HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Aralık 2019 Pazar - 16:08

Soyer’den mesaj yağmuru: 'Gökdelen' çıkışı... MHP'li vekile salvo: Hesabını sorarız!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ağaç dikme kampanyasının devam edeceğini açıklarken mülkiyeti kendilerine ait olmayan araziler için tahsis talebinde bulanacaklarını aktardı. Konak’ta yapılması planlanan gökdelen projesine dair konuşan Soyer, ilçe Belediye Başkanı Batur’un aksine bir düşünce dile getirdi. Soyer ayrıca MHP’li Osmanağaoğlu’nun kendisini hedef alan açıklamaları için “Hesabını soracağız” çıkışında bulundu.

Soyer’den mesaj yağmuru:  Gökdelen  çıkışı... MHP li vekile salvo: Hesabını sorarız!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 18 Ağustos’ta kentte çıkan orman yangınlarının yol açtığı tahribatın ardından başlatılan ‘Orman İzmir’ kampanyası kapsamında gerçekleşen ağaç dikim programı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

KENDİ YERLERİMİZDE BAŞLIYORUZ BAŞKASINA AİT OLANLARIN TAHSİSİNİ TALEP EDECEĞİZ
Belediye Başkanı Soyer ilk olarak, “Fidan dikmeler de bağış kampanyamızda devam edecek. Yani bütün yanan yerlerimizden çok daha fazlasını ağaçlandırmayı hedefliyoruz. Onun için 3 bin 800 hektar ağaçlandırılacak alan tespit ettik. Kendi mülkiyetimiz olan yerlerde hemen başlıyoruz zaten. Ama bize ait olmayan yerlerde de tahsis talep edeceğiz. Çoğaltmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.  

3 KEZ İNŞAAT YAPMA HAKKINI ALMIŞ BİR YATIRIMCI VAR
Konak’ta Zorlu Holding tarafından yapılması planlanan ve kentte son günlerde tartışma yaratan gökdelen projesi için de konuşan Başkan Soyer net bir mesaj verdi. Meclis toplantısında düşüncesini açıklayan ve ‘İçime sinmiyor’ çıkışında bulunan Konak Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Abdül Batur ile fikir ayrılığı yaşayan Soyer, ‘yatırımcıya engel olunmamalı’ minvalinde yaptığı konuşmanın hatırlatılması üzerine, “Gökdelen meselesi tarım arazisine yapılmadığı sürece yanlış değil. Tarım arazisi olmamak zorunda, doğal anlamda korunan bir arazi olmamak zorunda. Ama onun dışında büyümek mecburiyetinde bu şehir. Tabii ki doğal silüetini bozmaması gerekiyor. Bu konuda çok ciddi başvuru yapılmış zannediyorum daha önce de… 3 kere iptal edilmiş, 3 kere onay alınmış. Yani geçmiş dosyaları incelemek lazım. Hangi süreçlerden geçildi, hangi gerekçelerle bu noktaya gelindi? Bilmiyorum. Onlara da bakmak lazım. Ama sonuçta benim görebildiğim; 3 kez bu inşaatı yapma hakkını almış bir yatırımcı var. Bu nedenle o ifadeyi kullanmıştım. Biraz daha incelemekte, geçmişe dönük değerlendirme yapmakta fayda var” ifadelerini kullandı.

MHP’Lİ OSMANAĞAOĞLU’NA: HESABINI SORACAĞIZ!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu’nun kendisini hedef alan sert açıklamalarına da cevap veren Soyer, “Hukuki hakkımızı aracağız. Bu kadar ağır saldırıların, bu kadar hakaretin hesabını soracağız” dedi. 

UZUNCA YILLAR SONRA KIZILÇAM DİKİLDİ
Fidan dikim şöleninde bir konuşma yapan Tunç Soyer, 18 Ağustos’taki büyük yangında İzmir’in akciğerlerinin yandığını söyleyerek, “Bunu tedavi etmek mecburiyetindeyiz. 18 Ağustos’taki büyük yangından sonra çok daha fazla fidan dikeceğimizi, daha fazla alanı yeşillendireceğimizi söylemiştik. 3 bin 800 hektar alanda ağaçlandırma yapmayı ve yanan ormanların çok daha fazlasını İzmir’e iade etmeyi hedefliyoruz. Bugün burada 280 dönümlük ağaçlandırma sahası için ciddi çalışmalar yaptık. Uzunca yıllardır bu topraklarda kızılçam dikiyoruz. Aslında bu çıra ekip yangın biçmeye benziyor. Bir tane sandal ağacı fidanı bulamadık burada tüketmişiz. Bu yüzden bugün menengiç, kermes meşesi, palamut meşesi, delice zeytini, dağ çileği ve ahlat gibi ağaçların fidanını dikiyoruz. Bunlar yangına daha dayanıklı, dirençli ağaçlar. Bunlar yaban hayatını güçlendirecek ağaçlar.” 

ARTVİNLİ ÇOCUKLARDAN FİDAN BAĞIŞI
İzmir’in ormanlarını geliştirmek amacıyla yeni bir uygulama başlattıklarını da duyuran Soyer, “İzmir’de doğan her çocuk için bir fidan dikeceğiz. İzmirlilerin çocukları, ağaçlarıyla birlikte büyüyecek. Her vefat eden İzmirli için de bir anı ağacı dikeceğiz. Onlar da anılarıyla beraber yaşayacaklar” dedi. Soyer ayrıca Artvin Şavşat Çocuk Belediyesi tarafından İzmir’deki fidan seferberliğine 2 bin 9 lira maddi bağış yapıldığını da açıkladı.

 
İzmir’de sağlıkçılardan hükümete ‘TOKİ’, büyükşehire ‘ulaşım’ çağrısı!
 
Altay'da bunalım sürüyor: Galibiyet hasreti 6 haftaya çıktı!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Baha ŞENKÖK 10 Aralık 2019 Salı 15:32

Sayın Soyer, (1) girişiminiz ve dikilen fidanlar için teşekkür ederim/ederiz. (2) ZORLU Gökdeleni hk.: tarım alanlarındaki beton yapılaşmaya karşı görüşünüz ile içimizi ferahlattığınız için teşekkürler. Yalnız gökdelen konusundaki ifadenizin huzursuzluk yarattığını belirtmeliyim. Tabii ki hukuki sürecin değerlendirilmesi gerekli. Kentte ticari bir merkez (Bayraklı) oluşması, orada gökdelenlerin yapılması da doğal. Ancak her tarafta gökdelen yapılması, bırakın Avrupa kentlerini ABD'de bile görülmeyen bir manzara (ör. NY'ta Bayraklı gibi, sadece Mannhattan bölgesiyle sınırlıdır) = kenttin katli anlamına gelir! Bu konuda daha hassas bir söylem ve yol beklentimizdir. Saygılarımla

Yorumu oyla      4      6  
Gürkan 9 Aralık 2019 Pazartesi 11:24

Alsancak,İzmir : https://youtu.be/uheHx6BnBJ0 Manhattan,NYC: https://youtu.be/eZe4Q_58UTU ikisi de merkezi yer; birinde döküntü binaların altında kafeler varken, diğerini söylemeye gerek yok.

Yorumu oyla      4      5  
mert 8 Aralık 2019 Pazar 23:41

sağlıkçılarda ücretlerinde indirim yapsın işçilerle öğrencilerin sırtına binin bakalım nereye kadar. yazık bedavacıların hepsinin maaşı 6-7 binlira asgari ücretli ne yapsın.bunların altında da son model araçları var yazıklar olsun.SAYIN SOYER BİR TANE BEDAVACI BIRAKMAYIN....İZMİR HALKI ENAYİ DEĞİLDİR...

Yorumu oyla      6      5  
vatandaş 8 Aralık 2019 Pazar 21:35

Boş işlerle uğraşmayı bırakın; dikili belediyesinin 48 dönümlük arazisini almak,dağı taşı ağaçlandırmak,salyongoz olmayı istemek, aslında o kadar çok yazılacak olumsuzluklar varki, bir silkinip kendinize gelseniz artık...

Yorumu oyla      7      7  
son altaylı 8 Aralık 2019 Pazar 20:13

evet aramızda müteahhit arkadaşlar varsa . değerlendirsin soyer in açıklamalarını. tarım arazisi olmayan yere gökdelen dikebilirsiniz arkadaşlar. mesela keşke göztepe stadının inşaatı SOyer zamanın da başlasaydı! yükseklik sınırı vardiye stadı daha büyük yapamadılar! soyer varken stad yapılmaya başlansaydı . nasılsa tarım arazisi de değil buralar ! şöyle dik tribünlü. 45bin kapasiteli bir stadı konduruverirdik. ne olacak! nasılsa tarıma razisi değil buralar. bir sıkıntı olmazdı.

Yorumu oyla      6      7  
sezarın hakkı sezara 8 Aralık 2019 Pazar 19:49

Anlaşılacagı üzere sayın soyer de rant tan yana! açıklamaya bakarmısınız " 3 kez inşaat yapma hakkını almış bir yatırımcı var""" eeee? napalım yani? yatırımcı 3 kez inşaat hakkı aldı diye her yere gökdelen dikelim ozaman ? madem heryere gökdelen dikilecekti. RAhmetli piriştina zamanında dünya paralar dökülüp ,yarışmalar yapılıp bu tip binalar için imar planları hazırlandı? neden bmlgeler belirlendi? ne anlamı kaldı bunların ozaman ? basmane çukuru için de bir çok kez izin alındı ve ihaleler gerçekleşti. işin içinden Folkart bile çıkamadı ve sonuç olarak yapılmıyor!!! bu adamların ne farkı varda sayın soyer gökdelen yapılacak olmasını savunuyor?

Yorumu oyla      6      7  
90 dakika 8 Aralık 2019 Pazar 19:28

Adam bıkmadan her haberin altına 90 dakika yazıyor. Yazınca değişeceğini zannediyor. 90 dakikanın mantığını da ısrarla anlamıyor.

Yorumu oyla      6      6  
Sosyal adalet 8 Aralık 2019 Pazar 16:50

İzmir BB Başkanı sayın Tunç Soyer ; sağlıkçılar İzmir BB den ulaşımda tıpkı öğretmenlerimiz gibi indirim talep edeceklermiş . Sayın Soyer 01 Kasım 2019 tarihi itibariyle geçerli 60 yaş ulaşımına yaptığınız % 60 ulaşım zammı ile emekli vatandaşlara bindirdiğiniz ulaşım ücreti artışı ile 60 yaşa uyguladığınız indiriminin bir önemi kalmamıştır. 60 yaşa indirimi tamamen iptal ederek uygulamadan kaldırın. Ulaşım indirimlerinde Öğretmen. Sağlıkçı ayrımı yapmadan tüm çalışanlara indirimli ulaşım uygulamasına geçiniz ki ; bu indirimleri normal vatandaşın sırtına yüklensin . . Tıpkı merkez ilçelerde tanıdığınız sınırsız 90 dk aktarma hakkı ile belediye ulaşım giderlerini ; çevre ilçe otobüslerinde aktarma hakkı vermeyerek çevre ilçe halkının sırtına yüklediğiniz gibi . İzmir BB nin toplu ulaşım ücret uygulamalarında sosyal adalet var mı ? Olmadığını Eshot İnt. sitesi ücret ve tarifelerden görebilirsiniz .

Yorumu oyla      14      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Oyun makinesi' Foça'da sahnelendi
Foça Belediyesi desteği ile Pınar Çocuk Tiyatrosu’nun sahnelediği oyunlar ...
Karşıyaka’da nefes kesen etkinlik başladı
Karşıyaka ilçesinde Teknik Drone Ligi düzenlendi. Tech Drone League ve ...
Konak'ta örnek vefa
Konak Belediyesi yılın son meclis oturumunda mitolog, şair, yazar, gazeteci, ...
 
Bornova Belediyesi'nde 'e-imar' dönemi
Vatandaşların belediyeyle ilgili iş ve işlemlerini daha kolay ve en hızlı ...
Travel Turkey’de Menderes standına yoğun ilgi
13. Travel Turkey Fuarı’nda yer alan Menderes Belediyesi standında ilçeye ...
Narlıdere’de ‘yeşil’ seferberlik!
“Daha Yeşil Bir Narlıdere” parolasıyla ağaç dikme çalışmalarına hız veren ...
 
Alternatif Turizm’le Travel Turkey İzmir’e yeni bir soluk
13. Travel Turkey İzmir Fuarı kapsamında gerçekleşen özel bölümler, fuara ...
50 yıllık birikim Travel Turkey İzmir’de görücüye çıktı
13. Uluslararası Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, 1971 yılından bu yana ...
Travel Turkey’de Dikili Belediyesi rüzgarı
13. Travel Turkey Fuarı’nda yer alan Dikili Belediyesi standı katılımcılardan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva