HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mayıs 2022 Salı - 19:04

Soyer’den bir güzel bir haber daha: Yakından tüm otobüslerde!

İzmir Gençlik Festivali'nde Okan Bayülgen'in ve izleyicilerin sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, otobüslerdeki bisiklet kullanımından baykuş seferlerine kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Soyer’den bir güzel bir haber daha: Yakından tüm otobüslerde!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gençlik Festivali kapsamında ünlü sunucu ve tiyatro oyuncusu Okan Bayülgen'in sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Bayülgen'in 'Gençler siyaseti neden yapsın? Ne elde edecek?' sorusuna yanıt veren Başkan Soyer, "Elde edilmek istenen şeyin tarifini yapmak lazım. Siyaset tok insanın işidir. Maddi manevi tok olmalısınız. Ne oturduğunuz koltuğun büyüklüğü ne elde edeceğiniz gelirin büyüklüğü sizi tuzağa düşürmemeli. Siz siyasetten değil, siyaset sizden beslenmeli. Bizde siyasetçiler genel olarak madden açtı ve siyasi zenginliğini büyütmek için araç olarak görür ya da kibri nedeniyle daha büyük koltuklar peşindedir. Eğer böyle siyaset yapılacaksa yapılmamalı. Bu bugün şikayet ettiğimiz siyasetten uzaklaşmamamıza yol açar. Eğer bir çarkın dişlisi olmayı içinize sindirebiliyorsanız, sizinle başlayacak o çarkın yaratacağı değişimin büyük bir değişime imkan vereceğine inanıyorsanız siyaset yapmalısınız. Ancak sadece bu çarkın bir dişlisi olmayı kabul etmeniz gerekiyor" dedi.

GÜLE OYNAYA YAŞANABİLİR BU TOPRAKLARDA
Gençlere olan bakış açısının da yanlışlığına dikkat çeken Soyer, "Gençlere hep geleceğin büyükleri diye bakıyoruz ya. Bu çok büyük ıskalama. Onlar bugünkü hayatlarımızın ortakları. Biz onlara hep geleceğimizin büyükleri diye bakıyoruz. Bugünkü hayatlarına yönelik çözüm üretmek aklımıza gelmiyor. Bugün aynı kenti aynı hayatı paylaşıyoruz. Onların bu hayata dair yapmak istediği, söylemek istediği şeyler var. Onların sesini duymaya ihtiyacı var bu memleketin. Onların söylediğini duymuyorsak o zaman kendi kendimize başka bir hikaye yapıyoruz. Hayata dönüştürme sanatı diyoruz ya… Güle oynaya yaşanabilir bu topraklarda. Gençlerin bunun için siyasete girmesi gerekir" ifadelerini kullandı.

BAYKUŞ SEFERLERİ YENİDEN BAŞLAYACAK
Bir seyircinin 'Gece 12'den sonra neden İzmir'de ulaşım sekteye uğruyor?' sorusuna yanıt veren Soyer, "Baykuş seferleri adını verdiğimiz seferleri başlatmıştık. Pandemi nedeniyle kesintiye uğramıştı. Ancak bunları tekrar başlatacağız. Hem vapur hem otobüslerde entegre ederek gece 12'den sonra devam ettireceğiz. Bu yaz bunu göreceksiniz" diye konuştu.

YAKIN SÜREDE TÜM OTOBÜSLERE YERLEŞTİRECEĞİZ
Bisiklet kullanımında ulaşım yollarının az olduğu ve ESHOT araçlarındaki aparatların az olduğu yönündeki siteme de yanıt veren  Soyer, "Ben de bir bisiklet tutkunuyum. 3 senedir her gün işe bisiklet ile gidiyorum. Bisikletin sadece ulaşım için değil sağlıklı yaşam için kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bisiklet aparatını tüm otobüslere yapacağız. Adım adım gidiyoruz, çok hızlandık şu an 300'ün üzerinde otobüse bunları yerleştirdik. Yakın sürede tüm otobüslere yerleştireceğiz. Bu kültür meselesi. Bisikletin yaygınlaşması, içselleştirilmesi, insanların bununla barışık yaşaması kolay değil. İnsanlar güzel, kolay alışırlar umudunu taşıyorum. Diliyorum ki biz bunu yaygınlaştırmayı başarırız. Bizim Seferihisar'da gerçekleştirdiğimiz bir sistem vardı anaokulundan itibaren çocuklara bisiklet hediye ediyorduk bunu yapmaya devam ediyoruz" dedi.

 
Nevruzdaki terör propagandasına 6 gözaltı
 
AK Partili Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na tepki
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
NÖBER Can 19 Mayıs 2022 Perşembe 14:29

Her şeyden önce eshot ulaşımbozukluğu düzelmeli. Bazı hatların var olan haklar alındı. Örneğin Urladan olan Karaburun ulaşım düzelmeli mordoğan''da sıkıntı oluyor 50 tl olan dolmuş bütçemizi yaralıyor. 15 dakikada seferihisar otobüsü var boş boş gider gelir bizde perişan olarak doktor randevusunu kaçırmayalım diye helak oluruz . Bu mu emeklinin hakkı.

Yorumu oyla      2      3  
Ckn 18 Mayıs 2022 Çarşamba 11:52

Ekranlar yakın sürede başlayacak duraklara da takılıyor ayrıca

Yorumu oyla      2      3  
18 Mayıs 2022 Çarşamba 11:35

Bisiklet alıp, otobüse bağlayıp, seyahat etmek biraz garip değil mi? O zaman bisiklete ne gerek var?

Yorumu oyla      2      3  
ST 17 Mayıs 2022 Salı 21:07

Otobüslerde bisiklet taşınması güzel bir şey, kutlarız. Bunun yanında otobüs içlerinde geçilecek veya yaklaşan durakları gösteren ekranlar olmalı. İstanbul'da var, yolcular olarak büyük kolaylık. Yine otobüslerde camları kapatan reklam giydirmesi yapılmamalı çünkü insanlarda sağlık sorunları yaratıyor, mide bulantısı, baş dönmesi, anormal terlemeler. Ayrıca otobüslerde ters koltuklara çoğu vatandaş oturmak istemiyor, benzeri sağlık sorunları yaratıyor. Bu uygulamalara da son verilmeli, otobüsleri sipariş ederken bu koşulları dikte edebilirsiniz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den gençlere brifing: Daha iyisini yapacağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılımı ile bu yıl 4'üncüsü ...
İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu'ndan Başkan Soyer’e ziyaret
İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Çiğlili kadınlar ‘Sağlıklı Yaş Alma’ seminerinde buluştu
Çiğli Belediyesi, kadınlara sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak ...
 
İzmir'den Subaşı'ya otobüs desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Subaşı Belediyesi’ne otobüs hibesinde bulundu.
Aliağa’ya dev tesis... İlk kazma vuruldu!
Aliağa'da Hippoterapi Merkezi için proje çalışmasının tamamlandı. Konuya ...
İşitme engelli şampiyonlardan Başkan Soyer’e ziyaret
Brezilya’da düzenlenen 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları şampiyonu ...
 
Bergama düğününe hazır!
Türkiye’nin ilk yerel festivali olma özelliği taşıyan ve 86 yıldır kesintisiz ...
İzmir 19 Mayıs'a hazır!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ...
Çeşme’de ücretsiz Wi-fi hizmeti dönemi!
Sosyal belediyecilik ve akıllı şehir anlayışı ile hayata geçirdiği projelere ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva