HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Şubat 2023 Perşembe - 13:52

Soyer, deprem zirvesinde ‘tedirgin ediyor’ dedi: Size yalan söylemeyeceğiz!

‘İzmir Afet Planı Deprem Hazırlık ve Dirençlilik Çalışmaları Bilgilendirme Toplantısı’nın açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir bir deprem bölgesi ve fay hatları hepimizi tedirgin edecek kadar güçlü. Bugün ne yapıyorsak, 4 yıldır ne yaptıysak bunları masaya yatıracağız. Bunları yaparken size yalan söylemeyip, popülizm yapmayacağız. Yaptığımız çalışmaları bilin istiyoruz ki  eksik bulduğunuz, kusurlu bulduğunuz ne varsa onları bizimle paylaşın” ifadelerini kullandı.

Soyer, deprem zirvesinde ‘tedirgin ediyor’ dedi: Size yalan söylemeyeceğiz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Türkiye'yi derinden sarsan ve Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkımlara neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem için enkaz kaldırma ve yaraların sarılma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Afet bölgesindeki çalışmalarını ‘gölge belediye’ anlayışı ile birimlerinin bölgeye sevk ederek devam ettiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da olası İzmir depremi ile ilgili de çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin afetlere hazırlığı kapsamında nelerin yapıldığı ve afet sırasında nelerin yapılacağı konusunda ‘İzmir Afet Planı Deprem Hazırlık ve Dirençlilik Çalışmaları Bilgilendirme Toplantısı’ düzenledi. 

BİZİ BİRLEŞTİREN SEBEPLERİ BÜYÜTMELİYİZ
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Dün akşam 8’de başlayan, gece 2'ye kadar devam eden bir maraton yaşadık. Bir duygu seli yaşandı. İnanılmaz bir umut… Bir hesap numarası yoktu, SMS numarası yoktu…  Fakat olağanüstü bir katılım oldu. Türkiye'nin her yerinden dünyanın her yerinden olağanüstü bir katılım oldu. İzmir yine  İzmirliğini, öncülüğünü yaptı. Bütün dünyaya bir umut ışığı yaktı. En yoksunlaştığımız, krizin en derinleştiği anda, insanlar birbirlerine yardıma koştular. Depremzedeler depremzedelere yardıma koştu. O benden daha çok ihtiyaç duyuyordur diyerek birbirine destek verdi. Orada kaybettiğimiz 10 binler, burada yaşamını sürdürmeye çalışan yüz binler… Bizim hayatımızda da geleceğimizde de bağını koruyarak devam edecek. Yepyeni bir hayatımız olacak bundan sonra. Bir tek çaremiz var. O da dayanışmayı büyümek. Bizi birbirimizden ayıran sebepleri değil, birleştiren sebepleri öne çıkmak. Başka çaremiz yok. Dayanışma yaşatır demiştik. Şimdi radarımızı İzmir’e çevireceğiz. Bir yandan orada yaşanan acılar ile ilgili canla başla çalışmaya devam edeceğiz ancak bir yandan da bu şehirde 4,5 milyon kişi yaşıyor. İzmir bir deprem bölgesi ve fay hatları hepimizi tedirgin edecek kadar güçlü. Bugün ne yapıyorsak, 4 yıldır ne yaptıysak bunları masaya yatıracağız. Bunları yaparken size yalan söylemeyip popülizm yapmayacağız. Yaptığımız çalışmaları bilin istiyoruz. Eksik bulduğunuz, kusurlu bulduğunuz ne varsa onları bizimle paylaşın. Bugüne kadar yaptığımız her şeyi detaylı olarak size anlatıyor olacağız. Çünkü bir şey bize net göründü bu süreçte. Ortak akıl ve ortak enerjiyi güce dönüştürmezsek hepimiz eksiliriz. Bu şehirde çocuklarımız da torunlarımız da güvenle yaşasın istiyorsak birbirimiz dinleyip birbirimizden ders alacağız" dedi.

 
Başvurular 5 bini aştı!
 
Merkez Bankası'ndan faiz kararı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Afet durumları için hazır konteyner kent kurun 23 Şubat 2023 Perşembe 16:36

Masa başı çalışma kıymetli ama kendinizi kandırıyorsun Sn.Başkan.Devlet gücü olmadan sen dahil hiç kimse bunu gözede alamaz , başarılıda olamaz.Hadi gitte Mavişehir eski binaları dönüştür göreyim !!! Yapabilirmisin ? Mümkün değil. Bunun yerine hazırda bir konteyner kent kurun...etrafı kapalı herseyi tam...kaç bin kişilik kurabiliyorsanız.Böyle afet durumları için hazır dursun.Belediyenin arazisi çok.Tüm alt yapısını yap....Etrafını çevir.kapısına koy güvenlik.kötü zaman için dursun.

Yorumu oyla      6      3  
ahmet 23 Şubat 2023 Perşembe 15:06

sayın soyer fay hattından bahsediyorsunuz ama heryerinden fay hattı geçen bayraklı manavkuyu bölgesine 2 kat kat artışı niye veriyorsunuz.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer’in dayanışma davetine küresel katılım
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deprem felaketinin ardından sığınacak ...
Çadırkente Kılıçdaroğlu ve belediye başkanlarından övgü... Bornova örnek oldu!
10 ilde büyük yıkıma ve binlerce can kaybına neden olan depremlerin ardından ...
Bir Kira Bir Yuva'ya 3 milyon 700 bin saldırı... İyilik öfkeyi yendi!
'Bir Kira Bir Yuva' dayanışma gecesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ...
 
Soyer’den kalem kalem rapor… İzmir depreme nasıl hazırlanıyor?
Olası İzmir depremi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında ...
Deprem acısını oyunlarla unutacaklar
Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra evlerinden ayrılarak Balçova’daki ...
Menemen Belediyesi afetzedelerin yanında
Menemen Belediyesi, afet bölgesinden Menemen’e gelen depremzede çocuklar ...
 
Başkan Aslanoğlu'ndan Karşıyaka mesaisi ve dayanışma mesajı
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir ...
Konak Belediyesi çadırkent için kolları sıvadı
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, deprem bölgesinden dönen Konak Belediyesi ...
Kayyum’dan şampiyonlar çıkaran tesise yıkım kararı!
Kayyum olarak belediye başkanlığı görevini yürüten Kaymakam Murtaza Dayanç, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva