HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Eylül 2019 Perşembe - 14:41

Soyer’den Kemeraltı için temizlik vurgusu: ‘B.k götürüyor’ diyorlar!

Kemeraltı’nın temizliği için konuşan Soyer, “Eğer Kemeraltı’nı temiz tutamazsak, ne aydınlatma, ne üstü kapama hepsi palavra! Pırıl pırıl yapmamız lazım. Bizim belli bir kalite seviyesinin altındaki insanlarımız o izmaritten rahatsız olmayabilir. Atılan çöplerden, uçuşan plastiklerden rahatsız olmayabilir. Ama bir tık yukarıdaki segment rahatsız oluyor. Çok affedersiniz ‘b.k götürüyor’ diyor ve gittiği yerde sonra çamur atıyor ‘gitmeyin berbat, pislik götürüyor’ diyorlar. Şimdi buraya sanatçıları getirelim diyoruz, temizliği sağlayamazsak oraya gelen sanatçı ters teper” dedi.

Soyer’den Kemeraltı için temizlik vurgusu: ‘B.k götürüyor’ diyorlar!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya ve çok sayıda esnafı ağırladı.

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Kaya’nın randevu talebine olumlu yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer esnaflarla Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda kapalı toplantıda bir araya geldi.

İzmir’in turizmini geliştirme ve tanıtımını yapma noktasında vizyon projelerini adaylığı sürecinden itibaren kamuoyuyla paylaşan Başkan Soyer esnaflardan gelen kanalizasyon sistemi, çarşının üstünün kapatılması, ana arterin düzenlenmesi, sinema, sanat sokakları, ışıklandırma taleplerine cevap vermek için hamle yapacağını aktardı. Gece yaşayan bir Kemeraltı tasarladıklarını her fırsatta dile getiren Kaya’nın yayalaştırma çalışmaları için de destek istediği ifade edildi.

50 YILDIR KEMERALTI’NDAYIM!
Toplantıda konuşan Soyer önemli ifadeler kullandı.  Soyer, “Ben 50 yıldır Kemeraltı’na geliyorum. Çocukluğumda babam subaydı burada, alışveriş için Kemeraltı’na gelirdi ve bizim de elimizden tutar getirirdi. Bizler için Kemeraltı’na gelmek şenlikti. Çünkü kalabalıkla buluşurduk. Kemeraltı’na geldiğimiz zaman ‘İzmir’e geldik’ derdik. O bir alışkanlığa döndü. Öyle bir duygu yaşatırdı ki bize. O bir alışkanlığa döndü. Bütün hayatım boyunca peynirimi Kemeraltın’dan aldım. Alışverişe Kemeraltı’na geldik. Daha geçen hafta kızlarım Kemeraltı’ndan aldıkları elbiseleri bana gösterdiler. Yani biz Kemeraltı’yla yaşıyoruz. Hani deniyor ya ‘Başkan Kemeraltı’na gelsin’ falan. Ben 50 yıldır oradayım. Kemeraltı benim hayatımın bir parçası zaten. Bunu netleştirmek istedim” dedi.

SIĞACIK’TA YAPTIM ŞİMDİ AYNI HEYECANI KEMERALTI İÇİN YAŞIYORUM
Soyer, “Seferihisar’da yaşarken de geliyordum şimdi de geliyorum. Kemeraltı’nda gözükeceğiz merak etmesin kimse. Kemeraltı’nı nasıl gördüğümü sizinle bir paylaşayım. Seferihisar’ı bilenler vardır mutlaka, 10 yıl önceki haliyle şimdiki haliyle karşılaştıranlar da vardır. Sığacık diye bir mahallesiyle başladık biz. Seferihisar’ı bugün marka yaptıysak Sığacık’la yaptık. Sığacık’ta kale içini restore ederek turizme açılmasını sağladık. 10 sene önce 10 bin liraya ev satılıyordu. Şimdi 1 buçuk milyon TL’ye ev alamazsınız. Peki ne oldu? Sığacık aslında dünyanın en güzel noktalarından biriydi, biz sadece onu görünür kıldık. Şimdi aynı büyük heyecanı Kemeraltı için taşıyorum. İzmir için Kemeraltı, Seferihisar’ın Sığacık’ıdır. İzmir'i parlatacak olan yer Kemeraltı’dır. İzmir’in önünü açacak yer ve kalbi Kemeraltı’dır. Çünkü Kemeraltı tarihin en büyük, en eski açık hava alışveriş merkezidir. Bu cümleyi hepimizin aklına kaydetmesi gerekir. Bu eşi benzeri olmayan eşsiz bir zenginlik demektir. Biz bu hikaye yokmuş gibi hayatımızı sürdürüyoruz. Bunu hepimizin çok iyi kavraması gerekir. Siz o kültürün mirasçıları ve takipçileri olarak; o kültürün birbirine saygısını ve birbiriyle iyi geçinmeyi, esnaflık yapmayı biliyorsunuz. Bu büyük bir zenginlik aslında çıkış noktamızda burası olacak” ifadelerini kullandı.

KEMERALTI MASASI KURACAĞIZ
Soyer, “Nasıl yola çıkacağız? Kemeraltı için esnaf masası zaten var onu canlandıracağız. Bir Kemeraltı masası kuracağız. Her ay bir kere buluşacağız. Ayda bir o masada neler yapılmış yapılmamış kontrol edeceğiz. Öncelikle bu masayı kuracağız. Ekim ayında yapacağımız toplantıya kadar o masayı kuracağız ve bugünkü toplantıdan çıkan sonuçlardan yol haritasını koyacağız” dedi.

SİEMENS İLE GÖRÜŞTÜM
Soyer ayrıca, “En önemli mesele bence Kemeraltı için gece yaşaması meselesi, ne yapıp edip gece yaşatmamız lazım. Siemens’le konuştum. Siemens dünyanın en büyük aydınlatmalarını yapıyor. Paris’teki Eyfel Kulesi’nin de aydınlatmasını yaptılar. Boğaziçi Köprüsü’nü de aydınlatan Siemens... Kemeraltı’nın aydınlatmasını konuştuk şu anda bir çalışma yapıyorlar. Kemeraltı yepyeni bir şekilde bir sanat eseri gibi aydınlatılacak. Böyle sokak aydınlatması gibi değil. Eyfel, Boğaziçi nasıl aydınlanıyorsa Kemeraltı’nı da öyle aydınlatacağız. Çünkü Kemeraltı'nın hem güvenliğini ve asıl gece yaşantısını tamamlamamız lazım. Onun için bir; aydınlatma, iki; yol! Bunları yapacağız önce…” açıklamasını yaptı.  

BİR EFES KEMERALTI’NIN ÜZERİNDE KADİFEKALE’NİN ALTINDA HAYATA GEÇECEK
“Başka bir şey söyleyeyim; bu temizlik meselesi için Kemeraltı’na süpürgeciler alıyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Soyer, “Önümüzdeki hafta göreve başlayacaklar, Kemeraltı’nın süpürgecileri olacak. Biz Büyükşehir Belediyesi için alıp Konak Belediyesi’ne devredeceğiz. Bu arkadaşlarımız Kemeraltı’nın süpürgecileri olacak. Fakat bu onunla bitmez çok affedersiniz ama Kemeraltı’nda ben gözlerime inanamıyorum, bu kadar pislik nasıl olabilir? Bunun üzerine bir dünya markası yaratamazsınız. Temiz olmayan bir mekanı aydınlatın, parlatın mümkün değil. Kemeraltı’nı temiz tutamazsak ağzımızla kuş tutsak bu iş olmaz! Size hayalimi söyleyeyim; Saat Kulesi’nin oradan başlayarak Kadifekale’ye kadar çıkacak bir aks. Bu aks üzerinde valiliğin oradan girdiğiniz an itibariyle bütün girişleri dahil ederek söylüyorum; bir yürüyüş güzergahı yapacağız, temiz ve aydınlatmalarıyla sokak sanatçılarıyla restoranlar, sineması tiyatrosu kültürleriyle kafesiyle, atölyesiyle bu mekanlardan geçerek ara sokaktan Agora’ya çıkacak. Agora’nın bütün girizgahını her şeyini değiştireceğiz. Ve geçen orada bir olağanüstü meclis toplantısı yaptık. Agora'da yaptığımız kazılarda bugüne kadar yatırımın yaklaşık 500 katı kadar yatırım yapacağız. Çünkü Agora’dan sonra İkiçeşmelik’ten devam edip, amfi tiyatro çıkmaya başladı. Ve bu amfi tiyatro Efes ile aynı kapasitede, 20 bin oturma kapasitede. Yani bir Efes Kemeraltı’nın üzerinde, Kadifekale’nin altında hayata geçecek. Bunu planladık. Yaklaşık bir buçuk milyon TL civarında bir bedel ödeyebilirsek Büyükşehir Belediyesi olarak 3 sene içerisinde biz o tiyatroyu ortaya çıkarabiliyoruz. Yani 10 tane ekip kuruluyor. Bu ne demek orada konserler yapabileceğiz. Bunu Kadifekale’ye bağlayacağız” dedi.

-AK PARTİLİ DAĞ'DAN SOYER'E KEMERALTI CEVABI: TEMİZ DEĞİLSE SORUMLUSU SİZSİNİZ!

ÇOK AFFEDERSİNİZ ‘B.K GÖTÜRÜYOR’ DİYORLAR!
Temizlik konusuna ayrı bir parantez açan Soyer, “Biliyorsunuz orada üretici pazarı açtık her hafta konserler yapıp tekrardan çekim merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Bunların hepsi bir zincirin halkaları gibi birbirine bağlı, sonunda Kemeraltı’nı çok daha fazla parlatacağız. Göreceksiniz 5 sene içerisinde Kemeraltı nereden nereye gelecek.  Kemeraltı bambaşka bir şey olacak. Bunun için çok kritik adımlar atacağız.  Bu temizlik meselesinde hepinizden tek tek çok büyük bir özen rica ediyorum. Biz Cumartesi günü büyük bir kampanya ile orada temizlik yapacağız. Tertemiz bir Kemeraltı yapacağız. Cumartesi günü mesele bununla bitmez yani orada sizin sadece kendi önünüzü temiz tutmanız lazım. Atılan sigara izmaritinden rahatsız olmanız lazım. O vatandaşı uyarıp ‘kardeşim buraya bunu atmazsın demeniz’ lazım. Bunu herkesin yapması lazım. Yapmayana söylemeniz lazım. Sizin aranızdaki dayanışmayı çok güçlü kılmanız gerekiyor. Temizlikle başlar bu iş! Eğer Kemeraltı’nı temiz tutamazsak, ne aydınlatma, ne üstü kapama hepsi palavra! Oradan bir çıkış olmaz. Pırıl pırıl yapmamız lazım. Çok zor biliyorum. Ama başka çaremiz yok. Gelen insanların kalitesini arttıracak şey de budur. Bizim belli bir kalite seviyesinin altındaki insanlarımız o izmaritten rahatsız olmayabilir. Atılan çöplerden, uçuşan plastiklerden rahatsız olmayabilir. Ama bir tık yukarıdaki segment rahatsız oluyor. Çok affedersiniz ‘b.k götürüyor’ diyor ve gittiği yerde sonra çamur atıyor ‘gitmeyin berbat, pislik götürüyor’ diyorlar. Şimdi buraya sanatçıları getirelim diyoruz, temizliği sağlayamazsak oraya gelen sanatçı ters teper. Temizlikten başlayacağız. Aramızdaki koordinasyonu sıkı tutmamız ve sizin aranızdaki koordinasyonu sıkı tutmanız lazım. Birlikte hareket etmek için çaba sarf edeceksiniz. Ben bir sorumlu grup oluşturacağım. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde bütün ekip orada olacak. Ama biz hemen belli bir günde sizinle buluşacağız. Ben tespit edip size duyuracağım. Herkes bilecek İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı ile esnaf buluşuyor. Dolayısıyla aramızdaki diyaloğu canlı tutup bir yol haritası çıkaracağız. Bütün burada konuşanlardan kendimize görevler çıkaracağız denetleyeceğiz. Ne yapıp, yapmadığımızı her ay konuşacağız” ifadelerini kullandı.

 
Öğretmenlerinden gözyaşlarıyla ayrıldılar
 
Marmaris'te dehşet! Pitbull, saldırdığı süs köpeğini öldürdü
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali veli 13 Eylül 2019 Cuma 11:27

Sen istediğin kadar yatırım yap kolları dövmeli, at hırsızı gibi omuzuna kot pantalon atıp yolda ona buna salça olan tipler var! Hiç bir kaliteli müşteri öyle zibidi adamların olduğu yere gelip alışveriş yapmaz

Yorumu oyla      4      5  
deli bekir 13 Eylül 2019 Cuma 08:56

sormazlar mı adama AVM lerde neden hiç pislik yok. insanımız aynı.. kemeraltı mevcut hali ile olmaz. ışıklandırmada yapsa, üstünü de kapatsan , duvarlarını da boyasan olmaz. kendi eksikliklerinizi insanlara atfetmeyin.

Yorumu oyla      4      6  
TC misafir 12 Eylül 2019 Perşembe 18:05

Kemeraltının tek sorunu bu değil, kötü esnaf profili. Eski esnaf maalesef kalmadı at hırsızı kılıklı, müşteriye hitap etmesini bilmeyen fırsatçı tipler doldu. Eskiden orada yetişenler iyi firmalarda yer edinir "Kemeraltı'dan yetişme" derlerdi var mı şimdi? Vatandaşlarımızın çoğu temizlik bilincinden yoksun çimlere oturanlara bakın, haftasonu kent ormanı tarafında piknik yapanlara bakın ya da hiç oralara gitmeye gerek yok toplu taşıma araçlarına bakın yeter. Belediyeler de şu pazaryerlerini iyi temizlesinler hangi başkan pazar sonrası temizlik teftişine gidiyor merak ediyorum var mı bunu yapan? Bence yok.

Yorumu oyla      6      5  
Nurizade 12 Eylül 2019 Perşembe 17:27

Bu hafta salı günü 1. Beylerden Çankaya metroya kadar elimdeki adres yazılı küçücük kağıdı atacak bir tek yer bulamadım. En sonunda Çankaya metronun orada saksı içine atmak zorunda kaldım.

Yorumu oyla      5      5  
ibrahim 12 Eylül 2019 Perşembe 17:04

biz eskiler kemeraltı denince başka bir gözle bakarız olaya. ben hala bu yaşımda metrodan çankaya da iner, konağa kadar yürür ve tekrar f.altaya gitmek için metroya binerim. ordan geçmek bile ayrı bir zevk verir. ama elinizde bir çöp varsa ana caddesinde bir tane bile atılacak yer yoktur. çünkü bitişik dükkanlar var ve kimse de dükkanın önünde çöp kovası istemiyor.

Yorumu oyla      13      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Harry Potter’ın 'çarığı' 88. İEF’de
6 – 15 Eylül tarihleri arasında 88. kez gerçekleşen İzmir Enternasyonal ...
Konak'ta spora destek tam gaz!
Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) İzmir Şubesi’nin her yıl gerçekleştirdiği ...
İzmir'in 'orman konseri'nde hasılat belli oldu
İzmir’de 18 Ağustos’ta başlayan ve 5 bin hektardan fazla bir orman alanını ...
 
Kınık’ın festivaline Mustafa Ceceli ile final
Kınık ilçesinde bu yıl 3.’sü düzenlenen Hasat Festivali Mustafa Ceceli Konseri ile sona erdi.
Narlıdere kışa hazırlanıyor
Kışa yönelik hazırlıklarını hızlandıran Narlıdere Belediyesi, şiddetli ...
Başkan İduğ'dan İEF'te dans şov!
88. İzmir Enternasyonal Fuarı'ndaki renkli standı ile dikkat çeken Bornova ...
 
Foça'da opera zamanı
Yalnızca ustalık sınıfı düzeyinde opera eğitimi veren Opera Italiana Academy, ...
Müdürler görevi bıraktı: 'İşinizi adam gibi yapın!'
Karşıyaka Belediyesi’nde görev yapan üç müdür görevlerinden ayrıldı. Belediye ...
Rekortmen yüzücüden çevre mesajı
Karşıyaka Belediyesi, dünyanın en zorlu parkurlarından Japonya Tsugaru ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva