HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Eylül 2019 Çarşamba - 18:07

Soyer'den eleştirilere cevap: PKK önergesinin içeriğinde problem vardı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, son günlerde bazı yayın organlarında “İzmir’de AK Parti’nin PKK’yı kınama önergesi reddedildi; CHP PKK’yı kınayamadı” başlıklarıyla yer alan haberler ve bu konuyla ilgili yorumlara ilişkin bir açıklama yaptı.

Soyer den eleştirilere cevap: PKK önergesinin içeriğinde problem vardı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti'nin PKK'yı kınama önergesi ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak defalarca terör örgütü PKK'yı lanetledim, lanetlemeye de devam edeceğim. Belediye meclisimizdeki tüm parti gruplarının da bu konuda hemfikir olduğuna dair en ufak bir şüphe yoktur. Şehit yakınları ve gazilerimize yıllardır her türlü desteği sağlayan belediyemizin çabalarının da bu gibi siyasi rant elde etmeyi amaçlayan girişimlerle yıpratılamayacağı açıktır. Bu tür siyasi rant sağlama girişimlerine sağ duyulu İzmir halkı her zaman gereken yanıtı vermiştir.

Meclisimize sunulan önergenin gündeme alınmamasının nedeni, şekil ve ciddiyet itibarıyla kabul edilemez olmasındandır. Meclisimizin isim vermeden, hukuki bir temele dayanmadan, dünyadaki tüm ülkeleri, Türkiye’deki sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri, kurum ve kuruluşları töhmet altında bırakan, neredeyse dünyadaki herkesi teröre destek vermekle itham eden gayri ciddi bir açıklamayı gündeme alması beklenemez. Böyle bir kınama metninin kabulü aynı zamanda devletin güvenlik ve emniyetten sorumlu güçlerinin görevlerini yapmadığını kabul etmektir. Terörle açıktan bağı olduğu iddia edilen siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin, yabancı devletlerin, emniyet birimlerinden habersiz icraatta bulunduğu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu duruma seyirci kaldığı ve hukuki yaptırımların etkisiz olduğu izlenimini doğuracak bu kınama metninin kabulünün, devletimizin terörle mücadele konusunda itibarını zedeleyeceği açıktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Adalet ve Kalkınma Partisi’ne mensup bir meclis üyesinin gündeme getirdiği söz konusu önergenin 1. maddesinde aynen şu ifadeler yer almıştır:

“…Karabağlar ve Menderes bölgesinde çıkardığı yangınlarla ormanlarımızı içindeki yüzlerce canlı türü ile birlikte yakan eli kanlı PKK terör örgütünü ve bu örgütü destekleyen tüm siyasal parti, kurum-kuruluş, STK ve basın organları ile bu örgütü kullanan uluslararası güçler ile yabancı devletleri İzmir Büyükşehir Belediye Meclis’i olarak lanetliyoruz metni ile kınanmasını öneriyorum.”

 
Didim'de kaçak göçmen operasyonu: 43 gözaltı
 
İzmir'de yangınlar masaya yatırılacak
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
keçi peyniri 19 Eylül 2019 Perşembe 10:20

şu önergeyi veren verdiren ve bağlı olduğu zihniyeti keşke birazcık samimi olsalar şehitierimize kelle diyen birinin şehit yakınlarına hakaret eden bir şahsın peşinden giden siyasi örgütün mensubu söyleyince hiçde samimi bulmuyoruz siz yangın esnasında neredeydiniz gündüz söndürme ekiplerinin canla başala savaştığı yangın bölgesinde karanlık çöktüğünde kaderine terk edenler vurdum duymaz siyaset anlayışları yüzünden gece uçurmadığınız uçuaklar yüzünden o kadar canlı ve ağaç yandı kriz masanızıda gördük tavrınızıda gördük en az yaktıran ve yakanlar kadar sizde suçlusunuz bizde emin olun pkk yı ve orman yangınında ufacık payı olan herkesi kınıyoruz naletliyoruzzzz bilginizeeee

Yorumu oyla      5      5  
deli bekir 19 Eylül 2019 Perşembe 09:12

ne var bu önergede... neden kabul etmediniz. madem siz ittifaksınız, bunlardan sorumlusunuz.

Yorumu oyla      5      6  
Süleyman 19 Eylül 2019 Perşembe 07:56

Boşverin hamasat edebiyatını,Habur rezaleti,açılım,Aptullah Öcalan denilen katilin mektubunun okunması,kardeş Öcalanın ( kırmızı bültenle aranan ) TRTye çıkarılması,Oslo da pazarlıklar,sayın Öcalan sözleri kimin ,kimlerin.Sizler tank fabrikasını Katarlılara peşkeş çekeceksiniz,taşı toprağı,limanları,cumhuriyetin kurduğu kurumları ybancılara vereceksiniz sonra milliyetçi olucaksınız.Geçin bunları

Yorumu oyla      5      7  
gürkan 18 Eylül 2019 Çarşamba 19:10

5000 hektardan fazla alan yanmış millet kınama derdinde. kim yaktıysa kınıyorum. Sonuç? PKK mı yakmış, yoksa jandarmanın dediği gibi piknikçiler mi? kimse sorumlu bulunsun, adalet önüne çıkarılsın. Algı yapacağım diye boş şeylerle uğraşmayalım. Koskoca ülkede yangın söndürme uçağı yok. Niye yok? Orman görevlisi sayısı az. Niye? ...

Yorumu oyla      5      6  
ibrahim 18 Eylül 2019 Çarşamba 19:04

metni okudum, başkan durumu toparlamaya çalışıyor ama iyice batıyor. evet metin hukuki dille yazılmamış ona bir itirazım yok. her kim destek veriyorsa manasında yazılmış. kötü üslup dahi olsa bu yine de kabul edilebilir. ama meclis içinde önergenin içeriği değil, kimin tarafından sunulduğu daha önemli olduğu için reddedilmiş. hiç birşey yapamıyorsan sen oturup daha iyisini yazar oylatırsın, öyle yazılmaz böyle yazılır dersin olur biter.

Yorumu oyla      5      6  
vatandaş 18 Eylül 2019 Çarşamba 18:50

Kıvırmayın allah aşkına!sonunda heryol doğruya çıkar.Siz gizli ittifak ortağınızı korudunuz ve kolladınız.

Yorumu oyla      18      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genel Sekreter Gökçe uyardı: Dolandırıcılar durmuyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, sosyal medya ...
Menemen Belediyesi’nden ağaç katliamı iddialarına yalanlama
Bazı medya organlarında çıkan Menemen Belediyesi’nin Şehir Parkı’nda ağaç ...
Torbalı'da sorunları çözecek yarışma
Torbalı’da belediye hizmet binası, pazaryeri, otopark ve kent meydanı ...
 
Başkan İduğ, alzheimer hastaları için hedefini açıkladı
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, vatandaşların alzheimer olan ...
Başkan İduğ'dan madalya alan sporculara kutlama
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Belediyespor Kulübü'nün ...
Menemen'de Cemil Meriç anısına atölye
Ünlü yazar, çevirmen ve düşünür Hüseyin Cemil Meriç’in ismi Menemen Kubilay ...
 
Buca’da Balkan rüzgarı esecek
Buca Belediyesi tarafından bu yıl 8’inci kez düzenlenecek Uluslararası ...
Karaburun ve Mordoğan’da kurtuluş coşkusu
16 Eylül’de Mordoğan’ın, 17 Eylül’de ise Karaburun’un Kurtuluş Günü; 97’inci ...
İzmir’in kadın şoförleri yola çıktı
İzmir’de kadın şoförleri yola çıktı
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva