HABERLER>POLİTİKA
9 Mart 2019 Cumartesi - 12:31

Soyer'den dikkat çeken 'farkındalık' mesaisi

Millet İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP'li Tunç Soyer, engellilerin sorunlarının farkına varılması için tekerlekli sandalye ile sokaklarda gezdi. Özel Kalem Müdürü Nur Özgül ve tekerlekli sandalyede bulunan engellilerle birlikte yola çıkan Soyer, zaman zaman zor anlar yaşadı. Soyer, Gündoğdu Meydanı'na geldiğinde buradaki engelli dans grubu ile birlikte tekerlekli sandalyede dans etti.

Soyer den dikkat çeken  farkındalık  mesaisi

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunlar konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla tekerlekli sandalye kullandı. Konak ilçesindeki Kültürpark'ın Lozan kapısında, Özel Kalem Müdürü Nur Özgül'ün de aralarında yer aldığı engellilerle buluşan Tunç Soyer, ardından yola çıktı. Özgül ve engellilerle birlikte Lozan Meydanı'ndan tekerlekli sandalye ile tramvaya binen Soyer, Alsancak semtinde bulunan Hocazade Camisi durağında indi. Kaldırımlardan tekerlekli sandalye ile yol alan Soyer, zaman zaman zor anlar yaşadı. Yüksek kaldırımları çıkmakta zorlanan Soyer, kaldırım işgallerini aşmak için de hayli ter döktü. Tekerlekli sandalye ile Gündoğdu Meydanı'na gelen Soyer, burada gazetecilere açıklama yaptı.

'SEÇİLİRSEM FARKINDALIĞI ARTIRACAĞIM'
Güzel bir İzmir sabahından güzel olmayan anılarla güne başladıklarını söyleyen Tunç Soyer, "Yaklaşık 1 saatte yapmaya çalıştığımız şey, aslında İzmir'de yaşayan engelli kardeşlerimizin güzel İzmir'de yaşarken karşılaştığı sorunlar, dertler, sıkıntılarla ilgili bir farkındalık yaratmaktı. O sorunları yakından tespit etmek hem de bu yaşanan sorunlarla ilgili olarak tüm İzmirliyi haberdar etmek ve farkındalıklarını sağlamak. Engelli hakkı sadece hayırseverlik meselesi değil. Engellilerimizin hakları var. Bu şehirde yaşarken kullanmaları gereken, sahip oldukları hakları var. Biz o hakları en uygun şekilde kullanmalarını mümkün kılmak zorundayız" dedi. Seçilmesi halinde Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra üzerlerine düşeni daha fazla yapacaklarını kaydeden Soyer, "Eğer nasip olur da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirsek, hem bu farkındalığı artıracağız hem de burada engelsiz yaşamı mümkün kılmak için daha çok emek vereceğiz" diye konuştu.



'HERKESİN FARKINDALIĞA SAHİP OLMASI LAZIM'
30 ilçede engelsiz birimlerini, engelliler ile birlikte yürütülen çalışmaları mutlaka daha da güçlendireceklerini söyleyen Tunç Soyer, şöyle dedi:

"Bu şehirde yaşarken onların da gurur duymalarını, mutlu olmalarını sağlayacağız. Bunlar, gerçekten mümkün. Küçük dokunuşlar ile düzeltilebilecek şeyler. Ama asıl mesele, İzmir'de yaşayan herkesin bu farkındalığa sahip olması lazım. Herkesin, engellilerin kentte mazur kaldığı sıkıntılardan haberdar olması lazım. Bu, Büyükşehire de değişimi daha iyi yapması için fırsat verecektir. Ben inanıyorum, engelli kardeşlerimizin yüzleri daha çok gülecek. Onların bu şehirde daha mutlu ve huzurlu yaşadığını görmek bizi de çok gururlandıracak."

Soyer, esprili bir şekilde, görme engelli Yusuf Ak'ın kendisine engelliler konusunda taahhütname imzalatmak için baskı yaptığını belirterek, "Yusuf kardeşimin 13 Mart'ta bir manifestosu var. Başa çıkılacak gibi değil" dedi.

'ÇALIŞMALAR GERÇEKTEN YETERSİZ'
Soyer, gazetecilerin, 'Yolculuğunuz zor muydu? Hangi sorunlarla karşılatınız?' sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Aslında bu sadece İzmir ile ilgili değil. Tüm memleketimiz için söyleyebilirim; bu konuda bir duyarsızlık var. Bu konuda yapılan çalışmalar gerçekten yetersiz. Yollara çekilen sarı şeritler, kaldırımlara yapılan rampalar, 'mış' gibi yapmak. Oradaki kriterler net aslında. Bu kriterle uygunmuş gibi yaptığınızda belki kendi görevinizi yaptığınızı düşünüyorsunuz ama bir işe yaramıyor, insanların hayatını kolaylaştıran bir iş olmaktan çıkıyor. Özellikle dediğim gibi bu sadece İzmir ile ilgili değil. Türkiye'nin genelinde engelliler ile ilgili duyarlılığı, farkındalığı artırmak zorundayız. Bir gün herkesin engelli olabileceğini aklımızdan çıkartmamamız lazım."



'GERÇEKTEN ÇOK YORUCUYDU'
'Tekerlekli sandalye ile buraya gelirken yoruldunuz mu' sorusuna ise Tunç Soyer, "Gerçekten yorucuydu, kolay değil. Bu konuda yapacaklarımızı bütün İzmirliler ile birlikte yapacağız. Ben İzmirlilerin hem vicdanlı hem bilinçli olduğunu çok iyi biliyorum. İzmirliler ile beraber engelliler için çok daha yaşanılabilir bir kent yaratacağız. Buna tüm kalbimle inanıyorum. Gerçekten bu konuda tüm içtenliğimizle emek vereceğimizi söylüyorum. Sonuç itibarıyla İzmir engelliler için de güzel bir şehir olmalı" yanıtını verdi.

Açıklamalarının ardından Gündoğdu Meydanı'nda engelli dans grubunun gösterisini izleyen Soyer, ardından, engelli grup ile birlikte tekerlekli sandalyede dans etti. (DHA)

 
AK Parti adayı Doğan: Karabağlar üniversite kenti olacak
 
Görenler gözlerine inanamadı! Durmamak yürek ister
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seferihisar 10 Mart 2019 Pazar 02:38

Tunc Bey 10 yıldır Seferihisarı yürütüyor aynı arabayla gelsin Seferihisar girişten belediye binasına kadar gidebilecek mi bir deneyelim yapmayın Allah askına insanlara hayal yalan satmayın hassas noktaları alet etmeyin önce dürüst olun siz ilcenizde bunu niye yapmadınız 10 yılda cok ayıp cok

Yorumu oyla      4      6  
merkez 9 Mart 2019 Cumartesi 21:15

Helal olsun başkana. zihinsel engelli biri olarak başkanın yapmak istedigini çok iyi anlıyor ve destekliyorum.

Yorumu oyla      5      5  
Serdar Kısaağa 9 Mart 2019 Cumartesi 21:03

Sayın Soyer''e sormak istiyorum. O TEKERLEKLİ SANDALYEYLE VE O BASIN ORDUSUYLA LÜTFEN SEFERİHİSAR SOKAKLARINDA FARKINDALIK YARATSIN. BAKALIM MAHALLE YOLLARINDA VE ENGELLİLERİN KULLANABİLECEĞİ KALDIRIMLARDA 10 METRE GİDEBİLECEK Mİ? OY VERECEK İZMİRLİ VATANDAŞLARIMIZI DA BEKLERİZ.

Yorumu oyla      4      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 9 Mart 2019 Cumartesi 18:31

Sağından soluna, AKP'sinden CHP'sine kadar hepsi saçma sapan gösterilere başvuruyorlar ve tabii GÜLÜNÇ durumlara düşüyorlar... Ama boşuna çaba, benden hiçbirine mikrogram(gramın milyonda biri) bile oy yok!!!!!

Yorumu oyla      4      5  
Gürkan 9 Mart 2019 Cumartesi 14:36

Bu Soyerin işi gücü sayın Kocaoğlu nu kötülemek sanki akp adayı!

Yorumu oyla      9      7  
Hasan 9 Mart 2019 Cumartesi 14:24

Yahu her yaptığı kocaoğlunun icraatlarını eleştirmek sanki

Yorumu oyla      10      6  
Aha ahaha 9 Mart 2019 Cumartesi 14:01

Hakikaten çok ayıp etmişler, sonrada yoruldunuzmu diye sorduruyor, kim verdi ise o özel yapım tuzaklı arabayı

Yorumu oyla      6      6  
Centrum 9 Mart 2019 Cumartesi 13:56

Merkez bekleme yapma, devam et!

Yorumu oyla      8      6  
Merkez 9 Mart 2019 Cumartesi 13:43

İşiniz gücünüz şov amaç chp+ hdp ortaklığını unutturmak merak etmeyin Atatürk cü chp tabanı 31 Mart ta size güzel bir ders verecek.

Yorumu oyla      7      12  
Küçücük ön tekerlek 9 Mart 2019 Cumartesi 13:12

Kendisine ve sekretere özellikle küçücük ön tekerlekli sandalye verilmiş. Böyle bir sandalye yoktur. Bu sandalye heryere takılır. Evet amaç engellilerinizin hiçbir engel yaşamadan ve yardım almasına gerek olmadan kent yaşamlarını sürdürebilmeleridir. Ama bu konuya iyi niyet çerçevesinde bakmayanlar böyle tuzaklar kuruyor ve ayıp ediyorlar, güvenilirlikerine zarar veriyorlar. Tekrar söylüyorum o resimdeki gibi küçücük ön tekerlekleri olan bir sandalye yoktur. Düzenlemelerde standatd arıyorsak, ekipman da standart olmalı ve bu resimdeki ayıp yapılmamalı

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti adayı Doğan: Karabağlar üniversite kenti olacak
Cumhur İttifakı'nın Karabağlar Belediye Başkan adayı AK Partili Bilal ...
CHP Çiğli Adayı Gümrükçü’den 8 Mart mesaisi
Millet İttifakının Çiğli Belediye Başkan Adayı CHP’li Utku Gümrükçü, 8 ...
AK Parti Bayraklı Adayı Aslan: Bize her gün kadınlar günü
Cumhur İttifakı AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan 8 Mart ...
 
SP’den 'geri dönüş' raporu: Cumhur İttifakı’ndan İzmir'de kaç kişi koptu?
Saadet Partisi Konak Belediye Başkan Adayı Mustafa Erduran, ‘Yuvaya dönüşler ...
CHP’li Polat, Karkamış’a ‘İzmir Modeli’ni önerdi
Karkamış Belediye Başkan adayı Ali Doğan ile ziyaretler gerçekleştiren ...
CHP Bayraklı Adayı Sandal'dan 3 bin 500 gence mektup
CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, 31 Mart’ta ilk kez oy ...
 
Gençlik Kolları'ndan 'İnce’ şarkı
CHP Güzelbahçe Gençlik Kolları seçim kampanyası için CHP Güzelbahçe Belediye ...
Zeybekci: İzmir'i fuarlar kenti yapmak istiyorum
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, " İzmir'i ...
Seçim kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Yüksek Seçim Kurulunun, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva