HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Haziran 2019 Çarşamba - 10:10

Soyer’den ‘tarım’ mesajları: Ne üretiyorlarsa satın alacağız ama bir şartla!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tarımda yerelden kalkınma için yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Yem fabrikası kuracaklarını ve gübre desteği sağlayacaklarını söyleyen Soyer, “Üreticiye sahip çıkacağız. Kooperatifleşmeyi büyütüp yaygınlaştıracağız. Ne üretiyorlarsa satın alacağız. Tek koşul kooperatif üyesi olması” dedi.

Soyer’den ‘tarım’ mesajları: Ne üretiyorlarsa satın alacağız ama bir şartla!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fox TV’de yayınlanan “Çalar Saat” Programı’nda İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu ile sürekli irtibat halinde olduklarını ve desteklerinin süreceklerini belirten Başkan Soyer, “Türkiye’de bir umut doğdu. O nedenle beraber çalışacağız. Ankara’da Mansur Bey ile çalışmaya başladık. Ekrem Bey’in seçilmesi ile birlikte 3 büyükşehirin ortak projelerini yapacağız ve tanıtacağız. Kent enstitüsü var Ekrem Bey'in sunduğu. İzmir’de yapacağımız Masal Evleri var. Ankara ve İstanbul da yapsın istiyoruz. Tüm Türkiye’ye mal olacak bir çabamız olacak. SODEM çatısında çalışmaları tüm ülkeye yayacağız. Yaptığımız iyi şeylerin ülkeye mal olması lazım” dedi.

ÜRETİCİYE SAHİP ÇIKACAĞIZ
Hem üreticinin kazanması hem de tüketicinin sağlıklı ürünlere ulaşabilmesi için Büyükşehir olarak çaba sarf edeceklerini söyleyen Soyer, “Tarımdaki en büyük problem girdi maliyetleri. Girdi maliyetleri düşmeli ve biz Büyükşehir olarak yem fabrikası kuracağız. Gübre vereceğiz. Hükümetimiz patates ithal etti. Bu ithalatı yapılırken gümrük vergisini sıfırladı. Bu durum yurtdışındaki patates üreticisine kazandırır. Bize değil. Bizim girdi maliyetini aşağı çekmemiz lazım. Üreticiye sahip çıkacağız. Kooperatifleşmeyi büyütüp yaygınlaştıracağız. Ne üretiyorlarsa satın alacağız. Tek koşul kooperatif üyesi olması. Biz aldığımız ürünü sadece kentte değil Ankara ve İstanbul’da da halkla buluşturacağız. Haftanın 1 günü kooperatif pazarı açacağız. Bunu sadece İzmir’de değil Ankara ve İstanbul’da da açacağız. Tanzim satış yeri yapmayacağız. Üreticinin ürününü aracısız, doğrudan tüketici ile buluşturduğu tüketicinin sağlıklı ürünlere kavuşabildiği bir sistem kuracağız. Kimseyle rekabet etmeyeceğiz. Hem üretici hem tüketici kazanacak” dedi.

HALKIN DİLİNİ KULLANMAK GEREKİYOR
31 Mart seçimleri için değerlendirmelerde bulunan Soyer, “Demokrasi kazandı ve halkımız bize yönetme fırsatı verdi. Omzumuzdaki yük çok büyüdü. İzmir sadece İzmir’den ibaret değil. Bu ülkede daha iyi yönetilebileceğini göstereceğiz ve bunu yerelden yapacağız. Biz halkın içinden geliyoruz. 30 bin nüfuslu bir ilçeden belediye başkanı yaptım. Orada sürekli halkın içindeyim olan siyasetin dilini halkın dili ile kullanmak icap ediyor. Onlarla yaşayan bir dil kullanmak zorundasınız. Bunu daha üst bir ligde büyükşehirde söyleyince yadırgayanlar oluyor. Halktan uzak duran değil bisiklete binen, protokolde oturmayan aynı dili konuşan bir siyasetçiye çok ihtiyaç var” dedi.

İzmirim kart bayilği sayısını arttırılacağını belirten Soyer,  “İzmirim Kart bayiliği sayısı artacak. Halkın mağduriyetini izin vermeyiz. Keyfiyete bırakmayız” dedi.

 
Bornova Kadın Kooperatifi yeni dönem üyeleri seçildi
 
İzmir'de 35 düzensiz göçmen yakalandı
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali sezer 12 Eylül 2019 Perşembe 13:40

projeniz olumlu ben z yağ üreticisiyim sizin kooparatifinize ve bu işte yöneticilerinize ve denetleyicilerinize ne kadar güvene biliriz benim ürünümü aldığınızda ödeme peşinmi olacak çünkü 1 yılın emegi saygılarımla

Yorumu oyla      4      5  
Azize Yanit 10 Haziran 2019 Pazartesi 00:02

Basarilarinizin devamini bekliyoruz sizi takdir ediyoruz yolunuz acik olsun Allah yardimciniz olsun hep boyle durust kalin tesekkurler baskanim

Yorumu oyla      4      5  
Fehime istanbullu 8 Haziran 2019 Cumartesi 16:53

Öncelikle tebrik ediyorum başkanım allah yolunu açık etsin projelerini okudum halkın başkanısınız ben sizin anneniz yaşındayım allah yar ve yardımcın olsun

Yorumu oyla      4      5  
Mustafa gözlükavak 8 Haziran 2019 Cumartesi 12:56

Başkanım Kemalpaşa ilçesinide unutma

Yorumu oyla      4      5  
Kemal. AkhisarManisa 8 Haziran 2019 Cumartesi 12:38

Başarılar başkanım herşey çok güzel olacak

Yorumu oyla      4      5  
Tahsin 8 Haziran 2019 Cumartesi 11:56

Arkadaşlar kırıcı olmadan yorumlarda bulunalım istek ve şikayetler yorumlayarak ve kırıcı olmadan paylaşım YAPALIM destek verelim ONURKART KARTIMIZA EL KOYARAK EMEKLİLERE YAPILAN HAKSIZLIĞA ADALETSiZLİGE karşı haklarımızı Savunalim Birkaç yere giderek girişimde bulunduk. Elimiz boş döndük. BU ONURKART KARTINI Neden ŞİMDİYE KADAR GEÇERLİ Olmamasının nedeni. 4736. Yönetmelikteki. 1. Maddeyi içeren mal alım satım üzerinden. YASAKLAMA getirmişler. ESHOT genel müdürü YARDIMCISI Kader sertpoyraz. Hanımın gönderdiğimiz itiraz dilekçesinde. Bu. 4736. Maddeyle ONURKART KARTINI YASAKLAMA getirdikdiye. Cevap yazıp gönderdiler. Bende. Bu 4736. Maddenin kanun hükmünde 1968. Yilindan İTİBAREN bugüne kadar. Her zaman yürürlükte olduğunu. Hatta 5 veya 6 gün önce o 4736 maddeyi. Her yıl olduğu gibi Resmi gazete ilan edildi yani ARKADASLAR bu yönetmelik her Zaman vardı. Biz EMEK VERENLERİ. EMEKLİLERi. Mal. YERİNE Koyup. ONURKART KARTIMIZA EL KOYDULAR SİZİNDE BU EMEKLİLERE YAPILAN ADALETSiZLİGE HAKSIZLIĞI HATİRLATARAK BU ONURKART KARTINI GERİYE ALINCAYA KADAR MUCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ ADALETİ SAVUNAN GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU NUN AZiZ KOCAOĞLU NUN EMEKLİLERE YAPTIĞI ADALETSİZLİĞE Hiç KİMSENİN SAHİP ÇIKMADIĞINI GÖRÜYORUZ BUMU BUNLARIN ADALETİ SAVUNMA ANLAYIŞI BUMU BUNLARIN ADALET NASIL BİR ADALET Kİ. EMEKCİLERİN HAKLARINA EL KOYARAK ADALETİ. BÖYLE Mİ. SAVUNUYORLAR. ADALET İSTİYORUZ DİYE. ANKARADAN. İSTANBULA. KADAR. BOŞUNA. ADALETİ ARAMIŞLAR.

Yorumu oyla      4      5  
Seval çetimel 8 Haziran 2019 Cumartesi 05:29

Masal evleri. Nereye yapılacak. Sultanlar vadisi projesi ne Olacak

Yorumu oyla      5      5  
Sumru KarcılıGezici 7 Haziran 2019 Cuma 18:44

Söylediklerinizi yapacağınıza eminim. Neolur yorgunluk e zafiyet göstermeyin. İnsana yakışır yaşamak istiyoruz. Bide yszgeldi, sahillere plajlara özen gösterin neolur. Selamlar.

Yorumu oyla      4      5  
Fatma toygür 7 Haziran 2019 Cuma 15:21

Lütfen başkanım en güzel örnek Eskişehiri uunutmayın . Büyükerşen bu işin duayeni..ondaki tecrübe kimsede yok. Çölde bir vaha yarattı..

Yorumu oyla      4      5  
Sevval Şenturk 7 Haziran 2019 Cuma 14:22

Harikasiniz gülen yüzlu insan yolunuz acik olsun

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Kadın Kooperatifi yeni dönem üyeleri seçildi
Bornova Belediyesi Kadın Kooperatifi 2018 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı ...
Başkan Tugay'dan anlamlı bayram ziyareti
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde ...
Ödemiş Belediyesi’nde bayramlaşma
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ramazan Bayramının ilk günü Park ...
 
Bergama’da Ramazan Bayramı kutlaması
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Ramazan Bayramı’nda Bergamalı hemşerileri ile bayramlaştı.
Balçova'da personele 'ikramiye' dopingi
Balçova Belediyesi’ndeki bayramlaşma töreninde Başkan Fatma Çalkaya, ikramiyelerin ...
BİSİM Bornova'ya ulaştı
İzmir'in "bisiklet kenti" kimliği kazanması hedefiyle Büyükşehir Belediyesi ...
 
Belediye Başkanı Demirezen: Bayındır bu dönem 30 ilçenin yıldızı olacak!
31 Mart yerel seçimlerinde ipi göğüsleyen Bayındır’daki CHP iktidarını ...
Belediyeden karar çıktı: Hayko Cepkin’e fahri hemşehrilik unvanı
Selçuk Belediyesi Haziran Ayı Meclis toplantısında oldukça önemli bir ...
Narlıdere'nin minikleri başarıya doymadı
Narlıdere Belediye Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdüren minik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva