HABERLER>POLİTİKA
1 Mart 2019 Cuma - 11:02

Soyer'den Çeşme'de 31 Mart mesajı: Sözler ve gözler yalan söylemiyorsa....

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Çeşme için önceliklerinin altyapı sorunu olduğunu açıkladı. 31 Mart'ta zafer elde edeceklerini söyleyen Soyer, "İzmir bütün Türkiye'yi arkasına takacak, yepyeni bir dünyaya taşıyacak. Biz bunu yapacağız. Sözleri ve gözleri görüyorum. Eğer sözler ve gözler yalan söylemiyorsa 31 Mart'ta kazanacağız" dedi.

Soyer den Çeşme de 31 Mart mesajı: Sözler ve gözler yalan söylemiyorsa....

Çeşme CHP Merkez Seçim Ofisi açılışına, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer'in yanı sıra, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Kani Beko, Özcan Purçu, Ednan Arslan da katıldı.

Tunç Soyer, Çeşme ziyareti sırasında, CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran tarafından Otoban Alaçatı gişelerinde karşılandı. Seçim otobüsüyle Cumhuriyet Meydanı'na gelen Soyer, Ekrem Oran ve İzmir Milletvekilleri ile birlikte Çeşme Belediyesi'ni de ziyaret etti. Çeşme Belediye Başkan Vekili Banu Ayhan tarafından karşılanan Soyer ve beraberindekiler, kısa ziyaretin ardından bini aşkın partiliyle birlikte Çeşme çarşısında esnaf ve vatandaşlarla selamlaşarak, Çeşme Merkez Seçim Ofisi'ne kadar yürüdüler. 

- CHP ADAYI SOYER'DEN BERGAMA MESAİSİ

Çeşme CHP Merkez Seçim Ofisi önünde kurulan sahneye, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve eşi Nuriş Oran, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, İYİ Parti Çeşme İlçe Başkanı Volkan Evci, Belediye Meclis Adayları ile birlikte çıkan ve Çeşmeliler'e seslenen Tunç Soyer, Çeşme ile ilgili projelerini açıkladı. 

"3 YIL İÇİNDE YAĞMUR SUYU SORUNU KALMAYACAK"
Çeşme'de öncelikle altyapıyı tamamlayacaklarını söyleyen Soyer, "Çeşme'nin hala yarısından fazlasının kanalizasyonu yok. Kanalizasyonu tamamlama sözünü buradan siz Çeşmeliler'e veriyorum. Çeşme'yi medeni bir altyapıya kavuşturmaya söz veriyoruz. İzmir'de yağmur suyuyla ilgili sıkıntının Çeşme'de de yaşandığını biliyoruz. 2019'da 100 kilometre daha yağmur suyu ayırma kanal çalışması yapacağız. Böylelikle İzmir'de 630 kilometreye ulaşmış olacağız. Önümüzdeki 3 yıl içinde İzmir'in ve Çeşme'nin yağmur suyuyla ile ilgili hiçbir problemi kalmayacak" diye konuştu. 

KAPALI PAZAR YERİ VE OTOPARK SÖZÜ
Çeşme'deki pazar yeri sorunu ile ilgili görüşlerini de açıklayan Soyer, "Çeşme'nin kapalı bir pazar yeri yok. Çeşme'de ve Alaçatı'da yapacağımız kapalı pazar yeriyle, hem pazarcımızın, hem de vatandaşımızın sıkıntısını çözeceğiz. Çeşmeliler hem kapalı pazar yerine, hem de otoparka kavuşacaklar" diye belirtti. 

"GASTRONOMİ TURİZMİ İLE HİKAYE DEĞİŞMEYE BAŞLAYACAK"
Çeşme'de turizm sezonunun kısalığı sorununa da değinen Tunç Soyer, "Çeşme, birkaç ay misafirlerini ağırlıyor. Ondan sonra yeni sezonu bekliyor. Biz, Çeşme'nin bu güzel güneşi, bu akvaryum kadar berrak denizi, bu yumuşak iklimi, bu kadim kültürü hayatımıza sokacağız. Turizmin o kadar çok enstrümanı var ki, sadece gastronomi desek, dünyada insanlar Akdeniz mutfağını, Akdeniz diyeti diye takip ediyorlar. Zeytinyağı ve sebze ağırlıklı bir mutfak. Zeytinyağını Uzak Doğu'da ilaç niyetine kullanıyorlar. Biz bunu turizm enstrümanına çeviremiyoruz. Olacak iş değil. Sadece Akdeniz mutfağı ile yapacağımız gastronomi turizmi, hikayeyi değiştirmeye başlayacak" diye konuştu. 

"ÇEŞME'DE KONGRE MERKEZİ YAPACAĞIZ"
Çeşme'de butik kongre merkezi yapacaklarını açıklayan Soyer, "Bu kongre merkezi, dünyanın en prestijli organizasyonlarına ev sahipliği yapacak. Uluslararası ne kadar spor yarışması varsa, ne kadar uluslararası siyaset kongresi varsa, hepsine talip olacağız. Avrupa gençlik başkenti olacağız. Avrupa kültür başkenti olacağız. Aklınıza gelen ne kadar uluslararası organizasyon varsa, İzmir, Çeşme ev sahipliğini yapacak. Bunlar için mucizeler yaratmak gerekmiyor. Sadece kafayı kullanacağız, vicdanımızın sesini dinleyeceğiz, yatmayacağız, çalışacağız. Çok çalışacağız" diye anlattı. 

"SAĞLIĞIN TURİZMİNİ MUTLAKA YAPACAĞIZ"
Çeşme'de mutlaka termal turizmin yapılması gerektiğini de ifade eden Soyer, "EXPO'ya aday olduğumuzda temamız; 'herkes için sağlık' idi. Sağlık dediğimiz, sadece tıp, medikal değil. Oradaki sağlık; iyi yaşama hali. Çünkü bu topraklarda biz, iyi yaşama hakkına sahibiz. Temiz doğamızla, pırıl pırıl havamızla iyi yaşama halidir, sağlıktan kastedilen. Özetle, sağlığın turizmini mutlaka yapacağız. Sağlık turizmi hem tıp turizmini içeriyor, hem de termal turizmi içeriyor" şeklinde konuştu. 

"SÖZLER VE GÖZLER YALAN SÖYLEMİYORSA 31 MART'TA KAZANACAĞIZ"
Soyer, konuşmasını şöyle tamamladı; "Biz bu memlekette iyi, güzel ne yaşıyorsak, Cumhuriyetle, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleriyle yaşıyoruz. Ama bunu hala anlamayan, bilmeyenler var. Onun için Türkiye'den öyle güçlü bir ses vereceğiz ki, Cumhuriyet'i ve Mustafa Kemal'i öyle güçlü anlatacağız ki, İzmir öncülük edecek. İzmir bütün Türkiye'yi arkasına takacak, yepyeni bir dünyaya taşıyacak. Biz bunu yapacağız. Sözleri ve gözleri görüyorum. Eğer sözler ve gözler yalan söylemiyorsa 31 Mart'ta kazanacağız."

"HİZMET BAYRAĞINI DEVRALDIM"
CHP Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran da yaptığı konuşmada, "15 yıl boyunca, partim için, bu ülkeyi kuran ve kurtaran Atatürk'ün partisi için, Lozan kahramanı İsmet Paşa'nın partisi için çalıştım. 'Biz milliyetçiliği duvarlara değil, Kıbrıs'ın dağlarına, Ege'nin karasularına, Afyon'un haşhaş tarlalarına yazdık' diyen Karaoğlan'ın partisi için çalıştım. Sizlerin takdiri ile sizin Eko'nuz oldum. Ben başkan olunca, parti farkı gözetmeyeceğim. Altı oklu rozetimi çıkardım. Al bayraklı rozetimi taktım. Herkese daha çok iş, herkese daha çok aş ve daha mutlu, daha güzel Çeşme için karşınızdayım. Hizmet bayrağını devraldım. Makamlar gelip geçici. Ben giderim, başkası gelir. Ama altı oklu bayrağımız Çeşme'den inmesin. Çeşme'de taş üstüne taş koyan herkese minnettarım" diye konuştu. 

"TOKİ'DE SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ, İÇİNİZ FERAH OLSUN"
Programın ardında Soyer, Reisdere'deki TOKİ konutlarında oturan vatandaşlara kısa bir konuşma yaparak, "Sizin Eko'nuz pek yaman. Bana bir saatten fazla TOKİ'yi anlattı. Sonunda şu noktaya geldik; geçmişe dair ne varsa, geçmişte kaldı. Bugün yeni şeyler söylemek lazım. Benim yeni sözüm şu; TOKİ ile barışacağız. TOKİ'nin su, kanalizasyon, yol, dere sorunlarının hepsini, 2019'da çözeceğiz. Bu devirde, Çeşme gibi bir yerde suyu, kanalizasyonu olmayan böyle bir yaşam alanı, hiçbirimizin ne aklına, ne vicdanına sığmaz. Onun için gereğini yapacağız. Sizin bu yaman Eko, bunun peşini bırakmaz. Benim peşimi bırakmaz. Söke söke Büyükşehir'e yaptırır. Ben de onunla beraber buradan söz vermiş olayım; biz mutlaka bu işi halledeceğiz. TOKİ ile barışacağız. Sorunlarınızı çözeceğiz. İçiniz ferah olsun" diye konuştu.

 
Gıda ihracatçıları Uzakdoğu seferine çıkıyor!
 
Başkan Akpınar Karşıyaka protokolüyle buluştu
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hamide 8 Mart 2019 Cuma 00:15

Inciralti için Ne planlıyorlar acaba?????

Yorumu oyla      4      5  
Lombak 1 Mart 2019 Cuma 21:57

Çeşme yerlisi belediye adayından rahatsız. Oy kullanmayacaklarını söyleyenler var.

Yorumu oyla      4      5  
TOLGA BÜYÜK 1 Mart 2019 Cuma 20:04

hep vaat var ama ortada reel yani GERÇEK GEREKÇELİ SÜRELİ bir projeniz yok. İZMİRİ imarını alt yapısını körfezini trafiğini şu iğrenç tramvayını bakımsız yeşil alanlarını öldürülen fuar ve fuarcılığı tarımı vs vsss projelerinizi ve öngördüğünüz uygulama sürelerini rica ediyorum. devamı trış rakı balık mezesi muhabbet gibi.

Yorumu oyla      4      5  
bence 1 Mart 2019 Cuma 17:49

Bu gidişler sen o gözleri de yüzleri de arayacaksın gibi görünüyor! Maalesef sana gösterilen ilginin çoğunu Aziz Başkandan devraldığının farkında değilsin gibi! Ne demek toki? Aziz başkandan öğrendin mi neden kopuk ilişkiler? Neden bakanlık tamamlamamış projesini? Neden bizim paramızla oraya destek vereceksin, sordun mu bize? Herkes gibi sen de adım atarken dikkatli ol! Aziz BAaşkan Başkan idiyse bunlarla Başkan oldu, herkes gözü kapalı kuruşunu teslim ederdi kendisine! Ya sen? Sahi kimsin sen? KK ile T. Özkanın İzmire dayattığı adamsın, efendiliğimizi bozdurma, akıllı ol!

Yorumu oyla      4      5  
seyhan kurt 1 Mart 2019 Cuma 17:40

bu zamana kadar chp vardı neden yapmadınız cesme de alt yapı çöp tesisi jeotermal enerji doğal gaz ve en önemlisi imar lazım onuda sen yapamazsın o başka

Yorumu oyla      4      5  
Bu kadar net 1 Mart 2019 Cuma 14:37

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil miyiz? Hepimiz. Onun bunun söylemi ne demek? Aynı vatan toprağı üzerinde bütün farklılıklarımızı zenginlik görüp ortak değerlerimizi koruyamayacak mıyız? 40 yıldır bu güzel ülkemin teröre kurban verdiği canlara saygı duymayacak mıyız? Geleceğimiz olan can ve mal kaybımızı görmezden mi geleceğiz? Atamızın emaneti CHP''nin içinin boşaltılıp terör destekçisi bir parti ile anılması ve dahi ittifak yapması (bununda CHP yönetiminin inkar etmemesi) Atamıza, vatanımıza, milletimize ihanet değil mi? Görmezden mi geleceğiz? Beni eleştirenlere cevabım benim bu kadarda değerilke yoksunu değilim. Kusura bakmayın...

Yorumu oyla      7      11  
bu kadar nete cevap 1 Mart 2019 Cuma 13:24

HDP ve PKK dan bahsed,yorsun sonrada onların söylemi "Türkiyelilik" ten bhsediyorsun… hayret bir şey.

Yorumu oyla      16      9  
5 yılda Yapılacak çok iş kalmış 1 Mart 2019 Cuma 12:19

Sayın Soyer ; gerekirse Fuar İzmir i özelleştireceğiz dedi en az yüzbin oy gitti .

Yorumu oyla      15      9  
Patates soğanla oy avına çíktılar 1 Mart 2019 Cuma 11:44

CHP kalesi olarak gördüğü İzmir''i kaybetme korkusuna kapıldı. Hükümeti makarna kömür dağıtarak oy toplamakla suçlayan CHP, söz konusu kendi belediyesi olduğunda provokatörlerin oyunuyla fiyatı fırlayan patates ve soğanı seçim malzemesi yapmaktan çekinmedi.

Yorumu oyla      13      16  
Bu kadar net.... 1 Mart 2019 Cuma 11:37

"Kendimi bildim bileli CHP''liyim. Ama HDP bayrakları altında, PKK''lılarla kol kola yürüyenlere OY vermeyeceğim!" diyenler. AKP''li olmasanızda Türkiyeli olduğunuz için teşekkürler....

Yorumu oyla      12      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Beko: Adayımız Erdoğan ile Karaburun daha da güzelleşecek
CHP’nin İzmir’de iki kadın adayından biri olan Karaburun Adayı İlkay Girgin ...
CHP Adayı Engin'den söz: Narlıdere’de can dostlara özel proje geliyor
CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, Hayvan Hakları Federasyonu ...
Pastalar eş Zeybekci'den
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci ...
 
Kapanıyor mu? İzmir'in tarihi hastanesi meclis gündeminde
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Nevvar Salih İşgören Alsancak Devlet ...
CHP adayı İduğ'dan Bornova'da 'birlik' toplantısı
Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, ...
YSK’dan yeni oy pusulası kararı
YSK, sürpriz bir şekilde oy pusulası basım kararını değiştirdi. YSK, Türkiye ...
 
Yıldırım: Esenler'deki otogarı kaldıracağız
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Esenler'deki ...
İl Başkanı Yücel’den Çalkaya yorumu: En iyi cevap sandıkta verilecektir!
İl Başkanı Yücel, Balçova Belediye Başkanı Çalkaya’nın adaylığının düşürülmesi ...
'Belediye bütçesinden reklam yapılması kul hakkına girer'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bir belediye başkanının, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva