HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Mayıs 2020 Cuma - 10:18

Soyer'den ithalatçı politikaları terk etme çağrısı!

İzmir’de Karşıyaka Belediyesi’nin açtığı kursa katılarak eğimlerini tamamlayan ve arıcılık yapmaya başlayacak Sancaklı Köyü’ndeki 30 üretici, sertifikalarını aldı. Üreticilere 120 arılı kovan, 60 arısız kovan ile arıcılık malzemesi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Biz çiftçimizi üretemez hale getiren küresel şirketlerin ve bu anlayışa hizmet eden ithalatçı politikaların terk edilmesi gerektiğini söylüyoruz” dedi.

Soyer den ithalatçı politikaları terk etme çağrısı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarımsal Projeler Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan Kırsalda Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi çalışmaları kapsamında Bal ve Alternatif Ürünlerin Desteklenmesi Projesi, üreticilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

“Başka bir tarım mümkün” sloganı ile yola çıkan ve geçen hafta Bergama’nın Tırmanlar Köyü’nde 67’si kadın olmak üzere toplamda 121 üreticiye 464 arılı kovan, 232 arısız kovan hibe eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu kez Karşıyaka Belediyesi tarafından açılan arıcılık kursuna katılarak eğitimlerini tamamlayan Sancaklı Köyü’nde3’ü kadın olmak üzere toplamda 30 üreticiye 120 arılı kovan, 60 arısız kovan ilearılı ve boş çerçeve, maske, körük v e fırça gibimalzeme desteği verdi. Arıcılığa başlayacak olan üreticilere malzemeleri köy meydanında düzenlenen törenle teslim edildi.

“Bu yolda yanınızdayız başkanım”
Törene katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, köylerin önemine değindiği konuşmasında, şunları söyledi: “Belki bugüne kadar köylerimize hak ettikleri ilgiyi gösterememiş olabiliriz. Ama bundan sonra eminim Tunç başkanımızın da aynı düşünceleri ve duyguları vardır, bu köylerimize daha yakın olacağız. Buralarda hem daha refah içerisinde bir yaşamın aynı zamanda kendi doğal özelliklerini koruyarak yapılacak tarımın, üretimin desteklenmesi anlamında pek çok çabamız, çalışmamız olacak. Sık sık da gelip gideceğiz. İzmir’in dört bir yanında tarımsal üretime, kalkınmaya önem verdikleri için, bize bu yolda yeni ufuklar açtıkları için çok değerli başkanımıza ve eşlerine teşekkür ediyorum. Bu konuda yapılacak her türlü çalışmanın bir parçası olmak, desteklemek anlamında üzerimize düşeni yapmak bizim i çin onurdur. Bu yolda yanınızdayız başkanım.”

“Mahalle yaptıkları köylere hizmet götürmediler”
Mahallede düzenlenen törende konuşan Başkan Tunç Soyer de Türkiye’de 2016 yılında16 bin köyün kapatıldığını, buraların mahalleye dönüştürüldüğü belirtti. Başkan Soyer, “Mahalleye dönüştürülen köylere dediler ki, siz emlak vergisi de ödeyeceksiniz. Temizlik vergisi de ödeyeceksiniz. Neden? Çünkü size daha çok hizmet getireceğiz. Köyken getir hizmeti. Yok. Biz sizi önce mahalle yapacağız, sonra hizmet getireceğiz. Hizmet götürdüler mi? Onu da yapmadılar. Bugün salgın nedeniyle köyün ne kadar önemli olduğu, üretmenin ne kadar değerli olduğu, kendi kendine yeten ekonomiler yaratmanın ne kadar önemli olduğu bir kere daha ortaya çıktı. O nedenle biz sizi mahalle yapsalar da köy demeye devam edeceğiz. Siz bizim güzel köyümüzsünüz ve bu güzel köyün güzel insanlarına sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

“2 bin 203 üreticimize, 9 bin 890 adet kovan ve arı malzemeleri dağıttık”
Daha sonra üreticilere destek hakkında bilgi veren Başkan Soyer, “Büyükşehir Belediyemiz, devam eden projemiz çerçevesinde bugüne kadar İzmir’in kırsal kesimde yer alan çeşitli ilçelerinde, toplamda 53 adet eğitim düzenledi.Belediyemiz,bugünle beraber bin 256’sı kadın üreticimiz olmak üzere toplamda 2 bin 203 üreticimize, 9 bin 890 adet kovan ve arı malzemeleri dağıttık.Biz yaşadığımız bu bereketli coğrafyada, yapılan üretimin değerini ve bu toprakların bize sunduğu nimetlerin kıymetini çok iyi idrak etmiş durumdayız. Arıcılık da bu üretimlerin başında geliyor” dedi.

Başkan Soyer’den “ithalat” uyarısı
İzmir’in bal, polen, propolis gibi arı ürünleri üretebilmek için çok uygun bir iklime ve muazzam bir floraya sahip olduğunu, bu nedenle kentin her yerinde arıcılığı teşvik etmek ve desteklemek için var güçleri ile çabaladıklarını anlatan Tunç Soyer, arıcılığı yalnızca bal üretimi için değil, aynı zamanda biyolojik çeşitlilik ve tarımsal üretime sağladığı önemli katkılardan dolayı da yaygınlaştırmak istediklerini söyledi. Başkan Soyer, “Koronavirüs salgınında açıkça gördük ki, üretemez ve tümüyle dışarıya bağımlı hale gelirsek, işimiz de, aşımız da bitme noktasına tükenir. Bizim ‘Başka Bir Tarım’, ‘Başka Bir Hayvancılık’, ‘Başka Bir Üretim Mümkün’ dememizin sebebi tam olarak bu işte. Biz, çiftçimizi üretemez hale getiren küresel şirketlerin ve bu anlayışa hi zmet eden ithalatçı politikaların terk edilmesi gerektiğini söylüyoruz. Çiftçimizin, köylümüzün üretmeye devam etmesini sağlamak, üreticilerimizi desteklemek bizim için her şeyden önemli” dedi.

“Üreticiyi desteklemekten vazgeçmeyeceğiz”
Büyükşehir Belediyesi’ninİzmir’de tüm yaptıklarının, yerelden yükselen bir refah mücadelesi olduğunu kaydeden Soyer, bu mücadeleyi, bu toprakların bereketi ve bu bereketin kıymetini bilen üreticilerle el ele vererek devam ettireceklerini ifade etti. Türkiye’ninkimseye muhtaç olmadan, kendi kendine yetebilen bir ülke olması için yereli ve kırsalı desteklemekten vazgeçmeyeceklerini de söyleyen Başkan Soyer, koronavirüs sürecinde artan toplumsal dayanışma kültürünü, daha da güçlendireceklerine inandıklarını kaydetti. Soyer ayrıcailçedeki üreticilere eğitim veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a da teşekkür etti.

Köylü arıcılığı yaygınlaştırmayı planlıyor
Eğitimlerini tamamlayarak arıcılık malzemesi almaya hak kazanan evli ve 3 çocuk annesi Gülşen Özdemir (62), “Ev hanımıyım. Ayrıca bizim koyunlarımız ve ineklerimiz de var. Hem evimizin işini yaptık hem de hayvanlarımızı güttük. Kurs açınca ben de yazıldım. Aslında bizim birkaç tane arı kovanımız var ama bu işi bilgisizce yapıyorduk. Şimdi daha bilinçli ve bilgili olarak arıcılık mesleğini yapacağım” dedi. Geçimini hayvancılıkla sağlayan evli ve iki çocuk babası Ömer Özdemir (34) de, “Büyükbaş hayvancılık yapıyorduk. Hayvancılığın maliyeti arttı. Biz de bunu bıraktık ve küçükbaş hayvancılığa döndük ama bunun da maliyeti arttı. Biz de daha ekonomik olan arıcılık ile ilgilenmeye karar verdik. Bakımı kolay, hayvancılığa göre maliyeti daha az. Arıcılıkla evimize ekonomik girdi sağlayacağız” dedi. Sancaklı Köyü Muhtarı Veli Sert (65), arıcılığı n köy için çok iyi olacağını, bölgenin son zamanlarda arıcılık alanında atılım yaptığını ve daha iyisini yapmak için çalışacaklarını belirtti. Törenin ardından kursa katılanlara belgeleri ile birlikte arıcılık malzemeleri ve kovan verildi.

Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe,Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay,Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşiNeptün Soyer, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya,Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Şengül ile köylüler ve üreticiler katıldı.

 
Ekonomide kritik rakamlar açıklandı
 
Büyükşehir'den Köy Koop’un 104 kooperatifine destek!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Mayıs 2020 Cuma 18:02

AVM'lerde tüketilen mallar da gökten zemmille inmiyor. Onları da birileri üretiyor. Satılmazsa bir çok sektör biter.

Yorumu oyla      2      3  
Z.B 29 Mayıs 2020 Cuma 11:33

Üretim olmadan hayat olamaz. Sürekli tükete tükete kendimizi de yok etme noktasına geldik.Üretimde başarı aynı zamanda doğaya sahip çıkma ve insan dışındaki tüm var olanlara da sahip çıkmayı zorunlu hale getirmektedir.Sayın Tunç SOYER'in bu anlamdaki çabaları mutlaka desteklenmeli ve bir model olarak tüm Türk'ye örnek olmalıdır. AVM'lere gidip çılgınca tüketme alışkanlığından uzaklaşmalıyız artık. NOKTA

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes’te akıl almaz icraat: Belediye yapıştırdı Kaymakamlık söktü!
Menderes Belediyesi tarafından Cuma namazına hazırlık için alınan sosyal ...
Başkan Arda’dan savcılık şikayetine yanıt: Önümü kesmeye çalışıyorlar!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda savcılık tarafından ifadeye çağrılması ...
Başkan Soyer'den sağlıkçılara müjde: Ücretsiz ulaşım devam edecek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer pandemi nedeniyle sağlıkçılara ...
 
Soyer verileri açıkladı: O ilçeden 'askıda fatura'ya 'sıfır' katkı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Askıda Su Faturası” ...
Çiğli’de camiler ibadete hazır
Çiğli Belediyesi tarafından, Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinin normalleşme ...
Çeşme’de cami temizliği seferberliği
Öğlen ve ikindi namazlarıyla birlikte cuma namazlarının camilerde cemaatle ...
 
Karabağlar’da camiler ibadete hazırlanıyor
Karabağlar Belediyesi, 29 Mayıs’tan itibaren yeniden açılacak camileri ...
Narlıdere'de ibadethaneler temizlendi
Narlıdere Belediyesi, normalleşme süreci kapsamında 29 Mayıs'ta (Cuma) ...
Bergama’da camiler dezenfekte edildi
Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında bir süredir ibadete ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva