HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Ağustos 2019 Cuma - 10:49

Soyer’den Gümrükçü’ye: Sonuna kadar ona ağabeylik yapacağım!

Çiğli’de ‘Ekolojik Sürdürülebilir Bir Kent ve Adil Yaşam’ temasıyla gerçekleşen kent sempozyumuna katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Çiğli’nin bu dönüşümde gerçekten çok önder bir rol oynayacağına ben de inanıyorum. Karizmatik, son derece yetenekli, genç, çok çalışkan bir belediye başkanınız var. Ben de sonuna kadar ona ağabeylik yapacağım” dedi. Gümrükçü ise, “Çiğli’yi İzmir’in merkezi yapmak için Büyükşehir belediye başkanımızın kentleşme vizyonuna güveniyoruz” diye konuştu. 

Soyer’den Gümrükçü’ye: Sonuna kadar ona ağabeylik yapacağım!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Çiğli Belediyesi’nin organize ettiği, 2 Ağustos ve 4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek kent sempozyumu başladı. ‘Ekolojik Sürdürülebilir Bir Kent ve Adil Bir Yaşam’ başlığı altında düzenlenen programın açılış konuşmalarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü yaptı.  

Çiğli Beleyesi Konferans Salonu’ndaki etkinliğe İzmir’deki yerel yönetim temsilcileri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, akademisyenler, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program boyunca çeşitli sunumların yapılacağı aktarıldı. 

ÜLKEMİZDE ŞEHİRCİLİK 15 YILDIR OLDUKÇA ZARAR GÖRDÜ
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer programda yaptığı konuşmada, “‘Ekolojik Sürdürülebilir Bir Kent ve Adil Bir Yaşam” temasıyla düzenlenen Kent Sempozyumu’nda siz değerli konuklara hitap etmek büyük bir şeref.  Çiğli Belediye’mizin ev sahipliğinde iki gün boyunca devam edecek bu sempozyumda, yerel yönetimler, kentsel dönüşüm, tarım, yenilenebilir enerji, iklim değişikliği, doğa, katılımcılık, sivil toplum, demokrasi, ekonomi, kültür, kooperatifçilik gibi onlarca farklı konu konuşulacak ve tartışılacak. Sempozyumda; akademisyenler, meslek odalarından uzmanlar, vakıf, kooperatif ve derneklerden temsilciler, değerli görüşleriyle bizlere çok büyük katkılar sunacak. Bu sempozyumun farklı bir önemi de var. Çiğli’de ilk kez böyle bir sempozyum düzenleniyor. Çiğli Belediye’mizin bu noktada bir ilki gerçekleştirerek Çiğli’de kent bilinci oluşturma arzusunu ve katılımcı bir yaklaşımla Çiğli’yi yönetme iradesini tebrik ediyorum. Öncelikle belirtmeliyim ki; ülkemizde şehircilik, kentsel politika ve yerel yönetimlere dair uygulamalar ne yazık ki özellikle son 15 yıldır oldukça zarar gördü. Yerel yönetimlerin yetkisi altındaki plan yapma, kentsel dönüşüm, kamulaştırma gibi konularda, merkezi müdahaleler, bu zararın başlıca sebeplerini oluşturdu” dedi. 
İZMİR DOĞU VE BATI ARASINDA İLİŞKİ KURAN BİR KALPTİR
Soyer, “Bizler, başta ülkemizdeki Büyükşehirler olmak üzere, diğer tüm kentsel alanlarda uygulanan mevcut yaklaşımlardan farklı bir yol izlemeliyiz. Çünkü mevcut kentleşme ve şehircilik anlayışı, geçmiş dönemlerden çok daha yıkıcı bir süreci beraberinde getirdi. Mevcut durum; insan ve diğer tüm canlıların doğasını, yaşam alanlarını ve geleceğimizi yok ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, tüm canlılar için adil bir yaşamı savunan bir yönde ilerlemek ve mevcut uygulamaları İzmir’den başlatarak değiştirmek için çalışmalarını yürütüyor. İzmir için stratejik planımızı bu çerçevede hazırlıyoruz. Bu sempozyumu düzenleyen başta Çiğli Belediye’miz olmak üzere, İzmir’in diğer ilçe belediyelerinin de bu anlayışla, bizimle ortak bir çalışma içerisinde olacağından hiç şüphem yok. Yeni İzmir stratejimizin temelinde İzmir’in doğası ve tarihsel konumu var. Biz İzmir’i yeniden doğu ve batı arasındaki ilişkiyi kuran bir kalp olarak konumlandırıyor ve Akdeniz çanağı ile doğuyu yeniden harekete geçirecek, iki bölgeyi birbirine bağlayıp hayat verecek bir dünya kenti olarak görüyoruz. Ülkemizde “altyapı”dan anlaşılan genellikle, yolların yapılması veya fen işleriyle ilgili faaliyetlerdir. Ancak stratejik hedeflerimiz içindeki “yeşil altyapı” ile bu algıyı değiştirmeyi düşünüyoruz. Yeşil altyapıyı, bir çevre projesi veya tekil bir park bahçe meselesi gibi görmüyoruz. Yol ve barınma ne kadar temel bir altyapı ihtiyacı ise, bir şehrin yeşil alanlara kavuşması, nefes alabilmesi, havasının temiz olması da, bu şehrin en temel altyapı önceliklerinden. “Yol medeniyettir” şeklindeki yaklaşımların doğa tahribatı şeklindeki uygulamalara dönüştüğünü ne yazık ki olumsuz bir şekilde deneyimledik. Bu nedenle ulaşımda temel perspektifimiz, raylı sistemi mümkün olduğunca yaygınlaştırmak. Bu hem ekolojik, hem de belediyenin öz kaynaklarının daha tasarruflu harcanmasını sağlayacak bir çözüm. İzmir’in esas fark yaratması gereken en önemli konulardan biri demokrasi. Demokrasinin kökleri bu topraklarda filizlendi. Demokrasinin yaşamın her anına ve alanına sirayet ettiği bir ortamı inşa etmeliyiz. Demokrasi 5 yılda bir sandık başına gitme değildir Alınacak bütün kararları, katılımcı mekanizmalarla halkımızla ortak alıyoruz, alacağız.  İzmir çoğulculuğun, farklılıkların ve çeşitliliğin en önemli merkezlerinden biri. İzmir’i kendi başımıza değil, herkesin düşüncesinin değerini kanıksayarak birlikte yönetmeyi hedefliyoruz. Bu yaklaşımımızın ilk adımlarını, İzmir buluşmalarıyla attık” diye konuştu.;

SADECE BİZE OY VERENLERİN DEĞİL, FLAMİNGOLARIN, TOPRAĞIN VE DENİZİN DE BELEDİYE BAŞKANIYIM
Soyer, “Yola çıkarken; “sadece bize oy verenlerin değil, flamingoların, toprağın ve denizin de belediye başkanı olacağım” sözünü vermiştim. Biz, İzmir’de yalnızca farklı görüş ve düşüncelerdeki insanların uyum içinde yaşadığı bir kent iklimini değil; aynı zamanda insanların diğer canlılarla, havayla, suyla, iklimle barışık bir hayat sürdüğü bir yaşamı tahayyül ediyoruz. Bu nedenle, İzmir’in doğayla uyumlu ve Dünya’nın örnek alacağı bir kent olması gibi bir hedefle yola çıkıyoruz. Doğayla ve birbirimizle uyum için bir yaşamı esas alan yönetim anlayışının İzmir’le birlikte, bir bütün ülkemize ilham vermesini diliyorum” açıklamasını yaptı. 

GÜMRÜKÇÜ İÇİN ÖVGÜ DOLU KONUŞMA: SONUNA KADAR ONA AĞABEYLİK YAPACAĞIM
Soyer ayrıca, “Sözlerimi bitirirken iki noktaya dikkat çekmek istiyorum. Birincisi; siyaset yapma sebebimizle ilgili… Biz bu toprakların bize verdiği zenginlikle uyumlu hayatı yaşamadığımızı düşünüyoruz. Başka bir hayatın mümkün olduğunu biliyoruz. Bunu yapacak irade ve güce sahibiz. İkincisi; Çiğli’nin bu dönüşümde gerçekten çok önder bir rol oynayacağına ben de inanıyorum. Karizmatik, son derece yetenekli, genç, çok çalışkan bir belediye başkanınız var. Ben de sonuna kadar ona ağabeylik yapacağım” dedi. 

GEDİZ DELTASI’NIN DÜNYANIN EN GÜZEL DOĞAL PARKALARINDAN BİRİ HALİNE GETİRECEĞİZ
Soyer, “Gediz Deltası dünyanın en güzel mucizelerinden biri. Dünyanın hiçbir yerinde flamingo üreten başka bir metropol yok. Çiğli onlara ev sahipliği yapan bir kent. Biz Gediz Deltası’nı dünyanın en güzel doğal parklarından biri haline getireceğiz. Utku Başkan ile beraber son noktayı koyacağız. Dünya Çiğli’yi ilgi ile merakla görmek isteyecek” ifadelerini kullandı. 

DAHA 9 BUÇUK YILIM DAHA VAR!
Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, “İzmir’in kalbi Çiğli’de atacak demiştik. Bugün benim için önemli bir gün. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı Çiğli’de ağırlıyoruz. Bir kenti sevmek ona hizmetle başlar. Biz yaklaşık 4 aydır yeni hizmet hamle yapmaya çalışıyoruz. Kenti kentlilerle beraber yönetmek gayretindeyiz. 5 yıl görev yapacağız. Ben daha önce söylemiştim, ‘ilk olarak 2 dönem üst üste Çiğli Belediye Başkanlığı yapacağım’ demiştim, 9 buçuk yılım daha var” demiştim. Bu kenti alıp İzmir’in merkezin koyacağız’ derken ‘neye güveniyorsunuz?’ dediklerinde. Çiğli halkına, dinamizmine ve Büyükşehir belediye başkanımızın kentleşme vizyonuna güveniyoruz. Biz bu kenti 10 yıl içinde bir başka noktaya taşıma iddiasındayız” dedi. 

BÜYÜK RESİM ÇEKTİK, BİLİM EKSİK OLMASIN DEDİK
Gümrükçü ayrıca, “Mahallelerimizde sandık kurduk. İşlek caddelerimizde vatandaşımızla anket çalışması yaptık. Vatandaşlarımızın derdini birebir dinliyoruz. 26 mahallemizde başkan yardımcılarımız çalışmalar taptı, masaya yatırdık. Büyük bir resim çektik. Bunu yaparken bilim eksik olmasın dedik, bugün kent sempozyumunu bize yön çizebilmesi için düzenledik” diye konuştu.

 
Leyla'nın ölümünün kapatılması için aşiret kararı alınmış!
 
Trump: Çin'i vergiye boğacağız!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 2 Ağustos 2019 Cuma 22:42

umudumuzsunuz

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da Çevik Bir Meydanı'nın adı değişiyor!
Buca Belediye Meclisi, Türkiye’de ilklerin kadın siyasetçisi, “Buca’nın ...
Çiçek gibi İzmir için haydi sokağa!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, pırıl pırıl bir İzmir için kolları sıvadı. ...
Güzelbahçe'de ilk bardacıklar mecliste görücüye çıktı
Güzelbahçe Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Güzelbahçe’nin en ...
 
Karşıyaka'da Türk ve Yunan mutfağı festivali
Karşıyaka Belediyesi, Türk - Yunan dostluğunu güçlendirmek ve ortak ‘Ege ...
Başkan Soyer Limontepe'den seslendi: İzmir'de herkese eşit imkan
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karabağlar Belediyesi’nin ...
Başkan Gümrükçü: Siyaset yapmayacağıma söz veriyorum!
Çiğli Belediyesi Ağustos Ayı Meclisi'nde konuşan Başkan Utku Gümrükçü, ...
 
Karşıyaka'da atama ve görevden alma gerginliği
Karşıyaka Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu'ndan gelen yoğun eleştirilere ...
Bornova Meclisi'nde 'değnekçi' ve 'mafya' tartışması!
Bornova Belediyesi, Ağustos ayı ilk meclis toplantısında konuşan AK Parti ...
Bayraklı'da gergin meclis: Babamın oğlu olsa tutmam!
Bayraklı Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı ilk oturumu AK Parti Grubu ile ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva