HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ocak 2024 Salı - 14:10

Soyer’den hükümete yaylım ateşi: Bu harami düzeni ya değiştireceğiz, ya değiştireceğiz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hükümetin raylı sistem yatırımları üzerinden eleştiride bulunarak “İzmir’in bugüne kadar gasp edilen hakkını kente geri vereceğiz. Oyunu her zaman demokrasiden, laiklikten, cumhuriyetten ve Atatürk'ten yana kullandığı için cezalandırılan ve üvey evlat muamelesi gören İzmir'in hakkını kimseye yedirmedik, yedirtmeceğiz. İzmir'de 40 alıp 1 veren bu harami düzeni ya değiştireceğiz, ya değiştireceğiz” diye konuştu.

Soyer’den hükümete yaylım ateşi: Bu harami düzeni ya değiştireceğiz, ya değiştireceğiz!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ - İzmir'in en büyük yatırımlarından biri olan ve tamamı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Buca Metrosu çalışmalarında kritik bir eşik daha geride kaldı.

Buca Metrosu General Asım Gündüz istasyonu’nda kurulumu tamamlanan ve kazı çalışmalarına büyük hız kazandıracak tünel açma makinasının (TBM) startı verildi.

ALNIMIZ AK BAŞIMIZ DİK
Yoğun katılımla düzenlenen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer geçmişte hayal olarak gören şeyi başardıklarını belirterek “Tam 5 yıl önceydi bu şehrin belediye başkanlığı görevine başladığımda 'o metro Buca’ya gelecek' demiştim.O günü dün gibi hatırlıyorum. Kimse bunu başaracağımıza inanmadı. Bu kadar parayı nereden bulacak dediler? Türlü hamleler ile yatırımın gelmesini engellemek isteyenler çıktı. Zamanında tüm belediye başkanları vaat etmişti. Olacak iş değil diyenler oldu. Biz İzmir için yüreğimiz ortaya koyduk. Felaketlere, ekonomik krize rağmen yılmadık, mazeret değil icraat ürettik.Bugün alnımız ak, başımız dik diyebiliyoruz ki söz verdik ve yaptık. O metroyu Buca'ya getireceğiz! Merkezi hükümetin tek kuruş desteği olmadan kente kazandırdığımız bu yatırım raylı sistem devrimidir. Bu devrim büyük kararlılık ve yoğun çalışmasını eseridir. 7/24 hizmet ilkesi ile gerçekleştirdiğimiz hizmetin tek kaynağı var; Bu şehre duyduğumuz aşk. Yaptığımız fizibilite çalışması bize gösteriyor ki günde 400 bin vatandaşımızın kullanacağı Buca Metrosu yılda 45 milyon Euro ciro yapacak. Yani metro hattımız işler hale geldiğinde kredisini kendi kendine ödeyebilecek. Bu nedenle fizibilitesi dünya genelinde en yüksek yatırımlardan bir tanesi. Dünya genelinde metrosunu kendini karşılama süresi 30 yıl. Biz bunu yarısı sürecinde tamamlayacağız. Biz bu yatırımı kimsenin cebinden 1 kuruş çıkmadan gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

90 SANİYEDE BİR HİZMET VERECEK
Metronun çalışma süreci ile ilgili de bilgi veren Soyer, “Metromuz kentte trafiğin en yoğun olduğu bölgede en yüksek nüfusun yaşadığı Buca’da hizmet verecek. Her 10 İzmir'den 1'i Buca Metrosunu kullanacak.  Metromuz ulaşımın en yoğun olduğu saatlerde 90 saniyede bir hareket edecek. 6 vagondan 20 tren seti hizmet erecek. Bugün köstebek dediğimiz TBM makineler tünel altına inecek. Gelecek yıl Aralık ayında tünelin ucundaki ışık göreceğiz. 90 metre uzunluğunda ve 6,5 metre çapında olan makineler ile başlayacağımız çalışmalar önümüzdeki aylarda 4 araçla devam edecek.  Şu anda bu şantiyede 500'den fazla emekçi arkadaşımızla 24 saat çalışarak İzmir tarihinin en büyük yatırımını tamamlamak için uğraşıyoruz. Hedefimiz Üçyol-Şirinyer arasını Haziran 2026'da tamamlamak. Bugün arkadaşlarımız Forbes Çarşısı girişine sayacı koydular. 890 günden geri saymaya başladık. Günü İzmirli ile birlikte sayıyoruz. 2026'da Şirinyer metrosunu açmış olacağız. Son teknolojiye sahip makinelerimiz ve özverili personelimiz sayesinde  hiçbir gecikme olmadan bitireceğiz. Buca metrosu ile 3 raylı sistemi birbirine bağlayacağız. Buca Metrosu, Narlıdere-Bornova Metrosu ile, Şirinyer’de İZBAN ile ve önümüzdeki dönem yapacağımız Karabağlar Metrosu ile kesişecek” diye konuştu.

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖREN İZMİR'İN HAKKINI…
Hükümete raylı sistem yatırımları üzerinden eleştiren Soyer, “Bu şehirde ulaştırma bakanlığına ait tek bir U harfi yoktur. Türkiye'de kendi imkanları ile metro hattını yapan tek şehir İzBB'dir. Şu anda 3 ayrı hafif raylı sistemin inşaatı devam ediyor. Gelecek ay Narlıdere Metrosu ve Çiğli Tramvayı’nın da açılışını yapacağız. Size bugün yine söz veriyorum. İzmir’in bugüne kadar gasp edilen hakkını kente geri vereceğiz. Oyunu her zaman demokrasiden, laiklikten, cumhuriyetten ve Atatürk'ten yana kullandığı için cezalandırılan ve üvey evlat muamelesi gören İzmir'in hakkını kimseye yedirmedik, yedirtmeceğiz. İzmir'de 40 alıp 1 veren bu harami düzeni ya değiştireceğiz, ya değiştireceğiz! Bunu 5 yıldır yaptığımız gibi omuz omuz yapacağız.  Bizi seçtiğiniz ve sizin takdirlerinize ile buradayız. Hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

 
Aydın'da minibüs devrildi: 2 kişi yaralandı!
 
Buca’nın tarihi değerleri canlanıyor!
YORUMLAR
Toplam 29 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Geroni 11 Ocak 2024 Perşembe 01:55

Kardeşim haramilik sizde boş yapmayın, cümle alem izmir in paçasından nasıl bok aktığını biliyor , zamanında ülkenin önünü açacak adamı astınız evet bunu siz yaptınız, kenan evrene darbe yaptırdınız , yani kendi 1 tl lik kârınız için ülkenin trilyonlarca dolar zarara girmesine sebepsiniz, yazık ki teröristlerle elele yürüyecek kadarda onursuz sunuz, SİZLEREDE TERÖRİST GİBİ BAKIYORUM, o televizyonda bi kadın diyorya ch p boku aday gösterse boka oy veririz diye malesef izmiride bok götürüyor, kadın haklı bence o kadını kızlarını terörist lere eğlencematik olarak yollayın zevk alıyorlar

Yorumu oyla      1      1  
serpil 10 Ocak 2024 Çarşamba 09:16

Teşekkürler başkanım yolunuz bahtınız açık olsun. Yanınızdayız....

Yorumu oyla      2      4  
10 Ocak 2024 Çarşamba 08:40

Soyer 30 kişiye görev vermiş, onlar da dün akşam gelip Soyer hakkındaki olumlu yorumlara + olumsuzlara - verip gitmişler. Birde trollükten söz ediyorsunuz. Belli bir satten sonra yorumlara da bakmamışlar zaten. Yorum oranları normale dönmüş. Çok acemi adam yaa. Gelden bundan kendi yönetmesini bekle.

Yorumu oyla      3      2  
Doğrucu Davut. 10 Ocak 2024 Çarşamba 08:30

Kelle körle işim olmaz. Karabağlar. Eşrefpaia. Gürçeşme. Bornova Kadifekale Karşıyaka saya say bitiremem. Sen söyle kaç tane bina dönüşüme girmesi gerek. Haberin bile yok. Keloğlan. Deprem geliyor haberiniz olsun. Ne yapacaksın enkaz üzerinde İzmir marşı mı çalacaksın.

Yorumu oyla      4      1  
Murat 10 Ocak 2024 Çarşamba 08:25

Kaç yüzbin konut dönüşüm bekliyor! Çeyrek asırdır İzmir e belli mahaller dışında ucuz ekmek vermekten başka bir halt bildiğiniz yok.. Gerçekten çok yazık. İzmir marşı çalıp günahlarınızı af ettiremezsiniz. Gerçekten İzmir i iyi günler beklemiyor. Ne kadar ikna etmeye çalışsan boş. Hastalıklı kafalar söz anlamaz.

Yorumu oyla      4      2  
Hasan can 10 Ocak 2024 Çarşamba 08:10

Sen ve Özuslu yiyecegınız kadar yediniz Şimdimi aklına İzmir geldi Bi git artık seferihisardan snr burayıda batırdın

Yorumu oyla      3      1  
Gökhan 10 Ocak 2024 Çarşamba 00:32

İzmir''de 5 yıl yok sayıyor.yasima 5 yıl koydum.sen nereden baş belası oldun izmire

Yorumu oyla      3      1  
Ali 9 Ocak 2024 Salı 23:04

Tunç başkanım yolunuz açık olsun

Yorumu oyla      1      3  
ÖZ VE ÖZ İZMİRLİ 9 Ocak 2024 Salı 22:50

20 YILDIR AZİZ VE SOYERLE DEVAM DEDİLER DEVAM ETSİNLER..BEN MANİSAYA YERLEŞİYORUM..İYİ GÜNLER..ATATÜRKÇÜYÜM DİCEM AMA TROL DİCEKLER..GÖÇMENİM DİCEM TROL DİCEKLER..YAZIK GÜZELİM İZMİRİME ÇOK YAZIK..CEKETE OY VERENLER YARIN TORUNLARINIZ BU ŞEHİRDEN GÖÇ EDERSE NEDENİNİ KENDİNİZE SORUN LÜTFEN..NOKTA

Yorumu oyla      8      2  
Vural 9 Ocak 2024 Salı 21:01

Soyer izmir için bisey yapmayan boş konuşan başkan olarak Bi dönemi berbat şekilde sonlandırdı seçilme ihtimal i yok kimi koyarsa koysun hatır gönül ile olmayacağını biliyor çünkü belediye bitik kasa boş yerel belediye batık chp artık sandığa gömülecek dsp gibi ANAP dyp gibi

Yorumu oyla      6      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
7/24 hizmet verecek... İzmir'de can dostlar için hastane yolda
İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının daha gelişmiş imkânlarla ...
TİS krizle başladı... Büyükşehir masayı terk etti!
Bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilen toplantı ile start alan İzmir ...
Bergama'da Unesco Alan Başkanlığı’nın internet sitesi kuruldu
Türkiye’nin 13.’sü, İzmir’in ilk Dünya Miras Alanı Bergama Çok Katmanlı ...
 
Çiğli'den iklim değişikliğiyle mücadelede önemli hamle!
Avrupa İklim Paktı Türkiye Büyükelçisi ve Çiğli Belediye Başkanı Utku ...
Aliağa’da otogar sorunu tarihe karışıyor!
Aliağa Belediyesi, kentin önemli ihtiyaçlarından biri olan otobüs terminali ...
Esnaf odasından yerel yönetimlere tepki: Belediyecilik yapsınlar, lokantacılık değil!
Buca ve Bayraklı belediyelerinin, öğrencilerin yanı sına dar gelirli vatandaşlara ...
 
Selçuk'tan altyapı yatırımı!
Selçuk Cumhuriyet Mahallesi'ne gerçekleştirilen büyük ölçekli altyapı ...
Karşıyaka’nın kritik planlarında revizyon!
Odalar tarafından yargıya taşınan Karşıyaka’nın Cumhuriyet Mahallesi planları ...
Karşıyaka'da 1 yıl sporla geçti
Sporun ve sporcuların destekçisi Karşıyaka Belediyesi; düzenlediği onlarca ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim için çok mu 'erken'?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva