sayamayacagım saçma sapan devleti belediyeleri milyarlarca TL zararın altına sokacak proje olmayınca. adam tarım ve su ürünleri falan dedigin zaman projeden saymıyor.

Yorumu oyla      6      6  
ali 9 Mart 2019 Cumartesi 20:08

konakta oturuyorum toprağım yok benim için ne yapacaksınız

Yorumu oyla      4      5  
veli 9 Mart 2019 Cumartesi 19:20

Sayın B.şehir başkan adayı,belediyenin malı olan mezbahayı faaliyete geçir,zincir marketlerde et satışını durdur,mahallelerdeki kasap dükkanlarının açılmasını sağla,akdeniz ve doğunun hayvancılığı kendiliğinden pazara canlı hayvan tedariğine başlayacak.İzmir tüketicisi taze etin tadını unuttu. Eşrefpaşalı eski kasaplar ve komisyoncular bu işin piri idiler.İzmir yılın 12 ayı boyunca taze ve ucuz et tüketiyordu. Eskiden belediye yönetenler bu işi çok güzel yönetirlerdi.BAŞARILAR.

Yorumu oyla      4      5  
REİS 9 Mart 2019 Cumartesi 18:58

SANKİ ORDA ESKİ ÇALIŞMA BAKANI,ERDOĞAN İLK TURDA SEÇİLSİN KAFAMI SIKMASSAM ŞEREFSİZİM DİYEN YAŞAR OKUYANI GÖRDÜM...EYT LİLER YAPIŞIN YAKASINI O KİŞİNİN BU İŞLERİ BAŞINIZA ÖREN, O İŞİN MİMARIDIR O ZAT

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu'ndan 31 Mart mesajları: Sessiz bir sel geliyor
Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar’ın Fahrettin Altay, Üçkuyular, Poligon, ...
Akşener'e tepki: Bunun adı şaka değil hadsizliktir!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Elazığ'da ...
Bakan Çavuşoğlu: Belediye hizmetlerinde İzmir en geri kalmış şehir!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir'deki ...
 
CHP Adayı İduğ: Bornova’da renkler solmayacak
CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, eşi Ufuk İduğ ve İzmir ...
DSP İzmir adayları vitrinde!
Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk ...
CHP Selçuk Adayı Sengel'den 8 Mart mesaisi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu ...
 
Soyer'den dikkat çeken 'farkındalık' mesaisi
Millet İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP'li Tunç Soyer, ...
AK Parti adayı Doğan: Karabağlar üniversite kenti olacak
Cumhur İttifakı'nın Karabağlar Belediye Başkan adayı AK Partili Bilal ...
CHP Çiğli Adayı Gümrükçü’den 8 Mart mesaisi
Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı CHP’li Utku Gümrükçü, 8 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva