HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Temmuz 2019 Çarşamba - 10:33

Soyer'den Ankara'ya '18 aydır bekleyen' Buca Metrosu için çağrı: İstediğimiz bir imza!

İzmir'in öncelikli toplu ulaşım projesi Buca Metrosu’nun yatırım programına alınması için Cumhurbaşkanlığı’na üç kez resmi talepte bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara'dan yanıt bekliyor.

Soyer den Ankara ya  18 aydır bekleyen  Buca Metrosu için çağrı: İstediğimiz bir imza!

Buca trafiğine nefes aldıracak Buca Metrosu'nun yatırım programına alınması için Cumhurbaşkanlığı’na üç kez resmi talepte bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, iki yıla yakın bir zamandır Ankara'dan onay bekliyor.

28 Aralık 2017 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nden onay alan proje, yatırım programına alınması için Kalkınma Bakanlığı’nın, yeni adıyla Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın onayını bekliyor. Uluslararası krediyle gerçekleştirilecek yatırımlar için bakanlık onayı gerekli olduğundan, İzmir Büyükşehir Belediy esi Ankara’dan bu “olur” gelmeden ihaleye çıkamıyor.

SOYER'DEN ÇAĞRI: SESİMİZE KULAK VERİN
Projenin 2018 ve 2019 yılı yatırım programlarına alınması için 05 Aralık 2017, 18 Eylül 2018 ve 13 Mart 2019 tarihlerinde ilgili bakanlığa üç kez resmi başvuruda bulunduklarını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu projenin İzmir için önemine her fırsatta dikkat çekiyoruz. İzmirliler bu haklı talebimizin yerine getirilmesini bekliyor. Ankara’nın, İzmir’den gelen bu güçlü sese kulak vereceğine inanıyoruz. İsteğimiz sadece bir imza. Gerekli finansman kaynağını ise devlet bütçesinden tek kuruş talep etmeden, uluslararası kredi yoluyla çözeceğiz” diyor.

ONAY SÜRECİ GECİKTİ, MALİYETLER ARTTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Metrosu projesi için hazırlanan fizibilite raporunda hatalar olduğu yönündeki iddialara da yanıt verdi. İki yıl önceki döviz kuru ve enflasyon oranıyla hazırlanan bir projede, araç birim maliyeti ve ortalama bilet ücreti gibi değerlerin günümüz rakamlarıyla örtüşmemesinin gayet doğal olduğu belirtilen raporda açıklamada, “Projeler onaya sunulurken tespit edilen kur, 2018 yılı başında Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın revize istemiyle ‘1 ABD Doları 3,7335 TL’ olarak değiştirilmiş, 2019 Mart ayından yapılan üçüncü başvurumuzda ise ‘1 ABD Doları’nın 5,60 TL olarak baz alınması gerektiği&rs quo; belirtilmiştir. Onay sürecinin gecikmesi durumunda (ve günümüz ekonomik koşullarında) hattın maliyetinin sürekli artış göstereceği ortadadır” deniyor. 

ORTALAMA KİLOMETRE BAŞINA YAPIM MALİYETİNİ AŞMIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kilometre başına yapım maliyeti ve günlük yolculuk öngörüsü konusunda hatalı rakamlar sunulduğu iddialarının da doğru olmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı: “Projenin başlangıcında depolama sahası olarak belirlenen arazi için Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nden gerekli izin alınamayınca, zorunlu olarak ESHOT Adatepe Otobüs Garajı yakınında bir başka arazi bulunmuş, bu nedenle hattın uzunluğu 6 kilometre farkla 19,3 kilometreye çıkmıştır. Depo sahası projelerimiz dahil tüm hat ve istasyon projelerimiz, bu kapsamda revize edilerek Bakanlık onayına sun ulmuştur. Toplam maliyetin 19,3 kilometreye bölünmesi ile ortaya çıkan tutarın, bugüne kadar yapılan metro inşaatlarının ortalama kilometre başına yapım maliyetini (45 milyon dolar) aşmadığı görülecektir. Buca Metro hattına ilişkin ‘günlük 319.404 yolculuk’ öngörümüz, İzmir Ulaşım Master Planı ve sahada yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda hazırlanan ulaşım etüt raporuna dayanmaktadır ve gerçekçidir.”

 
Torbalı'da çocuklara ücretsiz yüzme kursu
 
Karşıyaka sahnesinde yıldızlar geçidi 
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Süleyman 11 Temmuz 2019 Perşembe 09:06

Zavallılar niye imza atmıyor diye yazabilsenizya

Yorumu oyla      4      6  
deli bekir 10 Temmuz 2019 Çarşamba 23:07

gerek yok.bisikletle gidin. artistik yapıyordunuz...

Yorumu oyla      4      7  
Kemal canbay 10 Temmuz 2019 Çarşamba 22:23

Tuvalet? Okuzler

Yorumu oyla      5      5  
Kemal canbay 10 Temmuz 2019 Çarşamba 22:20

Başkan mevcut metroda tuvalet yok ?şeker hastası ihtiyar genç nereye sıcak

Yorumu oyla      4      7  
Ekmel Efendiye 10 Temmuz 2019 Çarşamba 17:44

İzmir Metro AŞ.nin görevi mevcut Metro Hatlarını işletmektir. METRO yatırımı değil. Bilgiç bilgiç yorum yapmadan neyin ne olduğunu öğren

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 10 Temmuz 2019 Çarşamba 16:54

Yahu arkadaş, bu ülkenin başında kendisini süper yetkilerle donatan, kendisine aylık 72bin TL maaş bağlayan, kızını danışman damadını bakan yapan; mecliste halk için değil de ihale için koşturan, daha göreve başlar başlamaz kamu malını kendi kullanımına tahsis edenler oldukça siz burada ne yorum yapsanız nafile. İyisi bu sıcakta gölge veya klimalı bir yer bulup serinleyin 3. dünya ülkeleri konuşarak düzelmez.

Yorumu oyla      12      7  
sezarın hakkı sezara 10 Temmuz 2019 Çarşamba 16:33

sosyal medya da malesef ekmel gibi binlercesi var. konuya gelirsek izmir zaten kendi için de ayrı bir cumhuriyet gibi oldugu için böyle şeylere üzülüyorum. Bu belediye senden beş kuruş almayacak daha ne imza için bekletiyorsun ? amaç bucada yüksek olan AKP oyunu korumak başka bir şey değil. CEHAPE zihniyeti car curt diye yiyen bucada %44 oy var.

Yorumu oyla      12      5  
Ekmel 10 Temmuz 2019 Çarşamba 14:57

Ey Ekmel Yorumu hızlı okuma yavaş yavaş oku.

Yorumu oyla      7      5  
Bülent ışık 10 Temmuz 2019 Çarşamba 14:12

Otogar metrosunu bakanlık ne zaman yapacak ? Ankara Otogarına metro hattı olduğu için şehiriçi servisleri yok .Izmır 'de şimdiye kadar Otogara metro yapılsaydı şehiriçi servisleri olmayacağı için trafik bir miktar rahatlardı. 2014 yilinda maçlara kapanan Alsancak stadı 54 milyon liraya butik stad olarak yapılacağı halde bitiş tarihi olarak Temmuz 2020 tarihi verilmiş. Aceleye geçmiş herhalde 6 yıl az değil mi butik stad için.

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 10 Temmuz 2019 Çarşamba 13:55

kredi notu hükümetten 10 gömlek üstün izmir bu iş için onay bekliyor.. kardeşim izmir bağımsızlığını ilan etsin yeter bu ankara istanbul çelmesi...

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı'da çocuklara ücretsiz yüzme kursu
Torbalı Belediyesi'ne ait Aquapolis Yüzme Havuzu, geçtiğimiz haftalarda ...
Anket hazır: Bornova'nın geleceği birlikte belirlenecek
Bornova Belediyesi, kent estetiğinden, çevre, sosyal ve ekonomik kalkınma ...
Başkan Batur’dan amatöre tam destek
Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur, amatör spor kulüplerine verdiği ...
 
Çiğli'de yaz kursları başladı
Çiğli Belediyesi tarafından verilen görsel sanatlar yaz dönemi kursları ...
Başkan Kırgöz’den sabah teftişi
Göreve geldiği günden itibaren yoğun çalışma temposu ile dikkat çeken ...
Mehmet KARABEL yazdı... O şimdi başkan!
Mehmet KARABEL yazdı... O şimdi başkan!
 
Büyükşehir’den İSİG’e Harmandalı cevabı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin ...
Bergama'da imece usulü ile Ayasköy Bellekevi açıldı
‘Geçmişe Saygı, Geleceğe Miras’ temasıyla imece usulüyle mahalleli tarafından ...
İzmir'de Emekli-Sen, zam oranını protesto etti
İzmir'de tarihi Kemeraltı Çarşısı girişinde toplanan Devrimci İşçi Sendikaları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva