HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Şubat 2020 Perşembe - 12:25

Soyer’den 'Elektrik Fabrikası' çıkışı: Bize vermemek için takla atıyorlar!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, onayı gelmeyen, vakıf kurularak sanayi ve teknoloji müzesine dönüştürüleceği iddia edilen elektrik fabrikası için, “Bu anlaşılır gibi bir şey de değil! Büyükşehir’e vermemek için bu kadar takla atmanın anlamı nedir? Biz ne yapacaktık ki!” dedi. Soyer ayrıca, “Biz iklimi değiştiriyoruz diye ümitlenirken pat diye böyle bir şey çıkıyor mesela. Yani anlamakta zorlanıyorum hakikaten. O zaman nerede kaldı samimiyet, nerede kaldı bütün bunlara dair umudumuz?” diye konuştu.

Soyer’den  Elektrik Fabrikası  çıkışı: Bize vermemek için takla atıyorlar!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Egedesonsöz’e konuştu. Göreve gelir gelmez ilk iş olarak tarihi elektrik fabrikasının ihalesine katılarak satın alınmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer yaklaşık 1 yıldır onay çıkmamasını değerlendirdi.

 Ayrıca bir vakıf kurularak fabrikanın sanayi ve teknoloji müzesine dönüştürüleceğinin iddia edilmesi karşısında da yöneltilen soruyu yanıtlayan Belediye Başkanı Soyer net mesajlar verdi.

Başkan Soyer, Çiğli tramvayı üzerinden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile arasında esen fair play rüzgarının hatırlatılması sonrasında da konuştu.

Soyer, fırsat bulması halinde elektrik fabrikası konusunu 22 Şubat Cumartesi Günü İzmir’e gelecek olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletmek istediğini de söyledi.

BÜYÜKŞEHİR’E VERMEMEK İÇİN BU KADAR TAKLA ATMANIN ANLAMI NEDİR?
Sanayi ve teknoloji müzesi iddiası için konuşan Soyer, “Haberimiz ve bize yansıyan bir şey yok. Kulaktan dolma bir şeyler duyuyorum. Doğru dürüst bir bilgilendirme yok. Bilmiyoruz. Ama yani bu anlaşılır gibi bir şey de değil! Büyükşehir’e vermemek için bu kadar takla atmanın anlamı nedir? Biz ne yapacaktık ki! Ticarethane yapmayacaktık, vatandaşa soracaktık mesela. Dolayısıyla bilmiyorum. Bilmediğim bir şey hakkında da konuşmak istemiyorum. Çünkü anlayamıyorum, neden böyle bir şey yaparlar? Bilmiyorum, önce bir öğrenmem, anlamam lazım” dedi.

NEREDE KALDI SAMİMİYET?
Soyer, Çiğli tramvayındaki gelişme sonrasında AK Partili Dağ ile birbirlerine sosyal medya üzerinden teşekkür iletmelerinin hatırlatılması için de, “Bununla da örtüşmüyor. Biz iklimi değiştiriyoruz diye ümitlenirken pat diye böyle bir şey çıkıyor mesela. Yani anlamakta zorlanıyorum hakikaten. O zaman nerede kaldı samimiyet, nerede kaldı bütün bunlara dair umudumuz? Yani bilmiyorum. Hakikaten bir şey söylemek istemem şu anda. Biraz daha bilgilenelim, soralım. Böyle şeyler konuşuluyor, nedir, ne değildir bakalım, Hazine Bakanlığına soralım, biraz bilgi edinelim ona göre ne diyeceksek diyelim” ifadelerini kullandı.

FIRSAT VERİRSE KONUŞMAK İSTERİM
Soyer, ‘Hafta sonu kente gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’la elektrik fabrikası için konuşacak mısınız?’ sorusu üzerine de, “Fırsat verirse bunu konuşmak isterim kendisiyle” cevabını verdi.  

 
Belediyelere yeni gelir kapısı: Değer artış payı!
 
Tartışmalara nokta! Feribotun ismi Fethi Sekin oluyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa CAN 21 Şubat 2020 Cuma 12:09

Sayın fırtına nikli arkadaş evet kültür merkezi veye sanat merkezi yapacak. Siz bundan neden rahatsız oluyorsunuz anlayamadım. Yoksa size göre rant çevrelerine peşkeş çekilip yerine sizin benim giremeyeceğimiz gökdelen tarzında rezidanslar mı yapılmasını istiyorsunuz. Pardon belkide ben yanlış düşünüyorum. Siz o rezidanslarda oturabilecek kadar zengin olabilirsiniz.O nedenle böyle bir yorum yazdıysanız da fikrinize saygı duymak gerek.

Yorumu oyla      3      3  
fırtına 21 Şubat 2020 Cuma 09:27

elektrik fabrikasını verseler ne yapacaksınız acaba...ben söyliyim, yine kültür merkezi yaparsınız...

Yorumu oyla      3      4  
Sefer 20 Şubat 2020 Perşembe 14:22

Ya bu nedir çeşme yatırımı soruyorlar bilmiyorum müzeyi soruyorlar bilmiyorum gökdelen soruluyor bilmiyorduk.Birisi hatırlatabilirmi acaba ne zaman neyi bileceksin..Her konuda hazırlıksız ve bilgisiz...İnsanı haketmediği bşr makama çıkarmak zulümdür..İzmirliler hem kendine hem tunç beye zulüm tapmışlar gibi..Kendisinin washingtondan brüksele bir gündemi yarattıgı bir realitesi var gani sanki bunlarla ilgilenmesi için de asıl işlerinin yanın belediye başkanlıgı yapıyor gibi..düzelmesini de ummuyorum bence düzelmeyecek..

Yorumu oyla      10      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediyelere yeni gelir kapısı: Değer artış payı!
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni imar kanunu düzenlemeleri kapsamında oluşacak ...
Çeşme 'Masal Evi' hizmete açılıyor!
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, çocukların sosyal gelişimleri için ...
Narlıdere Belediyesi'nden ilk yardım eğitimi 
Kültürel ve sosyal projelerle öne çıkan Narlıdere Belediyesi şimdi de ...
 
Menemen'de şehitlere vefa parkı
Menemen Belediyesi, şehitler Murat Şengün ve Fikri Şengül anısına yapımını ...
Bornova'da Down Sendromlu gençlere özel proje
Bornova Belediyesi’nin Hilton Otelleri’yle birlikte Down Sendromlu gençlerin ...
İzmir'e deniz taksi müjdesi!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
Gaziemir'e tarih kokan Edebiyat Evi
Gaziemir Belediyesi, ilçenin ayakta kalan en eski yapısı taş binayı 2 ...
Güzelbahçe'den Elazığ'a ikinci yardım
Elazığ ve Malatya’da yaşanan deprem sonrasında vatandaşlaradestek için ...
Bucalı miniklere 'yeşil' aşı: İlk kez toprakla buluştular
Yeşil ve temiz bir çevre için mücadelesini sürdüren Buca Belediyesi, Tarım ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva